patyk.od.zosi 28.07.08, 15:17 witam, moze ktos moze podzielic sie wiedza z wizyty w delfinarium sa na majorce, w turcji... a moze gdzies mozna poplywac z delfinami, ale nie w ramach delfinoterapii za 3500Euro czekam na jakies info od znawcow tematu _______ pozdr., patyk+2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotek15 Re: Delfinaria w Europie 28.07.08, 15:32 my byliśmy w delfinarium w Warnie - bułgaria, ale można tylko oglądać pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Delfinaria w Europie 28.07.08, 17:03 Polecam Krym.Można pływać i było niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
denia71 Re: Delfinaria w Europie 28.07.08, 17:38 Jest delfinarium niedaleko Rzymu - ale można tylko poogladać. www.zoomarine.it/ Odpowiedz Link Zgłoś
fifi1985 Re: Delfinaria w Europie 05.08.08, 21:36 Czy możesz napisać o tym coś więcej? Gdzie dokładnie to jest? ile kosztuje? jak z noclegami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nika.poznan Re: Delfinaria w Europie 31.08.08, 11:40 Witam, jestem wolontariuszką Fundacji Mam Marzenie, fundacji, która spełnia marzenia dzieci nieuleczalnie chorych (www.mammarzenie.org). Jeden z moich podopiecznych chciałby popływać z delfinami. Szukam fajnego delfinarium, które zrealizowałoby marzenie Małego. Czy mogłabym prosić o przesłanie mi jakichkolwiek namiarów (chociażby strona www) na to delfinarium, o którym pisałaś?? pozdrawiam nika.poznan Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Delfinaria w Europie 29.07.08, 00:10 Patyku zajrzyj jeśli możesz na "nasze" forum. Odpowiedz Link Zgłoś
duch41 Re: Delfinaria w Europie 29.07.08, 08:47 Malta - mozna plywac z delfinami. www.holiday-malta.com/mediterraneo/swim_with_dolphins.htm Odpowiedz Link Zgłoś
renata3 Re: Delfinaria w Europie 29.07.08, 08:51 W Norymberdze jest delfinarium. Specjalizuja sie w terapii. Jezeli bedziesz zainteresowana moge poszukac informacji. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
renata3 Re: Delfinaria w Europie 29.07.08, 08:58 Tydzien terapii 2500 Euro - przeznaczona dla dzieci od 5 do 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: Delfinaria w Europie 31.07.08, 12:31 Jest w Kłajpedzie na Litwie - tylko pokazy - poniżej 20zł - dodatkowo zdjęcie z delfinem 10zł - niezapomniane wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Delfinaria w Europie 31.07.08, 14:19 dzieki za pomoc _______ pozdr., patyk+2 Odpowiedz Link Zgłoś
malinka285 Re: Delfinaria w Europie 31.07.08, 14:24 W Benalmadenie na Costa del Sol w Hiszpanii za 49 euro po pokazach mozna popływac z delfinami Odpowiedz Link Zgłoś
heseg Re: Delfinaria w Europie 01.08.08, 12:15 jest też na Teneryfie www.teneryfarentacar.pl/ pozdrawiam Julita Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala.es Re: Delfinaria w Europie 11.08.08, 23:03 w benalmadenie w delfinarium "Selwo Marina" mozna pływać tylko z lwami morskimi. Jedyny kontakt z delfinem jest przy okazji zrobienia sobie zdjęcia z tym ssakiem (płatnego oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
fredka01 Re: Delfinaria w Europie 02.08.08, 21:35 delfinarium jest też w Rimini we Włoszech. Z tego co wiem, to są tam tylko pokazy, bez możliwości pływania. Odpowiedz Link Zgłoś
xemu Re: Delfinaria w Europie 04.08.08, 20:11 www.marineland.fr/ Lazurowe Wybrzeże - Antibes - Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Delfinaria w Europie 05.08.08, 00:20 Czytam właśnie odpowiedzi udzielone autorce wątku. Czy Wy nie umiecie czytać ze zrozumieniem??? Patyk pytała wyraźnie o możliwość pływania z delfinami. I nie chodziło jej o turnusy za 2,5 tyś euro ani pokazy. Większość udzielonych odpowiedzi to jak przysłowiowe "lanie wody" albo ochota na pochwalenie się,bo innej możliwości nie widzę. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
heseg Re: Delfinaria w Europie 05.08.08, 10:42 może to nie dokońca odpowiedź na pytanie ale przyda się na forum zbiorcza informacja na temat delfinariów, myśle że nie warto tak źle osądzać tych którzy chcą udzielić pomocy, to nie wojsko i nie wszyscy muszą iść jak po sznureczku w jednym szyku masz trochę racji ale wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
charizarda Re: Delfinaria w Europie 05.08.08, 12:04 Byław w delfinarium na Majorce kilka lat temu. Były tam pokazy bez możliwosci pływania. Całośc dość efektowna, zwłaszcza, iż siedzeliśmy w pierwszym rzędzie Oprócz delfinów były jeszcze foki oraz pokazy z udziałem papug jeżdżacych na miniaturowych rowerkach itp. Ogólnie przy ponad 40 stopniowym upale było trochę ciężko wysiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Delfinaria w Europie 08.08.08, 12:22 Podbijam , słyszałam,że w Turcji można poplywać, też mnie to interesuje 9 pływanie z delfinami nie pokazy ) ktoś wie coś wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
mszlend Re: Delfinaria w Europie 14.08.08, 12:59 Patryku, ja byłam w maju w okolicach Bodrum. Tam jest delfinarium w warunkach bardziej naturalnych: kawałek morza odgrodzony. Można pływać z delfinami nie w ramach delfinoterapii. Z tego co pamiętam kosztowało to jakieś 50-50 euro za sesję. Polecam. Tu masz namiary: www.relaksacja.pl/Nowosci_w_serwisie/trening_relaksacyjny.html Odpowiedz Link Zgłoś
zembiczek Re: Delfinaria w Europie 20.08.08, 15:55 W Alanii jest delfinarium, w którym można popływać z delfinami: koszt 100 euro za 20 minut, pływa naraz 5 osób ( dwa delfiny www.sealanya.com Odpowiedz Link Zgłoś