4269m 15.11.04, 11:59 Szukam namiarów na pensjonaty przystosowane dla rodzin z maluszkami w tych miejscowościach. Z gory dziekuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazbed Re: Polanica, Kudowa 15.11.04, 12:42 Niestety nie pomogę Ci. Sama szukam - z różną intensywnością - od 2 miesięcy. Z rad forumowiczów dowiedziałam sie jedynie, że lepsza jest dla dzieci Polanica niż Kudowa. Informacja Turystyczna w Polanicy - adres na stronie www.polanica.pl bardzo mało pomocna. Na razie utknęłam w martwym punkcie - ale wyjazd planuję na marzec, może do tej pory uda mi się wreszcie coś sensownego namierzyć. Życzę więcej szczęścia niż ja miałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now Re: Polanica, Kudowa 18.11.04, 21:13 Byłam z mężem w Polanicy w lipcu 2003. Teraz juz jestesmy we trojkę. To byl dom z pokojami do wynajecia. Mielismy pokoj 2-osobowy z lazienka. Ale gospodyni pokazala nam pozostale pokoje - wg mnie bardzo ladne i kazdy z lazienka. Na wiecej osob. Tylko teraz musialabym przekopac moje notatki zeby znalezc telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Do Agnes_now 19.11.04, 11:44 Jeśli możesz podać jakiś namiar i powiedzieć (napisać) coś bliższego o warunkach w jakich mieszkaliście byłabym baaaardzo wdzięczna. Pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now Re: Do Agnes_now 19.11.04, 22:28 Postaram sie cos znaleźć, ale jutro bo teraz w tym pokoju spi moj synek. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now Re: Do Agnes_now 20.11.04, 08:42 Hej Tak mi się wydawało, że ja znalazłam tę kwaterę przez internet. I faktycznie jak wyciągnęłam notatki to zobaczyłam adres: www.gory.info.pl/narcyz lub www.pokoje-narcyz.prv.pl Wiadomo, że zdjęcia to nie to samo co na żywo, ale jest mi sie podobało. Co prawda my byliśmy z mężem w najmniejszym pokoiku (naprawde maleńki). Była tam malutka łazienka, tapczan, łóżko pojedyncze stolik i krzesła oraz szafa, TV. Skromnie ale czysto i schludnie. Inne pokoje widziałam tak przez chwilę. Teraz wchodziłam na te strony i muszę przyznać że nie pamiętam tego duże łoża. Kojarzę tylko, że pozostałe pokoje były większe i z łazienkami. Pamiętam , że właścicielka mówiła, że jest pokój różowy, pomaranćzowy, zielony. Kuchenka faktycznie jest. Parking również. Fajny ogród, możliwość zrobienia grila. Do centrum skrótem i spacerkiem zawsze szliśmy ok. 20 minut. Samochodem to wiadomo wszędzie blisko (tzn. po miasteczku). A co do różnych atrakcji no to trzeba było dojechać. Byliśmy w Kudowie, Lądku, Kłodzku, w Pradze no i w Czechach - zaraz przy granicy oraz w Skalnym Miasteczku. Nie wiem co mam jeszcze napisać. Tylko proszę o zrozumienie: to było nasze zdanie, nasze odczucia i wiadomo każdy ma inny gust. Telefon do tych Państwa 0-74/8682243, ul. Żeromskiego 19 Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now odpowiedź 20.11.04, 08:47 to jeszcze raz ja Dzwoniłam również na numer telefonu 0503796106 oraz na inny numer 0-74/8681874; 0604668541. A także Teresa Walczuk, ul. Mariańska 10 www.gory.info.pl/walczuk, www.sudety.info.pl (tu było blisko centrum, ale z tego co wiem to gorzej z parkingiem). Do tych wszystkich dzwoniłam wcześniej jak poszukiwałam kwatery. Odpowiedz Link Zgłoś
daga28 Re: odpowiedź 04.12.04, 13:10 Na Mariańskiej 10 byliśmy 2 lata temu w maju. kwatera ok. Mieliśmy pokój z łazienką i maleńkim aneksem kuchennym w którym była lodówka. Kuchenka piętro niżej. Gospodarze mili, blisko centrum. samochód trzymaliśmy na ulicy. Wtedy mieli naprawdę przystępne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Do Daga28 - dziękuję 07.12.04, 09:47 Nareszcie po wielu tygodniach poszukiwań odało mi się złapać nitkę prowadzaca do kłębka. Mariańska 10, Tego adresu nie ma na stronie www.polanica.pl. Nie podała mi go też Informacja Turystyczna w Polanicy, o której mogę napisać, że jest baardzo cienka - wiele razy korzystałam z centrów informacji turystycznej w różnych miastach ale w przypadku Polanicy jestem bardzo zawiedzona. Zadzwoniłam dziś rano na Mariańską 10 do p.Teresy Walczuk i wydaje mi się, że są to warunki, których poszukuję. Pani była bardzo miła, mam nadzieję, że się nie zawiodę. Daga28, jeszcze raz serdecznie dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
daga28 Re: Do Daga28 - dziękuję 07.12.04, 16:21 Mam nadzieję że się nie zawiedziesz. Ta kwatera to nie hotel trzy gwazdkowy, ale my byliśmy zadowoleni. Nie wiem jak teraz wygląda informacja internetowa ale my ten adres mieliśmy właśnie z internetu, ale to było prawie 2 lata temu. Życzę miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now Re: Do grazbed 20.11.04, 08:50 Ja również mam prośbę do Ciebie. Wcześniej pytałam się o hotele, pensjonaty, ośrodki z basenem odkrytym i/lub krytym. Poleciłaś mi Hotel "Beskidy" w Wiśle, ul. Wypoczynkowa - średnia półka cenowa. Możesz coś więcej napisać. Warunki, no i ceny??? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Do grazbed 20.11.04, 21:30 Dzięki za tego Narcyza. Trochę chyba daleko do centrum z dzieckiem 4-latkiem na piechotę - bez samochodu chyba niestety. Ośrodek Beskidy Wisła - byłam tam z mężem 5 lat temu (to był szalony Sylwester) To znalazłam w internecie i raczej nie mają strony www: dom wczasowy Beskidy adres: ul. Wypoczynkowa 10, 43-460 Wisła telefon(y): (033) 855-22-85 Położony nieco poza centrum Wisły, na ładnej górce, niedaleko wyciągów. Średni standard pokoi (ale z łazienką), średnia cena rad, ładny mały basen 7,80x12m - to z ich folderu - TV, radio, łazienka sauna, Jak chcesz wiedziec coś więcej pisz na grazbed@gazeta.pl Pozdr Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
iiiiiii Re: Do grazbed 30.11.04, 13:42 ja mogę zaproponowac DUSZNIKI ZDRÓJ, jeszcze ładniejsze mam spro pensjonatów do zaproponowania.do jakiej kwoty cię interssuje? Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Do grazbed 30.11.04, 15:03 A co ciekawego jest w Dusznikach dla 4-latki? Co tam można robić w marcu? Szukam kwatery taniej blisko Centrum z łazienką (ewentl. wspólna na 2 małe pokoje), TV, dostęp do kuchni (ostatecznie czajnik w pokoju). Co możesz zaoferować? Odpowiedz Link Zgłoś
iiiiiii Re: Polanica, Kudowa 30.11.04, 22:51 w DUSZNIKACH moge zaproponowac w samym rynku, super hotel SONATA www.sonata.duszniki.pl/ tez hotel, około 5 minut od rynku www.piastowgrod.pl/ osrodek wypoczynkowy, ale to przed DUSZNIKAMI około 5 minut samochodem www.relax.duszniki.pl/ w samym centrum parku zdrojowego sanatorium, 15 minut od centrum www.chemik.duszniki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Polanica, Kudowa 01.12.04, 11:55 Myślę, iiiiii że ta oferta to chyba nie do mnie skierowana. Napisałam przecież że szukam TANIEJ KWATERY ale nie drogiego pensjonatu czy hotelu. Wyjeżdżam z dzieckiem kilka razy do roku, w różne miejsca, w różnych terminach i dlatego cena jest dla mnie ważna. Tak czy inaczej dzięki, że chciałaś/łeś pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pi Re: Polanica, Kudowa 17.12.04, 11:21 Hej Jadziemy do Kudowy z dzieciakami na 26-29.12.2004 . Niestety tak sie poukładało, że jedziemy sami - tzn.tylko nasza rodzinka- a zarezerwowane są dwa pokoje. Mogę jedną rezerwację odstąpić. Pensjonat nazywa się Krokus. "Willa Krokus to nowy obiekt położony w atrakcyjnym miejscu Kudowy Zdroju, u stóp Góry Parkowej, w odległości 300m od centrum miasta, Parku Zdrojowego, Zakładu Przyrodoleczniczego. W odległości 250 m od Willi znajduje się AQUAPARK "WODNY ŚWIAT". Pokoje z łazienką z natryskiem lub wanną. W każdym pokoju radio i TV SAT. " Byłam tam rok temu jeszcze wtedy z jednym dzieckiem - drugie w brzuszku - i było bardzo fajnie, naparawdę. W tym roku znowu chcemy pojechac tym razem ekipa większa - jeden synek ma 5 lat - a malutki 10 m-cy. Jakby ktoś był zainteresowany - to bardzo byśmy się cieszyli z towarzystwa na tym wyjeździe. W tamtym roku jeżdziliśmy na narty do Zieleńca 9 ja nie jeżdziłam na nartach- bo wiadomo - brzusio ))) W tym roku raczej też tylko spacerki dla mnie z maluszkiem - ale mąż z synkiem pewnie popróbują na nartach ( jeśli będzie snieg) Zachęcam Jak jakieś szczegóły - to chętnie odpowiem. Aha - cena - 80 zł za pokój dwuosobowy - 120 zł za trzyosobowy Moze ktoś się zdecyduje. Byłoby nam bardzo miło kogoś poznać Asia Odpowiedz Link Zgłoś