Dodaj do ulubionych

Kanary bandyci

IP: 79.139.15.* 09.09.09, 21:27
Mam serdecznie dosc zachowania kieleckich kanarow. Zachowuja sie jak stado gestapowcow, a nie firma swiadczaca uslugi .Czy Mpk do cholery nie stac na kulturalna obsluge???
Stoi taki kretyn na chodniku , blokuje wyjscie , kaze calemu autobusowi czekac, kiedy czlowiek sie w korkach spieszy do pracy , bo jemu tak wygodniej sprawdzac. Czy do jasnej cholery nie ma jasnych i klarownych przepisow dotyczacych sposobu kontroli biletow?
Bylam dzis swiadkiem jak kierowca z taka predkoscia zatrzaskiwal drzwi pasazerom przed nosem ze pokiereszowal posazera. Na jego miejscu podalabym sprawe do sadu.Kanary zachowuja sie chamsko , jak gestapowcy.Sieja w autobusie zamet wolajac , szybciej. Co to wogole jest????
Pan dla sklepu czy sklep dla pana???
To sie naprawde nadaje do wydzialu karnego.
Czy Mpk mysli ze jesli jest jedynym przewoznikiem to mozna nas jak bydlo traktowac????
Jesli jeszcze raz zaobserwuje takie zachowanie kanarow i takie traktowanie pasazerow to wysle oficjalna skarge, do glownej dyrekcji a jak to nie pomoze to pojde gdzie indziej szukac ratunku. W koncu mamy telefony z kamerami spokojnie mozna miec dowody, a juz chyba dosyc takiego zachowania.Wpuszcza do pracy kogos bez kompetencji i mysla ze sa bezkarni.

- kontroler ogłasza rozpoczęcie kontroli po upewnieniu się, że wszyscy pasażerowie wsiadający na przystanku skasowali bilety natychmiast po wejściu do pojazdu lub że zachowanie pasażerów nie wskazuje na zamiar skasowania biletów;

- kontroler może też poprosić kierującego pojazdem o zablokowanie kasowników w pojeździe, z tym że zablokowanie nie może nastąpić wcześniej niż pół minuty od ruszenia pojazdu.

sa na to stosowne przepisy i jesli jeszcze raz zaczna sprawdzac z wysokosci chodnika to niech sie spodziewaja ze zostana zdeptani , doslownie i w przenosni.
I jeszcze bede sie domagala odpowiedzi na pismi oraz odszkodowania za straty moralne , i to niemalo sobie krzykne.
Dosc chamstwa i samowoli w tym grajdole.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pat Re: Kanary bandyci IP: *.chello.pl 05.10.09, 20:27
      Zgadzam się z panią w 100%. Niedawno widziałem pewną sytuację jak wsiedli
      kontrolerzy do autobusu i zaczeli sprawdzać... Nagle kobita podeszła takiej
      starszej pani i kazała jej okazać bilet ze względu na to że starsza pani miała
      bilet studencki ponieważ tylko taki w kiosku dostała tamta zaczęła wypisywać jej
      za to mandat, Biedaczka tłumaczyła że jest schorowana i nie stać ją na ten
      mandat jednakże jechała na Grunwaldzką i miała wysiąść koło szpitala ale
      kanarowa przetrzymała ją kilka przystanków. Niestety nie wiem jak się to
      skończyło ponieważ w trakcie tej sytuacji wysiadłem na moim przystanku... KOSZMAR
      • ck-85 Re: Kanary bandyci 13.01.10, 09:04
        Ja sama miałam bardzo nieprzyjemne przejscia z tymi, nie ma co ukrywac, chamami.
        Najpierw nie pozwolono mi wysiąść na przystanku, na którym miałam zamiar
        wysiąść, pomimo, że miałam ważny bilet. Kontrolował mnie dwumetrowy drab, łysy z
        tatuażami, szczerze mówiąc byłam przerażona. Żałuję, że nie złożyłam na niego
        skargę.
        Kilka tygodni po tym incydencie jechałam z dzieckiem linią 34, dostałam mandat
        za jazdę ze źle skasowanym biletem. Mimo moich tłumaczeń i sprzeciwu pasażerów,
        panowie podeszli do mojego przypadku z całkowitym brakiem zrozumienia i mandat
        musiałam zapłacić. Dodam, że pewien pan, bardzo oburzony ich zachowaniem i
        głośno swoje oburzenie wyrażający został potraktowany jeszcze gorzej-panowie
        kontrolerzy nie pozwolili mu wysiąść i zaczęli się z nim szarpać.
        W sprawie mojego mandatu napisałam odwołanie do ZTM, nie zostało zreszta
        uwzględnione. Ale nawet nie o pieniądze tu chodzi. Od lat jeżdże kieleckim MPK
        (teraz juz duzo rzadziej, kombinuje jak mogę, żeby tylko unikać korzystania z
        ich usług), zawsze kasuję bilety, jedna wpadka (bilet był skasowany, tylko
        niewłaściwie-trudno jest bezpiecznie wsiąść z dwuletnim dzieckiem do autobusu,
        skasować bilet, usiąść i się nie przewrócić w tym czasie) i od razu traktują
        człowieka jak przestępcę. Zwłaszcza, że tyle razy byłam świadkiem sytuacji,
        kiedy kontrolerzy nawet nie podchodzili do niektórych pasażerów (np grupki
        młodych mężczyzn, tyle samo pewnie wartych, co ta banda kanarów)albo pozwolili
        im wysiąść przed kontrolą. Ręce opadaja, ktoś powinien się wziąć za to chamstwo!
        • Gość: kielczanka Re: Kanary bandyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 17:22
          niestety, ale to wszystko prawda, a co gorsza większość kanarów to zwykli żule,
          następnym razem jak pijany kontroler będzie chciał sprawdzić mój bilet to wezwę
          policję, już mam dosyć znoszenia chamstwa kieleckich kontrolerów, choć zdarzają
          się wyjątki- nie liczne niestety :(
        • drugi.alinkacz Re: Kanary bandyci 17.02.11, 15:52
          Co to znaczy "źle skasowany bilet? " Ja ciągle mam problem którą stroną wkładać bilet do kasownika , bo mam słaby wzrok a na dodatek światło w autobusie nie zawsze jest odpowiednie. Więc jeśli skasuję bilet wkładając nie tą stroną co powinnam to uważam , że nie mają prawa się czepiać. Ważne ,żeby bilet miał jedno skasowanie. Często także podaje bilet komuś do skasowania , gdy jest tłok . Także nie mam pewności czy osoba kasująca dobrze go włoży do kasownika. Ja także często mam podany czyjś bilet do skasowania i także nie wiem w tłoku czy prawidłowo go wkładam . Nie na każdym kasowniku jest wyraźnie napisane ,jak włożyc bilet . Są różne kasowniki. Na pewno nie kasowałabym drugi raz biletu.
    • Gość: gość Re: Kanary bandyci IP: *.kielce.vectranet.pl 03.12.10, 09:12
      Tak pani straszy sądem a nawet nie wie kogo ma oskarżać kontrolerzy to ztm a nie mpk które aktualnie jest tylko przewoźnikiem .pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka