Dodaj do ulubionych

tatralandia

04.01.08, 10:41
Chcemy tam wybrac sie z naszyumi synami - 3 lat ai rok. Byłabym wdzieczna za
jakies praktyczne wskazówki od osob które juz tam były. Jak to wyglada
finansowo? Dzieki
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: tatralandia 04.01.08, 11:31
      proponuję wpisać tatarlandia w wyszukiwarkę na forum - ten temat przewijał się tu wielokrotnie
      • leluchow1 Re: tatralandia 04.01.08, 11:44
        szukałam, ale o stronie praktycznej niewiele znalazłam
    • saturinka Re: tatralandia 04.01.08, 11:45
      Ja byłam tam w tamtym roku z 2 letnią córeczką na dodatek w zimę. W Tatralandii:
      Dla małych dzieci malusieńki brodzik, na większych basenach o zróżnicowanej
      temp. wody, było dość gorąco- nawet w basenie o najniższej temp.,a przede
      wszystkim mocno zaparowane. Moje dziecko trochę się bało bo jak popłynęła dalej
      to nie widziała mamy (oczywiście była w rękawkach). Wszystkie atrakcje są na
      zewnątrz (np. zjeżdżalnie). Na górze jest jakaś kawiarenka gdzie mniejsze dzieci
      mogą się pobawić a dorośli napić i posiedzieć. Plusem jest to że aby wyjść na
      basen na zewnątrz trzeba już w budynku wejść do wody. Dzięki temu nie ma szoku
      termicznego. Mojej córci bardziej jednak podobało się na basenach w Besenowej,
      gdzie w środku są chyba 2 baseny i trzeci dla małych dzieci i atrakcyjniejszy
      niż w Tatralandii. W środku jest zjeżdżalnia, na której mój mąż zjeżdżał z
      córką, a ona była zachwycona. Na zewnątrz oddzielnie 3 baseny z ciepłą wodą,
      jakąś taką brązową. Minus - trzeba najpierw wyjść z budynku i szybko wskoczyć do
      ciepłej wody, a przypominam że było na minusie i śnieg leżał, ale naprawdę warto
      smile Ceny i tu i tu są podobne, jakieś karnety są rodzinne i jest wtedy taniej.
      Dzieci małe maja gratis, ale nie wiem do jakiego wieku i czy się coś nie
      pozmieniało, najlepiej wejść na stronę i sprawdzić. Na pewno warto i tu i tu
      pojechać i sprawdzić. Odległość chyba ok 30 km od siebie. Fajna sprawa, moje
      dziecko kąpało się w zimie, wiało po niej i padał nawet snieg na zewnętrznym
      basenie, a mimo to nie zachorowało i my też nie. A jeszcze jedna różnica, gdzieś
      jest woda termalna, a gdzieś mineralna (podobno ma inne właściwości). To chyba
      tyle smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka