Dodaj do ulubionych

Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-który?

18.12.08, 13:34
Zastanawiam się nad wyborem hotelu na wakcaje w czerwcu z 3,5 letnim
synem.
Jak Egipt to chyba te hotele sa najfajniejsze??

- Alladin Beach Resort
- Ali Baba Palace
- Titanic Resort&Aqua Park
- Sindbad Aqua Park

Chiałam bardzo do Titanica - ale czytam że jest tam duży zgiełki
spowodowany Aqua Parkiem, na który przychodzą goście z innego
hotelu, a jego wielkim - jest dalekko polożona plaża, przy hotelu
Alladin.

Może ktoś poradzi?
wystarczy że ktoś z Was był w jednym z tych hoteli to ma porównanie,
bo wszystkie lezą koło siebie.

Bardzo prosze o pomoc w wyborze, bo musze juz się decydować....

Zapomniałam dopisać do tej listy
-Aqua Blu
-Aqua Vista

też w Hurgadzie z atrakcjami wodnymi
Obserwuj wątek
    • ap.ja Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 19.12.08, 22:17
      Proponowałabym Ci Jasmin Vilage. Dla dzieci super plaża. Jest to kompleks hoteli
      Jasmin Vilage, Ali baba, Alladin i Titanic Park.
      Zgiełk w Titanicu jest tylko do 19 - wtedy zamykają aqua park. Później jest
      spokój. Jednak mają daleko do plaży.
      Najspokojniej jednak i najładniejsza plaża jest w Jasminie. Jest tam też dla
      maluchów mini zoo, po ośrodku jeździ fajna ciuchcia. Przy Alladinie i Alibabie
      są gorsze plaże.
      Niedaleko od plaży Jasmina jest rafa koralowa, mój 3 latek zawsze siadał dupcią
      na wodzie (było bardzo płytko) i karmił maleńskie rybki bardzo kolorowe. Był
      wniebowzięty. Do teraz mówi "mamo kiedy pojedziemy do naszego pokoju do Egiptu"
      - a niedługo skończy 5 lat.
      Jednak jeżeli miałabym wybrać z pośród tych hoteli które zaproponowałeś to
      wybrałaby Alibabę. Będąc mieszkańcem któregokolwiek z hoteli resortu (jasmin
      Vilage, Alladin, Alibaba) można korzystać ze wszystkich trzech. W jednym się
      tylko śpi.
      Jednak w mojej ocenie najfajniejszy jest Jasmin a najmniej fajny Alladin.
      Alladin ma niezbyt fajną jadalnię główną. Jasmin ma najsmaczniejsze jedzenie,
      bary na plaży, najfajniejszą plażę i ma rafę. Wszystkie są blisko siebie.
      • bellemare Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 20.12.08, 10:26
        a ja proponuje Titanic Beach Spa & Aqua Park w Hurghadzie! byli tam niedawno moi
        klienci z dziecmi i sa mega zadowoleni. olbrzymi Aquapark a dodatkowo hotel
        bezposrednio przy pieknej plazy smile
        polecam! Zobacz sama smile
        www.tui.pl/strony/53449.php
        Agnieszka
        • dagbe Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 21.12.08, 13:07
          Titanic NIE LEŻY BEZPOŚREDNIO PRZY PLAŻY.
          Jest w drugiej linii za ruchliwą drogą.
          Byłam w Ali Babie, gdy budowali Titanica. Moi znajomi mieszkali w tym samym
          czasie w Alladynie. W zasadzie nie ma znaczenia, w którym z trzech holetli
          (Jasmine, Alladyn, Ali Baba) się mieszka - mozna kozystac z plaż, barów,
          restauracji i innej infrastruktury wszystkich trzech. Teren kompleksu jest
          bardzo rozległy - przez dwa tygodnie nie obeszliśmy wszystkiego wink Korzystaliśmy
          z plaży Jasmine a obiad jedliśmy na plaży Alladyna. Było świetnie!

Jadąc tam jeszcze raz znów wybrałabym Ali Babę.

Pozdrawiam,
          Dagmara
          • zu_mi Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 21.12.08, 15:59
            w Hrg są co najmniej dwa Titaniki wink)
            Titanic Beach Spa & Aqua Park przy plaży
            i ten o który chodzi w pytaniu
            Hotel Primasol Titanic Resort & Aquapark
            w tym drugim byliśmy w maju, hotel bardzo fajny. Dla starszych dzieci super aqua
            park, dla młodszych osobny basen z atrakcjami. Leży faktycznie w drugiej linii
            od morza ale co 15 min. jeździ bezpłatny busik na plaży i z powrotem. Przy plaży
            też można korzystać z leżaków i baru w ramach all.
            • dagbe Zwracam honor 21.12.08, 22:35
              Faktycznie jest tu mowa o dwoch roznych hotelach. Ja mialam na mysli ten z
              parkiem wodnym, ktory lezy niedaleko Ali Baby.
              Tego drugiego nie znam. Byc moze faktycznie jest wart polecenia.

Pozdrawiam,
              Dagmara
              • bellemare Re: Zwracam honor 22.12.08, 12:13
                smile
                ja naprawde polecam hotelik bo jest fantastyczny! dobre all Inclusive,
                bezposrednio przy plazy, wielki aquapark no i hotel posiada wysoki standard smile

jeden hotel nalezy do sieci Primasol a drugie, ten wedlug mnei lepszy do LTI

www.tui.pl/strony/53449.phppozdrawiam!

• burda.0 Re: Zwracam honor 16.01.09, 18:59
                  Napisz proszę coś więcej o tym hotelu LTI, wybieramy się tam w lipcu.
              • bellemare Re: Zwracam honor 22.12.08, 12:14
                dagbe, wiem co mówie bo sprzedaje i jeden i drugi wink
                pozdrawiam!
                • joasia_koo Re: Zwracam honor 22.12.08, 14:38
                  Miałam wykupione wczasy w Titanicu, ale na lotnisku w Hurghadzie
                  dowiedzieliśmy się że z braku miejsc zakwaterowani będziemy w
                  Alibabie odstając obje opaski. I powiem szczeże leprzej przysługi
                  nie mogli nam zrobić. Byliśmy w szczycie zesonu i tłok w titanicu
                  był ogromny, do każdej zjeżdżalni trzeba było stać w długaśnych
                  kolejkach, o stlik w restauracji była walka. Po trzech wizytach w
                  Titanicu moje dzieci nie chiciały już tam chodzic, a w Alibabie był
                  spokój, duży basen, rozległy teren, ładne pokoje (ale nie stety nie
                  wszystkie), więc reasumując Titanica nie polecam - resztą wybierając
                  którykolwiek z innych holteli jedno wejście do aqua parku jest
                  gratis.
                  • bellemare Re: Zwracam honor 23.12.08, 10:54
                    zorumiem, ze nie polecasz Titanic Resort 3* z sieci Primasol, ktory nie ma
                    wlasnej plazy?
                    ja za to polecam Titanic Beach 4,5* z sieci LTI, ktory jest bezposrednio przy
                    plazy wink
                    oba sa w hurghadzie wink
                    • kkk_k Re: Zwracam honor 26.12.08, 20:51
                      A ja byłam w Aqua Vista i bardzo serdecznie polecam. Szczególnie dla dzieci
                      fajnie było w fanscan ze scan holiday.

Ma kawalek do plaży, ale rafa jest nieciekawa więc dojezdzalismy busikiem raz
                      na jakis czas. W hotelu dobre warunki i smaczne jedzenie
      • sanpja Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 17.01.09, 17:16
        Ja się dołączę - wybrałabym Jasmin Vilage.
      • wojtek37k Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 01.02.09, 23:41
        No , że którys z tych hoteli ma coś co można nazwać rafą , to się
        dowiaduje od Ciebie , mimo , że spedziłem tam wakacje 2 lata temu .
        Na dodatek nurkuje , wiec mam takie wrażenie tylko , ale pewnie
        wrażenie , że wiem jak rafa wygląda . Po za tym musisz wiedzieć że
        rybki karmione przez twojego wspaniałego 3-latka , mogły mocno
        chorować a nawet zdechnąć . Bo tak sie kończy ich karmienie sad
        pitą , bułką i podobnym
        • wojtek37k Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 01.02.09, 23:43
          wszystko powyższe było do ap.ja
        • sanpja Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 02.02.09, 17:14
          Akurat w tym ap.ja ma rację, bo rafa koralowa niedaleko od plaży Jasmina jest -
          mała ale jest.
          A jak nie wierzysz to wejdź na forum Egipt tam o niej ze 100 razy było pisane.
          • sanpja Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 02.02.09, 17:16
            Bardzo dziwi mnie, że jej nie widziałeś skoro tam byłeś naprawdę. Wystarczy
            dojść do końca mini "molo" na którym są leżaki i już prawie jesteś na rafie.
    • czarna020285 Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 01.02.09, 22:20
      Witam... Ja bylam z moim 4letnim synem w październiku w Hotelu
      sinbad Aquapark i jestem bardzo zadowolona z pobytu. syn mial niezłą
      frajdę i nie miał okazji żeby sie tam nudzic.
      polecam!
      • mala2826 Hotel Ali Baba Palace 01.04.09, 06:13
        Witam wszystkich.Mam zamiar jechać do tego hotelu pod koniec sierpnia.Czy ktoś
        wybiera się tam w tym czasie?
    • alinka_li Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 01.04.09, 12:09
      Zdecydowanie Ali Baba. Na plażę chodziliśmy najczęściej do Jasminy, bo lubimy
      piaseczek, krótki spacereksmile Przy Ali Babie kamyki.
      • monjan Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 01.04.09, 14:06
        ja byłam w albatros-to obok aqua blu i vista, ten ze zjezdzalniami
        rozległy, głosny, do plazy daleko-ale jak zamierzasz siedziec na basenie ok,
        bardzo dobre jedzenie!generalnie-nie lubie takich hoteli, wolę mniejsze i z
        dzieckiem nie pojechalabym tam(wtedy nie mialam jeszcze dziecka)
    • beti33online Re: Alladin, Ali Baba,Titanic,Sindbad,Aqua Blu-kt 09.04.09, 15:59
      wybierz Ali Babe nie pozałujesz a do aqua parku zawsze mozesz sobie
      zrobic wycieczkesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka