Dodaj do ulubionych

- kupa na plaży - co robić?

30.05.07, 10:45
w tamtym roku nie było problemu bo syn nosił pieluszkę ale w tym juz nie i
pojawił sie problem. co zrobić jak zawoła kupe na plaży siku zresztą też,
chyba nie nosi sie nocnika i tak zawsze mamy cały majdan a do wc moze być
daleko a pozatym nie chciała bym zeby korzystał z publicznej toalety.
pzdr M
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: - kupa na plaży - co robić? 30.05.07, 12:01
      jak daleko do wc to pozostaje tylko nocnik. niestety. inny pomysł mi nie wpadł.
      • tymianek21 Re: - kupa na plaży - co robić? 30.05.07, 12:26
        No więc mam ten sam problem -mój synek ma 19 mies. i nie wyobrazam sobie zeby
        na plazy kisił się w pieluszce. Moja siostra robiła tak-brała ze soba dodatkowe
        wiaderko-takie bardzo duże i przed wyjściem na plaże tlumaczyła chłopcom że na
        plaży trzeba tego uzyć zamiast nocnika. Chłopakom bardzo sie spodobało a
        szwagier kilka razy przeszedł sie do publicznej toalety gdzie mógł bez problemu
        zając się zawartością!Super temat-może ktos ma lepszy pomysł!
        • susy11 Re: - kupa na plaży - co robić? 30.05.07, 12:53
          moja Zuzia jak miała 2 latka - już bez pieluchy - po prostu kucała i robiła
          kupę na piasek, a ja ją w chusteczkę/papier i do kosza na śmieci.
          Ale my byliśmy w czerwcu w Białogórze - praktycznie sami na plaży, więc nie
          było problemów/komentarzy.
          Zresztą na dziecko patrzysz non stop - jak zauważysz że coś chce zrobić, to
          możesz go posadzić - np. na wiaderkosmile (wyłożone papierem np.)
          Raczej ludzie są tolerancyjni - wybieraj rejony plaży okupowane przez rodziny z
          dziećmi - wtedy takie akcje bez żadnego skrępowanai możesz przeprowadzaćsmile
          pozdrawiam i życzę udanych wakacji!
          • mami7 Re: - kupa na plaży - co robić? 30.05.07, 16:12
            mam dziecko i nie wyobrażam byłoby dla mnie robienie kupy na na piasku.
            widziałam, ze niektóre dzieciaki siusiały sobie gdzie popadnie, co już było
            "niesmaczne".
            siusiu chodziliśmy z dzieckiem pod krzaczek. kupę też można zrobić gdzieś na
            uboczu, na gazetę i posprzątać sprawnie.
            niektórzy oczywiście nie krępowali się i w okolicznych laskach załatwiali
            "grubsze" potrzeby, zostawiając po sobie wszystko. oczywiście tego nie polecam
            zdecydowanie!
            • biaemi Re: - kupa na plaży - co robić? 30.05.07, 17:19
              Moim zdaniem, to skandal, zeby dziecko (to samo zreszta odnosi sie do psow)
              robilo kupe (siku zreszta tez) prosto na piasek, na ktorym za chwile rozlozy
              sie inna rodzina z dzieckiem, ktore zaladuje sobie ten piasek do buzi. Pewnie
              miedzy innymi dlatego wiekszosc dzieci jest zarobaczona. Po prostu nie moge
              uwierzyc, ze ktos sie tlumaczy tym, ze byl na plazy prawie sam, poza sezonem.I
              co z tego? Gdybys byla w poarku sama, to tez pozwolilabys dziecku walnac kupe
              prosto na lawke?
              Proponuje wlasnie wiaderko, albo niestety nocnik.
              • beata985 Re: - kupa na plaży - co robić? 30.05.07, 19:18
                szkoda tylko, ze jak zwykle dostanie sie mamusiom i ich dzieciom, którym
                czasami przez przypadek cos tam wyleci.
                a faceci, zupełnie to zlewają i olewają plażęnie fatygując sie nawet na wydmę
                czy pod krzeczek-leją na środku wystawiając swojego f...uncertain
                czy fakt ze było to poza sezonem jakos go usprawiedliwia???
                • krzysiu19754 Re: - kupa na plaży - co robić? 01.06.07, 00:13
                  nie jestem zwolennikiem załatwiania potrzeb fizjologicznych na plazy ale ta
                  twoja uwaga co do facetów lejacych na plazy i wystawiających swojego fallusa
                  jest nie prawdziwa !!! po co patrzysz na odlewajacych sie facetów ??? fallusa
                  nie widziałaś ????
                  • beata985 Re: - kupa na plaży - co robić? 01.06.07, 14:17
                    jak kuzwa nieparawdziwa
                    sytuacja miała miejsce 3 tyg temu
                    po facecie zlało to, ze po plazy spacerują i dorosli i dzieci
                    miał to w nosie, to ja musiałam sie odwrócic zeby nie patrzec na obrzydliwca.
                    po co ja patrzę??? ja mam prawo spacerowac a on niekoniecznie lać.
                    • krzysiu19754 Re: - kupa na plaży - co robić? 02.06.07, 11:10
                      przepraszam beato moze za bardzo naskoczyłem na ciebie z tym fallusem wiem ze
                      czesc społeczenstwa ma w du....pie dobre obyczaje ale co zrobic trzeba by
                      połowe nauczyc kultury a tego nie da się zrobic !!!! pozdrawiam serdecznie
                      • beata985 Re: - kupa na plaży - co robić? 02.06.07, 15:28
                        no i własnie o to mi chodzi, ze faceci- nie wszyscy offfkorsss- mają to w d..pie
                        a wiązankę otzrymują matki z małymi dziecmi.
              • susy11 Re: - kupa na plaży - co robić? 30.05.07, 20:09
                jej - dobrze że nie spokałyśmy się na plażysmiledostałabym (i moje dziecko) buręsmile
                ale Ty pewnie jeździsz do zagramanicznych kurortów - gdzie pewnie dopiero jest
                czyściutko.
                jA nie widzę nic zdrożnego/niehigienicznego w zrobieniu kupki na plaży.
                nie pisałam o sikaniu - tych nieczystości nie da się usunąć.
                Pomyśl co dzieje się w morzu/jeziorze - może mi powiesz,że dzieci nie sikają do
                wody? a potem kolejne dzieci ją przez przypadek wypiją - i co??
                na pewno UMRĄ, albo zachorują na jakąś ciężką chorobę.
                A co do zarobaczenia - to nie wszystkie dzieci są jak twierdzisz zarobaczone -
                można profilaktycznie odrobaczać - jak psywink co niektóre przewrażliwoine mamuśki
                robią!
                pozdrawiam i życze udanych wakacji (z toi toiami na plaży)
                • gringo68 Re: - kupa na plaży - co robić? 31.05.07, 13:50
                  susy11 napisała:

> > jA nie widzę nic zdrożnego/niehigienicznego w zrobieniu kupki na plaży.

Dobrze wiedzić, nastepnym razem zamiast szukać WC, walnę klocka na piasek. Bo
                  to przecież naturalne i higeniczne. Czymże moja kupa różni się od dziecięcej????
    • kotek15 Re: - kupa na plaży - co robić? 31.05.07, 09:48
      dzieki za odp. chyba zaopatrzymy sie w mały nocnik bo teraz mamy taki w
      kształcie foki który jest dosć spory. stwierdziłam że będziemy go wykładali
      torebka foliową zeby potem nie było problemu z wyczyszczeniem go

pzdr M
    • my-cha Re: - kupa na plaży - co robić? 31.05.07, 10:09
      Nie nosiliśmy nocnika tylko same foliowe torebki
      Rozkładałam torebkę, dizeciak robił co musiał i wygodnie było zawinąć
      szczelnie! razem z chusteczką i wyrzucić do kosza.

Gorzej że nie wszyscy właściciele psów pamiętają o sprzątnięciu po zwierzakach.
      • gugusiaczek Re: - kupa na plaży - co robić? 31.05.07, 19:40
        A ja kiedys w sklepie Leclerc kupilam nocnik turystyczny.Swietna sprawa i
        bardzo przydatna
        Pozdrawiam
    • volta2 Re: - kupa na plaży - co robić? 31.05.07, 22:59
      Dziwię się nieco tym problemom, mam dwójkę dzieci i nigdy nie było problemu z
      kupą na plaży. Dziecko zazwyczaj lubi robić kupę w "swoich/znanych" warunkach,
      czyli koncentruje się jeszcze w domu, przed wyjściem na kibelku, albo
      wieczorem, gdy też już wróci do domu.
      Znacie swoje dzieci, i umiecie przewidzieć taką wybraną porę.
      A na wypadek kupy na plaży najlepsza chyba jest jednak pielucha, w razie jakby
      co zakładamy na tyłeczek i po sprawie - po co targać nocnik?
    • mozynka Re: - kupa na plaży - co robić? 01.06.07, 11:12
      jadę pierwszy raz z 15 miesięczną córką nad morze i też się zastanawiałam. Jak
      są ubrane takie małe dzieciaczki na plaży, wiadomo że chodzi zawsze jescze z
      pieluchą ale az szkoda ją kisić w upał w pieluszce, poza tym kucnie w morzu i
      cała mokra. Czy takie dzieciaczki chodzą z gołą dupką , czy w majteczkach czy
      kostiumie kąpielowymsmile a moze jednak w pieluszce? Zastanawiałam się czy nie
      kupić jej poprostu kilka par zwykłych bawełanianych majteczek- jak obsika to
      zmienię i wysusze na słońcu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka