Dodaj do ulubionych

może znacie jakieś super miejsce na wakacje!

21.02.07, 11:08
szukam czegoś z basenami i placami zabaw , bo mam maluchy! może być w Polsce
ale i gdzieś blisko za granicą!
Obserwuj wątek
    • oxygen100 Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 11:21
      Ibiza!! czarowne miejsce pelne nocnych klubow i egzotycznych drinkow:smile))
    • agnieszkamodras Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 11:42
      Ja to kocham Chorwację, ale tam maluchem ciężko dojechać smile))
    • aguskin Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 11:50
      oxygen zabierz mnie tam...., ale się rozmarzyłam
      aga panti ma maluchy, a nie malucha brum brum
      • agnieszkamodras Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 12:28
        "aga panti ma maluchy, a nie malucha brum brum"

Wiem, wiem przeca, tak sobie niewybrednie zażartowałam, a propos tego, że Panti
        nie chce daleko jechać.
    • net79 Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 11:56
      poczytaj o Libercu ( Czechy),wspaniały ogród zoologiczny, botaniczny i wielkie
      centrum zabaw dla rodziny. A mi się w Polsce podobało w Radkowie. Bylismy na
      campingu z basenem i boiskiem, no i rzut beretem na Strzeliniec, zeby łatwo i
      przyjemnie połazic po górach z dzieciakami.
      • net79 Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 11:56
        Chociaz basen stary i mórowany, ale ja go widziałam poza sezonem, więc mnie nie
        zachwycił. W sezonie wygląda pewnie inaczej...
        • aguskin Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 12:02
          duży basen jest w Darłówku i tam pełno rodzin właśnie z maluchami,
          nawet jedna strona plaży wschodnia , jest nisko że wózkiem mozna pojechać,
          duże molo do spacerków, ale ja jeżdze w czerwcu, bo w sezonie to ludziiii, że
          miejsce trzeba wieczorem zajmować, i masę innych atrakcji dla dzieci,
          dużo wypożyczalni rowerów z siodełkami dla maluchów, fajna trasa na spacerki po
          wschodniej stronie za wydmami dłuuuuga ściezka, pięknie pachnie tymi dzikim
          rózyczkami, i jak wydmy niskie widać morze,
          • bammbi do Aguskin 21.02.07, 14:18
            Hej, ja własnie tez jade do Darłówka ale 1 raz - mozesz mi napisać coś o
            wschodniej stronie plaży. Tzn interesuje mnie gdybyś mogła - 1 sze i 2 gie
            wyjście na plażę wschodnią i uliczki które tam prowadzą Jagiellońśka i
            Piastowska - która z nich jest mniej ruchliwa ? Wiesz cos moze o ośrodkach
            Urszula, Piramida 1, Piramida 2, Duet ? ul Słowiańska, na 2 wyjściu na plaże
            jest takijakiś pas na mapie taki jakby przedłużenie plaży - co tam jest ?
            fajnie jest w tym wschodnim Darłówku ?
            • aguskin Re: do bammbi 21.02.07, 19:14
              nie ma znaczenia tak naprawdę po której stronie Darłówka jesteś, bo dzieli je
              super podnoszony most do góry i przejście z jednej strony na drugą trwa minutę,
              Darłówko jest takim rozciągniętym miasteczkiem wzdłuż morza, bo dalej ciągną
              się bagna, z wschodniej strony masz blisko do Darłowa ładny rynek promenada ze
              sklepami kilka ładnych kościołów starych, muzeum, a ze zachodniej strony dalej,
              generalnie plaża po zachodniej stronie jest szresza, ładniejsza ale są dość
              strome schody, po zachodniej tłum wiekszy bo więcej rozryewk straganów,
              dyskotek sklepów itp. łagodne dla wózka zejście na plażę, gdzie jest z kamieni
              taki jakby brodzik płyciutki i osłoniety wałami jest zaraz pierwsze wyjście na
              plażę po wschodniej stronie, ja byłam ostatnio w Makro to zaraz przy
              słowiańskiej na Bałtyckiej, tych wymienionych ośrodków nie kojarze, 2 zejście
              jest przy hotelu i śpiewających kelnerach schodami w górę i w dół tam dość
              wąska plaża, a kolejne juz łagodniejsze ale też po schodach, bardzo jest
              fajnie, dużo zieleni jak pisałam fajne trasy na spacery, po wschodniej jest
              basen, ale jak lubisz chodzić to nie ma znaczenia po której stronie ja po kilka
              razy dziennie biegałam na jedna i druga stronę, tylko w sezonie tłummmmy, a w
              czerwcu super, sa dni morza chucznie tam wyprawiane, masza na wielkim statku i
              później długi rejs za darmo, kościół po zach. super molo dość daleko w morzu ,
              port, można popłynąć kataramanem,
              no nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć , to pisz.
              • bammbi Re: do bammbi 21.02.07, 20:37
                no super, wielkie dzięki za wszelkie dane, powiedz mi jeszcze tak jak byłaś na
                tej słowiańskiej to ile to metrów od morza, bo ja będęze 2 razy dalej, bo te
                ośrodki które w ogóle wchodzą w grę są jeszcze kawałek od słowiańskiej w
                przeciwną stronę od morza. Ta Słowiańska to bardzo ruchliwa ulica ? czy to jest
                moze taka promenada jak w każdym mieście nad morzem ? ja też właśnie jadę w
                czerwcu z dzieckiem, te baseny w morzu dla dzieci mnie ciekawią tam chyba jest
                cieplejsza woda i maluchy mogą się brzechtać ?
                • aguskin Re: do bammbi 21.02.07, 21:53
                  do bammbi, basen jest zamkniętą pływalnią ponoć jedyną ze słona morska wodą, na
                  końcu słowiańskiej, a to w morzu to poprostu oddzielone od głebokiej wody
                  kawałek morza wielkimi kamiorami, a z drugiej strony wałem od molo, nawet
                  późnym wieczorem brodzą sobie maluszki, bo zawsze słońce nagrzeje mocniej, i
                  nie ma tam fal i jest płyciutko, ale to niewielki kawalek,
                  Słowiańska to nie jest jakaś pzelotowa, chodzi po niej autobus Sławno
                  Kołobrzeg, ale kilka razy na dzien, w czerwcu nie ma dużego ruchu, a wieczorem
                  to juz sporadycznie jeżdżą auta to wąska ulica, przylegająca do wydm a za wydma
                  morze, czym dalej słowiańską tym ona tak odchodzi od morza, ale na poczatku
                  czyli od ul konrada jest blisko do morza, ile metrów no nie wiem sama na plaży
                  byłam w 3-4 min. a truchtem wieczorem 2 min, a dzieckiem i całym ekwipunkiem z
                  10 min., bo te schody, konrada jest bardziej ruchliwa ale też bez przesady,
                  taka promenada to władysława IV, a na słowiańskiej tez jest pare sklepików -
                  straganików, ale doś skąpo, al eto nie jest przelotówka z dużym ruchem , bo tam
                  dalej są pola
              • kasiula781 interhome 22.02.07, 15:46
                polecam interhome, jak nie musisz jeszac w szcycie sezonu (sierpien) to mozna
                znalezc piekne domy, rowniez z basenami w bardzo przyzwoitych cenach. My tak
                jezdzimy od czasow studiow i nigdy nie bylo wpadki. W tym roku zamierzamy sie
                wybrac z naszym 11 miesiecznym synkiem na Sycylie. Wlasnie czekam az
                Centralwings uruchomia polaczenia do Palermo, zeby kupic tani bilet. Pozdrawiam
                • bammbi Re: interhome 22.02.07, 18:13
                  a ile to moze kosztować, tak tańszy bilet + pobyt 14 dniowy na Sycylii z tego
                  biura ? dzięki z gory za info
      • aanniittaa Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 12:13
        Raczej SZCZELINIEC!
        • ib_13 Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 12:17
          Niechorze
      • monia145 Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 19:18
        Chyba Szczeliniec WielkiwinkP
    • sylvia2005 Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 13:58
      www.danielowka.republika.pl/polecam!!!!!!!!
      byłam w zeszłym roku, było bosko!!!!
      • sylvia2005 Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 21.02.07, 14:07
        jeszcze raz bo źle się wkleiło:

www.danielowka.republika.pl/
    • angelika.ka Tatralandia w Słowacji 21.02.07, 19:30
      www.nizketatry.sk/ciele/tatralandia/pl.html
      i wszystko jasne... wink
      • ja1a Re: Tatralandia w Słowacji 22.02.07, 02:48
        Ja również polecam - dokładnie to Liptovski Mikulas. Obok znana Tatrlandia ale
        także inne aquaparki - trochę tańsze. jeden dzień przy basenach a kolejny -
        góry, jaskinie itp.
    • oxygen100 Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 22.02.07, 07:58
      hucznie moge polecic Ci takze Wenecje i okolice. Infrastruktura turystyczna
      jest tam bdb, masz w zasadzie gwarancje dobrej pogody, ladne plaze, bosko
      ciepla wode w morzu. Bylismy tam i b. mi sie podobalo. Z tym ze mieszkalismy na
      kempingau bo snulismy sie az po Sycylie wiec nie jak sie nie podobalo cos to
      fru i dalej. Niemniej moze sie wydawac ze jest to upierdliwe ze niby namiot
      itp, to mozna wynajac sobie tam przyczepy z czescia kuchenna ielkie toto i
      wygodne bo jest cieplo wiec w ogole inna bajka niz wakacje w Polsce. Naprawde
      hucznie polecam. A dla dzieci to byly tam nawet jakies zajecia organizowane.
      IMO Wlochy sa bardzo nastawione na rodziny z malymi dziecmi wiec po tym
      wzgledem luz
      • oxygen100 Re: może znacie jakieś super miejsce na wakacje! 22.02.07, 07:59
        poza tym jest co zwiedzac a sama Wenecja sliczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka