emi.czm 04.05.08, 17:59 W tym roku mamy zamiar wybrać sie nad balaton z dziecmi(8 lat i 1 roczek)Czy może ktoś podpowie ile kosztują mniejwiecej kwatery i ogólnie ile trzeba szykować kaski?Z góry dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agrot Re: wegry balaton.... 04.05.08, 23:21 W zeszłym roku byliśmy na Węgrzech, ale nie nad Balatonem. Wypoczywaliśmy z 4 osobową rodzinką niedaleko Egeru w miejscowości Mezokovesd, obok kompleksu basenów. Koszt wynajmu domku na kempingu kształtował się, o ile dobrze pamiętam, w granicach 120 zł / dobę. Podobnie było z prywatnymi kwaterami. Nad Balatonem będzie drożej. Tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
rubi21 Re: wegry balaton.... 08.05.08, 11:18 koszt wynajmu kwatery nad Balatonem od osoby waha sie od 25-35 złotych, do tego wyzywienie, ogólnie to wakacje wychodzą nieco tylko taniej niż w kraju ale pogoda jest murowana. Ja piszę o południowym brzegu, gdzie woda jest coieplejsza niz na północnym. Ceny tez dla tej miejscowosci gdzie wypoczywam, drozej bedzie w Siofok ale to juz miasto wiec tam nie bywam, drozej tez jest w Heviz ale tam są źródłą termalne i sporo Niemców wiec ceny pod nich. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiak7775 Re: wegry balaton.... 09.05.08, 14:56 Ja byłam 2lata temu nad Balatonem (Siofok) i ceny były sporo wyższe niż w Polsce. Za pokój (standard) 2 os dorosłe +dziecko płaciliśmy ok. 140 zł za dobę. Owszem Siofot to jedno z droższych miasteczek ale nie sądzę żeby ceny bardzo odbiegały bynajmniej w sezonie. Co do pogody to gwarancji nie ma że będzie super bo my niestety na 10 dni tylko 4 były słoneczne, ale woda tak ciepła że nawet jak pada to kąpiel jest wspaniała. Jedzonko droższe niż w Polsce ale można zaopatrywać się w Tesco gdzie ceny dużo niższe. Nie chce żebyś odniosła wrażenie ze dla mnie wszystko było na "nie" bo ja naprawdę byłam bardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś