4269m 18.03.05, 21:38 Szukam namiarów na sprawdzony pensjonat, hotel dla rodzin z małymi dziećmi. Możecie coś polecić? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa1008 Re: Zakopane- namiary 21.03.05, 23:11 Cześć, polecam www.willaregina.com Byliśmy w styczniu z 2 letnią córeczką i 3 miesięcznym synkiem. Super pokoje, fajna gospodyni. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to napisz: ewa.krakow@interia.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdak5 Re: Zakopane- namiary 21.04.05, 09:48 Witaj Ewo ! Proszę napisz czy ta Willa będzie odpowiednia dla moich schorowanych rodziców ? Chcą pojechać w tatry i myślą o okolicy Zakopanego. Zależy nam, aby było raczej cicho, spokojnie i bez tłumów. Jak daleko jest na Krupówki ? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
monika_1977 Re: Zakopane- namiary 07.05.05, 13:01 Ja właśnie wróciłam z długoego weekendu w Reginie - więc może moja opinia się przyda Rzeczywiście willa oferuje dość przestronne i b. ładnie urządzone pokoje z łazienkami ( w nich oprócz WC jest albo prysznic albo wanna) - niektóre z balkonami. Fotki na ich stronie inrternetowej są w miare realistyczne - no może troszkę mniejsze sa te pokoje w rzeczywistości - więc przed zarezerwowaniem można wszystko sobie obejrzeć. Sam budynek jest b. ladny - połozony przy Drodze do Olczy - stosunkowo ruchliwej - ale plusem jest niedaleki przystanek busików. Na dole - w części zupełnie niezależnej od wynajmowanych pomieszczeń - jest dobrze zaopatrzony sklep - czynny do 22 ej. Do Krupówek jest spacerkiem około 30 minut. Można w willi wykupić śniadania i obiadokolacje - ja korzystałam z tych pierwszych (10 PLN/os) - były całkiem dobre i obfite Ja powiem szczerze, że mimo ze willa mi sie podobała - raczej juz do niej nie wrócę. Nie odpowiadała mi bliskość dość hałaśliwej i niemiłosiernie kurzącej ulicy - ale przede wszystkim odgłosy dochodzące z budowy domu w sąsiedztwie O 7ej rano budziła mnie piła mechaniczna Na codzień mieszkam w mieście - i na wakacje szukam chyba miejsca bardziej cichego, spokojnego - zazielonionego (a tu zieleni brak) O ile rodzice z dziećmi pewnie będą zadowoleni z placu zabaw - to ja nie byłam zachwycona dzieciaczkami krzyczącymi i biegającymi przy moim oknie i balkonie - nie sprzyjało to popołudniowemu relaksowi Zwłaszcza, że balkon na parterze jest dość specyficzny - to maleńki podest (max 2 krzesła) pokryty sztuczną trawą, bez barierek (nier sugerujcie sie zdjęciem ze strony - jest bardzo umiejętnie zrobione - ale nie oddaje rzeczywistego wyglądu balkoniku) Minusem są też dziwne akcje z wodą - zasadniczo dostępna cały czas i bez ograniczeń - ale często zmieniającej sie pod prysznicem z cieplutkiej w lodowatą lub płynącą cienką strużką Znajomi z pokoju na trzecim pietrze (z wanną) skarżyli się, że u nich ciepłej wody wystarcza zaledwie na wzięcie natrysku przez jedną osobę - o romantycznym wieczorze w wannie nie było mowy . Im nie odpowiadał także zapach w pokoju (ich zdaniem śmierdziały firany) - ale u nas tego problemu nie było. Reasumująć - schorowanym rodzicom szukającym spokoju - raczej tego miejsca bym nie polecała, natomiast rodzicom aktywnych maluchów - jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
lynx5 Re: Zakopane- namiary 06.04.05, 21:37 Polecam pokoje gościnne "Krystynka" w samym centrum Zakopanego, byłam tam z 5- miesięczną córeczką a w tym samym czasie były tam dwie rodziny z dziećmi. Super pokoje z łazienkami, czysto i przytulnie, w pokojach TV, czajnik, sztućce itp, także można przygotowywać sobie śniadania. Jedynym minusem jest brak kuchni- jadalni (niby jest na samym dole, ale zimno tam i niezbyt przyjemnie, korzystalismy tylko z lodówki) ale rekompensuje to bliskość Krupówek gdzie miejsc na zjedzenie obiadu czy kolacji nie brakuje. Gospodarze też bardzo mili, ceny ok. 50 pln/os. Strona internetowa: www.krystynka.ezakopane.pl pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
ada.antonik Re: Zakopane- namiary 13.04.05, 01:10 Zapraszam do Bukowiny Tatrzańskiej, do pensjonatu "Ryś". Blisko sklep, karczma, PKS, basen i sauna, w ośrdku bilard, kawiarnia. Jedzenie pyszne, pokoje z łazienkami i TV (na życzenie), apartamenty. Widok na Tatry, świetne miejsce na spacery: za "Rysiem" tylko łąki i droga do lasu - można pobiegać z dzieciakiem OSTATNIE MIEJSCA NA WEEKEND MAJOWY!!! Tanio... Kontakt: ada.antonik@op.pl, 503593546 To co prawda nie Zakopane ale polecam ) Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Zakopane- namiary 19.04.05, 13:14 Bardzo polecam super apartamenty. Niedaleko centrum, a jednak na uboczu. adres www.acusapartamenty.pl. Naprawdę świetne, wydają się może drogie (ok 300 zł), ale zawsze można spróbować negocjować cenę. Poza tym są duże - ja mieszkałam w takim 75 m, 2 pokoje (duże) i duża kuchnia. Apartamenty lepsze moim zdaniem od hotelu zcy pensjonatu, bo można wyprobować knajpy na mieście, a śniadania robić sobie samemu, bo i tak zawsze to co dają ma się daleko od ideału. Szczerze polecam, kinga Odpowiedz Link Zgłoś
monika_1977 Re: Zakopane- namiary 07.05.05, 13:07 > Apartamenty lepsze moim zdaniem od > hotelu zcy pensjonatu, bo można wyprobować knajpy na mieście, a śniadania robić > > sobie samemu, bo i tak zawsze to co dają ma się daleko od ideału. W każdym pensjonacie, w którym było dane mi mieszkać, można było samodzielnie przygotowywać smniadania - to nie jest cecha wyłącznie apartamentów Co do obiadów - można z nich korzystać "na mieście" mieszkając zarówno w hotelu, pensjonacie czy nawet pod namiotem A cena - 300 zł/dobę dla przeciętnej rodziny 2 + 1 czy nawet 2 + 2 jest z lekka zaporowa, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina75 Re: Zakopane- namiary 07.06.05, 14:09 Zobacz"Pensjonat Regionalny"www.regionalny.com gorąco polecam nie zadaleko od Krupówek Goraco polecam!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majka282 Re: Zakopane- namiary 02.02.06, 22:28 polecam www.willa.podreglami.pl fajne miejsce i jest plac zabaw dla dzieci. Czyste, prztulne pokoje i z dala od centrum Odpowiedz Link Zgłoś
wroobel13 Re: Zakopane- namiary 03.02.06, 10:12 a ja nie polecam tylko zapraszam: www.cichosza.pl mieszkasz w lesie a do krupówek 10-15 min spacerem idealne dla rodzin z dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś
kometa6 Re: Zakopane- namiary 09.02.06, 10:55 Bylam w lipcu 2005 tydzien w dwupokojowym apartamencie na parterze. Super!!! Warunki wspaniale, fajny plac zabaw dla dzieci, czysciutko. Troszke daleko od centrum, ale za to cisza i widok na Giewont. www.willa.podreglami.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nadiativoli Re: Zakopane- namiary 09.02.06, 11:48 Wille pod Reglami też polecam!!! Byliśmy tydzień we wrześniu z 3-letnia córką. Rewelacyjne warunki, czyściutko i ten widok na Giewont! eh.... Fajny, duży plac zabaw. Willa jest faktycznie daleko od centrum Zakopanego ale druga strona medalu jest taka że dookoła cisza i spokój, "wiejsko i sielsko". Dodam jeszcze że do dyspozycji gości jest kuchnia z pełnym wyposażeniem, więc jeśli ktoś chce żywić się samodzielnie to nie ma najmniejszego problemu (lodówka, kuchenka gazowa, mikrofalowa, garnki, talerze, sztućce itp). pozdrawiam Nadia Odpowiedz Link Zgłoś
mmarcel Re: Zakopane- namiary 09.02.06, 21:49 Hej! POLECAM www.willazastrugiem.pl/ OLA Moje Robaczki Odpowiedz Link Zgłoś