Dodaj do ulubionych

Namiot plażowy fajna rzecz?

24.05.06, 14:01
Mam pytanko do osób często bywających na plażach. Widziałam w sklepach na
mioty plażowe i przyznam że spodobały mi się bardzo. Jadę z dwulatką, więc
cały dzień na słońcu wykluczony, obie mamy jasna karnację, więc słoneczko
ostrożnie. Czy taki namiot zaje egzamin, czy widujecie go na plażach?
Jaka jest teraz moda plażowa, używane są parawany, parasole? Nie byłam nad
morzem od lat więc interesuje mnie ten temat...
Obserwuj wątek
    • mysza64 Re: Namiot plażowy fajna rzecz? 24.05.06, 14:12
      Też dawno nie byłam na plaży (już ze trzy lata!) ale mam taki namiot i bardzo
      sobie chwalę. Używam go nie tylko nad morzem. Osłania od słońca i od wiatru.
      Nad jeziorem czy strumieniem, również zdaje egzamin. Ale tylko dla maluszków.
      Starsze już rzadziej z niego korzystają. Nie usiedzą długo na jednym miejscu.
      Ale dla maluszków jest fajny. Można się w cieniu pobawić grzechotką czy inną
      zabawką, a jak się młody człowiek zmęczy, to może się zdrzemnąć.
      Osobiście polecam, bo ta dwa w jednym: parawan i parasol.
      Pozdrowionka
      Mysza
      • fasolka99 Re: Namiot plażowy fajna rzecz? 24.05.06, 15:28
        Tez polecam, aczkolwiek nie tylko dla maluszkow smile Starszaki po wyjsciu z wody
        chetnie chronia sie przed wiatrem, a jak mocno wieje na plazy, to parasol
        ciezko ustawic, a taki polnamiot jak sie dobrze przypnie to nie odleci. Ponadto
        ja np. jestem w stanie sama go rozstawic na wietrze, a parawanu juz nie. Nie
        umiem dobrze wbic kijow od parawanu...
        • jusytka Ja też go mam 25.05.06, 12:18
          Też nie umiałam wbić skutecznie parawanu, wiatr mi go "porywał" wink Namiot stoi
          stabilnie, ale dość długo się go rozkłada, zdaje więc egzamin przy dłuższym
          plażowaniu. U nas wciąż mało ich widać na plaży, u niemców jest bardzo popularny
          • zuzafonia Re: Ja też go mam 25.05.06, 15:10
            Ja mam taki namiot-muszelkę od ładnych paru lat i zabieram go ze sobą
            wszędzie.Daje miły cień, chroni przed wiatrem, w ściankach namiotu są kieszenie
            do przechowywania Różnych Ważnych Drobiazgów...Rozstawiamy go i nad morzem i
            nad jeziorem i w ogródku (dzieciaki uwielbiają w nim przesiadywać, zwłaszcza w
            deszczsmile Rozstawia się łatwo. Jedna uwaga: warto do szpilek namiotowych
            przywiązać jakieś żarówiaste wstązeczki, bo lubią gubić się w piasku, trawie i
            innych ziemiach. Ja już większość zgubiłam, dlatego jak uda mi się dokupić
            brakujące, tak je zabezpiecZę. Bo bez szpilek....raz goniłam mój namiocik po
            plaży. Dobrze, że ludzi było mało, to i ofiar nie byłosmile
            • jusytka masz rację 25.05.06, 18:25

• znaniec1 Re: masz rację 26.05.06, 23:43
                a jaki lepszy???
                www.allegro.pl/item99505863_namiot_plazowy_b1111_tylko_29_zl_.html
                www.allegro.pl/item99505863_namiot_plazowy_b1111_tylko_29_zl_.html
                www.allegro.pl/item99538656_namiot_plazowy_b1110_tylko_25_zl_.html
                • jusytka Re: masz rację 27.05.06, 11:08
                  Chyba ten ostatni, bo po co na plaży taka wielka podłoga, która zaraz pokryje
                  sie piaskiem? Ja swój kupiłam w Lidlu
                  • katka74 Re: masz rację 29.05.06, 14:31
                    A dawno kupowałaś? Ile kosztował?
                    Ja widziałam w Tesco za 20 zeta ale niestety rozeszły się błyskawicznie i się
                    nie załapałam...
                    • jusytka Re: masz rację 29.05.06, 16:44
                      Z miesiąc temu, kosztował 30 zł, ale wydawaje się solidny. Rozłożyliśmy go tylko
                      raz na wydmach, stanowił sporą atrakcję nie tylko dla moich chłopaków wink
                      • zuzafonia Re: masz rację 29.05.06, 19:47
                        Dziewczyny, nie ma co się podniecać tymi najtańszymi z Tesco. Doświadczenie mam
                        z takimi okazjami dość niemiłe. No bo co to za sprzęt, którego cena nie
                        przekracza kosztów produkcji???Przy pierwszym porywistym wietrze popruje się i
                        będzie niezwykle przewiewny.smile))
                        • katka74 Re: masz rację 30.05.06, 13:28
                          Tak, tylko skąd wiedzieć, który jest lepszy za 20zl z Tesco, za 25 z Allegro czy
                          za 35 z Lidla skoro wyglądem niewiele sie różnią. Na co zwrócić uwagę??
                          • jusytka Re: masz rację 30.05.06, 16:31
                            Sama nie wiem, bo widziałam tylko ten z Lidla i moge go polecic, bo materiał
                            wydaje się solidny, ma powłokę przeciwko promieniom UV (nie powinien blaknąć) i
                            jest nieprzemakalny.
                • malgog Re: masz rację 01.06.06, 09:54
                  my korzystaliśmy z takiego namiotu w ubiegłym roku
                  spradził się świetnie, roczny synek odbywał w nim codziennie na plaży
                  popołudniową drzemkę

ale jednak radzę kupić teraz, bo oczywiście przed plażą stoją sprzedawcy ale
                  tam z pewnością będzie drożej
                  • jusytka Re: masz rację 01.06.06, 10:34
                    Sprzedają rózne rzeczy, ale takich namiotów nie widziałam, to jest wciąż nowośc
                    na naszej plaży
    • poziomka555 Re: Namiot plażowy fajna rzecz? 01.06.06, 12:50
      bardzo często widuje się już te namiociki na plażach, moim zadniem bardzo
      praktyczne, i to nie tylko dla dzieci, łatwo się rozkłada, kupiliśmy tani na
      jakiejś promocji w tesco i nic się z nim nie stało, chroni i przed slońcem i
      wiatrem i deszczem, ja polecam
    • jagasz Re: Namiot plażowy fajna rzecz? 02.06.06, 14:05
      W Auchaun jest promocja namiocików
      • katka74 Re: Namiot plażowy fajna rzecz? 02.06.06, 21:32
        Kupiłam dziś w Auchan za 17 zł. Wygląda fajnie, polecam
        • dorotadu do katka74 03.06.06, 11:45
          czy trudno sie rozkłada ? ilo to zajmuje czasu - sama z dzieckiem na plazy nie
          mam ochoty na uzeranie sie z namiotem
          • katka74 Re: do dorotadu 04.06.06, 17:41
            Rozkładaliśmy go dopiero raz ,żeby sprawdzić czy wszystko gra. Myślę, że to
            kwestia wprawy, dlatego warto wcześniej poćwiczyć. Mężowi zajęło to jakieś 5
            min. W zasadzie to bardzo proste, najdłużej trwa przewleczenie przez cały
            szkielet 2 składanych rurek z tworzywa sztucznego, które na końcach namiotu
            wkłada się w specjalne otwory. Potem wiąże się jedną kokardkę na szczycie,
            wbija się w piasek metalowe haki (tego mąż naszczęście nie ćwiczył) i gotowe.
            Myślę, że warto jednak się na zakup zdecydować. Namiot jest duży, zmieśliliśmy
            się w nim w trójkę. Moja córa go pokochała i codziennie pyta kiedy
            rozłożymy 'domek'. Polecam naprawdę.
            • dorotadu Re: do dorotadu 05.06.06, 17:09
              dziękuje smile
        • znaniec1 Re: Namiot plażowy fajna rzecz? 03.06.06, 22:27
          na allegro po 23 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka