katarzyna_asia 16.05.07, 10:59 Jade z córką nad morze pociągiem nie ma jeszcze skończonych 4 lat. Przysluguje mi chyba 100 % ulgi. Kto jeździl już tak pociągiem? Jakie dokumenty dziecka trzeba mieć? I jak jest z miejscami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandras01 Re: PKP- 100% ulgi? 16.05.07, 13:22 hej Ja jechałam pociągiem PKP miesiąc temu z 2-letnią córką i pani w kasie powiedziała, że wystarczy karta chipowa(jestem ze Śląska) lub książeczka zdrowia. Ja miałam ze sobą akt urodzenia skrócony z wbitym numerem PESEL. Podczas kontroli biletów nikt ode mnie niczego nie chciał. Tak samo było w PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
vayacondios Re: PKP- 100% ulgi? 16.05.07, 13:24 Należy w kasie pobrać bilet na 0 zł dla dziecka do 4 lat, lepiej mieć przy sobie dokumentz datą urodzenia, np. książeczkę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandras01 Re: PKP- 100% ulgi? 16.05.07, 13:27 Faktycznie pani w kasie wydrukowała mi bilet bezpłatny. Odpowiedz Link Zgłoś
misiador123 Re: PKP- 100% ulgi? 16.05.07, 15:28 Ja wybieram się nad morze i kupiłam bilet w wagonie sypialnym.Dziecko do lat 4 ma bilet "0"-bezpłatny.Natomiast miejsce do spania razem ze mną.Pani w kasie wydrukowała mi tzw.bilet rodzinny,który kosztował na mnie i dziecko 20zł mniej niż gdybym jechała sama.Jako dokument stwierdzający wiek dziecka wystarczy jego książeczka zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś