bgoralska1972 07.07.07, 15:14 Jęsli macie jakieś pytania chetnie odpowiem. Byłam sama z blisko 2 latkiem w połowie czerwca na 7 dni. Zwiedziłam Knossos, Heraklion i Santorini. Łukaszek był bardzo dzielny nawet w środku nocy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolavo1 Re: neptuno orange beache KRETA - wróciłam 07.07.07, 15:39 Dziendobry, Wlasnie szukam fajnego miejsca na wakacje dla dzieci (1,5 i 3,5 latka), wiec mam pytanie dotyczace rozrywki dla najmlodszych - czy jest plac zabaw, basen dla dzieci, klub zabaw (dla dzieci powyzej 3 lata). Czy mozna chodzic na spacery (czyli czy jest jakis park, sciezki etc zamiast spacerow przy drodze wzluz piaszczystego krajobrazu jak to doswiadczylismy innym razem wlasnie na Krecie). Jak dlugo sie leci na Krete? Jak dlugo jedzie sie potem autobusem? Czy jedzenie jest dostosowane dla dzieci? Czy sa krzeselka dla dzieci w restauracji? Bardzo prosze o jakas informacje i z gory dziekuje pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
bbarbie Re: neptuno orange beache KRETA - wróciłam 07.07.07, 16:36 z jakiego biura podróży leciałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska Re: neptuno orange beache KRETA - wróciłam 07.07.07, 17:19 Leciałam z Krakowa ze Scanem. Generalnie wszystkie wyloty z krakowa do Heraklionu sa Prez Poznań i chyba sie to nie zmieni. Dostałam juz zwrot kasy za opóznienie. Niestety powrót tez byl opzniony i musialam wylozyc 38 euro za pokoj extra. Zlozylam reklamacje - od zaprzyjaznionych ludzi z Holandii Dowiedzialam sie ze w normalnym kraju dostalabym zwrot od biura podrózy bez slowa. No ale tu jest Polska i TUI POLSKa. Zobaczymy. Lot przez Poznan trwal 3,5 godziny - bylismy na 2 miejscowego czasu. Do hotelu jechalismy okolo 20 min, dlatego wzielam ten hotel. W resteuracji są krzesełka dla dzieci. Klub dla dzieci jest prowadzony w sezonie przez 2 polki - jak byłam to byla 1 bardzo sympatyczna dziewczyna, od zaprzyjaznionej mamy wiem ze jej dzieci (6 i 4 lata) wybawiły sie w nim, Pani wymyslała rózne zabawy, są gry, puzle etc. Plac zabaw jest taki jak widac na mioch zdjeciach - zjezdzalnia, 2 hustawki + piaskownica połozony obok klubu. Kreta raczej nie jest zbyt bogata w roslinność. na spacer w Amoudarze mozna sie wlasciwie udac albo w zdluz plazy albo ulica głowna w wiekszosci chodnikiem gdize po jednej stronie sa sklepy i tawerny a po drugiej hotele. Basenik dla dzieci jest dosc nie duzy, ale jak bylam to woda byla czysta - moj dzieciak chyba z 3 razy popil jej i nic mu nie było. Menu wydaje mi sie dosc bogate - na sniadanie platki, musli, mleko, croisanty + krem czekoladowy, wedliny, sery, sałatki, jajecznicza, gotowane jajka, owoce w syropie i świeże, ichniejsze parówki. Mysle ze spokojnie wybierze sie cos dla dzieciaków. Podobnie na obiad i kolacje. Na obiad i kolacje oprócz deserów sa lody. w barze przy basenie jest pizza, kiełbaski, saszłyki etc. za 2 euro mozna kupic sok ze swiezych pomaranczy - mysle ze dla dzieciaków mozna zaszaleć. W pokojach jest dvd wiec mozna im puscic bajki. Wiecej na moim fotologu. Acha jezdzi tam lokalna kolejka (przejezdza kolo tego hotelu) która jezdzi po okolicy. Bilety kupuje sie w centrum amoudary - sa kursy 1 i 2 H. Odpowiedz Link Zgłoś