Dodaj do ulubionych

Protest kieleckich leśników

IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 06.02.04, 21:17
Jak kiedys napisałem,że to dziwne,że Dyrekcja Regionalna Lasów Państwowych w
Radomiu zarządza spoza miedzy 2x większym areałem lesnym niz ma na terenie
radomskiego to o mało mnie nie zjedzono żywcem w Radomiu.Czasy się
zmieniaja,realia też.Skoro nie chcą byc z nami to niech przynajmniej nie
decyduja za nas.Może niech sobie rządzą ,ale swoimi lasami na Południowym
Mazowszu,uważam,ze powinna powstać osobna dyrekcja lasów w Kielcach i
zarządzać zasobami leśnymi na terenie woj.Świętokrzyskiego.Znowu ktos rzadzi
nami zza miedzy.Podobnie jest z wieloma innymi instytucjami.Ale władze
kieleckie lubią tylko obiecywać,na tym sie kończy.Co z ABW/też Radom,co z
Izba Celną/Kraków/,o telewizji,NSA nie wspomnę.
Obserwuj wątek
    • Gość: pelikan Re: Protest kieleckich leśników IP: *.udn.pl 07.02.04, 13:55
      Myślę,że instytucji funkcjonujących w Radomiu, a które swojądyrekcję mają w
      Kielcach jest o wiele więcej /RUCH,KOLPORTER,SŁOWO LUDU,ECHO DNIA,STRAŻ
      GRANICZNA,COMMERCIAL UNION,,AGROPOLISA,ECHO-CENTRUM
      HANDLOWE,NOMI,MIĘDZYWOJEWÓDZKA USŁUGOWA SPÓŁDZIELNIA INWALIDÓW,ZDZ,PKN ORLEN
      SA,TOTOLOTEK,CEFARM KIELCE/i wiele innych , które przetrwały 28 lat od istnienia
      podziłu administracyjnego w którym większy Radom był w niewoli kieleckiej.Gdy
      ktoś proponuje nowy podział administracyjny z Radomiem i Kielcami w jednym
      województwie to musi się liczyć z tzw. scenariuszem lubuskim w którym to Gorzów
      znalazł się w jednym województwie z Zieloną Górą jak ongiś pod jej przemożnymi
      rządami, jednak wszystkie znaczące instytuje województwa
      lubuskiego/czyt.gorzowskiego/znalazły się na zasadzie wielkiego rewanżu
      historycznego w Gorzowie Wielkopolskim.
      • Gość: drs Re: Protest kieleckich leśników IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 07.02.04, 20:00
        Nie mieszajamy pojęć,co innego firma handlowa lub spółka handlowa,gdzie prawa
        rządząca się inna logiką ,a firmy skarbu panstawa lub inne instytucje
        państwowe ,które mają sowje oddziały lub filie.Lasy państowe to
        przeds.państwowe,NOMI lub Cefarm to spółki prywatne,gdyby w Radomiu zawiązała
        się poważna firma i otorzyłaby filie w Kielcach to nic nie miałbym,
        przeciwko.Agencja Bezb.Wewn. to firma państowowa tak jak lasy państwowe,dlatego
        tez żądam aby Kielce rządziły się na własnym terenie jako osobne
        wojwództwo.Dlaczego Radom ma nami zarzadzac jako miasto powiatowe z
        woj.Mazowieckiego.??????????????!!!!!!!!Nic z tego nie rozumiem.
        • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 08.02.04, 21:13
          przez dziesieciolecia szereg instytucji ktore mialy wplyw na to co sie dzieje w
          Radomiu bylo w Kielcach. nie widze wiec nic zlego w tym, ze w radomiu
          funkcjonuje teraz ABW i DLP ktorym podlega swietokrzyskie.
          • basia996 Re: Protest kieleckich leśników 09.02.04, 16:35
            isoxazolidine napisał:

> przez dziesieciolecia szereg instytucji ktore mialy wplyw na to co sie dzieje
            w
            >
            > Radomiu bylo w Kielcach. nie widze wiec nic zlego w tym, ze w radomiu
            > funkcjonuje teraz ABW i DLP ktorym podlega swietokrzyskie.
            No ale Kielce były wtedy i są stolicą województwa, a Radom tylko powiatem .
            • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 10.02.04, 09:56
              ... i nikt nie wie dlaczego .... ;-)
        • Gość: mariusz Re: Protest kieleckich leśników IP: *.kielce.net.pl 10.02.04, 11:10
          PRZEDE WSZYSTKIM ZARZADZANIE LASAMI PAŃSTWOWYMI POWINNO ODBYWAC SIE NA
          ZASADZIE PODZIAŁU REGIONALNEGO-PRZECIEŻ TO CO NAS OTACZA,JEST W NA SZYM
          BEZPOŚREDNNIM SASIEDZTWIE NIEJAKO STANOWI NASZE PODWÓRKO-JESTEM PRZEKONANY ŻE
          WŁASNIE W ZWIĄZKU Z TYM GOSPODARZ WIE NAJLEPIEJ CO SIĘ TAM DZIEJE I NIE WIDZĘ
          POWODÓW ANI SENSU ABY KTOŚ Z TERENU OBCEGO ZARZĄDAŁ ŚWIĘTOKRZYSKIMI LASAMI-TO
          NIESIE ZA SOBA WIELE KOSEKWENCJI
          • jdk Re: Protest kieleckich leśników 10.02.04, 18:29
            RDLP w Radomiu jest jedna z najstarszych w Polsce.

Przetrwala czasy, kiedy stolica wojewodztwa byla w Sandomierzu i Kielcach
            (przed wojna), kiedy w czasie okupacji niemieckiej osrodkiem administracyjnym
            byl Radom, i wreszcie czasy powojenne: zarowno kiedy stolica wojewodztwa byly
            Kielce (do 1975 roku) jak i potem, gdy byly juz 2 niezalezne wojewodztwa.

I to dzialalo dobrze i nikomu nie przeszkadzalo.

Wiec po cholere teraz ta dyskusja??? Skonczcie z tym pazernym podejsciem
            zniszczenia wszystiego wokol, zeby tylko Kielcom sie dobrze dzialo.

I pozniej sie dziwicie, ze Was ludzie w Polsce nie lubia. Ech...
    • uciekajac_zyciu Re: Protest kieleckich leśników 07.02.04, 22:51
      Popieram ten protest!

Radom - ręce precz od Kielc!
      • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 08.02.04, 21:14
        ktos tu kiedys pisal radomskiej postawie roszczeniowej etc. ...

• Gość: były student PŚ Re: Protest kieleckich leśników IP: *.udn.pl 08.02.04, 21:08
      Dajcie wreszcie spokój rozgrywkom Kielce - Radom bo najważniejsze jest chyba
      to, że jeżeli ktoś podejmuje błędne decyzje to trzeba go z tego rozliczyć a nie
      robić sobie nawzajem bzdurnych wyrzutów ,tym bardziej że wilu ludzi z tych
      miast nie ma do siebie złego nastawienia.Zostawcie sprawy polityczne
      politykierom. Kiedyś studiowałem w Kielcach i było fajnie , dziś mieszkam w
      Radomiu i też jest nieźle.Pozdrawiam wszystkich absolwentów PŚ.
      • Gość: pablo Re: Protest kieleckich leśników IP: 213.241.75.* 09.02.04, 09:58
        oj te (na)lesniki!!!
        • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 09.02.04, 14:16
          drs popieram w 100 %.Kiedyś były próby przeniesienia Dyrekcji z Radomia do
          Kielc.Radomianie zapowiadali protesty itp.Nie trzeba przenosić siedziby z
          Radomia tylko utworzyć nową w Kielcach.Po pierwsze mamy tu pełno lasów, apo
          drugie jesteśmy miastem wojewódzkim.Ktoś np.prezydent miasta lub wojewoda
          mógłby zacząć zabiegać o powstanie takiej siedziby w u nas.
          • drs Re: Protest kieleckich leśników 09.02.04, 21:11
            Gość portalu: hey napisał(a):

> drs popieram w 100 %.Kiedyś były próby przeniesienia Dyrekcji z Radomia do
            > Kielc.Radomianie zapowiadali protesty itp.Nie trzeba przenosić siedziby z
            > Radomia tylko utworzyć nową w Kielcach.Po pierwsze mamy tu pełno lasów, apo
            > drugie jesteśmy miastem wojewódzkim.Ktoś np.prezydent miasta lub wojewoda
            > mógłby zacząć zabiegać o powstanie takiej siedziby w u nas.
            Zawsze mi sie wydawało,że jak wprowadzą nowy podział i powstaną regiony,to
            pewne instytucje bedą w miare racjonalnie przyporzadkowe do danego
            terytorium.Ale cóż za reformą nie poszły dalsze kroki.I mamy to co mamy.Nadal
            niektóre instytucje zawiadują regionem Świętokrzyskim zza miedzy.I czy sie
            komus podoba czy nie jest to chore i mamy ułomne w instytucje wojwództwo.
            Nie mieszajmy podległości oddziałów czy fili firm prywatnych czy państwowych bo
            to zupełnie co innego.Skoro Radom zdecydował sie być w Mazowszu to niech Kielce
            przejmą we władanie tym co do tej pory miał Radom/secesja/,a więc lasy
            państwowe,których nota bene jest areaowo 2x więcej w Świetkorzyskim niz
            d.radomskim niech bedą zawiadywane z Kielc.Przytaczana przezemnie ABW jest może
            ninajwazniejszą/ale jednak instytucją,której jako jedynej wśród 16 miast
            wojewódzkich nie ma w Kielcach tylko jest w Radomiu.Czyli w Mazowieckim jest w
            Warszawie i Radomiu,w Kielcach nie ma.
            To tyle jeśli chodzi o Radom.
            Nowe regiony istnieją już 5 lat i co.Nadal np.strefy numeracyjne szanowna TPSA
            utrzymuje sztucznie na terenie jednego województwa zamiast ujednolicić,abonent
            Sandomierza,aby dozwonić się do Kielc musi wykrecić kier.0-15,nastomiast do
            Tarnobrzegu,który jest w Podkarpaciu dzwoni jak w ruchu miejskim,to chore.
            Albo przykład Sądów i Prokuratur,które mimo,że utworzono nowe regiony nadal
            posługuja się nazwą "rejonowa" oraz"okręgowa "zamiast powiatowa i
            wojwódzka.Myslicie,że sie czepiam.Ano dam przykład.Rejony nie pokrywaja się z
            powiatami.I tak o ile kom.pow.policji pokrywają się to sądy i prokuratury już
            nie i robi sie problem.Bo kawałek danego powiatu jest obsługiwany przez inną
            prokuraturę rejonową z inego powiatu,to samo sądy rejonowe,istny
            galimatias.Podobnie urzędy Rejonowe Poczty obejmują swym zasięgiem tereny
            starych wojwództw,czyli np.tereny wschodnich ziem odzyskanych należą do Urzedu
            Rejonowego Poczty w Tranobrzegu.
            Oddział Okręgowy PZU/taki w ogóle nie istniej w Kielcach bo podlegamy pod
            Kraków,bo kiedys zdecydowano o likwidacji takowego,gdyz planowano likwidacje
            województwa kieleckiego/,otóż powiaty Staszów,Sandomierz i Opatów podlegają
            żeby było śmieszniej pod Rzeszów O/O,natomiast reszta woj.pod Kraków,bo juz
            Kielce nie zasługuja w/g centrali PZU SA na swój oddział okręgowy.Co za tym
            idzie wszystkie sprawy odszkodowawcze rozpatruje Kraków,tam jest centrum
            likwidacji szkód i forsa idzie tam skąd jest reestrybuowana.Wiem bo kiedys mój
            ojciec jak mial wypadek to musiał z Krakowem właśnie toczyc bitwy o
            odszkodowanie.A że by było jescze śmieszniej to istnieje jeszcze odrebna firma
            PZUŻycie,które ma oddział w Kielcach i ten obejmuje całe świętkorzyskie.Nic z
            tego nie rozumiem.A wy?
            Pomyślicie ,że jestem chory i się czepiam,ale jak na to wszystko spojrzeć to
            brak spójności i logiki.Rządzą nami spoza i jak cholera.A nasi decydenci mają
            to gdzieś.Wiem,że powstanie Izby Celnej czy samodzielnego sądu
            administracyjnego w Kielcach korzyści finansowych miastu nie przyniesie,ale są
            to instytucje ważne dla regionu,odwoławcze,nie ma potrzeby jeździc do
            Krakowa,który ja wole zwiedzać osobiście niż ganiać po urzędach.
            • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 10.02.04, 10:00
              jesli chcecie realizowac swoje wielkomocarstwowe zapedy to prosze bardzo - ale
              nie kosztem Radomia. niektorzy pisza co jakis czas o postawie roszczeniowej
              Radomia a ja tu widze klasyczny przyklad roszczenoiwej postawy Kielc - zabrac z
              Radomia RDLP, zabrac ABW .... nie mam nic przeciwko temu by takowe instytucje w
              Kielcach powstaly (w odroznieniu od pewnego aktywnego na tym forum psa ogrodnika
              ktory np.. swego czasu cieszyl sie z fiaska projektu Cargo 2 lata temu - nicka
              nie wymienie bo i tak wiadomo o kogo chodzi) - ale od Radomskich WARA (!)

pozdrawiam tych co w kielczech
              • Gość: drs Re: Protest kieleckich leśników IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 10.02.04, 19:39
                Spokojnie izox nikt nie stosuje tu wielkomocarstwowej polityki wobec
                Radomia.Żyjcie sobie spokojnie my do Was nic nie mamy.Tylko niech w końcu
                zapanuje jakis porzadek.Historia to piękna rzecz,ale realia sie zmieniają i
                czas podążać za nowa historią.Nie mowię o likwidacji RDLP czy ABW w
                Radomiu,miejcie je sobie,ale uważam,że skoro te dwa miasta wskutek tejże
                historii zanalzly się w odrębnych regionach to oddzielmy pewne instytucje dla
                dobra wszystkich.Niech w Kielcach powstanie oddzielna dyrekcja do zarzadzania
                lasami w woj.Swiętokrzyskiego,których mamy po prostu więcej,jeszcze jeden
                podmiot,przedsiębiosrtwo,których nigdy wiele, wpływy z podatków etc.a i tak
                lasy świętokrzyskie to przeważająca wiekszość na terenie obecnej RDLP w
                Radomiu.Co do ABW,to może taki głupi przykład bo z tego chleba nie ma,ale
                jeśli chodzi o ściśłość to we wszystkich miastach wojewódzkich siedziby takowej
                sie znajdują,ale nie w Kielcach,nie widze więc potrzeby, aby akurat w Kielcach
                robić wyjatek.
                Gdyby Radom i Kielce były w jednym regionie,wtedy zgoda,podział
                urzędów ,beneficjów.Ale Wy macie nas w nosie,to czego mamy znosić u siebie obce
                rządy skoro logika pozkazuje,że w kraju jest inaczej?
                Do jdk,nie czuj sie urażony,ale temat wywołała Wyborcza,ja tylko zgodnie z
                zasadami forum wraziłem swoją opinie,niekoniecznie zgodna z Twoją,ale tak
                czasami bywa.Nie miej mi tego za złe. Pozdrawiam Radomian.
            • jdk Re: Protest kieleckich leśników 10.02.04, 18:32
              Drs, dotychczas mialem Cie za rozsadnego czlowieka.

Ale teraz - mam propozycje i idealne rozwiazanie Twoich problemow: zlikwidowac
              wojewodztwo swietokrzyskie, wcielic (tak jak powinno sie to bylo stac) do
              Malopolskiego i problem bedzie rozwiazany.
    • tempus_fugit Re: Protest kieleckich leśników 10.02.04, 10:24
      Jest w Nas coś z psa ogrodnika... "sam nie zje i...". Podział funkcji i
      instytucji wykształcał się przez lata,nie można go burzyć gdy tylko komuś
      zechce się "pomajstrować przy mapie" i lekką ręką nakreślić podział
      administracyjny. Zamiast zabiegać o nowe, próbujemy sobie wzajemnie wydzierać
      to, co stare i ugruntowane... Nie tędy droga. Na takich sporach najwięcej
      zawsze korzystają inni. Osobiście i Kilcom ( urodziłem się tu) i Radomiowi ( a
      tu mieszkam) życze wszystkiego dobrego.
      Pozdrawiam,
      Tempus
      • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 10.02.04, 11:46
        Gdyby ktoś z Wyborczej to czytał to można by napisać o tym artykuł z
        wypowiedziami prezydenta i wojewody co sądzą na ten temat,wiem,że wojewoda był
        kiedyś za.
        • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 10.02.04, 12:34
          no i poczta pod Lublin podlega:

www.poczta.lublin.pl/DOP/okno_org.htm
        • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 10.02.04, 14:23
          a co ma wojewoda kielecki do RDLP w Radomiu? zaczyna to przypominac próby
          rzadzenia sie nie u siebie. to raczej nalezaloby spytac Prezydenta Radomia,
          wojewode mazowieckiego i mieszkancow Radomia co o tym sadza. bo to co
          proponujesz tak jakby pytac o sens istnienia uniwerku swietokrzyskiego wojewode
          mazowieckiego albo inwestycje poczty w checinach kolo kielc opiniowac u
          prezydenta miasta Radomia.
          • pitagor Re: Protest kieleckich leśników 10.02.04, 15:17
            Jestem zdecydowanym przeciwnikiem przenoszenia LP do Kielc i to nie dlatego, że
            urodziłem się i mieszkam w Radomiu, a dlatego że przez zabieranie coraz to
            innych ważnych instytucji z Radomia obniża się statut Naszego Miasta.
            B.ważnym zagadnieniem jest zrównoważony rozwój. Nie może być tak, że ważne
            urzędy są tylko lokowane w dużych ośrodkach (patrz Warszawa )
            A tak na marginesie to może Radom i Kielce wezmą przykład z Torunia i
            Bydgoszczy ? Zamiast sobie nawzajem zabierać spróbujmy stworzyć coś razem.
            • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 10.02.04, 15:47
              Ja też nie jestem zwolennikiem przenoszenia siedziby Lasów z Radomia do Kielc
              tylko utworzeniem takiej siedziby w Kielcach pod którą bedą podlegały lasy
              znajdujące się w województwie świętokrzyskim.A Radom niech rządzi sobie tym co
              zostanie.Nie powinno byc tak,że radomianie będą decudować,że należy
              nadleśnictwo przenosić zKielc do Daleszyc.Wojewoda może zwrócić się z wnioskiem
              o utworzenie nowego oddziału.A wy radomianie,jak wam zostaną jakieś lasy to
              sobie nimi gospodarujcie.Pewnie zaraz będą głosy,że prawie nic nie zostanie,wię
              trzeba będzie zlikwidować radomską dyrakcję.I to jest właśnie główny
              argument,że taka siedziba powinna być w Kielcach,jako stolicy odrębnego
              województwa.
              • Gość: gula Re: Protest kieleckich leśników IP: *.udn.pl 10.02.04, 16:25
                Scyzoryki wyraźnie proszą się o bęcki. Macie to załatwione.
                • basia996 Re: Protest kieleckich leśników 10.02.04, 16:46
                  Gość portalu: gula napisał(a):

> Scyzoryki wyraźnie proszą się o bęcki. Macie to załatwione.
                  Czekam na ciebie z niecierpliwością.
                  Pozdrawiam Radom
                  • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 10.02.04, 18:18
                    Na forum radomia temat rozpoczęty
    • Gość: KIBIC Re: Protest kieleckich leśników IP: *.dc.dc.cox.net 10.02.04, 21:03
      Ludzie gdzie wy jestesta? Czy biuro w Radomiu zle dziala? Czy lasy beda sie
      miec lepiej gdy kazdym lasem bedzie zarzadzal nowy biurokrata? Czy problem
      lasow mozna zamknac do jednego wojewodztwa czy powiatu? Od kiedy to
      wojewodowie dobrze rzadza lasami? Jak siedziba w Radomiu jest zla to dlaczego
      nie przenisc jej do Sandomierza a moze do Pusczy Kozienieckiej albo na Swiety
      Krzyz?

Kazdy ruch to duze koszty a resultat moze byc marny. Co na zarzady centralne?
      • Gość: abel Re: Protest kieleckich leśników IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 21:58
        Chyba w świętokrzyskim jest więcej lasow, ajeśli tak to biuro powinno być w
        mieście wojewodzkim. To logiczne.
        • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 11.02.04, 11:29
          logiczne jest to ze jesli RDLP byla w Radomiu od 175lat i nie zniszczyla jej
          nawet pozoga wojenna to tak powinno pozostac dalej. lasy nic sobie nie robia z
          podzialow administracyjnych - i tak rosna po swojemu.

a przy okazji - my nie krzyczymy o koniecznosci przeniesienia zakladu przewozow
          pasazerskich ze skarzyska do radomia, choc wiekszosc znajdujacych sie pod nia
          torowis jest w radomskiem. zyjcie z tym co macie i dajcie innym zyc drodzy
          kielczanie.
          • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 11.02.04, 11:38
            Mamy własne województwo,musimy mieć u siebie oddziały wszystkich
            instytucji.Niech sobie radom ma swoją dyrekcję,a my chcemy mieć swoją.Lobbing
            ruszył...Już nic mnie nie powstrzyma...
          • Gość: Yahagi Re: Protest kieleckich leśników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 11:41
            A ja bym Lasy odpuścił... choćby w imię dobrosąsiedzkich stosunków

niech sobie maja...:)) no chyba ze zaczną nam bruździć, no to po rozejmie...
            Zastanówmy się raczej razem jak np. odebrać Pocztę Lublinowi ...:))

Pozdrawiam tych co w Radomiu i zachęcam do zamknięcia dyskusji...

• isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 11.02.04, 12:53
              otoz to - i Wy i My mamy dosc klopotow to z krakowem to z wawą tudziez innymi
              sasiadami zeby jeszcze nawzajem sobie zeby wybijac. rowniez zachecam do
              zamkniecia tematu chociaz powyzej podpisany 'hey' zapowiada wytoczenia nowych
              armat ....

pozdrawiam tych co w kielczech
              • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 11.02.04, 16:50
                Walczmy o swoje!!!
                • basia996 Re: Protest kieleckich leśników 11.02.04, 17:01
                  A ja ciągle czekam ???
                  Pozdrawiam Radom
                  • Gość: dziadek Re: Protest kieleckich leśników IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 21:11
                    A może byśmy tak porozmawiali o czymś znacznie istotniejszym . Na
                    przykład o zakopaniu wojennych toporów i możliwości stworzenia wspólnego ,
                    dużego i silnego , województwa . Co Wy na to ? Pozdrawiam Kielce .
                    • Gość: Yahagi Re: Protest kieleckich leśników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 21:23
                      No własnie poraz kolejny juz probuje taką akcje zainicjowac...
                      Jakbysmy poczte Lublinowi odebrali - to by nawet było o co pić...:))
                      • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 12.02.04, 11:25
                        Ale co niby mielibyśmy zyskać po włączeniu Radomia do woj. świętokrzyskiego?
                        Kielce nic by nie zyskały a Radom za to bardzo dużo.
                        • Gość: dziadek Re: Protest kieleckich leśników IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 12:05
                          Myślę , że obie strony dużo by na takim połączeniu potencjałów mogły
                          zyskać . Kielce na przykład , w końcu bez problemu miałyby " u siebie " RDLP i
                          ABW . A ponadto uważam , że mimo wszystko nasze miasta łączy dużo więcej niż to
                          się niektórym wydaje . I to pod wieloma względami . Zapraszam do dyskusji .
                          Pozdrawiam .
                          • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 12.02.04, 13:00
                            jak to kielce miałyby u siebie lasy i ABW?Jeśli Radom byłby w naszym
                            województwie w życiu by sie nie zgodził na przeniesienie tych instytucji do
                            Kielc.I tak wtedy to nie miałoby sensu.Nie wiem co konkretnie Kielce miałyby
                            zyskać/
                            • Gość: Yahagi Re: Protest kieleckich leśników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 13:06
                              A to my juz nie rozmawiamy o tej poczcie, tylko o włączeniu Radomia do
                              swietokrzyskiego..???
                              Hmm.. nawet nie wiem kiedy temat zmienilismy..:))
                        • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 12.02.04, 13:26
                          Gość portalu: hey napisał(a):

> Ale co niby mielibyśmy zyskać po włączeniu Radomia do woj. świętokrzyskiego?
                          > Kielce nic by nie zyskały a Radom za to bardzo dużo.

no nie przesadzaj. co niby takiego? gdyby to bylo rzeczywiscie "bardzo duzo" to
                          nikt by w Radomiu nad ewentualnym polaczeniem sie nie zastanawial ....

no ale mialo byc o poczcie ;-))
                          • Gość: Yahagi Re: Protest kieleckich leśników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 13:29
                            Jakies pomysły jak sie do tego zabrac..??
                            • Gość: dziadek Re: Protest kieleckich leśników IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 13:52
                              Pozwólcie jeszcze tylko słowo do Hey'a na poprzedni temat . Nie do końca
                              mnie zrozumiałeś - " u siebie " miało znaczyć nadal w Radomiu , ale w tym samym
                              województwie .
                              • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.02.04, 12:18
                                no to nie wiem jaka to byłaby korzysć dla Kielc.To tak jakby Kielce włączyć do
                                Mazowieckiego i będziemy mieli u siebie (czyli w Warszawie) Sejm i Senat...
                                • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 13.02.04, 12:28
                                  zeby tylko - a palac prezydencki w tym samym wojewodztwie? czy to nie brzmi
                                  pieknie ;-))))) ??
                                  • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.02.04, 12:55
                                    No widzisz,takie są właśnie wasze argumenty...
                                    • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 13.02.04, 13:09
                                      hehe .... wasze sa nie lepsze ;-))
                                      ale co tam: wazne ze nie musimy sie na razie klocic o siedzibe sejmu RP ;-)))

pzdr
                                      • Gość: pol Re: Protest kieleckich leśników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 13:18
                                        I wszystko byłoby w jednym województwie lasy i lotnisko
                                        • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 14.02.04, 10:55
                                          Dzisiaj w Echu jest artykuł na temat Lasów,jakoś nie widzę uzasadnienia dla
                                          istnienia siedziby w radomiu.
                                          • Gość: Yahagi JDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 11:02
                                            I pozniej sie dziwicie, ze Was ludzie w Polsce nie lubia. Ech...
                                            ...
                                            hmmm... no od kogo, jak od kogo, ale od Ciebie to mnie troche zabolało
                                            • Gość: hey Re: JDK IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 16.02.04, 11:15
                                              hej,to znowu ja!!!
                                          • isoxazolidine Re: Protest kieleckich leśników 16.02.04, 11:27
                                            wiesz - ja Ci moge znalezc artykuly ktorych autorzy nie widza uzasadnienia dla
                                            istnienia wojewodztwa w kielcach. papier jest cierpliwy - pismak moze nabazgrac
                                            wszystko ...

daj sobie moze juz spokoj z jatrzeniem bo chyba widzisz ze do niczego to nie
                                            prowadzi

pozdrawiam z radomia
                                            • Gość: hey Re: Protest kieleckich leśników IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 16.02.04, 11:30
                                              Jak to nie prowadzi?Na piątek jestem umówiony z prezydentem a na poniedziałek z
                                              wojewodą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka