Dodaj do ulubionych

Uroczy zakątek - Kazimierz Dolny - agroturystyka

26.11.03, 23:30
Mogę Wam wszystkim polecić nowe miejsce na mapie - "gdzie z dziećmi" -
niezwykle przyjazny dzieciom i rodzinom z dziećmi - Dom Gościnny Lipowa
Dolina. Otwarty całkiem niedawno - nowe pokoje, mebelki, a dla dzieci plac
zabaw (huśtawki, zjeżdżalnia, piaskownica, domek na drzewie, hamak,
wędkowanie z gospodarzem, poziomki od maja do października, ale tez wanienka
i łóżeczko dla malucha,krzesełko do karmienia, "dzieciolubne" dania. No w
ogóle fantastyczne domowe jedzenie. Duże naprawdę duże pokoje (znam dwa z
nich). Pyszne ciasta, cisza, spokój, w wąwozie obok sarny, bażanty w sadzie,
wiewiórki i sowy w parku (stuletnie lipy otaczają dom). Jeśli ktoś
kiedykolwiek szukal miejsca gdzie dzieci są naprawde lubiane, to właśnie tu.
Gospodarze są młodzi, sami mają dzieci (mieszka w tym domu rodzina
czteropokoleniowa!!). Zimą święta a Mikołajem, sanki, wycinanie choinki w
lesie, kulig!!! A i narty (w Rąblowe) niedaleko. Zobacznie stronę tego
gospodarstwa -> www.lipowa-dolina.pl .
Polecam i piszcie do mnie o wrażeniach, jeśli uda Wam się tam wyjechać.
Obserwuj wątek
    • amadores Re: Uroczy zakątek - Kazimierz Dolny - agroturyst 27.11.03, 23:26
      Z wielka przyjemnascia obejrzalam strone. Tym bardziej, ze urodziłam sie w
      Pulawch...dzisiaj mieszkam na drugim koncu Polski, ale z wielka radoscia
      zawitam tam wiosna! Wazne bowiem jest by wracac do miejsc bliskich sercu.
      Pozdrawiam
      amadores
    • grazbed Re: Do Andriusza 28.11.03, 10:13
      Uważaj, żebyś nie "przereklamował".
      Towar zbytnio zachwalany zawsze jest nieco podejrzany.
      Chyba z 10 postów dzisiaj już napisałeś na ten temat na gazetowych forach.

No i skalkuluj nieco inaczej cenę, bo jak na pensjonat na Lubelszczyźnie to
      nieco za drogo.

Pozdr
      • mamaadama4 Re: Do Andriusza 28.11.03, 17:12
        Wygląda zachęcająco. A co do cen, dobrze, że trafiaja się tu nie tylko
        najtańsze oferty. Mnie brakuje własnie takich. A 150 zł. za chatę na dobę to
        wcale nie jest duzo.
        danka
        • grazbed Re: Do Andriusza 01.12.03, 13:02
          Za chatę napewno ale za pokójnie jest juz tak korzystnie! Wychodzi
          cena "nadmorska w sezonie".
    • alanadab Re: Uroczy zakątek - Kazimierz Dolny - byłam tam ! 02.12.03, 12:26
      Dzięki Adndriusz - po Twoim poście pojechaliśmy do tego gospodarstwa. Nic nie
      przesadziłeś. Jeszcze wprawdzie dom nie do końca skończony, a i plac zabaw dla
      dzieci to radzej latem, wiosną (teraz zimno) ale myśmy spędzili cudne 2 dni. Z
      pewnością tam wrócimy.

grazbed - nie masz racji ceny sa OK - 70 zł za pokój 2osobowy z łazienką i tv
      (nie dopłacaliśmy za dziecko), to nie żadne morze w sezonie. Nad morzem i to
      kiepska kwatera (bez porównania z Lipową Doliną) kosztuje co najmniej 50 zeta.
      od osoby !! U nich pokoje są duże, więc i więcej osób (my jeździmy ze znajomymi
      z dziećmi na agro-). U nich jest cena za pokój nie od człowieka, więc się
      kalkuluje. Pokój dla cztero osobowej rodziny kosztuje 80-90 zł!! A chata jest
      super - i mają tam chyba 8, czy 9 miejsc.
      Dołączam się do adndriusza - miejsce jest fajne, a masze dziecko chce się tam
      wyprowadzić !
      • grazbed Do Alanadab 02.12.03, 12:49
        Alanadab,

Co do cen - być może coś źle przeczytałam ze strony - wpadłam tam na chwilę.
        A zastanowiła mnie ilość postów wysłanych na wszystkie możliwe podfora tego
        forum.

Jeśli się mylę popraw mnie. Wychodzi mi od osoby: 35 zł nocleg + 35 wyżywienie
        = 70 zł x 2 osoby dorosłe 140,00zł + dostawka dla dziecka 5,00 = 145,00 zł. +
        ewentl. jedzenie dla dziecka.

Być może przy dużej liczbie osób w pokoju wychodzi taniej ale osobiście nie
        lubię jeździć ze znajomymi na wakacje a co dopiero mieszkać z nimi w jednym
        pokoju! Toż to ma być odpoczynek od codzienności.

Co do atrakcji się nie wypowiadam ale wyglądają na fajne.

Pozdr.

• alanadab Re: Do Alanadab 02.12.03, 17:08
          Rozmawiałam z właścicielami jak u nich byłam, rzeczywiście był u nich Sebastian
          (adrdriusz?), ale nic nie wiedzieli o tym skąd ja sie dowiedziałam o ich
          miejscu. Więc może po prostu tak dużo postów bo człowiek był zadowolony? No nie
          wnikam. Ja dzięki temu zobaczyłam naprawdę fajne miejsce.
          Co do cen to dobrze liczysz, ale gospodarze czesto dają zniżki - my nic nie
          płacilismy na 3latka (ani nocleg ani wyżywienie).
          Oni mają duże pokoje i jak ktoś jedzie z większą rodziną (np. 3 dzieci jak moi
          znajomi) to biora pokój za 90 zł i wychodzi tanio. Naprawdę. No może to "tanio"
          to tylko moja perspektywa. Aha - my byliśmy 3 noce i płaciliśmy za 2gą i 3cią
          taniej niż za 1wszą noc (po 60 zl za pokój). Ale moze top było posezonowa
          promocja.
          Gości mieli tam jeszcze niewiele dotychczas. Właścicielka (ta młodsza) mówiła,
          że pierwsi byli w październiku.
          Ale jak sam masz rodzinę i lubisz wypady na agro- to wybierz sie do nich. Nie
          wiem skąd jesteś, ale jeśli niezbyt daleko to sam najlepiej sprawdź, czy było
          warto. Nawet jak Ci się nie spodoba miejsce to będziesz zadowolony z
          wyżywienia. Ja się odchudzam od powrotu od nich bo nie mogłam sobie odmówić
          hihihi
        • mamaadama4 Re: Do Alanadab 02.12.03, 22:39
          Grazbed jeżeli rzeczywiście warunki sa takie jak na zdjęciu, to wcale nie jest
          drogo.
          danka
    • kurkitrzy Re: byłam tam i bardzo polecam :) 12.01.04, 07:40
      Miniony weekend spędziłam w Lipowej Dolinie. Urocze miejsce, przemili ludzie,
      raj dla podniebienia, wiele atrakcji - i co ważne dzieci bardzo mile
      wiedziane smile)))))
      O dużych pokojach i komfortowych warunkachnie będę pisać ponownie.
      Na pewno tam wrócę i na pewno na dłużej niż dwa dni.
      Bardzo polecam smile

pozdr.
      Edyta
      • kasiamm Dziękuję pomim gościom 12.01.04, 08:32
        Z ogromnym wzruszeniem przeczytałam wszystkie wpisy na tym formu. Jestem
        właścicielką Lipowej Doliny i informacja od Pani Edyty, iż ktoś o nas pisze
        gdzieś w internecie była dla mnie przemiłym zaskoczeniem.

Dziękuję Panu Sebastianowi za pierwszy wpis i rozpoczecie fali gości z e-
        dziecko (moze nastęne święta uda się Panu u nas spędzić).
        I dziękuję "alanadab" kimkolwiek jest - za miły wpis - zapraszamy ponownie.
        I jeszcze Pani Edycie "kurkitrzy" za podanie mi adresu tego forum, za piękny
        wpis i pobyt u nas. Zapraszamy z Zosią znów do nas.

Tworząc Lipową Dolinę miałam za podstawę wiele własnych (dobrych, ale i złych)
        doświadczeń z agroturystyką. I marzyłam o stworzeniu miejsca uroczego,
        magicznego, do którego dzieci naszych gości będą chciały się przeprowadzić. Bo
        u nas najważniejsze są dzieci, a trochę później spokój i możliwość odpoczynku
        ich rodziców.

Serdecznie zapraszam stałych bywalców i wszystkich nowych gości.

Do zobaczenia w Lipowej Dolinie.
        Katarzyna M.
        kontakt@lipowa-dolina.pl
        • mamamilki Re: Dziękuję pomim gościom 27.01.04, 12:40
          Pani Kasiu, miło mi oznajmić, że będę u Państwa goscić od 8 do 14 sierpnia b.r.
          razem z mężem i córeczką. Mamy już u Państwa wstępną rezerwację (mój mąż Maciek
          rozmawiał z Panią przez telefon).

Już nie mogę doczekać się tego wyjazdu i chciałabym podziękować Sebastianowi za
          podanie namiarów na Lipową Dolinę. Jeśli jest tam tak jak na zdjęciach, to
          naprawdę nasze wakacje zapowiadają sie bardzo miło. Cieszy mnie to, że mile
          widziane są dzieciaczki, poza tym zieleń i jedzonko i któremu już z samego
          opisu trudno się oprzeć. Szkoda, ze do sirpnia jeszcze pół roku...

Jeśli ktoś z Was będzie wybierał się do Lipowej Doliny w tym samym terminie, co
          my, proszę dajcie znać. Nasza córcia będzie miała wtedy 2 latka i na pewno
          będzie jej raźniej, jeśli pozna kogoś w jej wieku.

Pozdrawiam serdecznie,
          Sylwia

• kasiamm Re: Dziękuję moim gościom 28.01.04, 09:27
            Pani Sylwio - rezerwację już potwierdziłam mężowi(zaliczka wpłynęła). Ja też
            się cieszę, że Państwa poznam. Skoro do sierpnia jeszcze tak długo, to może
            przyjadą Państwo na "romantyczne Walentynki we dwoje" ?? Mamy ostatni pokój na
            weekend 13-15.02. Oferta na naszej stronie www (może być zniżka :0))
            A może jakiś piknik w maju?
            Do zobacenia i pozdrawiam
            Katarzyna M.
          • aniaop Re: Dziękuję pomim gościom 29.01.04, 11:45
            My jedziemy w czerwcu, tez z 2-latka i tez mamy juz wstepna rezerwacje.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka