Dodaj do ulubionych

2 w 1 - kąpielówki i pielucha?

06.02.07, 13:10
Uzywal ktos dla dziecka takich majteczek z materialu z ceratka w srodku do
wielokrotnego uzycia? Zamiast jednorazowych pieluch do plywania? Niedlugo
jedziemy na wakacje i nie chcialabym zabierac wielkiej torby pieluch do wody
jesli jest gdziec dostepne cos takiego.
Obserwuj wątek
    • aluc Re: 2 w 1 - kąpielówki i pielucha? 06.02.07, 17:42
      w mothercare
      jest równie bez sensu co kąpieluszki
      na plaży moje maluchy biegały w normalnych pieluchach
      • rybkanula1 Re: 2 w 1 - kąpielówki i pielucha? 06.02.07, 20:05
        Dlaczego jest bez sensu? Myslalam o jakims "zabezpieczeniu" na czas kapieli w
        basenie. Zwykla pielucha chyba sie nie nadaje, a nie usmiecha mi sie zabieranie
        kolejnej paczki kapielowych huggies.

• aluc Re: 2 w 1 - kąpielówki i pielucha? 06.02.07, 23:03
          raczej myślałam w kontekście plaży niż basenu

bez sensu, bo niby przed czym to ma zabezpieczyć? przed wylaniem się siuśków -
          kąpieluszka nie zabezpiecza, w wodzie zmienia się z rodzaj zwisającego z pupy
          wora ociekającego wodą, zupełnie tak samo jak zwykły pampers, nie jest wcale
          bardziej szczelna niż pampers, do łażenia po plaży na skraju wody nadaje się
          średnio, bo nie jest chłonna i siuśki leją się po nogach, co w połączeniu z
          piaskiem daje fatalne otarcia na nogach właściciela, zaś majtki z wkładem co
          prawda potrafiąbardzo szczelnie przylegać do dziecięcych nóżek, jednakowoż ich
          nieprzemakalność budzi moje daleko idące wątpliwości

przed ucieczką kupy - zależy od konsystencji kupy wink rzadkiej nie utrzyma,
          klocek w zwykłym pampersie też jest względnie bezpieczny, zaś chrzanienie się z
          pobrudzonymi kupą kąpielówkami z wkładką w warunkach basenowo-wakacyjnych jest
          samą przyjemnością (wiem, przerabiałam), pielucha bowiem ma tą przewagę, że po
          prostu wędruje do kosza

co do majtek z ceratką - jeśli młode będzie się kąpać więce niż raz w czasie
          jednego pobytu na plaży, to masz do wyboru albo ładowanie go w te same mokre
          majtki, albo zakup kilku par, przez cały czas noszonych ze sobą oraz pranych po
          przyjściu z plaży

jest również możliwe, że w końcu skapitulujesz, i młode będzie łaziło gołe albo
          w zwyłym pampersie, chilli wrócimy do punktu wyjścia smile

natomiast na okoliczność kąpieli w basenie jedno i drugie wygląda bardzo
          elegancko i nowocześnie, natomiast IMHO w dalszym ciągu nie zabezpiecza przed
          czymkolwiek
    • kj6 Re: 2 w 1 - kąpielówki i pielucha? 07.02.07, 07:59
      super wątek! Jestem pod wrażeniem!
      • ania2906 Re: 2 w 1 - kąpielówki i pielucha? 07.02.07, 08:38
        My w tamtym roku zakładaliśmy synkowi (2 lata wówczas) właśnie te pieluchy do
        kąpania, z tym że woda była tak zimna że moczył tylko nóżkismile W naszym
        przypadku do latania po plaży się sprawdziły, nie przeciekały nam. W tym roku
        już kąpielówki Huurra!!!
        • rybkanula1 Re: 2 w 1 - kąpielówki i pielucha? 07.02.07, 09:31
          Chodzilo mi wylacznie o kapiele w basenie, w ktorym pewnie bedziemy spedzac
          troche czasu. A poniewaz jade z dwojka, zabieranie ogromnej ilosci jednorazowek
          przy ogromie pozostalego bagazu jest malo fajne. No coz, dzieki za sugestie,
          pewnie wyprobujemy na wlasnej skorze.
          • sisi55 Re: 2 w 1 - kąpielówki i pielucha? 07.02.07, 13:53
            No właśnie! A co z bieganiem po plaży na golaska? Co jesli dziecko zrobi
            kupę?????
            Troche głupio chyba, czy nie???
            • rybkanula1 Do sisi55 07.02.07, 17:08
              ????? A moze najpierw przeczytaj w jakim kontekscie pytalam o jednorazowki na
              poczatku watku ????? W kazdym razie moje dzieci poki co po plazy na golaska nie
              lataja.
      • aluc Re: 2 w 1 - kąpielówki i pielucha? 08.02.07, 00:33
        kj6 napisał:

> super wątek! Jestem pod wrażeniem!

naprawdę się cieszę, że się cieszysz, naprawdę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka