beatad19 16.07.09, 10:58 Czy ktoś był w te wakacje, wybieramy się pod koniec sezonu po 15-tym sierpnia. Znalazłam kilka opinii w wyszukiwarce, ale z lat poprzednich. Potrzebuję kilka opinii świeższych, planujemy wyjazd z 1,5 rocznym maluchem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darowoga Re: ośrodek Magra 24.07.09, 13:15 my tam jedziemy jutro, na tydzień. po 1 sierpnia napisz do mnie na: daroryba@poczta.onet.pl, napiszę co i jak; Odpowiedz Link Zgłoś
isia.s Re: ośrodek Magra 24.07.09, 18:52 My byliśmy w czerwcu z dzieckiem 13 m-cy wtedy i byliśmy ogólnie zadowoleni. Najbardziej bałam się drogi nad morze, ale był niecały kilometr w miarę ładnej trasy - szutrowa drogo, potem las, a plaża w dość szeroka i pusta. Jedzenie bardzo dobre, pokoje niestety nie za duże w zwykłym domku, tydzień byliśmy w bungalowie i był ok. Ogólnie długo by opowiadać, jak masz konkretne pytania to zadaj, postaram się odpowiedzieć. Miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: ośrodek Magra 24.07.09, 22:12 ja właśnie jestem w Magrze trzeci raz; chętnie odpowiem na konkretne pytania Odpowiedz Link Zgłoś
beatad19 Re: ośrodek Magra 24.07.09, 23:10 Mnie glównie chodzi o: 1) dojście na plażę - czy droga nie jest uciążliwa np.piaszczysta, bo chyba bedę sama z dzieckiem, więc wózek, klamoty i dziecko wszystko bedzie na mojej glowie; podobno zejście na plażę jest po schodach? 2) widzialam na zdjęciach z lat ubieglych, że plaża jest dość wąska, a co najgorsze dość kamienista, czy coś się zmienilo w tym roku? Czy morze nie zabralo jeszcze więcej lądu? 3) w ubieglych latach byly dobre opinie o wyżywieniu-czy nie zmienilo się na niekorzyść? Odpowiedz Link Zgłoś
isia.s Re: ośrodek Magra 25.07.09, 09:46 O drodze na plażę już pisałam, ja tez jej obawiałam się najbardziej, a nie jest taka zła, głównie szutrowa, ostatni odcinek przez las jest troche piaszczysty, ale da się przeżyć. My mieliśmy duży wózek i było to raczej lepsze rozwiązanie niż parasolka na drogę. Schody niestety są, zdaje się, że około 20. Dla mnie samej za wysoko żeby nosić wózek, z tego względu lepsza parasolka. Jednak w czerwcu na plaży były głównie osoby z Magry, dużo ludzi zostawiało wózki na górze.Nam droga z ośrodka na plażę, spokojna, z dzieckiem i klamotami zajmowała 15 minut. Sama plaża jest ładna, przyzwoicie szeroka, oczywiście nie tak jak w Świnoujściu, ale w porządku, ładny piasek. Z wyżywienia byłam zadowolona. Na śniadanie i kolację przyzwoity szwedzki stół, oprócz standartu, na śniadanie można zamawiac jajecznice różne etc, na kolację całkiem fajny grill lub smażone ryby. Obiady bez fajerwerków, ale i bez zarzutu. Dobre było to, że zwykle były specjalne dodatkowe dania dla dzieci, gdy na obiad lub kolację było coś mniej nadajacego się dla dzieci. Np. można było dostać naleśnik z serem, jabłko pieczone z ryżem i cynamonem, kukurydzę gotowaną, paluszki rybne, etc. I to obok, nie zamiast Jeżeli będziesz sama to chyba najgorszy kłopot będziesz miała z wejściem z wózkiem na plażę. Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: ośrodek Magra 29.07.09, 00:27 Podpisuję się; droga nad morze uciązliwa nie jest, z wózkiem paradokslanie łatwiej przewieźć klamoty, ludzie się też tu umawiają na podwózki samochodowe do plaży, większe wózki masowo zostawiają przed schodami; jedzenie powiedzmy na poziomie, bez achów i ochów, śniadanie to wybór pieczywa, wędlin, serów, twarożli, warzywa, mleko, płatki, jogurty, dżemy, miód, kolacje - awsze coś na ciepło plus to co na śniadanie, obiady zaledwie poprawne, ale podoba mi się, że na deser zawsze sa owoce, a nie np. ciasto; wielki grzechem jest dla mnie brak ogólnodostepnej wody pitnej do posiłków (noszę swoją); moje dzieci niezmiennie zachwycone, dla mnie niezastapiony jest dostęp do pralki; ogólnie polecam Odpowiedz Link Zgłoś