joshy1 04.07.07, 10:46 wybieram sie tam z 10 miesieczną córką. jade tam pierwszy raz i chciałabym usłyszeć jakies opinie o tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba133 Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 04.07.07, 13:59 też sie tam wybieram w sierpniu, już trochę pytałam kliknij szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=wicie&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=595&poz=0&A_szukaj=tem at&zywe=2&x=9&y=8 wygląda na to ze to bardzo spokojna mała miejscowość Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 04.07.07, 14:01 chyba nienajlepiej sie wkleił ten link, wpisz w wyszukiwarce wicie (w tytule) sama chętnie dowiedziałabym sie czegoś wiecej, może juz w tym roku ktoś był i może coś napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
joshy1 Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 04.07.07, 17:32 kiedys szukałam tam opinii i były całkiem ok. myślałam ze w tym roku juz ktos był tam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 05.07.07, 16:36 Ja jestem obecnie w Wiciu wiec pytaj o co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia14 Re:do kasiatt 05.07.07, 17:25 Hej! No to ja mam kilka pytań bo wybieram się do Wici w sierpniu. Słyszałam że to bardzo małe miasteczko, no więc czy jest tam jakaś apteka i bankomat czy trzeba jechac gdzies dalej?? I czy są jakiekolwiek atrakcje do dzieci?Byłam w zeszłym roku z dzieckiem w Rewalu i myslałam że zbankrutuję.Dlatego tez wybrałam Wicie, skoro wszyscy mówią że tam tak cicho i spokojnie. Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt nadia14 05.07.07, 17:37 W Wiciu nie ma bankomatu i nie ma apteki najblizszej jest w Jaroslawcu.Gdzies okolo 7 km.A na skroty jeszcze blizej.Atraccji dla dzieci prawie nie ma, sa ze dwa sklepy z marnym wyborem zabawek, mozna pojezdzic na koniach i na kucyku i w tamtym sezonie byly rowery takie 4-ro klowe ale w tym roku jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_red Re: nadia14 05.07.07, 18:12 Hej, My bylismy w Wiciach rok temu z dwulatką, w sierpniu. Teraz jedziemy na poczatku lipca. Nocujemy u sołtysa. Ma pokoje do wynajecia, pole namiotowe, pole kempingowe, sklep. Maja hustawki, piaskownice, karuzle na wewnetrznym ogrodku z dala od drogi . Mozna rozlozyc basenik itp. Za plotem u sasiada pelno kur, gąsek, kaczuszek do karmienia (coreczka potrafila wykarmic je calym naszym chlebem W budkach przy plazy (gastronomia) byly automaty do gry i 2 zabawki do jezdzenia po 2zl za przejzdzke (samolot i foka). Wycieczki po lesie i poznawanie przyrody, spacery brzegiem morza, szukanie muszelek, kamykow, ukladanie z kamykow na plazy roznch rzeczy. Dzieci tak naprawde wszystko interesuje. Trzeba tylko odpowiedni bodziec im dac Mysle,ze z niektorych zabawek placykowych mozna skorzystac nawet tamnie mieszkajac, bo sa zaraz za sklepem Wieksze atrakcje po przejechaniu: Jaroslawiec, Darłówek, Słupsk, Ustka itp... Tak wiec najlepiej miec samochod jednak. Miejscowosc godna polecenia (liczy sobie tylko 18 mieszkańcow podobno . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt dag_red 05.07.07, 18:25 Masz racje po to jezdzimy do juz trzeci sezon i jestesmy zadowoleni. A teraz jeszcze nie ma prawie nic od dwoch dni postawili namiot i cala gastronomie przy plazy, najszybciej ruszyly lody-gofry u sorosa.Ale jak przyjechalismy 23.06 byly pustki.Teraz jest juz coraz wiecej "atrakcji" pewnie pod koniec lipca maja szanse wyrobic sie ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_red Re: dag_red 05.07.07, 18:34 Tylko, ze my to ammy pecha. Rok temu akurat na nasz pobyt tam mielismy tylko jeden dzien plazowy ( a byl to nasz pierwszy raz nad morzem). A w tym roku zapowiadaja sztormy i deszcze... Ech zapas gier biore. I dobrze ze znow ze znajomymi jedziemy. Oby nie lalo za duzo. Rok temu tak do pierwszej to byly oberwania chmury, a potem nagle sie przejasnialo i dawalo sie pojezdzic, pochodzic i pozwiedzac okolice. A Wy pewnie skorzystaliscie troche z plazy? Ech a ja tak marzylam o bezczynnymlezeniu na sloneczku. MAm zapas kremu z filtrem, odjechany kapelusz plazowy i nowy stroj ... buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: dag_red 05.07.07, 18:53 Mowisz o mnie, ze pogode mam. Oj w wielkim jestes bledzie.Dzisiaj leje od rana i dlatego przy kompie siedze.Jedno dziecko biega z kolegami nawet w deszcz albo wpadaja jak juz bardzo bardzo leje grac w gry do domku.A przez prawie dwa tygodnie to tez nie bylo tak kolorowo, oczywiscie plazowalismy ale w tamtym roku pod koniec lipca bylismy, to blagalismy o choc jeden dzien deszczu bo taka susza byla. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_red Re: dag_red 05.07.07, 18:59 Mowilam o tych dniach czerwcowych jeszcze... Bo chyba pisalas, ze od 26 czerwca jestescie? Ile zostajecie jeszcze? My przyjezdzamy w sobote po poludniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: dag_red 05.07.07, 19:03 To sie rozminiemy bo my wyjezdzamy w sobote. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_red Re: dag_red 05.07.07, 19:06 to faktycznie... No to zycze Wam jak najlepszej pogody jeszcze!!! A ja lece powoli sie pakowac, bo jutro mama jeszcze sporo zaltwien... Nie znosze pakowania brrrr.... Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: dag_red 05.07.07, 19:09 Dziekuje! Ja Wam zycze samych slonecznych dni i milego odpoczynku, a jak wrocisz to daj znac jak bylo. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Wicie k. Darłowa - czy ktoś tam był? 06.07.07, 13:17 do kasitt jadę do Wici 10 sierpnia, moze pogoda się poprawi ale moje pytanie dotyczy noclegów: zarezerwowaliśmy w domkach Bryza, podobno nowo wybudowane, widziaś je może ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt zaba 133 06.07.07, 22:08 TAK )) wlasnie jestem w takim domku. Osrodek rzeczywiscie jest swiezo otwarty i domki sa bardzo wygodne i przestronne. Jak na pierwszy sezon to wyposarzenie wnetrza jest bardzo dobre.Teren nie ma jeszcze zieleni ale sa alejki z kostki i trawka.Jest mini plac zabaw dla dzieci i boisko do satkowki, jest gdzie pobiegac.Ja jestem z osrodka bardzo zadowolona.Trzeba tylko przyznac, ze jak sa upaly to domek sie nagrzewa a jak zimno to szybko wychladza.Najlepiej cos zabrac w razie zimnych deszczowych dni do podgrzewania np farelek. Jak masz jakies pytania to chetnie odpowiem. Ja jutro wyjezdzam,pogoda prze dwa dni fatalna to i nastroje gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: zaba 133 07.07.07, 22:57 dziękuję za odpowiedź, fajnie usłyszeć, że ośrodek w porządku mam jeszcze pytanie, co z wyżywieniem, czy w Wiciach można gdzieś sensownie i w miarę niedrogo zjeść, mam małe dziecko interesowałaby mnie jakaś bardziej udomowiona kuchnia, jeśli masz ochotę to napisz, co fajnego można zobaczyć w okolicy, gdzie warto pójść, pojechać..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: zaba 133 08.07.07, 10:17 Z wyzywieniem w Wiciach jest ciezko, jak przyjechalam 23.06 to prawiee nic jeszcze nie bylo czynne.Zywilismy sie w Jaroslawcu.A jezeli moge podpowiedziec to mozna wykupic wyzywienie w Pensjonacie Poranek, w tamtym roku korzystalam i byly smaczne i jak najbardziej domowe. O okolicach napisze Ci pozniej bo wlasnie slysze, ze moj synus sie obudzil. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia14 Re: kasiatt 05.07.07, 18:11 Powiedz mi jeszcze jaka tam jest plaża, szeroka czy wąska i jakie jest zejście na plażę? Ponoć na plaże idzie się przez las, no i co z tymi komarami są?? Ja jadę do ośrodka Czarski, może kojarzysz ten osrodek?Czy stamtąd daleko do morza, do sklepu?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dag_red Re: kasiatt 05.07.07, 18:17 Rok temu komarow bylo sporo. Polecam chocby gaze na okna Plaza zaraz za waskim pasem lasku. Piaszczyste zejscie. Z wozkiem trudno, choc dawalismy rade, zanjomi tez... W Wiciach wszedzie jest blisko Rzut beretem. 5-10 min pieszo w kazda strone Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt nadia14 05.07.07, 18:40 Plaza jest dosc waska i miejscami kamienista, jak na warunki polskich plaz to malo zachecajaca ale Ty bedziesz po stronie j. kopan i tam im bardziej na zachod tym plaza coraz ciekawsza i mozna sie odsunac od ludzi zupelnie,My tak robimy choc mieszkamy po drugiej stronie wicia, wsiadamy na rowery i jezdzimy na plaze gdzie nie ma ludzi.Tego osrodka nie znam bylismy w tamtym roku tam na pizzy i to wszystko, z zewnatrz wyglada ok ale pizza mieli niezbyt.Komary sa kup duzo off! i dla malej tez kup jakies srodki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: nadia14 05.07.07, 18:45 a jeszcze o zejsciu na plaze. Droge bedziesz miala przez las a zejscie dosc lagodne ale oczywiscie jest piach, jest kilka zejsc im dalej w strone Darlowka tym zejscia lagodniejsze. W Wiciu w tym roku zrobili kostke brukowa do polowy wejscia na plaze, jest to pewne ulatwienie dla osob z wozkami. Dla dzidziusia kup moskitiere taka zakladana na wozek my w tamtym roku wykorzystywalismy prawie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt nadia14 05.07.07, 19:20 Przepraszam Cie jakos mi sie pomylilo, ze Ty to zalozycielka watku i z tym dzidziusiem wyskoczylam. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia14 Re: kasiatt 05.07.07, 19:27 Nic się nie stało I dziękuje za wszystkie informacje, na pewno się przydają. Odpowiedz Link Zgłoś
joshy1 Re: kasiatt 09.07.07, 07:49 kurcze. założyłam wątek no i ominęła mnie ta cała dyskusja bo po kilku dniach juz nie pamietałam zeby tu zajrzec. bede w Wiciu 14-28.07. w pensjonacie Nadmorski. dzieki za wszystkie informacje. troche sie uspokoiłam. myslelismy z mezem ze bedziemy musieli jeżdzic do Darłowa zeby załatwic np. bankomat. w razie niepogody planujemy wyjazy do ustki czy łeby ale na miejscu dopiero sie okaże jak nasze plany wypalą. serdecznie pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
maroba Re: kasiatt 09.07.07, 10:31 Witam, byłam z maluchami w Wiciach w tamtym roku, jedzenie domowe można kupić sobie w ośr. Czarski, mnie i maluchom smakowało, komary i okropnie gryzące fruwające paskudztwa rzeczywiście dały się we znaki przy przechodzeniu przez las, polecam moskitiery, długie spodnie, rękawy. Poza tym miejscowość mała, ale urocza, przynajmniej nie trzeba wydawać pieniędzy na głupoty, "atrakcje" dla dzieciaków. No i oczywiście basen Jan w Darłowie - obowiązkowo! Ja też jadę z rodzinką na 2 ostatnie tygodnie lipca. Pozdrawiam, Marzena Odpowiedz Link Zgłoś