acm53 29.04.02, 16:37 najlepiej bułgarska, choć węgierska też może być.... taniutkie, a jak godzinkę odstoi, to naprawdę pycha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ecia Re: Kadarka IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 17:04 w Niemczech kupowałam rumuńską jeszcze lepsza moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
acm53 Re: Kadarka 10.05.02, 10:06 widziałem też macedońską, też w Niemczech. Ale piłem wszystkie, które się pojawiły w Polsce i Rosenthaler jest bezkonkurencyjna. Ale rumuńską musze spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubi3 Re: Kadarka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.02, 12:07 Ludzie tylko oryginalna węgierska!!!! Próbowałem parę razy bułgarską i była to lura , a nie wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Węgier" Re: Kadarka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 13:13 Oczywiście, że węgierska jest najlepsza, bo oryginalna. Kadarka to z węgierskiego "bednarka" (od kadar-bednarz[wytwórca beczek]), ale również węgierskie imię żeńskie. Zdecydowanie polecam "Szekszardi Kadarka",rocznik 2000. Odpowiedz Link Zgłoś