Dodaj do ulubionych

wózek nad morzem

29.04.06, 23:10
Witam;

Pewnie nie jedna z rodzinek była nad naszym morzem z 10 miesięczniakiem,
tzn., z wózkiem. Jakie wózki zabieraliście? Czy mogę cokolwiek myśleć o baby
dreams walker, czy raczej "czołg" na pompowanych kołach? Czy jest szansa na
to żeby nie wytrzęść maluszka za wszystkie czasy pojazdem na mniejszych
kółkach?

Dziękuję - Paulina
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: wózek nad morzem 30.04.06, 12:26
      Byłam z 10 msc synkiem w Łebie - spacerowaliśmy po plaży, po mieście (częsciowo
      kostka, ale zdarzały się też stare, poniszczone chodniki), po lesie. Zabrałam
      wózek na dużych, pompowanych kołach (mam spacerówkę Deltim Fokus).
      Wózek dobrze radził sobie na mokrym piasku na plaży (po suchym trzeba było
      ciągnąć tyłem), wygodnie jeździło się po leśnych ścieżkach i po trawie, nie
      wytrzęsło malucha na krzywych chodnikach.
      Szkoda tylko, że zajął pół bagażnika i trzeba było go rozłożyć na części aby
      przewieźć.

Jeśli chcecie sporo spacerować lepszy jest wózek na dużych kołach. Ale jeśli
      planujecie tylko dotrzeć do plaży i rozłożyć się na kocu, to może wystarczy
      delikatniejsza spacerówka. Zależy dokąd jedziecie, czy są tam chodniki, jaką
      drogą dochodzi się do plaży i jaka będzie pogoda (czasami nie da się wytrzymać
      na plaży bo wieje i jest zimno, a wtedy pozostają tylko spacery).

pozdr
    • szpulakasia Re: wózek nad morzem 30.04.06, 20:41
      byłam z 11 miesięczną potem niespełna 2 latką a obecnie jedziemy z prawie 3
      latką i zawsze ten sam wózek peg perego pliko p3 i byłam zawsze zadowolona
      nawet nad morzem jak była mała to po mokrym piachu tym przy samym morzu dało
      się pojeżdzic.Nie miałam nigdy zbyt duzo miejsca w samochodzie ale ten wózek
      okazał się the best.Kasia
    • qlerka Re: wózek nad morzem 02.05.06, 11:25
      Byłam w Łebie z 5-miesięczniakiem i zabraliśmy PP Plico, było naprawdę w
      porządku. Wszędzie dojechaliśmy, a w razie problemów na suchym piasku
      obracaliśmy wózek tyłem do kierunku jazdy, mąż ciągnął za jedną rączkę, a ja za
      drugą smile
    • sophie05 Re: wózek nad morzem 05.05.06, 21:23
      Mieszkamy w Trójmieście i uwielbiamy spacery plażą. Mamy wózek Bebecar Tracker o dużych pompowanych kołach i radzi on sobie świetnie na piaskach. Często obserwuję za to innych, z wózkami na małych kołach jak z zazdrością patrzą z jaką łatwością pchamy nasz wózek. Te małe wózki są przeważnie przenoszone przez piasek. Nie zazdroszczę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka