Dodaj do ulubionych

odradzam Jastrzębią Górę

30.07.03, 11:14
Pojechałam tam z powodu przyjaciół, którzy już tam byli chociaż już przed
wyjazdem słyszałam że to nie miejsce dla rodzin z dziećmi. Swięta racja ,
nocne życie , hałas, tłumy i ta cholerna góra nad morze, płakać się chce jak
wysoka zwłaszcza z 3 dzieci maluchów i wszystkimi tobołami. Po za tym plaża
wąska , brudny piach pomieszany z błtem - fe.
Kilka kilometrów dalej jest Karwia z jej piękną plażą i to jest
to!!!!!!!!!!!
aga
Obserwuj wątek
    • aasiaks Re: odradzam Jastrzębią Górę 30.07.03, 13:43
      To mnie pocieszyłaś... nie ma co. Będę tam od 9-tego sierpnia........ o rany ,
      juz sie boję wink.
      Zastanawiam sie, czy mozna dostać się na plażę wózkiem z małymi kółkami, czy
      trzeba brać wózek na dużych, pompowanych kołach........
      • magduta1 Re: odradzam Jastrzębią Górę 31.07.03, 12:08
        zdecydowanie odradzam wózek na plażę , mysmy chodzili zn nosidłem na plecy i
        to jest lepsze rozwiązanie. Nie wiem w któeym miejscu Jastrzębiej będziesz bo
        w niektórych jest dojście wąwozem z góry a w niektórym schody d ługie jak
        pieron, ale pod komiec Jastrzebiej góra się kończy , może Ty tam trafisz -
        czego Ci życzę a po za tym pamiętaj że 4 km za J jest Karwia.
        aga
        • hedom1 Re: odradzam Jastrzębią Górę 02.08.03, 12:17
          Witam,
          My byliśmy w Błotach Karwieńskich i tam plaża jest przepiękna a na wycieczke w
          deszczowy dzień wybraliśmy się do Jastrzębiej i też się załamałam jak
          zobaczyłam zejście na plażę. Powinni wywieszać tabliczkę -NIE DLA RODZIN Z
          DZIEĆMI!!!
          pOZDRAWIAM,
    • monsza76 Re: odradzam Jastrzębią Górę 03.08.03, 22:47
      A ja byłam w Jastrzębiej Górze rok temu, z półtorarocznym (wówczas) dzieckiem i
      bardzo mi się podobało. Fakt, że dziecko było jedno, a ja z mężem, więc ja
      brałam dziecko, mąż wózek i jakoś to było. Wszystko zależy jednak od
      nastawienia. Zejście jest faktycznie trudne, ale my byliśmy tam 7 dni,
      codziennie - dwa razy dziennie pokonywaliśmy tę trasę w obydwie strony. A i tak
      mi się tam podobało.

ps. Faktycznie węższej plaży to ja nad polskim morzem jeszcze nie widziałam.
      • kasia977 Re: odradzam Jastrzębią Górę 03.08.03, 22:56
        Myśmy 2 dni temu wrócili właśnie z Karwi, było super mimo, że pogoda fatalna.
        Polecam
        Kasia Ż
        • aasiaks Re: odradzam Jastrzębią Górę 04.08.03, 13:16
          Pocieszam się w związku z tym wszystkim myślą, że będę w zachodniej części JG,
          tam podobno jest bardziej płasko wink. Pozdr.
          • patyk.od.zosi Re: odradzam Jastrzębią Górę - a ja nie 04.08.03, 21:43

Bardzo plasko to moze przesada, ale lepiej niz w czesci wschodniej i centralnej.
            Ja naleze raczej do zwolennikow Jastrzebiej. Bylam w tym roku tam z Zosia dwa
            razy. Mieszkalysmy wlasnie w zachodniej czesci. Domy w sosnowym lesie. Zejscie
            lagodnymi schodkami. Generalnie polecam. Jest co robic rowniez po plazy. My
            bylysmy raz w kwietniu, raz w czerwcu, moze dlatego mi sie podobalo?

pozdr,
        • fer3 Re: odradzam Jastrzębią Górę 05.08.03, 11:41
          Kasiu,
          A czy mogłabyś napisać coś więcej.9 wyjezdżamy właśnie do Karwi i juz się na
          to denerwuję.Jedziemy z 10 mies.synalkiem i chciałabym się dowiedzie czegoś wię
          cej o tej miejscowości.Będziemy mieszkać w pensjonacie Paulina, bez
          wyzywienia.Jak jest z gastronomią w Karwi m.in.? i co należy wziąc ze sobą.Może
          byłaś z równie małym Fąflem?
          pozdr.Olga
          • kasia977 Re: odradzam Jastrzębią Górę 07.08.03, 00:00
            Napisałam Ci już wcześniej parę słów na innym poście, ale teraz dopiero wiem o
            co chciałaś zapytać. Jesli chodzi o wyżywienie w Karwi jest mnóstwo barów z
            domowymi obiatkami, smażalnie ryb, naprawdę jest tego dużo. Myśmy się stołowali
            zazwyczaj w pizzerii napzeciw naszego pensjonatu w której podawali praktycznie
            wszystko i naprawde smacznie, w dużych ilosciach.Byłam z 13msc facetem i mogłam
            spokojnie korzystać w moim pensjonacie z kuchni poza tym miałam na stanie
            pokoju czajnik elektryczny. Owszem, jest tłoczno, ale mysmy tego nie odczuwali
            jako poważny problem.Poza tym to chyba normalne w sezonie nad morzem. Maluchowi
            sie bardzo podobało i naprawde sie wyszalał, a ja odpoczęłam, mimo,że mileliśmy
            nie najlepsza pogodę. O plaży piszę Ci w tamtym liscie. Pytasz mnie co zabrać
            ze sobą nad morze? czy w ogóle wyjeżdżajac do takiej miejscowosci? Napisz
            proszę, to chętnie Ci odpowiem.
            Pozdrawiam
            Kasia Ż
    • mama_wiktora Re: odradzam Jastrzębią Górę, Karwię, Dębki, Włady 05.08.03, 10:19
      Czytając powyzsze posty wiem już na pewno, że o gustach się nie dyskutuje.
      Chyba wszystko zależy od tego czego się oczekuje. Mnie polecono Karwię, gdzie
      zresztą pojechałam z mężem i 20 miesięcznym żywym srebrem... NIE POLECAM
      STANOWCZO ANI KARWII, ANI JASTRZĘBIEJ GÓRY, ANI INNYCH MIEJSCOWOŚCI TEGO TYPU.
      Przejechałam całe wybrzeże szukając czegoś przyzwoitego i nic. Ja oczekiwałam
      spokoju, przestrzeni i odpoczynku. Miejsca gdzie mały się wyszumi i wybiega, a
      ja spokojnie odetchnę (na tyle na ile to możliwe z małym dzieckiem). Nie
      oczekiwałam tłumu ludzi, smrodu tysięcy samochodów, odpustu na każdej ulicy,
      koncertów i dyskoteki, kolonii za oknem, ani też pensjonatu z pokojem 2 metry
      na 2. Dostałam po prostu klaustrofobii. Ja mam większą przestrzeń jak wyglądam
      z okna w bloku w centrum miasta, niż w osławionej Karwii.

Zdecydowaliśmy się szybko opuścić "nadmorze" i pojechać na Kaszuby, i to mogę
      polecić jeśli ktoś oczekuje tego co my. Wspaniałe jeziora, duży dom, wspaniały
      ogród.

pa Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka