Dodaj do ulubionych

Grzybowo k/Kołobrzegu

11.03.05, 14:30
Czy ktoś z Was był w Grzybowie na wakacjach i może polecić mi i mojej 4,5
letniej córce kwaterę albo ośrodek?Będę bardzo wdzięczna z informację. W
internecie znalazłam kilka stron o kwaterach ale wolałabym coś sprawdzonego.
Obserwuj wątek
    • meggg Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 11.03.05, 15:54
      Ja bylam rok temu w Grzybowie. Mieszkalismy w domu prywatnym, z duzym ogrodem,
      jednak troszke za daleko do morza, ok. 700m. Grzybowo to mala miescinka, dobra
      baza wypadowa do Kolobrzegu, Dzwirzyna, Mrzezyna.
      udanych wakacji !
    • admika2 Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 12.03.05, 18:53
      www.klaudia.pl/
      Polecam.Byłam i naprawdę sprawdzone miejscie szczególnie dla rodzin z
      dziećmi.Wszystki informacje na stronie.
      Pozdrawiam
      Ania
      • yenna_m Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 12.03.05, 21:32
        klaudii nie polecam. Bylam tam dwa razy (w 2003 i w 2004 roku) - raz piec dni,
        drugi raz miesiac. Z malymi dziecmi. Ostatnio z dzieckiem poltorarocznym i
        trzyipollatkiem.

Raz: pokoiki male (jakies 10 metrow kw - pok 3-osobowy) - dla dzieci to horror,
        zwlaszcza gdy pada deszcz. Na pietrach akustycznie. Glosno po prostu. Korytarz
        waski, schody sliskie.
        Wszedzie wilgoc. Jak deszcz pada, to czujesz, ze posciel jest mokra. Poniewaz
        Klaudia II nie jest ogrzewana zimą - futryny juz zaczynają załazić zielonym
        grzybem, ktory (dowiedzialam sie w tajemnicy od obslugi) wlasciciele co roku
        skrupulatnie przed sezonem zamalowuja wink.
        Smialismy sie, ze to grzybica a nie grzybowo wink

Osrodek nie dysponuje swietlica i nie ma co robic z dziecmi.
        Od dwoch lat nie zmieniono piasku w piaskownicy, malo tego - bylam swiadkiem
        sytuacji, gdy pies wlascicielki po prostu do tej piaskownicy zrobil kupe.
        Od dwoch lat te same polamane (tak samo zlamane) siedziska hustawek (takie
        siedzisko w Kolobrzegu kosztowalo 20 zetow, wiec kupienie czegos takiego na
        plac zabaw to chyba nie klopot). Samochody parkują na terenie posesji - prawie
        na placu zabaw.

Wlasiciele na terenie posesji trzymaja rotwailera. Pies jest w boksie,
        nieprzywiązany, boks jest ogrodzony normalnym ogrodzeniem przedluzonym o kije
        doczepione... drutem. Pies czesto wskakuje na bude (ma wtedy niewiele do
        szczytu ogrodzen) i ujada na bawiace sie dzieci. Balam sie tego psa.
        Wlascicielka tlumaczyla, ze musi go tu trzymac, bo nie ma co z nim zrobic.

Wlascicielka przy rezerwacji obiecuje konkretny pokoj a po przyjezdzie czesto
        ludzie dowiaduja sie, ze wlascicielka za ich plecami zrobila roszade i oferuje
        ludziom pokoj po prostu gorszy.
        Zupelnym nieporozumieniem są pokoje od strony posesji na Kwiatowej 12. Tam
        przez caly dzien jest praktycznie cien i jest w pokojach... zimno. Wielu ludzi
        tez nie chce pokoju w klaudii I, bo tam sa ponoc strome schody (nie wchodzilam
        do tego budynku).

Faktem jest, ze masa dzieci (w osrodku na ponad 100 osob zawsze jakies dzieci
        sie znajda) tworzy swietny klimat. Ale dla mnie to troche za malo, zwlaszcza,
        ze za 10-metrowy 3-osobowy pokoj placi sie od osoby - 35 zetow za doroslego i
        polowe za dziecko (jesli ktos dojezdza dodatkowo, jako piata osoba, to rzecz
        jasna nalezy tez za niego zaplacic).
        Jak na takie skupisko ludzi - dzialka mala.

Przyznam, ze podczas ostatniego pobytu nasluchalam sie masy narzekan
        wczasowiczow (rowniez w okresie, gdy byla przepiekna pogoda).

My tam nie wrocimy.
        Bo jakosc nie pokrywa się z tym, co widac na stronie www.
        • adi140 Do yenna_m 13.06.05, 13:24
          Niestety zarezerwowałam w Kladii pokój. jadę z 3-latkiem i 16-lakiem. Załamałaś
          mnie tymi warunkami. Wszędzie brak wolnych pokoi z łazienkami w połowie lipca.
          Mam pokól w Klaudii II na parterze. Napisz coś jeszcze. Dzięki.
    • camilcia Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 15.03.05, 14:38
      wklejam co już było wcześniej
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=12320815&a=12320815
    • dziecko_szczescia Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 29.06.05, 18:31
      Jeśli interesuje cię agroturystyka to polecam
      www.agrowczasy2005.republika.pl/index.htm . Warunki bardzo fajne (cicho,
      ale nie daleko od miasta, pokoje nowe, oddane do użytku w zeszłym roku, opieka i
      plac zabaw nad dzieckiem, kuchnia świetna a gospodarze przemili ) ceny
      przystepne, a dla twojej córeczki zwierzątka mogą być dodatkową atrakcją.
      Zresztą przeczytaj opis na stronie a dowiesz sie niemal wszystkiego smile Jeśli
      jednak będziesz miała jakieś pytania - pytaj, postaram się odpowiedzieć. Kwatera
      jak najbardziej sprawdzona, polecam bardzo serdecznie!
      • dziecko_szczescia Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 29.06.05, 18:32
        Troch to zamotane wyszło ale mam mało czasu smile pozdrawiam
    • goya-z Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 01.07.05, 20:24
      rownież nie polecam tego miejsca, daleko do plaży, warunki nie są
      ciekawe...fotki tego nie odzwierciedlają,ogólnie pachnie
      niesamowitą "nudą"...też mam dzieci, ale tam dosłownie nie ma co robić!!!
      • donciaw Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 03.07.05, 15:11
        A byłyście może w DW Jarzębinka? Jedziemy tam pod koniec lipca z 20-mies.
        Synkiem i chcemy wiedziec jak najwięcej...
    • 1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 03.07.05, 23:13
      Witajcie! ja byłam w zeszłym roku w Grzybowie ( w 3 m - cu ciąży) i szczerze
      polecam, w tym roku jedziemy już w trójeczkę - nasz maluszek ma 4,5 miesiąca,
      mamy super kwaterę zarezerwowaną już w ubiegłym roku na ul. Nadmorskiej 2 -
      jeśeli któraś z Was tam była to dajcie znac jak się mieszkało. Pozdrawiam
    • 1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 12.07.05, 22:38
      Polecam dla maluszków, blisko morza, miłe otoczenie lasu i łąki, dużo trawy i
      samodzielne wyjście na dwór, aneks kuchenny, no i przystępna cena!
      www.wczasy2g.republika.pl/index..html
      • donciaw Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 13.07.05, 15:13
        Ponawiam pytanie:czy któraś z Was zna to miejsce?
        www.jarzebinka.wczasy.kolobrzeg.pl/
        • ewis Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 25.07.05, 15:20
          My też jedziemy do Grzybowa z dziećmi smile
          Mam nadzieję, że będzie miło - o Grzybowie wiem tylko że jest tam cisza i spokój
          smile A tego mi potrzeba...

"Jarzębinki" nie znam
          pozdrowienia
          • 1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 25.07.05, 21:56
            A jeśli moge wiedziec w jakim terminie jedziecie i w jakiej części Grzybowa. My
            dopiero 13 sierpnia, byliśmy już w Grzybowie w zeszłym roku, było super
            kameralnie, ale ponoc w tym roku jest wszystko zajete więc pewnie będzie
            tłoczniej. Serdeczne pozdrawiam!
            Mama Kajetana forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=621&w=21251908&a=26772984
            • 1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu 25.07.05, 21:58
              królas Kajetan
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=21251908&a=26772984
            • ewis Re: Grzybowo k/Kołobrzegu - do kajetan 25.07.05, 23:05
              Jedziemy od 6go do 16go
              W której częsci Grzybowa będziemy mieszkać nie mam pojecia, bo to meżul
              rezerwował. Skoro już byłaś w G. to napisz czy tam faktycznie - jak piszą wink -
              jest taka duża odległość do plazy?
              p.s. słodki ten Twój syneczek smile
              • 1kajetan Re: Grzybowo k/Kołobrzegu - do kajetan 26.07.05, 10:02
                Hej ewis! Czyli bedziemy sie praktycznie mijać bo my przyjeżdżamy dopiero 13,
                co do odległości to musiałabym wiedzieć na jakiej ulicy będziecie kwaterować i
                być może bym wtedy wiedziała czy daleko do morza. My mamy do morza bardzo
                bliziutko (to jest ulica Nadmorska - jedna z głównych ulic Grzybowa tylko w
                dalszej części z dala od deptaka)www.wczasy2g.republika.pl/index..html
                Sporo kwater jest położonych blisko morza a te co dalej to i tak wydaje mi sie
                nie są jakieś olbrzymie odległości, zresztą spacerek z bobaskiem spokojnymi
                uliczkami Grzybowa(dróżkami- bo to troche wieś smileto raczej czysta przyjemność
                gdyz tam nie ma pędzących samochodów i tłumów kolonistów. Naprawdę dla
                dzieciaków to super warunki. My byliśmy w zeszłym roku jeszcze z brzuszkiem i
                woleliśmy bardziej gwarne miejscowości ale tam (i w tym stanie)zupełnie nam sie
                to przewartościowało. Zresztą jak sie zatęskni za tłumem i kawiarenkami to 5
                min samochodem (albo lepiej na piechotke plażą) i jesteś w Kołobrzegu albo w
                drugą stronę Dźwirzyno. Serdecznie pozdrawiamy całą Twoją rodzinkę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka