anatemka 05.05.05, 09:49 co polecacie dla dzieci p/chorobie lokomocyjnej?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolaw74 Re: choroba lokomocyjna 05.05.05, 10:00 Na moje dziecko (5 lat)pozytywnie działa Lokomotiv. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolki Re: choroba lokomocyjna 11.05.05, 09:20 ja od zawsze używam Aviomarinu - 1/2 tabletki na podróż pół godziny przed jazdą. I ma to tę zaletę, ze dziecko ładnie śpi w samochodzie Odpowiedz Link Zgłoś
martad73 Re: choroba lokomocyjna 11.05.05, 11:38 ja również polecam Locomotiv (syropek), b. smaczny. Syn -4 lat przejachał całą trasę bez problemów ( a wymiotował po przejechaniu 100km). Podałam go również córeczce (miała wtedy rok i trzy m-ce i też pomogło. Na ulotce jest napisane, że podaje się od trzeciego roku życia, ale jak zaczęła wymiotować, dałam 1/2 dawki i nie było żadnych skutków ubocznych. W tym roku dostaną oboje, mimo, że mała skończyła w kwietniu dopiero dwa latka. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
jolaw74 Re: choroba lokomocyjna 12.05.05, 18:44 Pediatra powiedziała mi,że Aviomarin ma działanie usypiające a Lokomotiv nie.Polecała albo ten lek albo ten. Odpowiedz Link Zgłoś
abbra Re: choroba lokomocyjna 13.05.05, 08:57 Ale Aviomarin można stosować dopiero od 6 roku życia ... Na swojej córce wypróbowałam Lokomotiv i Cocculinum - niestety niespecjalnie działają - jak robi się gorąco i duszno , to i tak wymiotuje. Odpowiedz Link Zgłoś