Dodaj do ulubionych

wyjazd nad morze

22.07.05, 17:12
co myślicie o wyjeździe z 8 miesięcznym maluchem nad morze nie za wcześnie?
Obserwuj wątek
    • agunia16 Re: wyjazd nad morze 22.07.05, 17:18
      My bylismy w tym roku nad morzem z Kubusiem ktory ma 6msc i bylo super nie
      napotkalismy zadnych przeszkod a bylo bardzo duzo jeszce mniejszych
      dziecci.Plaza pelna byla wozkow i glebokich i spacerowek.Przyda sie namiocik
      taki plazowy my sobie kupilismy no i oczywiscie kremy z filtrem.Mozesz
      spokojnie jechac wkoncu dziecku tez sie cos nalezy.Pozdrawmiamy

• anika1 Re: wyjazd nad morze 22.07.05, 19:08
      Bylismy niedawno z naszą 9 -cio miesuęczną Magdusią i było naprawdę super.
      bardzo jej się podobało, na plaży bawiła się w piasku, raczkowała sobie, nawet
      się kapala bo woda miała 22 st, spacery nad morzem prawie przez cały dzień.
      Polecam , tez na początku obawiałam się tego wyjazdu, ale nie żałuję
    • asientos Re: wyjazd nad morze 24.07.05, 20:35
      dopiero wróciłam i choć lało, a my pod namiotem z 9-miesięczniakiem to było
      super.
    • magdalenamk Re: wyjazd nad morze 24.07.05, 21:19
      hehe...
      Mój synek ma 8 miesięcy. Właśnie wróciliśmy z 2-u tygodniowego pobytu w górach.
      Za tydzień jedziemy na 2 tygodnie nad morze.
      W górach było super. Maluch był ulubieńcem gości w hotelu. Jadł z nami
      wszystkie posiłki w restauracji (mieszałam mu kaszki z owocami lub dostawał
      zupkę ze słoiczka). Dostał nawet specjalny fotelik. Czasem było go trudno
      uciszyć. Tak bardzo mu się wszystko wokoło podobało. Kiedyś nie zabrałam go na
      obiad, został z babą. Ku mojemu zdziwieniu 3 osoby z różnych stolików na
      obiedzie się o niego pytały, dlaczego go nie ma. Czesto sąsiedzi zabawiając go,
      pomagali go nawet karmić, jak był za bardzo rozkojarzony.
      Bardzo szybko się przyzwyczaił, spał super, jadł raczej bez problemu.
      Moim zdaniem, jeśli warunki w pensojnacie będą dobre, to nic nie stoi na
      przeszkodzie, zeby gdzieś z maluchem jechać. Moim zdaniem ważne jest wynajęcie
      pokoju z łazienką i nalepiej z lodówką. Niestety trzeba gdzieś przechowywać
      słoiczki. A jod nad morzem jeszcze bardzo dobrze mu zrobi. Nasza pani doktor
      była zachwycona pomysłem wyjazdu właśnie tam.
    • lulkak Re: wyjazd nad morze 24.07.05, 23:21
      W srodę wróciliśmy z 10-dniowego pobytu nad morzem z naszą niespełna cztero
      miesięczną córeczką. Było super! Konieczny był namiocik na plaży,parasolka do
      wózka, kremy z filtrem, osłanianie od słońca pieluszką podczas spacerów przy
      wodzie no i obowiązkowo spacery w pobliskim lesie podczas największych upałów
      (to mąż- ja w tym czasie się opalałamsmile Mała zachwycona morzem!
    • naaz Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 00:40
      Za dwa tygodnie tez sie wybieramy, nasz synek jest w tym samym wieku. Plaujemy
      malo siedzenia na plazy (i to w namiocie plazowym), za to duzo spacerow po
      lesie. Jesli chodzi o kapiele w morzu to nie sadze, zeby polubil (zamoczenie
      nog w jeziorze skonczylo sie rykiem). Jestem bardzo ciekawa, jakie beda reakcje
      na widok morza smile
      • nataliamackowiak Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 07:54
        Mieliśmy jechac w tym rokyu z 9-mies. Oliwka nad jezioro przyczepką kampingową,
        ale stwierdzamy że chyba poczekamy rok, bo ona teraz raczkuje itp-ciężko by
        było w kampingu...
        Tez myślimy o morzu, chociaż jazda długa bo jestem z Wielkopolski.
        Maciej jakies tanie fajne kwatery? Żeby jechac tam z dzieckiem.

Natalia
        • gogo2 Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 08:26
          Natalio
          my znaleźliśmy kwatery na stronie www.nadmorze.pl
          jest duży wybór, podają telefony, e-maile. Poszukaj. Odnośnie długiej podróży
          to my jechaliśmy około 8 godzin, jesteśmy z łodzkiego
          pozdrawiam
          Gosia
          • nataliamackowiak Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 08:47
            No ta jazdja mnei przeraża, my tylko po naszym mieście jeździmy z małą...raz
            byliśmy w Poznaniu, to 70 km, mała spała w obie strony, bo tak "ustawiliśmy"
            godziny jazdy. a 8 godzin? Kiepsko to widzę...
            Natalia
            P.S.odpisałam na maila.
            • gogo2 Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 08:58
              Do Poznania jeździliśmy (220km) jak mały miał niecałe 3 m-ce. Mam tam dużą
              część rodzinki. Było ok, choć mój synek nie chce spać w samochodzie
          • nataliamackowiak Re: wyjazd nad morze-a może nad jeziorko?? 25.07.05, 08:47
            Może macie jakies fajne kwatery nad jeziorem gdzies w Wielkopolsce albo
            niedaleko?
            Natalia
    • gogo2 Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 08:23
      My byliśmy z naszym 9 m-cznym synkiem przez tydzień w Niechorzu. Było fajnie.
      Fakt, że pierwsze dzień, dwa dni trzeba było się przystosować i poukładać
      inaczej niż w domu. Mały na plaży był zachwycony, tam spał najdłuzej.
      pozdrawiam Gosia

• jagoda051 Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 09:01
      My za niecały miesiąc jedziemy nad morze do Jarosławca. Mała będzie miała
      skończone 5 miesięcy. Mamy tam znajomych i podobno na plaży roi się od wózków,
      leżaczków i małych dzeci - nawet 2-3 miesięcznych. Przynajmniej Kinga zmieni
      klimat od tej zadymionej i pogrążonej w smogu Warszawy.
      • alimar27 Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 12:18
        ale słyszałam, że żeby maluch się zaaklimatyzował musi być co najmniej 2
        tygodnie bo jak się jest krócej to kończy się to często przeziębieniem wskutek
        zmiany klimatu .Jak dLugo byliście nad morzem i czy nie było po wyjeździe
        żadnych infekcji?
        • iwa310 Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 12:36
          W piątek właśnie się wybieramy z naszym 9-cio miesięcznym Kubusiem nad morze.
          Mam nadzieję, że będzie super. Przy okazcji mam do Was pytanie - gdzie można
          kupić te plażowe namioty i jaka jest mniej więcej ich cena?
          Pozdrawiam
          • annamarta1 Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 13:34
            my namiocik zakupilsmy w realu, z tego co wiem są tez chyba w Auchan. Cena ok
            35 zł, choc trafiaja sie promocje i mozna kupic za niecałe 30 zł.
        • gogo2 Re: wyjazd nad morze 25.07.05, 13:56
          My z Hubercikiem byliśmy tydzien. Zdążył sie zaklimatyzować i odklimatyzować
          później po powrocie. Od powrotu minęły 3 tygodnie-mały zdrowy jak ryba. A i nie
          wiem czy to ma z wyjazdem cos wspólnego, ale dopiero na wczasach zaczął biegać
          na czworakch, wcześniej nie chciał nawet pełzać. Morskie powietrze dawało mu
          takiego "powera", że do 12 w nocy wariował, był taki szczęśliwy, a my pękaliśmy
          ze śmiechu....fajnie było
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka