lusia69 11.03.05, 14:30 Czy ktoś z Was był w Grzybowie na wakacjach i może polecić mi i mojej 4,5 letniej córce kwaterę albo ośrodek?Będę bardzo wdzięczna z informację. W internecie znalazłam kilka stron o kwaterach ale wolałabym coś sprawdzonego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meggg Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 11.03.05, 15:54 Ja bylam rok temu w Grzybowie. Mieszkalismy w domu prywatnym, z duzym ogrodem, jednak troszke za daleko do morza, ok. 700m. Grzybowo to mala miescinka, dobra baza wypadowa do Kolobrzegu, Dzwirzyna, Mrzezyna. udanych wakacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
admika2 Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 12.03.05, 18:53 www.klaudia.pl/ Polecam.Byłam i naprawdę sprawdzone miejscie szczególnie dla rodzin z dziećmi.Wszystki informacje na stronie. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 12.03.05, 21:32 klaudii nie polecam. Bylam tam dwa razy (w 2003 i w 2004 roku) - raz piec dni, drugi raz miesiac. Z malymi dziecmi. Ostatnio z dzieckiem poltorarocznym i trzyipollatkiem. Raz: pokoiki male (jakies 10 metrow kw - pok 3-osobowy) - dla dzieci to horror, zwlaszcza gdy pada deszcz. Na pietrach akustycznie. Glosno po prostu. Korytarz waski, schody sliskie. Wszedzie wilgoc. Jak deszcz pada, to czujesz, ze posciel jest mokra. Poniewaz Klaudia II nie jest ogrzewana zimą - futryny juz zaczynają załazić zielonym grzybem, ktory (dowiedzialam sie w tajemnicy od obslugi) wlasciciele co roku skrupulatnie przed sezonem zamalowuja . Smialismy sie, ze to grzybica a nie grzybowo Osrodek nie dysponuje swietlica i nie ma co robic z dziecmi. Od dwoch lat nie zmieniono piasku w piaskownicy, malo tego - bylam swiadkiem sytuacji, gdy pies wlascicielki po prostu do tej piaskownicy zrobil kupe. Od dwoch lat te same polamane (tak samo zlamane) siedziska hustawek (takie siedzisko w Kolobrzegu kosztowalo 20 zetow, wiec kupienie czegos takiego na plac zabaw to chyba nie klopot). Samochody parkują na terenie posesji - prawie na placu zabaw. Wlasiciele na terenie posesji trzymaja rotwailera. Pies jest w boksie, nieprzywiązany, boks jest ogrodzony normalnym ogrodzeniem przedluzonym o kije doczepione... drutem. Pies czesto wskakuje na bude (ma wtedy niewiele do szczytu ogrodzen) i ujada na bawiace sie dzieci. Balam sie tego psa. Wlascicielka tlumaczyla, ze musi go tu trzymac, bo nie ma co z nim zrobic. Wlascicielka przy rezerwacji obiecuje konkretny pokoj a po przyjezdzie czesto ludzie dowiaduja sie, ze wlascicielka za ich plecami zrobila roszade i oferuje ludziom pokoj po prostu gorszy. Zupelnym nieporozumieniem są pokoje od strony posesji na Kwiatowej 12. Tam przez caly dzien jest praktycznie cien i jest w pokojach... zimno. Wielu ludzi tez nie chce pokoju w klaudii I, bo tam sa ponoc strome schody (nie wchodzilam do tego budynku). Faktem jest, ze masa dzieci (w osrodku na ponad 100 osob zawsze jakies dzieci sie znajda) tworzy swietny klimat. Ale dla mnie to troche za malo, zwlaszcza, ze za 10-metrowy 3-osobowy pokoj placi sie od osoby - 35 zetow za doroslego i polowe za dziecko (jesli ktos dojezdza dodatkowo, jako piata osoba, to rzecz jasna nalezy tez za niego zaplacic). Jak na takie skupisko ludzi - dzialka mala. Przyznam, ze podczas ostatniego pobytu nasluchalam sie masy narzekan wczasowiczow (rowniez w okresie, gdy byla przepiekna pogoda). My tam nie wrocimy. Bo jakosc nie pokrywa się z tym, co widac na stronie www. Odpowiedz Link Zgłoś
adi140 Do yenna_m 13.06.05, 13:24 Niestety zarezerwowałam w Kladii pokój. jadę z 3-latkiem i 16-lakiem. Załamałaś mnie tymi warunkami. Wszędzie brak wolnych pokoi z łazienkami w połowie lipca. Mam pokól w Klaudii II na parterze. Napisz coś jeszcze. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 15.03.05, 14:38 wklejam co już było wcześniej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=12320815&a=12320815 Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko_szczescia Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 29.06.05, 18:31 Jeśli interesuje cię agroturystyka to polecam www.agrowczasy2005.republika.pl/index.htm . Warunki bardzo fajne (cicho, ale nie daleko od miasta, pokoje nowe, oddane do użytku w zeszłym roku, opieka i plac zabaw nad dzieckiem, kuchnia świetna a gospodarze przemili ) ceny przystepne, a dla twojej córeczki zwierzątka mogą być dodatkową atrakcją. Zresztą przeczytaj opis na stronie a dowiesz sie niemal wszystkiego Jeśli jednak będziesz miała jakieś pytania - pytaj, postaram się odpowiedzieć. Kwatera jak najbardziej sprawdzona, polecam bardzo serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko_szczescia Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 29.06.05, 18:32 Troch to zamotane wyszło ale mam mało czasu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goya-z Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 01.07.05, 20:24 rownież nie polecam tego miejsca, daleko do plaży, warunki nie są ciekawe...fotki tego nie odzwierciedlają,ogólnie pachnie niesamowitą "nudą"...też mam dzieci, ale tam dosłownie nie ma co robić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 03.07.05, 15:11 A byłyście może w DW Jarzębinka? Jedziemy tam pod koniec lipca z 20-mies. Synkiem i chcemy wiedziec jak najwięcej... Odpowiedz Link Zgłoś
1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 03.07.05, 23:13 Witajcie! ja byłam w zeszłym roku w Grzybowie ( w 3 m - cu ciąży) i szczerze polecam, w tym roku jedziemy już w trójeczkę - nasz maluszek ma 4,5 miesiąca, mamy super kwaterę zarezerwowaną już w ubiegłym roku na ul. Nadmorskiej 2 - jeśeli któraś z Was tam była to dajcie znac jak się mieszkało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 12.07.05, 22:38 Polecam dla maluszków, blisko morza, miłe otoczenie lasu i łąki, dużo trawy i samodzielne wyjście na dwór, aneks kuchenny, no i przystępna cena! www.wczasy2g.republika.pl/index..html Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 13.07.05, 15:13 Ponawiam pytanie:czy któraś z Was zna to miejsce? www.jarzebinka.wczasy.kolobrzeg.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewis Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 25.07.05, 15:20 My też jedziemy do Grzybowa z dziećmi Mam nadzieję, że będzie miło - o Grzybowie wiem tylko że jest tam cisza i spokój A tego mi potrzeba... "Jarzębinki" nie znam pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 25.07.05, 21:56 A jeśli moge wiedziec w jakim terminie jedziecie i w jakiej części Grzybowa. My dopiero 13 sierpnia, byliśmy już w Grzybowie w zeszłym roku, było super kameralnie, ale ponoc w tym roku jest wszystko zajete więc pewnie będzie tłoczniej. Serdeczne pozdrawiam! Mama Kajetana forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=621&w=21251908&a=26772984 Odpowiedz Link Zgłoś
1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 25.07.05, 21:58 królas Kajetan forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=21251908&a=26772984 Odpowiedz Link Zgłoś
ewis Re: Grzybowo k/Kołobrzegu - do kajetan 25.07.05, 23:05 Jedziemy od 6go do 16go W której częsci Grzybowa będziemy mieszkać nie mam pojecia, bo to meżul rezerwował. Skoro już byłaś w G. to napisz czy tam faktycznie - jak piszą - jest taka duża odległość do plazy? p.s. słodki ten Twój syneczek Odpowiedz Link Zgłoś
1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu - do kajetan 26.07.05, 10:02 Hej ewis! Czyli bedziemy sie praktycznie mijać bo my przyjeżdżamy dopiero 13, co do odległości to musiałabym wiedzieć na jakiej ulicy będziecie kwaterować i być może bym wtedy wiedziała czy daleko do morza. My mamy do morza bardzo bliziutko (to jest ulica Nadmorska - jedna z głównych ulic Grzybowa tylko w dalszej części z dala od deptaka)www.wczasy2g.republika.pl/index..html Sporo kwater jest położonych blisko morza a te co dalej to i tak wydaje mi sie nie są jakieś olbrzymie odległości, zresztą spacerek z bobaskiem spokojnymi uliczkami Grzybowa(dróżkami- bo to troche wieś to raczej czysta przyjemność gdyz tam nie ma pędzących samochodów i tłumów kolonistów. Naprawdę dla dzieciaków to super warunki. My byliśmy w zeszłym roku jeszcze z brzuszkiem i woleliśmy bardziej gwarne miejscowości ale tam (i w tym stanie)zupełnie nam sie to przewartościowało. Zresztą jak sie zatęskni za tłumem i kawiarenkami to 5 min samochodem (albo lepiej na piechotke plażą) i jesteś w Kołobrzegu albo w drugą stronę Dźwirzyno. Serdecznie pozdrawiamy całą Twoją rodzinkę! Odpowiedz Link Zgłoś