gosia2122 24.04.08, 10:14 Jedziemy z synkiem na poczatku czerwca do grecji. Prosze napiszcie co zabrac (takie najwazniejsze rzeczy)dla dziecka. Synek ma 1.5 roczku.Moze ktoras mama zrobiła sobie kiedy taka liste. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: Pierwszy raz do Grecji-co zabrac? 24.04.08, 10:50 Ja byłam(i jadę w tym roku też) w Turcja ale to chyba nie ma az takiego znaczenia zabrałam: -tylko letnie ubrania +1 sweterek i 1 długie spodnie (gdyby w Polsce na lotnisku było zinno) -paczkę pampersów -parę słoików na wszelki wypadek -kaszki ryżowe -całe mnóswto lekarstw (z których niewiele się przydało) a wtym roku irę tylko coś przeciwgorączkowego, Fenistil, probiotyki, Smectę i Enterol (+tureckie lekarswtwa na wymioty i biegunkę - mamy z zeszłego roku) -kremy z filtrem i na wszelki wypadek coś na poparzenia. -jakieś zabawki do samolotu bo w zeszłym roku nie mielismy -zabawki dmuchane i do piasku (chyba, ze okaże się, ze przy hotelu można kupić to wtedy kupimy na miejscu). Miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: Pierwszy raz do Grecji-co zabrac? 24.04.08, 11:28 klapeczki i kremy z filtrami, husteczkę na głowę, podstawowe lekarstwa + woda utleniona i plaster z opatrunkiem (ale bez przesady), ulubioną zabawkę. Reszta to zależy czy będzie w hotelu sala zabaw dla dzieci, place zabaw przy hotelu. Warto o to spytać w biurze podróży. Dzieco będzie się cieszyło, ze jest w nowym miejscu i będzie zadowolone Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: Pierwszy raz do Grecji-co zabrac? 24.04.08, 13:58 byłam w zeszłym roku na Krecie (a więc Grecja) moje córcie miały 1 rok i 4 m-ce... zabrać koniecznie: - krem z wysokim filtrem (polecam w sprayu, bo szybciej sie nakłada), - czapeczki, kapelusze, chustki na głowe (nawet jak dziecko jest w wodzie to zakładaj, wiec lepiej wziąć kilka szt) - obuwie na plazę,jakies klapeczki (chyba ze kupisz na miejscu, na pewno będzie spory wybór) - kilka ręczników (mimo że są hotelowe, to przy dziecku ciągle potrzebne) - zabawki do samolotu i choć troche do zabawy na plazy/basenie - jeśli bierzesz wózek to KONIECZNIE parasolkę przeciwsłoneczną, upalne słońce rani nawet stópki dziecka - coś na poparzenia, panthenol np. - lekarstwa - na biegunkę, gorączkę, wymioty - poradź sie pediatry co wybrać, oraz obowiązkowo coś na gorączkę - TO NIEZBĘDNE! - dobrze też kupić coś na chorobę lokomocyjną, wiele dzieci dostaje tej choroby własnie przy krętych drogach w Grecji (sa takie małe tableteczki dla dzieci, nie pamietam teraz nazwy, a działają rewelacyjnie, są homeopatyczne, nazwa zaczyna sie od coco....) - aha... jesli lecicie samolotem to koniecznie coś do picia na drogę, lub jakis cukierek, lizak, by dziecko przełykało ślinę (różnica ciśnien) - wiekszość rzeczy możesz dostać też na miejscu, ale warto mieć ze sobą by w razie koniecznosci od razu działać! moja rada... gdy smarujesz dziecko kremem to smaruj dokładnie i wszędzie!!! wszędzie oznacza własnie nawet stopy, miejsca za uszami, szyjke... itd... wszystkie miejsca, słońce moze taką delikatną skórkę poparzyć, a tam jest jednak zupełnie inne słońce jak w czyms jeszcze moge pomóc to pytaj Ps. no i zabrac aparat fot. by móc powspominać ) udanego wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Pierwszy raz do Grecji-co zabrac? 24.04.08, 14:39 Czapkę chroniącą głowe przed słońcem, krem z filtrem ok 30, klapki nadające się do chodzenia po wodzie i plaży. Z leków: środek przeciwbólowy, smekta, orsalit, plaster opatrunkowy + waciki jednorazowe ze spirytusem. Też będę na początku czerwca w grecji Odpowiedz Link Zgłoś
gosia2122 Re: Pierwszy raz do Grecji-co zabrac? 24.04.08, 14:50 Dziekuje Wam! Prosze o dalsze rady, własnie robie liste Odpowiedz Link Zgłoś
niemam-nicka Re: Pierwszy raz do Grecji-co zabrac? 04.05.08, 20:26 Witam My jedziemy za dwa tyg, do Grecji zamierzam jeszcze zabac do tego co Panie napisały zabrać podgrzewacz do butelek,moje dziecko ma 8 miesięcy Zaczyna mnie to przerażac komopletnie nie wiem co brac czy dużo z długim rękawem,rajstopki itp, musze spakowac trzy osoby ehh. Odpowiedz Link Zgłoś
erywery Re: Pierwszy raz do Grecji-co zabrac? 02.04.15, 14:33 "dziecią"? Ps Tu jest dobra lista z ktorej korzystam www.safetrip.pl/grecja Odpowiedz Link Zgłoś
kubalinski Re: Pierwszy raz do Grecji-co zabrac? 05.05.08, 15:57 Przede wszystkim...dobrze zaplanować wyjazd. Skoro jedziesz z tak młodym dzieckiem, to trzeba wybrac odpowiedni hotel, miejsce itd. i termin, żeby nie męczyły go upały. Dorosły się przyzwyczai, ale dziecko będzie mocno odczówać różnicę temperatur. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d nic... 06.04.15, 23:57 wszytsko sobie kupisz na miescu. co najwyzej jakies lekarstwa, o ile mu takowe potrzbne. moze jakis zapas pieluch. jezdze z mlodym po swiecie od kiedy skonczyl 1.5 roku i ograniczam sie do minimum. Jedzenia nigdy nie wozilem. Zawsze mozna bylo gdzies kupic. pieluchy tez. Chociaz na Fuerte papmersy byly dosc drogie, a te lokalne przypominaly papier gazetowy)) zabierz apteczke i kilka pieluch. krem na slonce, kapielowki..i juz Odpowiedz Link Zgłoś