Dodaj do ulubionych

Pobierowo - domowe obiadki - gdzie?

28.06.07, 13:43
z racji tego, że wybieramy się z dwulatką, trzeba będzie ją gdzieś nakarmić smile
Tylko gdzie można zjeść smacznie i zdrowo? Podzielcie się swoimi
doświadczeniami. A które miejsca lepiej omijać?
pozdrawiam,
Sylwia
Obserwuj wątek
    • jusimama1 Re: Pobierowo - domowe obiadki - gdzie? 28.06.07, 17:28
      też jestem zainteresowana smile
    • jolach73 Re: Pobierowo - domowe obiadki - gdzie? 28.06.07, 22:39
      Dwa lata pod rząd jeździłam do Pobierowa ale nigdy takich super obiadów
      domowych nie znaleźliśmy jest coś takiego "U Maryli" ale tam zawsze kolejki.
      W końcu jadaliśmy w takiej knajpce na zewnątrz "La Cucaracha" nie wiem jak sie
      to pisze bardzo smaczne rybki do wyboru ziemniaczki frytki rózne zupki mięska i
      inne rzeczy nadające się dla dwulatka nasz syn jadał tam mając 1,5 roku
      wszystko czysto, świeżo i smacznie.
      Jest jeszcze jedna fajna knajpka ale to już cos bardziej na wieczorne wyjście
      taki chińczyk i włoch w jednym dwie knajpki razem przesmaczne "żarcie" że tak
      powiem bo tam to można było pęknąć opychając się chińskim i włoskim jedzonkiem.
      Aha obydwie knajpki śa na głownej ulicy - Grunwaldzkiej w centrum
      pozdrawiam i zyczę miłego wypoczynku
      Jola
      • glory77 Re: Pobierowo - domowe obiadki - gdzie? 28.06.07, 23:49
        Jola, dzięki za odzew smile
        A U Maryli też na Grunwaldzkiej?
        • monika121975 Re: Pobierowo - domowe obiadki - gdzie? 29.06.07, 12:21
          Na końcu ul. Piastowskiej idąc od centrum po prawej stronie (prawie vis-a-vis
          Naszej Chaty) jest taki ośrodek kolonijno-wczasowy, w którym prowadzą
          kuchnię "domową". Był spory wybór zup (amcznych) - "na mieście" to tylko rosół,
          pomidorowa i ewentualnie barszcz. Drugie dania takie sobie, jednego dnia super
          innego do zjedzenia, ale nie rewelacja. Porcje w sumie też nie powalające (dla
          mojego męża było mało). Cena z zeszłego roku to 15zł za zupę+2 danie+kompot.
          • agnieszka_gk Re: Pobierowo - domowe obiadki - gdzie? 29.06.07, 22:18
            W tym roku już w tym ośrodku kolonijnym nie chcą nikogo z zewnątrz na obiady i
            nie można tam jeść. Ponieważ mieszkałam w Naszej Chacie my jeździliśmy na obiady
            do Pustkowa; nie wiem jak się nazywa ten ośrodek, ale jest przy morzu, zaraz
            obok takiego małego placyku z krzyżem. Obiady po 13 zł za zupę i II danie; do
            wyboru ok. 5-7 zestawów. Całkiem smaczne, szybka obsługa i do tego można pójść w
            dowolnej chwili generalnie w porze obiadowej (my chodziliśmy między 14 a 15.30).
            • jusimama1 do agnieszki 29.06.07, 22:24
              My jedziemy do Naszej chaty w połowie lipca.Nie byliśmy jeszce w
              Pobierowie.Rozumiem, że do Pustkowa jest niedaleko?
              • agnieszka_gk Re: do agnieszki 03.07.07, 16:01
                Nasza Chata jest na zachodnim końcu Pobierowa, prawie na pograniczu Pobierowa i
                Pustkowa. Do centrum Pobierowa i do tej stołówki w Pustkowie jest w w zasadzie
                taka sama odległość, ok. 1-1,5 km., z tym, że do Pustkowa idzie/jedzie się
                przez las. My jeździliśmy albo na rowerach albo samochodem.
    • jolach73 Re: Pobierowo - domowe obiadki - gdzie? 29.06.07, 23:26
      Nie U Maryli " była na równoległej od Grunwaldzkiej

Pozdrawiam
      Jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka