Dodaj do ulubionych

MAJORKA II połowa września z roczniakiem???

31.08.05, 11:44
wybieramy sie na Majorke w II połowie września, jestem ciekawa jaka tam jest
wtedy przeważnie pogoda,czy ranki i wieczory sa tak chłodne jak u nas jak
jest z zaopatrzeniem sklepów w pieluchy, czy maja tam pampersy, czy inne, jak
z jedzonkiem dla dzieci w słoiczkach. Generalnie każda informacja będzie mile
widziana. Po powrocie obiecuję zdać relacje smile

Ps. podpowiedzcie, co koniecznie muszę zabrać z Polski dla dziecka??
Obserwuj wątek
    • agata9991 Re: MAJORKA II połowa września z roczniakiem??? 01.09.05, 17:44
      a gdzie się wybieracie, bo my do miejcowości Sa Coma od 11 września. Wpisz w
      wyszukiwarkę Majorka-pytałam już kiedys o to samo.
      • zuzu2004 Re: MAJORKA - doradze i opowiem... 05.10.05, 16:06
        Wlasnie wrocilam z Majorki z Porto Colom, wakacje super, wspaniale
        zorganizowane.Polecam te miejscowosc dla rodzin z dziecmi a biuro podrozy to
        Orbis/TT.
        Zjezdzilam Majorke prawie cala i stwierdzam, ze trafilam doskonale, miejsce
        spokojne, bez wielkich deptakow ze sklepami i dyskotek oraz bardziewnych
        knajpek. Piekne miasto ze strym portem rybackim, spokojne, prawie uspione,
        troche knajpek w bardzo dobrym stylu, ladny port, piekne zatoki a w nich
        piaszczyste palze, spokojne, z piekna woda i piaskiem oraz lagodnym zejsciem do
        wody. Dobre polaczenia z pozostalymi miastami. Hotel to Cala Marsall,
        przestronny z duzym ogrodem, 3 basenami i dobra kuchnia. Duzo miejsca na zabawy
        dla dzieci, spokoj.
        Bylam w Alkudii, Palmie, Cala D'or i to sa miejsca dla mlodych ludzi bez
        dzieci, ktorzy chca poszalec.
        MAjorka zaskoczyla mnie swoim urokiem i pieknymi krajobrazami.

Jak macie jakies pytania to chetnie odpowiem.
        • lolka11 zuzu 06.10.05, 09:25
          Oj, to chyba nie bardzo zwiedzilas Alkudie, bo to wlasnie Alkudia z calej
          Majorki jest na I miejscu jako super miejsce dla rodzin z dziecmi....
          nie mowie, ze tam gdzie bylas bylo zle....

Dorota
          • zuzu2004 Re: Dorota 14.10.05, 14:51
            nie zaglebialam sie bardzo szczegolowo we wszystkie zakamarki,Alcudia to miasto
            z ogromna dluga i szeroka glowna ulica, po jednej stronie hotele i po drugiej
            oraz plaza, dluga, nie za szeroka. Malo niskiej zabudowy i milych uliczek.
            Ladnie prezentowal sie osrodek TUI chyba, na poczatku zatoki, dalej mile
            wrazenie zrobila miejscowosc zaaz przd Formentorem ale jak dla mnie plaza za
            mala i za bardzo przy centralnym deptaku, powietrze scisniete, brak wiatru
            przez scisla zabudowe.Sama Alcudia to miasto, duze a takich nie lubie na
            wakacje. Owszem jest tam duzo bogatych ludzi, duz sie dzieje, przepych i
            snobizm. Moze sa jakies specjalne miejsca dla dzieci ale cala ta otoczka i
            wrazenie mieszkania w "jaskini lwa" to nie dla mnie. Prosze nie wskakuj na
            mnie, kazdy ma inne potrzeby i zapatrywania na spedzanie wakacji. Jak chce byc
            w "centrum"to jade do Rzymu, zwiedzam i mam kontakt z prawdziwa kultura a jak
            chce odpoczac to szukam prawie prywatnych malych plaz lub zatoczek, z cisza i
            spokojem i bez tego calego upstrzenia. Nie neguje, ze Tobie zapewne tam sie
            podobalo smile
            • jorn1 Re: Dorota 29.03.06, 23:54
              Witam!
              W sierpniu wybieramy sie na Majorke, do hotelu Cala Marsal. Widze ze bylas
              bardzo zadowolona z pobytu w tym miejscu. Mam pytanie - czy kupowalas tam moze
              pieluchy i sloiczki dla dziecka? Nasz Synek bedzie mial wtedy rok i nie mam
              pojecia czy musze wszystko zabrac z Polski czy moge kupowac mu jedzonko na
              miejscu. I czy to prawda ze w tym hotelu maja bardzo dobre jedzenie?
              Z gory dziekuje za odpowiedz.
              Pozdrawiam
              Jorn1
              • jr30 Re: słoiczki 30.03.06, 08:31
                Co prawda byłam w Alcudii 5 lat temu tez wtedy z roczniakiem. Sloiczki owszem
                są ale musicie się nastawić, że skladniki mogą byc inne niz te do których
                jesteście przyzwyczajone w Polsce. Np. tam od 5 m-ca były już owoce słoiczkowe
                takie jak banan, gruszka, jabłko, podczas kiedy ja jeszcze ze względu na małego
                alergka wciąż wstrzymywałam się z bananem. Ale zaryzykowałam i wógle młody jak
                widział bufet szwedzki to chciał wszystkiego spróbować i dawałam mu po trochu.
                Wyobrażcie sobie,że skóra ciała pozostała gładka - to podobno cudowny wpływ
                słońca.
                • jorn1 Re: słoiczki 30.03.06, 21:58
                  Witam i dziekuje za odpowiedz. No coz, moj Maly juz teraz coraz czesciej
                  odmawia jedzenia sloiczkow a bez problemu je wszystko z naszego talerzasmile.
                  Trudno mi jednak przewidziec co beda nam serwowac w restauracji hotelowej wiec
                  na wszelki wypadek wezme pare obiadkow sloiczkowych do ktorych jest
                  przyzwyczajony. Co prawda nie jest alergikiem ale wole nie ryzykowac.
                  Dzieki raz jeszcze i pozdrawiam
                  JJ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka