Dodaj do ulubionych

Pytanie do Kielczan

05.10.09, 14:34
Witam.
Wybieram się w weekend do Waszego sympatycznego miasta i zjadłbym dobrą pizzę.Czy możecie coś polecić w centrum.Telepizza i tego typu miejsca odpadają.Może jakaś pizzeria z tradycjami?
Z góry dziękuję za odpowiedż
Pozdrawiam Krakowianin
Obserwuj wątek
    • kielce-niskiepodatki Oto moje propozycje :) 05.10.09, 18:29
      Ja polecam Maxi-pizzę przy ulicy Słonecznej lub pizzerię w Leszczynach pod
      Kielcami od strony Cedzyny. W to drugie miejsce warto pojechać, bo tuż przed
      Leszczynami znajduje się zalew w Cedzynie. Przyjemne miejsce do spaceru po
      obiedzie. Obie lokalizacje wielokrotnie przetestowane.

Oczywiście są i inne, ale musisz zaczekać na innych kielczan, którzy
      podpowiedzą, gdzie chodzą na pizzę.
      • Gość: KORONA Re: Oto moje propozycje :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 18:41
        Nie lubimy tu lajkoników!
        • Gość: filuś Re:Pizza?! brrrr! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 19:46
          Idź na pyzy nad Silnicę,tradycyjne, smaczne,czysto.
        • plantin Re: Oto moje propozycje :) 28.03.15, 12:13
          Kielce zaś nie lubią debili
    • agata_66 Re: Pytanie do Kielczan 25.03.15, 11:25
      Ostatnio jadłam pyszną, bałkańską pizze na delikatnym, chrupiącym cieście w Rivierze na Wesołej www.facebook.com/rivierakuchniabalkanska?fref=ts . Nowe smaki, na pewno zajrzę ponownie :)
      • Gość: Filip Re: Pytanie do Kielczan IP: *.dsl.bell.ca 25.03.15, 14:26
        Witam.
        Wybieram się w weekend do Waszego sympatycznego miasta i zjadłbym dobrą pizzę.Czy możecie coś polecić w centrum.Telepizza i tego typu miejsca odpadają.Może jakaś pizzeria z tradycjami?
        Z góry dziękuję za odpowiedż
        Pozdrawiam Krakowianin

...a coz to za wiocha ten Krakow...ze mieszkancy jego maja tak "wysrobowane " smaki ze do Kieleckiej Metropolii na pice zjezdzaja....my Kielczanie picy nie jadamy...my nie italjano...my mamy inne smakolyki.
        • plantin Re: Pytanie do Kielczan 28.03.15, 12:14
          Wiochę to Ty tu robisz i to od lat. Człowiek zapytał grzecznie to tak należy mu odpisać "Kanadyjczyku"...
          • Gość: Filip Re: gdzie po pice na marichlanie...? IP: *.dsl.bell.ca 28.03.15, 15:40

...o !...niewatpliwie to piekne zestawienie...teleturniej - ktora postac ma tu szanse wygrac w naszym odczuciu - czytelnika.......z jednej strony mamy szlachetnego Krakowiaka...ktory pyta nas ...zreszt bardzo grzecznie...przeprawszam : czy znacie jakas dobra picerie w okolicy...przyjechalem z Krakowa, cos bym zjadl...ale jak karkuluje bedzie mnie stac tylko na pice....na nieszczescie ow natrafil na Kanadyjczyka przechadzajacego sie po naszej sienkiewce....Filip przystanal na moment...zmierzyl zaspanym jeszcze okiem swoj dlugi cien ukladajacy sie na kocich lbach siegajacy az do budynku PKP...w pierwszych porannych promieniach wiosennego slonca i odrzekl..:piceri nie znom panocku bom z pod kieleckiej wsi...wlasnie przyjechylem tu tym pociagiem....ktory jesce nie lodjechol i sto na drigim torze... ale znom dobry burdel w nasym miescie....tam dajum pierogi...jo tam swiata nie ciekawy panocku ale kas mi sie wydaje ze wy pytocie o mafie....bo jak zem to kiedys znulozl na internecie...una ta pica - sie tak przyila w srod inszych narodow ze to byl duzy biznes...dajuncy duze dochody mafii sycylijskiej bo ktorz by miol takie pieniundze zeby tak picom pokryc calum to hameryke. ...a to wy z Krakowa panocku to pewnie juz wos tam dostosowujo...na pico marichlanie....bo sluszolem tez ze ta pica nie na zakusie robiona tylko na wywarze z marichlany...a jo dlaboga ..nawet nie wim co to jest a marichalana....ponoc oglupio strasznie.
            • Gość: Flip Re: gdzie po pice na marichlanie...? IP: *.play-internet.pl 28.03.15, 16:15
              >Panocku a w jakim wy gadacie języku, ni tego bełkotu rozsyfrować i za diabła zrozumieć. Cheba wom sie całkiem we łbie pomieszało w tej Kanadzie.
              • Gość: smurfmadrala pizza /i nie tylko/ w CK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.15, 17:10
                Mój typ:
                pizza - róg Prostej i Tarnowskiej,

inna, wyjatkowo ciekawa potrawa, unikalna w skali kraju
                -"Żarkoje" danie ukraińskie w rest. Winnica lub rest. firmowa Społem przy ul. Sienkiewicza obok antykwariatu Metzgera,
                podobno także steki w lokalu piłkarza Karola Bieleckiego ulica Planty.

Chyba nie warto zwiedzać Świata przez pryzmat pizzy?
    • sygitoyo Re: Pytanie do Kielczan 29.03.15, 12:24
      ulica Klonowa
      Di Gusto
      smacznie, szybko,
      jeszcze im się chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka