yetka1 30.07.05, 12:59 Będę w Świnoujściu, a że to blisko Niemiec zastanawiam się nad wycieczką do? No właśnie,gdzie się lepiej wybrać z dziećmi 4 i 7 lat do Heide Parku czy Hansa Parku? Yetka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata12 Re: heide park czy hansa park 01.08.05, 08:15 Witam!! Ze Świnoujśćia niestety ani do jednego ani do drugiego nie jest blisko Ale częściej z tego rejomu są organizowane wycieczki do hansa. Ja byłam w obydwu parkach ale bez dzieci( jeszcze nie miałam). Gdybym miała jeszcze raz się wybrać do któregoś z nich to zdeceydowanie do heide. Większy, więcej atrakcji i nowszy (co napawa większym zaufaniem do sprawności sprzętu. Pozdrawiam- agata Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: heide park czy hansa park 01.08.05, 10:07 Ze Świnoujścia do tych poarków jest najbliżej, bo leżą na północy Niemiec, dziwie się ze byłaś i o tym nie wiesz: Hansa nad samym morzem, Haide w pobliżu Hamburga. Ze Świnouujścia jest mnóstwo wycieczek autokarowych, które odjeżdżają spod granicy w Ahlbecku, mimo że jest to przejście tylko dla pieszych i rowerzystów. Owszem Haide jest większy ale według mnie jest tam więcej atrakcji dla młodzieży i dorosłych, jeśli chodzi o ofertę dla dzieci uważam ze Hansa jest atrakcyjniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
agata12 Re: heide park czy hansa park 01.08.05, 13:53 Nie twierdzę , że nie jest najbliżej ale, że i tak jest daleko. My jechalismy samochodem osobowym i trzeba było jechać do przejścia granicznego pod Szczecinem więc już przejazd przez samą Polskę nam sie wydłużył. No i przez Niemcy też ładnych parę godzin jazdy- trzeba wyjechać w nocy żeby pobawić się w parku cały dzień ( no i w nocy wrócić). Pewnie lepszym rozwiązaniem jest wycieczka zorganizowan przez biuro podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: heide park czy hansa park 30.03.17, 09:32 Teraz jak granica jest otwarta nie ma już z tym problemu, podróż autostradą ze Świnoujścia zajmuje 4 godziny. My wyruszyliśmy o 7.00 rano i na miejscu byliśmy o 11.00, czyli godzinę po otwarciu parku (Heide) Spędziliśmy tam cały dzień aż do zamknięcia, czyli do godziny 18.00 Do domu dotarliśmy ok 22.00 więc o żadnej nocnej jeździe nie ma mowy. Do Hansa park jest nieco bliżej, ale jest to park mniejszy i bardziej odpowiedni dla maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: heide park czy hansa park 01.08.05, 10:00 Moim zdaniem do Hansa Parku, bo: - jest bliżej - jest bardziej odpowiedni dla dzieci w twoim wieku Rozważ jeszcze wycieczkę do Legolandu w Danii Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
19ika72 Re: heide park czy hansa park 01.08.05, 19:37 hansa parku nie znam , ale 2 tygodnie temu byliśmy w heide parku - z 7 letnią córą i 2 letnim bąblem.Miśka kwalifikowała się na wsystko dozwolone od 120 cm, spokojniejsze karuzele były właśnie od 4 lat, a nasz Mały skorzystał jedynie z takich zupełnie "light". Było naprawdę fantastycznie - park jest ogromny, ładnie zagospodarowany, mnóstwo zieleni - więc nawet przy słonecznej pogodzie nie odczuwa się upału. Polecam jednak odwiedzić to mniejsce w tygodniu bo wweekendy sa tłumy. My spędzilismy tam super dzień - od godz 10 do 19 prawie non stop korzystajac z atrakcji. Dla dorosłych o silnych nerwach i normalnie funkcjonujacym błędniku 2 fantastyczne kolejki i "wieża" Pozdr Ika Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: heide park czy hansa park 01.08.05, 19:46 W Hansapark nie bylam ,bylam w Heide Park w Soltau. Jest tam sporo atrakcji zarowno dla duzych jak i dla malych dzieci.Wydaje mi sie jednak ,ze jest za daleko od polskiej granicy.My bylismy w tygodniu i nie bylo ludzi. Na zwiedzenie wszystkich atrakcji potrzebujesz caaaaaly dzien!!!Wiec moze z noclegiem? A tu linki moga sie przydac: www.heide-park.de/index2.html# www.hansapark.de/main.php Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: heide park czy hansa park 30.03.17, 09:40 Nie wiem czemu tak mocno reklamujesz Parkmanię, ale nie wprowadzaj innych w błąd. Kupując bilet w kasie parku wraz z kuponem rabatowym, o którym można przeczytać wyżej płacisz POŁOWĘ taniej, więc bilety z Parkmanii są baaardzo drogie! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckowdrodze.com Re: heide park czy hansa park 06.06.17, 22:51 Heide Park można połączyć z Serengeti. To w sumie niedaleko, a rewelacyjna atrakcja dla dzieciaków. Zresztą zobacz tutaj: dzieckowdrodze.com/dolna-saksonia-wilki-tygrysy/ dzieckowdrodze.com/dolna-saksonia-do-gory-nogami/ Odpowiedz Link Zgłoś