marthina 18.05.09, 23:40 plaujemy spedzic 2tyg nad morzem(wyjezdzamy z Czestochowy)myslicie,ze to dobry pomysl,pytam o podroz,wode,plaze ,slonce,czy moze lepiej w gory? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martyneczkap Re: 8m-czne dziecko? 19.05.09, 12:02 Rok temu byliśmy z naszym wtedy 8 miesięcznym synkiem nad morzem i byliśmy bardzo zadowoleni. Młody był szczęśliwy na plaży - bawił się piaskiem, pluskał w małym baseniku, w morzu, a najczęściej spał jak suseł . Co można z takim małym dzieckiem robić w górach? Niektórzy chodzą po górach z nosidełkiem - dla mnie odpada, ale to oczywiście kwestia preferencji. Dla mnie zdecydowanie morze jest lepszym rozwiązaniem, choć przyznam że trochę żałowaliśmy że nie pojechaliśmy gdzieś nad cieplejsze morze - spanikowaliśmy, bo to pierwsze dziecko , ale w tym roku nadrabiamy zaległości . Miłych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
mania805 Re: 8m-czne dziecko? 20.05.09, 11:44 W ubiegłym roku byłam z 8 miesięczną córką w Chorwacji. Super sprawa. Mała jeszcze nie była w pełni mobilna, bo tylko siedziała i raczkowała, więc podróż samochodem (rozłożona na dwa dni) zniosła super. Na plaży siedziała sobie na karimacie pod parasolem i bawiła się kamyczkami, nosiliśmy ją w chuście, pluskaliśmy się z nią w wodzie. Po prostu bajka. W tym roku by taka podróż nie przeszła, więc jedziemy nad Bałtyk i to w nocy . Odpowiedz Link Zgłoś