deedee0 25.06.09, 19:58 Wybieramy się na tydzień z dwójką dzieci - 8 i 4 lata. Gdzie można się wybrać z takimi dzieciakami, co byście poleciły, czy do Morskiego Oka można dojechać tym ich wozem (remont?). Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidia341 Re: Zakopane 25.06.09, 20:01 Możesz pokazać dzieciakom skocznie, na których skacze Małysz i Dolinę Chochołowską i Strąrzyską. No i koniecznie Gubałowkę Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: Zakopane 25.06.09, 20:02 uwielbiam Zakopane ..... pwoponuje pojechac kolejką na gubałówkę .. kolejką linową na kasprowy... Dolina koscieliska... oj zazdroszczę Ci ... ehhhh [/url] Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: Zakopane 25.06.09, 20:10 początek nie... nie musi isc do końca...a poczatek.. to jak spacer po parku.. z 4 latkiem i tak dalej nie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas03 Re: Zakopane 25.06.09, 21:34 byłam w Zakopanem w tym roku z dzieciakami ze szkoły (kl. 4,5,6) + mój "osobisty" synek lat 6. Poszliśmy Kościeliską na Ornak i na Iwaniecką Przełęcz, potem w dół do Chochołowskiej. Młody szedł równo z przewodnikiem w czołówce. Na Gubałówkę weszliśmy piechotą - zero kolejki; jedynie na Kasprowy wjechaliśmy bo nie mogliśmy znaleźc przewodnika. Młody był zachwycony i już pyta kiedy znowu jedziemy w góry. Odpowiedź: w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
deedee0 Re: Zakopane 25.06.09, 21:42 Dzięki dziewczyny, myśle nad Nosalem, dolina Kościeliską (dojechać do końca bryczką i ew. przejść wąwóz Kraków), Gubałówka, dolina Chochołowska. A co z Morskim Okiem, czy można dojechać czy nie. Droga do Morskiego Oka do szczyt nudy, ale już z góry można gdzieś sobie dojść, ale wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że jest remont i nic nie jeśdzi No i wjechać na KAsprowy - czy są duże kolejki??? Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Zakopane 25.06.09, 23:20 a da rade młode po klamrach/drabince+łańcuchy? bo takie ustrojstwo jest w wąwozie kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Zakopane 30.06.09, 17:51 Pierwszy raz byliśmy z 2,5 letnią córcią i teraz jak ma 4,5. Spokojnie możesz iść z dziećmi do Doliny Kościeliskiej, Chochołowskiej Jeździ tam taka kolejka zrobiona z traktora.Fajna jest trasa na Kalatówki z Pustelnią Brata Alberta . Na Kasprowy do kolejki straaaaszna kolejka. Gubałówka, no i Morskie Oko, ale to już raczej transportem. A jak jeszcze starczy czasu to super sprawa Spływ przełomem Dunajca w Szczawnicy.Nie wiem czy macie wyżywienie, ale jak nie to polecam super smaczne obiady w stołówce Sądu, bodajże na ulcy Sienkiewicza. Bardzo duże porcje domowego jedzenia.No a przede wszystkim życzę Wam pięknej pogody.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pola3335 Re: Zakopane 28.06.09, 15:59 tez odradzam wawoz kraków - drabinka, lancuchy, klamry. Lepiej isc do schronisak na Ornaku (czasow podobnie co przejscie w kolko wąwóz krakó), w chocholowskiej jezdzi pociąg i bryczki, mozna tez wynajac rowery. Dobre sa dolinki typu strążyska. Moja - 3 latka weszla na kondratowa, jezeli dzieciaki wymiekną po drodze można skonczyc na kalatówkach. Moja tez wlazal na Gasienicowa dlugim i nudnym szlakiem - droga dojazdowa do Murowanca przez doline cichej wody(chyba) - start kolo Toporowej Cyhrli. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Zakopane 25.06.09, 20:25 Koscieliska za trudna dla czterolatka??? pogielo was??? w koscieliskiej sa fajne jaskinie i bedzie super. I do schroniska Ornak tez sie podchodzi z Koscieliskiej dobrze pamietam? A Chocholowska mozna bylo przejechac na rowerach ) ja mysle ze 4 latek spokojnie Grzesia zdobedzie i sciezke nad Reglami, z Kasprowca moze zejsc na piechotke czerwone wierchy tez mysle ze spokojnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
e.mama.s Re: Zakopane 25.06.09, 20:26 1.wies Chochołów! w dol chocholowskiej mozna pozyczyc rowery 2kolej na kasprowy!! 3. dol Strążyska 4. dol malej łąki, dol białego tam nikt nie chodzi 5. wyjazd na gubalowke i przejscie na butorowy wierch- zejscie pomiedzy gospodarstwami - nie ma szlaku morskie oko odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
llidkaa Re: piknik na Kalatówkach 26.06.09, 17:34 Nad Morskie Oko dojechaliśmy z "gazdą" czyli 2 konie + wóz, fakt, że wyszło drożej niż bym limuzynką podjechała, zaliczyliśmy Kasprowy, Głubałowkę, Skocznie, mnóstwo spacerów, tam nie można się nudzić, a w czasie deszczu chodziliśmy do Aqua Parku, i to wszystko oczywiście z 4 latką. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: piknik na Kalatówkach 28.06.09, 16:35 Wszystkie doliny sa do przejscia, o ile 4 latek jest wytrzymaly. na poczatek polecam Strążyską. Koscieliska na pewno jest dobra, tyle, ze pewnie spacer potrwa dlugo, ew. połowę drogi można dojechać dorożka. Do polowy Chocholowskiej jeździ kolejka, z tym, ze Chocholowską odradzam - moim zdaniem jest dosyc nudna, a spacer bardzo długi. Chyba, ze rowerem. Bardzo przyjemna jest wycieczka na Kondratową - trochę podejscia, ale za to krótko. Nie wiem, czy zawsze będziesz chodziła z dwojką. Bo osmiolatek dojdzie już praktycznie niemal wszedzie. ja bylam na Giewoncie z niespelna 6-latką, z 7-8 latkiem przeszlismy Czerwone Wierchy, z 9 latkiiem wlazlam na Swinicę (to jednak bylo ryzykone, dziecko musi znac góry i bardzo dobrze chodzić). Odpowiedz Link Zgłoś