Dodaj do ulubionych

hotel LIDO w Juracie

15.02.05, 08:08
Czy ktoś tam był z dzieckiem? Proszę o opinię.
Pozdrawiam, magda
Obserwuj wątek
    • grazbed Re: hotel LIDO w Juracie 15.02.05, 08:59
      Jurata to super miejsce z mnóstwem zieleni ale akurat Hotel Lido jest tuż przy
      trasie przelotowej (tranzyt przez cały półwysep) w najbardziej ruchliwym
      miejscu Juraty - ze względu na lokalizację nie brałabym go pod uwagę.
      Zobacz na www.maxmedia.pl/helunia/ - super miejsce dla dzieci niestety
      dość drogie, no i jest jeszcze pare zdecydowanie lepiej położonych .
      • e_madziq Re: hotel LIDO w Juracie 15.02.05, 09:39
        Bardzo Ci dziękuje. Nie biorę go zatem pod uwage, pa
        • renatas4 Re: hotel LIDO w Juracie 15.02.05, 12:16
          Ja tez nie polecam Lido, jest w dobrym punkcie miasteczka, blisko plaży, ale
          zbyt duży tam ruch. W zeszłym roku byliśmy w Hotelu Jurata www.hotel-
          jurata.strefa.pl; tel. (058) 675-23-29. Warunki całkiem dobre, dobrze położony,
          nie ma przy nim dużego ruchu, choć trochę samochodów jeździ przy tej ulicy.
    • dorotani5 Re: hotel LIDO w Juracie 17.02.05, 08:37
      w hotelu Lido w Juracie spędzaliśmy wakacje w ubiegłym roku - z mężem, córką i
      psem. Wczasy oceniam jako średnio udane z kilku powodów: po pierwsze zupełnie
      nie trafiliśmy z pogodą, przez 14 dni padał deszcz, było zimno, więc nie można
      było plażować.Po drugie - w hotelu zupełnie nie było towarzystwa dla naszej 10
      letniej córki ( nawiasem mówiąc pytałam o to przy rezerwacji wczasów - ponieważ
      było to dla nas istotne). Po trzecie - hotel jakoś niezbyt przypominał ten z
      opisu w ofercie biura podróży. Sam hotel jest położony w cetralnym miejscu
      Juraty, pośrodku pomiedzy morzezm, a zatoką, własciwie przy deptaku, co jest
      fajne. Zajmowaliśmy apartament na parterze - składał się z 2 pokoi. miał osobne
      wyjście przez taras z którego tylko siatka ogrodzeniowa dzieliła nas od
      deptaku. Ale - był to pokój zimny, nie miał na podłodze wykładzin, tylko
      maleńki dywanik na zimnej posadzce. Wybraliśmy pokój na parterze ze względu na
      pieska - wyłaził sobie sam na trawkę. Przy ładnej pogodzie pewnie możnaby
      posiedziec na mini tarasie - który ten pokój posiadał. Pokój na pietrze - po
      przyjeżdzie trafiliśmy przez pomyłke do takiego - miał okropny widok...na
      ściane jakiegoś skrzydła budynku.
      Przed hotelem sa umiejscowione stragany - co było dla naszej córki miejscem
      wyciecze po kilka razy na dzień, w którym pozostawiła sporą ilość swojego
      kieszonkowego. Można tam kupić i badziew, jak na straganach, ale tez i np.
      najnowszą Barbie...Poza tym sa stoiska z gazetami i z owocami...O ile pamiętam
      w hotelu coś piszą o tym ze jest tamn fryzjer, solarium , sauna. Z sauny
      korzystał mój mąż i chwalił, bo na dworze było bardzo zimno. Fryzjer - wejście
      od zewnątrz.
      W Juracie byłam po raz pierwszy. Dotychczas spędzaliśmy wakacje poza Polską.
      Wybrałam ją bo sadziałam ze będzie tam wspaniale. Było zimno, bardzo drogo ( za
      wczasy zapłaciliśmy tyle co za wczasy za granicą - przy gwarancji pogody) i w
      zasadzie nudno - pewnie przez to ze nie było co robić. Bo ile można łazic po
      deptaku...Wyjście na "rybkę" czy nawet na kawę - to był spory wydatek..o ile
      pamiętam kawa kosztowała koło 10 zł..
      Odpowiadając na Twoje pytanie - z dzieckiem bym tam drugi raz nie pojechała -
      dziecko się tam potwornie nudziło i marudziło. Nie ma tam innych dzieci - to
      jest typowy hotel, a nie ośrodek wczasowy( akurat odbywwał sie tam jakiś zjazd
      jakiejś firmy...). natomiast bardzo odpowiadały nam posiłki - smaczne, duży
      wybór dań - na obiad kilka zastawów do wybory, miła obsługa, wygodna stołówka z
      możliwością jedzenia na dworze pod parasolem...( jak jest pogoda). Aha - moja
      córka miała tam cel - upolować autopgrafy - obok nas spała P. Schymalla, pan
      Drozda, Pietrzak...a w tym samym czasie w Juracie był np. delą i jeszcze inni
      aktorzy....pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka