Dodaj do ulubionych

Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był?

04.07.07, 10:46
wybieram sie tam z 10 miesieczną córką. jade tam pierwszy raz i chciałabym
usłyszeć jakies opinie o tym miejscu
Obserwuj wątek
    • zaba133 Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 04.07.07, 13:59
      też sie tam wybieram w sierpniu, już trochę pytałam
      kliknij
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=wicie&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=595&poz=0&A_szukaj=tem
      at&zywe=2&x=9&y=8
      wygląda na to ze to bardzo spokojna mała miejscowość
      • zaba133 Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 04.07.07, 14:01
        chyba nienajlepiej sie wkleił ten link, wpisz w wyszukiwarce wicie (w tytule)
        sama chętnie dowiedziałabym sie czegoś wiecej, może juz w tym roku ktoś był i
        może coś napisac?
        • joshy1 Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 04.07.07, 17:32
          kiedys szukałam tam opinii i były całkiem ok. myślałam ze w tym roku juz ktos
          był tam.
          • kasiatt Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 05.07.07, 16:36
            Ja jestem obecnie w Wiciu wiec pytaj o co chcesz.smile
            • nadia14 Re:do kasiatt 05.07.07, 17:25
              Hej!
              No to ja mam kilka pytań bo wybieram się do Wici w sierpniu. Słyszałam że to
              bardzo małe miasteczko, no więc czy jest tam jakaś apteka i bankomat czy trzeba
              jechac gdzies dalej?? I czy są jakiekolwiek atrakcje do dzieci?Byłam w zeszłym
              roku z dzieckiem w Rewalu i myslałam że zbankrutuję.Dlatego tez wybrałam Wicie,
              skoro wszyscy mówią że tam tak cicho i spokojnie.

Dzięki za odpowiedź
              • kasiatt nadia14 05.07.07, 17:37
                W Wiciu nie ma bankomatu i nie ma apteki najblizszej jest w Jaroslawcu.Gdzies
                okolo 7 km.A na skroty jeszcze blizej.Atraccji dla dzieci prawie nie ma, sa ze
                dwa sklepy z marnym wyborem zabawek, mozna pojezdzic na koniach i na kucyku i w
                tamtym sezonie byly rowery takie 4-ro klowe ale w tym roku jeszcze nie ma.
                • dag_red Re: nadia14 05.07.07, 18:12
                  Hej,
                  My bylismy w Wiciach rok temu z dwulatką, w sierpniu.
                  Teraz jedziemy na poczatku lipca.
                  Nocujemy u sołtysa. Ma pokoje do wynajecia, pole namiotowe, pole kempingowe,
                  sklep.
                  Maja hustawki, piaskownice, karuzle na wewnetrznym ogrodku z dala od drogi .
                  Mozna rozlozyc basenik itp. Za plotem u sasiada pelno kur, gąsek, kaczuszek do
                  karmienia (coreczka potrafila wykarmic je calym naszym chlebem smile
                  W budkach przy plazy (gastronomia) byly automaty do gry i 2 zabawki do
                  jezdzenia po 2zl za przejzdzke (samolot i foka). Wycieczki po lesie i
                  poznawanie przyrody, spacery brzegiem morza, szukanie muszelek, kamykow,
                  ukladanie z kamykow na plazy roznch rzeczy.
                  Dzieci tak naprawde wszystko interesuje. Trzeba tylko odpowiedni bodziec im
                  dac smile
                  Mysle,ze z niektorych zabawek placykowych mozna skorzystac nawet tamnie
                  mieszkajac, bo sa zaraz za sklepem smile
                  Wieksze atrakcje po przejechaniu: Jaroslawiec, Darłówek, Słupsk, Ustka itp...
                  Tak wiec najlepiej miec samochod jednak.
                  Miejscowosc godna polecenia (liczy sobie tylko 18 mieszkańcow podobno smile.
                  • kasiatt dag_red 05.07.07, 18:25
                    Masz racje po to jezdzimy do juz trzeci sezon i jestesmy zadowoleni.
                    A teraz jeszcze nie ma prawie nic od dwoch dni postawili namiot i cala
                    gastronomie przy plazy, najszybciej ruszyly lody-gofry u sorosa.Ale jak
                    przyjechalismy 23.06 byly pustki.Teraz jest juz coraz wiecej "atrakcji" pewnie
                    pod koniec lipca maja szanse wyrobic sie ze wszystkim.
                    • dag_red Re: dag_red 05.07.07, 18:34
                      Tylko, ze my to ammy pecha. Rok temu akurat na nasz pobyt tam mielismy tylko
                      jeden dzien plazowy ( a byl to nasz pierwszy raz nad morzem).
                      A w tym roku zapowiadaja sztormy i deszcze... Ech zapas gier biore. I dobrze ze
                      znow ze znajomymi jedziemy. Oby nie lalo za duzo. Rok temu tak do pierwszej to
                      byly oberwania chmury, a potem nagle sie przejasnialo i dawalo sie pojezdzic,
                      pochodzic i pozwiedzac okolice.
                      A Wy pewnie skorzystaliscie troche z plazy? smile
                      Ech a ja tak marzylam o bezczynnymlezeniu na sloneczku. MAm zapas kremu z
                      filtrem, odjechany kapelusz plazowy i nowy stroj ... sad buuuuu
                      smile
                      • kasiatt Re: dag_red 05.07.07, 18:53
                        Mowisz o mnie, ze pogode mam. Oj w wielkim jestes bledzie.Dzisiaj leje od rana
                        i dlatego przy kompie siedze.Jedno dziecko biega z kolegami nawet w deszcz albo
                        wpadaja jak juz bardzo bardzo leje grac w gry do domku.A przez prawie dwa
                        tygodnie to tez nie bylo tak kolorowo, oczywiscie plazowalismy ale w tamtym
                        roku pod koniec lipca bylismy, to blagalismy o choc jeden dzien deszczu bo
                        taka susza byla.
                        • dag_red Re: dag_red 05.07.07, 18:59
                          Mowilam o tych dniach czerwcowych jeszcze... Bo chyba pisalas, ze od 26 czerwca
                          jestescie? Ile zostajecie jeszcze?
                          My przyjezdzamy w sobote po poludniu.
                          • kasiatt Re: dag_red 05.07.07, 19:03
                            To sie rozminiemy bo my wyjezdzamy w sobote.
                            • dag_red Re: dag_red 05.07.07, 19:06
                              smile to faktycznie...
                              No to zycze Wam jak najlepszej pogody jeszcze!!!
                              A ja lece powoli sie pakowac, bo jutro mama jeszcze sporo zaltwien...
                              Nie znosze pakowania brrrr....
                              Pozdrawiam
                              Daga
                              • kasiatt Re: dag_red 05.07.07, 19:09
                                Dziekuje!
                                Ja Wam zycze samych slonecznych dni i milego odpoczynku, a jak wrocisz to daj
                                znac jak bylo.
                                Pozdrawiam Kasia
            • zaba133 Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 06.07.07, 13:17
              do kasitt

jadę do Wici 10 sierpnia, moze pogoda się poprawi
              ale moje pytanie dotyczy noclegów: zarezerwowaliśmy w domkach Bryza, podobno
              nowo wybudowane, widziaś je może ?
              • kasiatt zaba 133 06.07.07, 22:08
                TAK smile)) wlasnie jestem w takim domku.
                Osrodek rzeczywiscie jest swiezo otwarty i domki sa bardzo wygodne i
                przestronne. Jak na pierwszy sezon to wyposarzenie wnetrza jest bardzo
                dobre.Teren nie ma jeszcze zieleni ale sa alejki z kostki i trawka.Jest mini
                plac zabaw dla dzieci i boisko do satkowki, jest gdzie pobiegac.Ja jestem z
                osrodka bardzo zadowolona.Trzeba tylko przyznac, ze jak sa upaly to domek sie
                nagrzewa a jak zimno to szybko wychladza.Najlepiej cos zabrac w razie zimnych
                deszczowych dni do podgrzewania np farelek.
                Jak masz jakies pytania to chetnie odpowiem.
                Ja jutro wyjezdzam,pogoda prze dwa dni fatalna to i nastroje gorsze.
                • zaba133 Re: zaba 133 07.07.07, 22:57
                  dziękuję za odpowiedź, fajnie usłyszeć, że ośrodek w porządku
                  mam jeszcze pytanie, co z wyżywieniem, czy w Wiciach można gdzieś sensownie i w
                  miarę niedrogo zjeść, mam małe dziecko interesowałaby mnie jakaś bardziej
                  udomowiona kuchnia, jeśli masz ochotę to napisz, co fajnego można zobaczyć w
                  okolicy, gdzie warto pójść, pojechać..... pozdrawiam
                  • kasiatt Re: zaba 133 08.07.07, 10:17
                    Z wyzywieniem w Wiciach jest ciezko, jak przyjechalam 23.06 to prawiee nic
                    jeszcze nie bylo czynne.Zywilismy sie w Jaroslawcu.A jezeli moge podpowiedziec
                    to mozna wykupic wyzywienie w Pensjonacie Poranek, w tamtym roku korzystalam i
                    byly smaczne i jak najbardziej domowe.
                    O okolicach napisze Ci pozniej bo wlasnie slysze, ze moj synus sie obudzil.
    • nadia14 Re: kasiatt 05.07.07, 18:11
      Powiedz mi jeszcze jaka tam jest plaża, szeroka czy wąska i jakie jest zejście
      na plażę? Ponoć na plaże idzie się przez las, no i co z tymi komarami są??
      Ja jadę do ośrodka Czarski, może kojarzysz ten osrodek?Czy stamtąd daleko do
      morza, do sklepu??
      Pozdrawiam
      • dag_red Re: kasiatt 05.07.07, 18:17
        Rok temu komarow bylo sporo. Polecam chocby gaze na okna smile
        Plaza zaraz za waskim pasem lasku. Piaszczyste zejscie. Z wozkiem trudno, choc
        dawalismy rade, zanjomi tez...
        W Wiciach wszedzie jest blisko smile
        Rzut beretem. 5-10 min pieszo w kazda strone smile
      • kasiatt nadia14 05.07.07, 18:40
        Plaza jest dosc waska i miejscami kamienista, jak na warunki polskich plaz to
        malo zachecajaca ale Ty bedziesz po stronie j. kopan i tam im bardziej na
        zachod tym plaza coraz ciekawsza i mozna sie odsunac od ludzi zupelnie,My tak
        robimy choc mieszkamy po drugiej stronie wicia, wsiadamy na rowery i jezdzimy
        na plaze gdzie nie ma ludzi.Tego osrodka nie znam bylismy w tamtym roku tam na
        pizzy i to wszystko, z zewnatrz wyglada ok ale pizza mieli niezbyt.Komary sa
        kup duzo off! i dla malej tez kup jakies srodki.
        • kasiatt Re: nadia14 05.07.07, 18:45
          a jeszcze o zejsciu na plaze. Droge bedziesz miala przez las a zejscie dosc
          lagodne ale oczywiscie jest piach, jest kilka zejsc im dalej w strone Darlowka
          tym zejscia lagodniejsze. W Wiciu w tym roku zrobili kostke brukowa do polowy
          wejscia na plaze, jest to pewne ulatwienie dla osob z wozkami. Dla dzidziusia
          kup moskitiere taka zakladana na wozek my w tamtym roku wykorzystywalismy
          prawie codziennie.
    • kasiatt nadia14 05.07.07, 19:20
      Przepraszam Cie jakos mi sie pomylilo, ze Ty to zalozycielka watku i z tym
      dzidziusiem wyskoczylam.smile
      • nadia14 Re: kasiatt 05.07.07, 19:27
        Nic się nie stało smile
        I dziękuje za wszystkie informacje, na pewno się przydają.
        • joshy1 Re: kasiatt 09.07.07, 07:49
          kurcze. założyłam wątek no i ominęła mnie ta cała dyskusjasmile bo po kilku dniach
          juz nie pamietałam zeby tu zajrzec. bede w Wiciu 14-28.07. w pensjonacie
          Nadmorski. dzieki za wszystkie informacje. troche sie uspokoiłam. myslelismy z
          mezem ze bedziemy musieli jeżdzic do Darłowa zeby załatwic np. bankomat. w razie
          niepogody planujemy wyjazy do ustki czy łeby ale na miejscu dopiero sie okaże
          jak nasze plany wypalą.
          serdecznie pozdrawiam
          Asia
          • maroba Re: kasiatt 09.07.07, 10:31
            Witam,
            byłam z maluchami w Wiciach w tamtym roku, jedzenie domowe można kupić sobie w
            ośr. Czarski, mnie i maluchom smakowało, komary i okropnie gryzące fruwające
            paskudztwa rzeczywiście dały się we znaki przy przechodzeniu przez las, polecam
            moskitiery, długie spodnie, rękawy. Poza tym miejscowość mała, ale urocza,
            przynajmniej nie trzeba wydawać pieniędzy na głupoty, "atrakcje" dla
            dzieciaków. No i oczywiście basen Jan w Darłowie - obowiązkowo! Ja też jadę z
            rodzinką na 2 ostatnie tygodnie lipca. Pozdrawiam, Marzena
            • joshy1 Re: kasiatt 09.07.07, 17:28
              czy ten basen jest czescia aquaparku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka