Dodaj do ulubionych

Darłówko Wschodnie czy Zachodnie z malutkimi dzieć

10.03.09, 11:39
gdzie najlepiej z dziećmi ( 2,5 l oraz 9 m-czniak) bo nigdy nie
byłam w Darłówku. Zależy mi na ogrodzonej posesji, placyk zabaw,
łagodne -krótkie-szybkie dojście do plaży, blisko na spacer którki w
razie niepogody do sklepu. Jest dużo ośrodków które tu na forum
polecacie ale ceny oszałamiająco wysokie. Muszę szukac kwatery
prywatnej. Ale gdzie-ulica? podpowiedzcie prosze
Obserwuj wątek
    • jolik2 Re: Darłówko Wschodnie czy Zachodnie z malutkimi 12.03.09, 21:23
      Była w zeszłym roku z dziećmi. Właściciele bardzo mili . Polecam
      www.helios.darlowko.pl/
      • ambrozja jolik2 15.03.09, 15:47
        a możesz coś więcej napisać o tym ośrodku
        chciałam tam jechać przed sezonem z 2,5 latkiem
        nadaje się dla dzieci bo fajnie wygląda na stronie
        szukam czegoś spokojnego ale nie na totalnej wsi
        • benykuba Re: jolik2 16.03.09, 09:45
          byłem ta w ubiegłym roku w czerwcu, pojechałem pełne dobrych chęci i nadziei,
          ponieważ wybór miejscowości poprzedziłem dokładnym wyborem, a darłowko bardzo mi
          się spodobało, na miejscu okazało się jednak,że jest to w sumie dość
          przygnębiająca miejscowość szczególnie pod katem infrastruktury z lat 80, dużo
          brudnych, szarych i odrapanych budynków, problem ze znalezieniem przyzwoitej
          knajpki na obiad (budek pełno), dodatkowo był to czas euro 2008 i w całym
          Darłówku była jedna knajpa z tv. natomiast sam ośrodek helios bardzo ładny,
          tylko pokoje mogły by być nieco większe
          jeżeli chodzi o cześć miejscowości polecam wschodnie, pamiętaj jednak,że to
          tylko subiektywna opinia a czy odpoczniemy zależy tylko od nas.
          • iw007 Re: jolik2 24.03.09, 21:51
            Jeżdżę do Darłówka na wakacje prawie co roku. Lubię tą miejscowość, ponieważ
            jest tam w miarę spokojnie. Jak powiedzieli moi znajomi - "W czasach młodości
            jeździło się do Łeby, żeby sobie poszaleć, Darłówek wydawał się wtedy nudny.
            Jednakże, kiedy się ma dzieci lepiej pojechać właśnie do takiej spokojniejszej
            miejscowości, gdzie nie ma szpanu i szalejącej młodzieży w sportowych
            samochodach." Osobiście wolę Darłówko Zachodnie, po tej stronie są lepsze plaże
            (szersze, czystsze). W Darłówku Wschodnim jest mniej sklepów. Jest za to Atol,
            gdzie polecam pójść na rybkę - pyszną i dużą. Po tej stronie jest też basen
            kryty ze zjeżdżalniami, z morską wodą. W Darłówku Zachodnim obowiązkowe jest
            zaliczenie lodziarnio-kawiarni "Tropicana". Wszystko tam jest pyszne. Dzieci
            zajadają się goframi. W wakacje często do Darłowa jeździ niedrogi busik. W
            Darłowie warto pójść sobie na zamek.
            • radolka2 Re: jolik2 27.03.09, 11:33
              Jedziemy w tym roku do Darłówka Zachodniego z dwójką dzieci (2latka
              i 3,5). prosze mi podpowiedzieć czy są jakieś ogólnodostepne place
              zabaw, lub inne atrakcje dla dzieci oprócz AquaParku, mam na mysli
              miejsca zorganizowane typu kulki, małpie gaje, kolejki lub inne
              atrakcje dla takich maluchów.
              • youri Re: jolik2 09.04.09, 23:38
                również wybieramy sie w tym roku w czerwcu do Darłówka z córeczką 15 miesięczną.
                czy wiecie może którą drogę dojazdu z Warszawy wybrać ? niby krótsza jest ta
                przez Toruń ale wszelkie plannery pokazują że jednak trochę szybciej jest przez
                Trójmiasto siódemką mimo że kilkadziesiąt kilometrów dłuższa trasa
                • corelll Re: jolik2 10.04.09, 08:50
                  gdzie znalazłyscie przyzwoity nocleg?
                  • krasulas Re: jolik2 11.04.09, 21:20
                    w Jantarze - ale nie ma fotek wyremontowanych studio rodzinnych -
                    jadę w ciemno, ale oferta bardzo zachęcająca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka