Dodaj do ulubionych

Natakla Ala Kuba

07.12.12, 06:28
Witam wszystkie Pomocne emamy zwracam się do was o jaką kolwiek pomoc dla moich dzieci
moja sytuacja jest taka mąż pracuje ja niestety siedze w domu i zajmuje się dziećmi starszy syn nie jest moim biologicznym synem tylko męża z popszedniego związku mama go zostawiła i aby nie trawił do domu dziecka wziełam go do siebie ma na imie kuba i ma 6 lat chodzi do szkoły a ja mam dwie córki natalke ona ma 4 latka i alicja która ma 2 latka mąż jeszcze płaci alimenty w wysokości 250 zł na kube ponieważ jego mama jest poza granicami państawa oraz musi odbyć się rozprawa w sądzie o zawieszenie tych alimentów ponieważ dziecko przebywa u nas
na dniach będę rejestrowała się w mops tylko czekam na zaswiadczenie męża o zarobkach
prożbę swą kieruję do wszystkich któży chcieli by nam pomuc nie chcę żadnych pieniędzy
tylko artykuły higeniczne dla dzieci oraz żywność jeśli ktoś by chciał nam pomuc będę bardzo wdziećna za owom pomoc i z góry wszystkim dziękuję pozdrawiam Dominika z Warszawy
Obserwuj wątek
    • totorotot Re: Natakla Ala Kuba 07.12.12, 08:32
      Komu mąż wysyła te alimenty?
      • natalkaalakuba Re: Natakla Ala Kuba 18.12.12, 11:23
        wciąż wysyła alimenty na chłopca jego matce ponieważ sprawa s sądzie odbędzie się dopiero po świętach i do tej pory prawdopodobnie musi płacić niestety ja się na tym nie znam ale mym zdaniem nie powinien już ich płacić
    • zuzann-a Re: Natakla Ala Kuba 07.12.12, 11:07
      natalkaalakuba napisała:
      ....aby nie trawił do domu dziecka wziełam go do siebie

Do domu dziecka?? Przecież ma ojca.
      • natalkaalakuba Re: Natakla Ala Kuba 18.12.12, 11:34
        mąż miał ograniczone prawa do syna
        a jego była żona utrudniała do tego jeszcze kontakt
        pozwalała się widywać dopiero kiedy wpłyneły na jej konto pieniążki
        i nie informomała męża o niczym nie wiedział tagże że chciała go oddać do domu dziecka bez jego wiedzy leć dobrzy ludzie nas o tym fakcie poinformowali i zaczeliśmy działać
        wyprowadziliśmy się od moich rodziców ponieważ tam zaimowaliszmy jeden pokuj a przy trójce dzieci jeden mały pokoik to nie wynajmujemy teraz dwa pokoje dzieci mają swój bo chłopiec poszedł do szkoły i tagże taki warunek dała jego mama że kuba ma mieć własny pokój w innym wypadku odda go do domu dziecka w ożeczeniu dla sądu podpisała deklaracje że będzie się odzywać do dziecka na skype oraz będzie dzwonić niestety do tej pory tego nie zrobiła a mineło już 6 m-c
        więc dlatego napisałam że gdyby nie mąż i ja był by w domu dziecka
        • missmiriam1 Re: Natakla Ala Kuba 18.12.12, 11:55
          forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,131712213,Niezbedne_dokumenty_.html?wv.x=2
    • chomiczkami Re: Natakla Ala Kuba 07.12.12, 12:21
      Kochana, postąp smile jak w tym wątku:
      Jeśli potrzebujesz pomocy - przeczytaj
      Wyślij skany dokumentów, które masz (spis w wątku, który zalinkowałam), do moderatora (bj32@gazeta.pl). Przedstaw swoją sytuację: gdzie pracuje mąż, jaki ty masz zawód, gdzie mieszkasz, ile wynoszą wasze wydatki - może będziemy w stanie coś doradzić? Czy sytuacja jest długotrwała, czy raczej przejściowa (kryzys trwa od roku, dwóch, czy może sytuacja rodziny zmieniła się dopiero teraz?).
      Bo czasem rodzina pięcioosobowa spokojnie może żyć z jednej pensji, a czasem ta jedna pensja nie starcza.

Nie załamuj się, wyślij dokumenty, bądź dobrej myśli.
      • natalkaalakuba Re: Natakla Ala Kuba 18.12.12, 11:43
        witam cię chomiczkami
        1 nie mamy dodatku mieszkaniowego ponieważ wynajmujemy
        2 nie korzystamy z żadnych pomocy fundacji oraz mops
        3 nie pracuję ale z chęcią bym podieła pracę mój zawód kasjer sprzedawca
        4 nie kożystamy z dożywienia
        5 jesteśmy z warszawy
        6 mąż pracuje od 6 rano do 17 i nie raz dorabia jak tylko może
        7 dzieci są w wieku natalka 4 latka alicja 2 latka i kuba 7 lat
        8 kuba nie ma stypendium
        9 tak to tylko jest przejściowe do tej pory nie było trudno
        10 poszukujemy prac dodatkowych by wyjść z dołka]
        11 tak staramy się o mieszkanie socjalnie prawdopodobnie mamy się znaleść na niej w styczniu
    • claudel6 Re: Natakla Ala Kuba 19.12.12, 10:34
      Hej sluchaj, jak jestes z Warszawy to ja może będę mogła cos pomóc, ale dopiero po świętach..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka