Dodaj do ulubionych

Prokurator zajmie się sprawą parlamentarzystów

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 09:00
Jak podaje dzisiejsza Gazeta Wyborcza sprawą poświadczenia nieprawdy przez
kieleckich parlamentarzystów poseł Bożeny Kizińskiej, senator Alicji
Stradomskiej oraz rencisty-senatora Tadeusza Bartosa zajmie się Prokuratura
Rejonowa w Kielcach. Aż cieszy fakt, że tematem zainteresowali się: J. Kędracki
z "Gazety w Kielach" oraz poseł Przemysław Gosiewski, mają u mnie bardzo dużego
plusa. Szkoda, że tylko pozostałe gazety się tym nie interesują.
Obserwuj wątek
    • Gość: poseł Re: Prokurator zajmie się sprawą parlamentarzystów IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 12:32
      Brawo dla prokuratorów kieleckich, tylko dlaczego akurat oni, kiedy nieprawda
      została poswiadczona w Warszawie. nadto ja skladam wniosek o prowadzenie
      postepowania w zakresie prawdopodobnego wyłudzenia renty, poniewaz jak widać ten
      pan jest na tyle zdrowy, ze pracuje w dwóch miejscach

Zbigniew NOWAK
      Pinczów tel 357 4705

Gość portalu: Kaczusia napisał(a):

> Jak podaje dzisiejsza Gazeta Wyborcza sprawą poświadczenia nieprawdy przez
      > kieleckich parlamentarzystów poseł Bożeny Kizińskiej, senator Alicji
      > Stradomskiej oraz rencisty-senatora Tadeusza Bartosa zajmie się Prokuratura
      > Rejonowa w Kielcach. Aż cieszy fakt, że tematem zainteresowali się: J. Kędracki
      >
      > z "Gazety w Kielach" oraz poseł Przemysław Gosiewski, mają u mnie bardzo dużego
      >
      > plusa. Szkoda, że tylko pozostałe gazety się tym nie interesują.

• Gość: Kaczusia Re: Prokurator zajmie się sprawą parlamentarzystów IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 16:09
        Gość portalu: poseł napisał(a):

> Brawo dla prokuratorów kieleckich, tylko dlaczego akurat oni, kiedy nieprawda
        > została poswiadczona w Warszawie. nadto ja skladam wniosek o prowadzenie
        > postepowania w zakresie prawdopodobnego wyłudzenia renty, poniewaz jak widać te
        > n
        > pan jest na tyle zdrowy, ze pracuje w dwóch miejscach
        >
        > Zbigniew NOWAK
        > Pinczów tel 357 4705

Panie pośle, jeżeli rzeczywiście to Pan, jak zrobi Pan to co zapowiada, to będzie
        to kolejny plus odemnie:
        1. Za podatek liniowy w swoim programie wyborczym z czasu kampanii,
        2. wystąpienie z Samoobrony.
        • Gość: poseł Re: Prokurator zajmie się sprawą parlamentarzystów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.02.02, 23:26
          Zawiadomienie w sprawie prawdopodobienstwa wyłudzenia renty przez pana senatora
          bedzie złozone jutro. Nadto bedę wnioskował o wyłączenie okregu kieleckiego z
          prowadzenia tej sprawy. Z całym szaczunkiem dla Pani prokurator okregowej, Panów
          Prokuratorów Rejonowych Piwko i Heidenreicher, ale ci Panowie nie są w stanie
          postawić zarzutów córce dziekana adwokackiego, a nie dopiero senatorom i poslom z
          SLD.
          Mysle, ze zrobili to aby przechwycić sprawę do Kielc. To sie im nie uda.

Dowodem na to, ze to zrobie jest fakt prowadzenia dochodzenia w sparwie
          zaginionych akt z mojego zawiadomienia przez prokuratury apelacji rzeszowskiej.
          Wczoraj zlozyłem rownież wniosek do B. Piwnik aby przyjrzała sie procesowi syna
          Pana adwokata M. Grzesia M

12.02.2002
          Gazeta Wyborcza /ziem/
          Interwencja posła w sprawie karnej
          - Wyrok, jakiego zażądał prokurator dla Grzegorza M., to rażące naruszenie
          interesów pokrzywdzonego i kpina z prawa karnego - twierdzi poseł Zbigniew Nowak.
          O interwencję w tej sprawie zwrócił się do ministra sprawiedliwości

Grzegorz M., syn adwokata i pani radcy, oskarżony jest o pobicie policjanta.
          Podczas ostatniej rozprawy prokurator uzgodnił z obroną i ofiarą pobicia, że
          będzie domagał się kary pozbawienia wolności na 1,5 roku w zawieszeniu na 2 lata
          i 1000 zł grzywny. Wyrok właściwie został już uzgodniony, strony nie porozumiały
          się tylko co do wysokości zadośćuczynienia.

Według posła Nowaka prokurator nie powinien przystać na tak niską karę, bo
          to "kpina z prawa karnego". Uważa, że Prokuratura Krajowa powinna objąć tę sprawę
          szczególnym nadzorem. Wczoraj przesłał w tej sprawie oficjalne pismo do Barbary
          Piwnik, ministra sprawiedliwości.

Grzegorz M. ma bogatą kryminalną przeszłość. W 1994 r., nie mając prawa jazdy,
          prowadził auto po pijanemu i spowodował wypadek, w którym zginęło sześć młodych
          osób. Kilka miesięcy później pobił policjanta. W 1995 r. został skazany za
          pobicie innego mężczyzny. W 2000 r. zginęły akta sprawy pobicia policjanta.
          Odtwarzano je przez rok. Okoliczności tej sprawy wyjaśnia prokuratura w
          Tarnobrzegu. Grzegorz M. studiuje prawo na Uniwersytecie Wrocławskim.

Droga Pani, dla mnie handel zwlokami nie rozni sie niczym od handlu wyrokami,
          a tak jest w Kielcach.

Zapewniam Panią, ze poradze sobie z takimi numerami

Zbigniew NOWAK

Gość portalu: Kaczusia napisał(a):

> Gość portalu: poseł napisał(a):
          >
          > > Brawo dla prokuratorów kieleckich, tylko dlaczego akurat oni, kiedy niepra
          > wda
          > > została poswiadczona w Warszawie. nadto ja skladam wniosek o prowadzenie
          > > postepowania w zakresie prawdopodobnego wyłudzenia renty, poniewaz jak wid
          > ać te
          > > n
          > > pan jest na tyle zdrowy, ze pracuje w dwóch miejscach
          > >
          > > Zbigniew NOWAK
          > > Pinczów tel 357 4705
          >
          > Panie pośle, jeżeli rzeczywiście to Pan, jak zrobi Pan to co zapowiada, to będz
          > ie
          > to kolejny plus odemnie:
          > 1. Za podatek liniowy w swoim programie wyborczym z czasu kampanii,
          > 2. wystąpienie z Samoobrony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka