01.01.05, 17:45
Chciałabym się wybrać z dzieckiem w lutym do Rabki. Słyszałam, że jest tam
wiele atrakcji dla dzieci. Czy ktoś mógłby mi polecić zakwaterowanie w tej
okolicy? Czy są tam wyciągi narciarskie i instruktorzy dla dzieci w wieku
przedszkolnym?
Obserwuj wątek
    • beas1 Re: Rabka 03.01.05, 11:33
      Jak pogoda sie zlituje i będzie śnieg to polecam, sa wyciągi i instruktorzy,
      lodowisko, naturalny tor saneczkowy, teatrzyk Rabcio.... Wyciągi nie sa w
      centrum więc polecam własny samochód lub zakwaterowanie blisko któregoś
      wyciągu . Ale jeśli pogoda sie nie zmieni to odradzam, teraz nie ma śniegu i
      umieram z nudów ... nooo choć może 2 tyg to bym wytrzymała i wyszukała inne
      atrakcje . U nas ferie zaczynaja sie właśnie ostatniego stycznia więc na pewno
      będa dodatkowe atrakcje
      _ _ _ _
      Pozdrawiam!!!
      Beata mama Marcinka (10.03.2002)
    • mast1 Re: Rabka 06.01.05, 16:52
      Polecam www.fajnypensjonat.pl - konkretnie Villa Cassia.Pojechaliśmy go
      obejrzeć będąc w okolicy, a moi teściowie spędzili 2 tygodnie w "Cassii".
      Cassia jest w centrum, przy samym parku i to jest jej niewątpliwą zaletą, b.
      mili gospodarze (lekarze - pediatra i laryngolog - oferują zabiegi, pomoc
      lekarską dla dzieci), świetne jedzenie. Villa Medica jest też (wg teściów, bo
      ja nie widziałam) super - tyle, że z małym dzieckiem może być ciężko chodzić w
      tą i z powrotem góra-dół, ale jeśli macie auto, to nie problem. Na pewno się
      tam kiedyś wybierzemy.
      • prunio4 Re: Rabka 14.01.05, 00:30
        Wlaśnie czytam i nie wierzę.W ubiegłym roku byliśmy właśnie tam, tznw Villi
        Medica.Warunki fajne, choć wiele jeszcze brakuje, bo dopiero rozbudowuje
        się.Rzeczywiscie daleko wszędzie, ale za to piekne widoki.Ale pan doktor-byłam
        mocno zawiedziona....straszny dusigrosz!Nie zdążylismy wysiąść z samochodu,a on
        już kazał nam wyskakiwać z kasy!Podkreślał standard europejski, ale w kontakcie
        z klientem nie ma za grosz taktu,ogłady i podejścia.Poza tym bylismy troche
        rozczarowani, bo chcielismy skorzystać z zabiegów.Aponieważ bylismy po
        sanatorium i mieliśmy pojęcie co z czym,pan dr zażądał wizyty(u niego
        oczywiscie).Skorzystaliśmy z jednego zabiegu, ale tak nas obsłużył, że znajomi
        stwierdzili, że od takiej obsługi nie chcą nic, choćby za darmo.Szkoda.Bo
        chętnie bym wróciła...a może mielismy pecha?
      • nioniek Re: Rabka 25.02.05, 11:18
        Ja byłam teraz przez tydzień w pensjonacie Villa Medica jeżeli ktoś chce
        spędzić miło czas - to powinien unikać spotkania z właścicielem oraz rezerwacji
        pobytu w którymś z jego pensjontatów. Wiem że wiele osób z mojego "turnusu"
        miało podobną opinię jak ja. Jedzenie pomimo starań pani kucharki nie było
        dobre, brak owoców, produktów mlecznych (lub w bardzo małej ilości), mało
        warzyw. Zupełnie nie odpowiednia dieta dla dziecka. Wszędzie dało się odczuć że
        właściciel bardzo oszczędza na nas (za to bardzo pilnował aby płatność była
        regulowana z góry i nie było możliwości skrócenia pobytu).Nikt nie odśnieżał
        podjazdu na parking (chyba że zrobił to ktoś z nas) ani schodów, zepsute sanki
        i brak miejsca do zabawy dla dzieci, ale za to pensjonat reklamuje sie jako
        miejsce dla rodziny.
        • prunio4 [...] 03.03.05, 22:56
          Treść postu jest niedostępna.
    • anatemka Re: Rabka 06.01.05, 18:05
      Rysasmile byłam w Rabce w lipcu, wklejam Ci opis z innego wątku:

anatemka 27.07.2004 22:36 + odpowiedz

Ja własnie wróciłam z Rabki. Było wspaniale. Trafiliśmy na bardzo ładna pogodę,
      rano słońce, popołudniu burzasmile. Młody(3 lata) był zachwycony!! Sa place zabaw,
      rabkoland, niedaleko, w Chabówce skansen starych pociągów (zaliczyliśmy 2
      razy), codziennie są przedstawienia teatralne dla dzieci w Rabciu, dwa razy w
      tyg. w muszli koncertowej. W sierpniu chyba bedzie w rabkolandzie wyścig na
      muszlach klozetowych. Do Zakopca godzinka drogi. Jest basen, ale nie wiem jaki,
      bo nie byłam(mieliśmy w domu wczasowym). I przy ul. 1go maja jest świetna
      knajpka: z placykiem zabaw dla dziecismile

Rabkoland jest w zimie nieczynny, ale teatrzyk chyba tak. Ja byłam w domu
      wypoczynkowym Ela ( wpisz w google d.w.ela rabka), to podobno jeden z
      najtańszych osrodków, warunki znośne, jedzenie w sumie ok. Jest pokój zabaw dla
      dzieci(trochę prymitywny) Park zdrojowy super, są szlaki turystyczne, żółte
      teżsmile Jeśli chcesz wiedzieć cóś więcej to pisz.
      • rysa9 Re: Rabka 06.01.05, 22:06
        Witaj Anatemko smile
        Dziękuję Ci za opis.
        Ciekawe czy ten skansen jest czynny zimą? Szkoda, że Rabkoland zamkniętay. Ale
        zawsze można wrócić latem smile
        Beas, czy ja dobrze rozumiem, że mieszkasz w Rabce? Czy mogłabyś mi polecić
        zakwaterowanie? Może być bez wyżywienia, ale koniecznie z ogrzewaniem (rok temu
        trafiliśmy w Zakopcu na "energooszczędnych" górali i trochę przymarzliśmy).
        Ważne jest jeszcze to, że wybieram się bez samochodu a więc zależy mi na
        odpowiedniej lokalizacji, tzn. nie musi być blisko (moje dziecię ma niezłą
        kondycję) ale żeby drogi były dogodne (jak na pięciolatka) zwłaszcza do miejsca
        zakwaterowania i do wyciągów.
        Gdyby (tfu! tfu!) nie było śniegu, to taki miejski kierowca da sobie radę na
        drogach Rabki i w okolicy?
        Mast, podoba mi się ten pensjonat i już wysłałam zapytanie, czy mają miejsca.
        Myślisz, że ciężko będzie stamtąd dotrzeć do wyciągów bez samochodów?
        • beas1 Re: Rabka 11.01.05, 13:15
          Cześć! Tak mieszkam w Rabce . Z poleceniem zakwaterowania to zawsze mam
          problem no bo z wiadomych względów nigdy nie mieszkałam w żadnym pensjonacie
          więc nie wiem z własnego doswiadczenia. U nas dobra opinia krąży oczywiście o
          Cegielskim ( dla niektórych za duzy i za drogi) pensjon Ela, Hanusia( te
          pamiętam ale popytam dzisiaj męża bo on lepiej rozeznany) Wolisz duży pensjonat
          czy jakiś mniejszy dom?
          Wyciągi nie są w centrum, raczej do każdego trzeba dojechać no a jak
          zamieszkasz blisko wyciągu to do centrum będziesz musiała chodzic ok3-4 km (
          dla synka polecam wyciąg U żura lub Maciejową www.rabka.pl/index.php?
          id=ski) Nawet jak nie będziesz miała auta to nie ma problemu bo u nas jest
          fajnie rozwiązany transport busami . Aha skansen jest czynny i teatrzyk też,
          właśnie byliśmy www.rabcio.region-rabka.pl/ no i lodowisko.
          Jak chcesz to napisz jak sie zdecydujesz to napisze ci gdzie sa fajne
          miejsca do spacerowania, gdzie fajnie mozna zjeść itp a jak wyszukasz nocleg to
          moge tam podjechać i sprawdzic na żywo czy jest oki. Teraz mamy piękna
          wiosne, czynny jest jeden wyciąg i to ma kiepskie warunkisad, jakos trudno mi
          uwierzyć że jeszcze będzie prawdziwa zima ale mam nadzieje że tak.
          • rysa9 Re: Rabka 11.01.05, 22:01
            Beas, już się uparłam, że przyjeżdżam bez względu na pogodę smile Cegielski i
            Cassia mi się podobają, bo prowadzą indywidualne diety a mnie interesuje
            wegetariańska. Tyle że te pensjonaty są "ciut" za drogie sad
            Właśnie opgądam te polecone przez Ciebie i Hanusia mi się podoba, bo ma
            zadaszony plac zabaw smile Ciekawe, czy teraz zimą w tym basenie dzieci się mogą
            pluskać?
            Generalnie wolę mniejsze domy, ale dobrze by było, żeby ten mój szkrab miał
            jakieś towarzystwo do zabaw wink
            BEAS, BĘDĘ CI WDZIĘCZNA ZA KAŻDĄ INFORMACJĘ NA TEMAT RABKI I TEGO CO MOŻNA
            ZOBACZYĆ, ZJEŚĆ I JAK SPĘDZIĆ MIŁO CZAS smile
            • beas1 Re: Rabka 12.01.05, 09:59
              Cześć! jak masz jakieś pytania to pisz na gg 5008726 lub maila. Rozumiem że
              synek ma 5 lat, a w jakim terminie sie wybieracie bo jak w czasie ferii
              małopolski to juz musisz rezerwować miejsca.A do Ciebie moge pisać na maila
              gazetowego? Hanusia jest fajna ale zadzwoń i dopytaj co i jak no i czy
              dysponuja transportem na wyciąg bo ten pensjonat jest oddalony od busów o ok 2-
              3 km, ale cos mi sie kojarzy że gdzies w okolicy otwierali taki malutki
              wyciąg. Więcej napisze na priv tylko napisz gdzie....smile)
              • rysa9 Re: Rabka 12.01.05, 12:01
                Wybieramy się w trzecim tygodniu lutego. Być może przedłużymy do czwartego. Czy
                to TEN termin?
                Mój adres spia@wp.pl
    • magda_zet Re: Rabka 07.01.05, 09:49
      Ja jeżdzę do www.sanatorium-cegielski.pl
      Sanatorium znajduje się na górce, oddalone jest od ruchu samochodów. Jest plac
      zabaw dla dzieci na zewnątrz i w środku. Codziennie jeżdzi darmowy busik na
      Maciejową gdzie jest wyciąg i instruktorzy szkolący dzieci. Umawiasz się z
      kierowcą na godzinę i po Ciebie wraca. Na sankach można zjeżdzać z górki na
      której jest Sanatorium. Jedzenie jest ok. Dziecko w ramach ceny może skorzystać
      z inhalacji. Lekarz jest codziennie a pielęgniarka chyba całą dobę.
      Najkorzystniejsze ceny są w marcu. Mnie się tam podobało i w tym roku tez
      jedziemy.
      Magda
      • nelka12 Re: Rabka 07.01.05, 10:06
        My też bylismy w Cegielskim i byliśmy zadowoleni. Jedzenie ok, zabiegi,
        gimnastyka dla dzieci, przedszkole, przed budynkiem plac zabaw.
        Pokoje sprzątane codziennie. Dużoooo dzieci, co ma wiele plusów ale też jeden
        duży minus (wylęgarnia chorób - ale to jak w każdym miejscu, gdzie jest dużo
        dzieci wink). My w tym roku chcemy jechać do Rymanowa, ale tym razem do małego
        pensjonatu albo na kwaterę prywatną.
    • betucha1 Re: Rabka 14.01.05, 12:40
      a ja szczerze polecam pensjonat Ania
      miłe pokoje , kuchnia super super smaczna i duzo, fajne połozenie
      Rabka jest cudowna www.republika.pl/pensjonatania/
      • plusania DO betucha1 07.03.05, 16:08
        Witam!
        Napisałam na priv gazetowy.

Pozdrawiam
        Anna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka