Dodaj do ulubionych

Ojców-czy ktos byl i moze polecic kwatery?

03.08.05, 15:05
Mam zamiar wybrac sie do Ojcowa kolo Krakowa z moim synkiem 2,6 roku,bylam
tam kiedys przejazdem i zachwycily mnie malownicze widoki.
Czy ktoras z emam moze mi polecic kwatere, pensjonat przyjazny dzieciom?
Jakie sa ceny ?i co warto zobaczyc?
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • szpulakasia Re: Ojców-czy ktos byl i moze polecic kwatery? 03.08.05, 23:07
      Przyłączam się do pytania ja byłam ale wtedy jeszcze sama a na kwaterze nie
      byłoby przyjemnie dla dziecka.Znalazłam fajne miejsce w Morsku ale
      drogo...Szukam taniej.Kasia
      • edytastel Re: Ojców-czy ktos byl i moze polecic kwatery? 04.08.05, 13:55
        Właśnie wróciłam z Ojcowa, było bardzo superancko, polecam cały tydzień z mężem
        i niespełna 8-mio mies.dzieckiem. Jeżeli chodzi o kwtery to jest duży wybór na
        miejscu natomiast w internecie niezbyt. Ja byłam w Opalówkach, warunki może nie
        super ale było ok. Tylko,że przy wjeździe i daleko do centrum Ojcowa.
        Z wyglądu podobał mi się budynek nowy (Ojców 35)jeżeli znajdziesz namiar to się
        dowiedz. Nieźle też Ojców 33. ale w środku nie byłam więc tylko tak z zewnątrz
        mogę coś wnioskować. Jak masz jakieś pytania to proszę...odpowiem
        • yennaxoxo Re: do edytastel 05.08.05, 23:04
          Jestem ciekawa ile placilas za nocleg,czy byl to pobyt z wyzywiemiem, czy byla
          kuchnia do dyspozycji?Czy mozna jechac bez wczesniejszej rezerwacji?
          Czy mozesz podac adres i nr telefonu?
          Czy w Ojcowie widzialas wypozyczalnie rowerow?
          Co Wam sie najbardziej podobalo?
          Widzialam kilka zajazdow z jedzonkiem typu grill,mozesz jakis polecic.
          Pozdrawiam serdecznie smile
          • edytastel Re: do edytastel 08.08.05, 10:28
            65 zł za pokój ale łazienka wspólna z drugim pokojem. dostęp do (mini) kuchni
            był. Trudno powiedzieć czy jechać bez rezerwacji. wydaje się że jest mało ludzi
            w tygodniu ale co lepsze kwaterki mają rezerwację. Najazd turystów pt-niedziela
            bardzo duży. Widziałam ogłoszenia dotyczące wypożyczalni, czyli są.
            okolica jest przepiękna. chociaż gdybym była bez maluszka prawdopodobnie po 2-3
            dniach już bym wszystko zwiedziła. Ale na spacery i pobyt cudne miejsce. Ze
            sztandarowych miejsc Ojcowa trzeba zobaczyć: ruiny zamku-chociażby dla
            widoczków, Bramę Krakowską, Grotę Łokietka, no i wąwóz Korytanii-ja tam
            chodziłam prawie codziennie z wózeczkiem. Poza tym należy zwiedzić zamek w
            Pieskowej Skale + Maczuga Herkulesa (ok.7 km od Ojcowa)
            Jeżeli chodzi i jedzenie to nie można narzekać. Mogę polecić Piwnicę pod
            Nietoperzem,htl pod Kazimierzem, i w zajeździe Zazamcze na wylocie Ojcowa
            b.smacznie karmią. A i jeszcze jadłam pysznego pstrąga w ostatniej knajpce
            przed wejściem na pkt widokowy i szlak do groty.

adresów i telefonów nie znam. A moja kwaterka niby ok doło się mieszkać ale nie
            wiem czy by ci odpowiadała -przede wszystkim daleko, możesz sobie spojrzeć na
            ich stronkę wpisz w wyszukiwarce "opalówki"
            pozdrawiam
            • yennaxoxo Re: do edytastel 10.08.05, 13:15
              Dziekuje.
              Pozdrawiam smile
    • tentata Re: Ojców-czy ktos byl i moze polecic kwatery? 16.08.05, 23:56
      Bylismy w zeszly weekend. Tlumy ludzi i to wszedzie...brak miejsca do
      zaparkowania, zeby sie zalapac i nie lamac przepisow to trzeba sie tam zjawic
      grubo przed poludniem. Dla tych co maja blisko idealne miejsce na wycieczke
      calodniowa wink
    • bea-sjf Re: Ojców-czy ktos byl i moze polecic kwatery? 18.04.06, 16:23
      Może ktoś jeszcze dopisze jakies info o noclegach w tej okolicy (Ojców lub
      Pieskowa Skała) ?
      • nina444 Re: Ojców-czy ktos byl i moze polecic kwatery? 18.04.06, 22:45
        Ostatnie wakacje spędziłam z rodziną m.in. w Ojcowie. Mogę polecić Zajazd
        Zazamcze w którym zatrzymaliśmy się na kilka dni. Normalna cena za osobę to
        około 60 zł ze śniadaniem, ale zawsze można trochę wytargować. Warunki dobre,
        pokoje nieduże ale funkcjonalne, z łazienkami. Zajazd jest bardzo malowniczo
        położony, na granicy Ojcowa i Skały. Myślę, że to jedno z niewielu miejsc które
        można polecić pod względem kulinarnym. Jedzenie domowe, bardzo smaczne, ceny
        umiarkowane. Są w menu gotowe zestawy obiadowe i śniadaniowe, może trochę wstyd
        się przyznać ale często specjalnie wracaliśmy ze zwiedzania okolic po to tylko
        żeby zjeść pyszny obiad. No i najważniejsze kuchnia odpowiadała naszemu
        dziecku, które nie należy do łakomczuchów. Więcej informacji na stronie:
        www.zajazdzazamcze.ojcow.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka