IP: *.* 12.12.02, 14:33
Dziewczyny, potrzebuję namiary na sprawdzone kwatery w Pobierowie, chodzi przede wszystkim o to, żeby na miejscu było jedzonko (smaczne), żeby w pokoju była łazienka no i w miarę blisko morza, żeby można było dojść z dziećmi.liczę na Was kaka
Obserwuj wątek
    • Gość: Hermiona Re: Pobierowo IP: *.* 12.12.02, 20:28
      Hej! Bardzo lubię Pobierowo i mogę Ci polecić pensjonat "Hanna". To willa, w której parter (wysoki) stanowi mieszkanie właścicieli, a dwa piętra to pokoje - 3 osobowe (z możliwością spania dla 4 osób, tzn. były tam 2 tapczany 1-os. i rozkładana kanapa) z łazienkami. Ostatnie piętro to pokoje głównie ze skosami. Umeblowanie nie jest może wysmakowane, ale najważniejsze, że jest czysto i z tego, co pamiętam, właściciele stopniowo te pokoje remontowali (panele, nowe płytki i armatura w łazienkach). Niektóre pokoje są z balkonami. W pokojach są czajniki elektryczne, ale starego typu (ale może się to zmieniło....) Jeśli boisz się chodzenia po schodach, to poproś o pokój na tym niższym piętrze (ale musisz zadzwonić odpowiednio wcześnie). Kuchnia jest w porządku - chyba pracują tam stale te same osoby - jak ja tam byłam gotowały tam kucharki "na co dzień" pracujące w przedszkolu, więc naprawdę się starały. Było nawet świeżutkie ciasto!Właściciele są bardzo mili, trochę oryginalni; można przywozić ze sobą psy. Dom jest położony w lesie sosnowym (zresztą całe Pobierowo leży w lesie), ok. 150-200 m od plaży - trzeba tylko przejść przez ulicę, potem kawałek przez lasek(nie jakiś gęsty i niebezpieczny, tuż przy ulicy, stoją w nim domki) i jest zejście drewnianymi schodami na plażę.Blisko do sklepów, kawiarni itd., a jednocześnie na uboczu.Tel.0 91 3864322 , Państwo Hanna i Witold Pożoga, ul. Kawalerska 4, 72-404, Pobierowo
      • Gość: 1501 Re: Pobierowo IP: *.* 12.12.02, 22:12
        Hermiona, bardzo Ci dziękuję o coś takiego mi chodziło, ale jak tam było z cenami, czy bardzo drogo?kaka
        • Gość: Hermiona Re: Pobierowo IP: *.* 13.12.02, 11:49
          Przyznaję, że byłam tam aż 3 lata temu, ale w tym roku dzwoniłam (niestety z przyczyn niezależnych nie udało nam się tam pojechać) i ceny bardzo się nie zmieniły : +/- 60 zł od osoby (z wyżywieniem). Można też kupować "połówki" wyżywienia, a jeśli chodzi o spanie to byłam tam z dwójką dzieci (7 lat i niecały rok) i młodsze spało ze mną, ale płaciłam jak za spanie dla 3 osób (miałam za to duży, wygodny pokój, a nie - "dwójkę"). Na pewno musisz jednak zadzwonić i zapytać o ceny, chociaż raczej nie będą umieli Ci powiedzieć, jak to będzie wyglądało za pół roku. W ogóle w Pobierowie jest b. dużo pensjonatów, ośrodków itd., ale wiele z tych ostatnich zostało wykupionych i podzielonych, więc trudno nawet zdobyć nr telefonów. Najlepiej pojechać tam na próbę np. na weekend majowy i na miejscu się rozejrzeć. Odradzam Ci wynajmowanie tam mieszkania na wakacje - może to i się opłaca, jeśli jedzie więcej osób (ja chciałam tak zrobić, bo jechałam aż na 3 tygodnie), ale te mieszkania są w strasznym miejscu (piękne, nowe apartamenty, a na parterze restauracje, salony gry, dyskoteki - słowem hałas 24 godz. na dobę.U pani Hani działka jest ogrodzona i kiedy ja np. usypiałam popołudniu synka, to Ola bawiła się na dworze z dziećmi. Pobierowo jest świetnym miejscem dla rodzin z dziećmi - prawie nie ma tam dziwnych typków z długonogimi narzeczonymi i innych takich.... Pozdrawiam serdecznie!Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka