aqnostyk11 02.05.10, 21:44 Dopiero niedawno ją wypatrzyłem Życie Kielc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bezpruderyjna Re: Całkiem niezła stronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 00:42 Też niezła: yarrok.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Całkiem niezła stronka IP: *.dsl.bell.ca 03.05.10, 05:01 Jeśli ten podział dziś nie nastąpi, będziemy skazani na "Polskę Ketmanów", którzy usprawiedliwią każde łajdactwo i z zaprzeczenia rzeczom niezaprzeczalnym uczynią wspólną normę. To Oni - "światli naprawiacze świata", tchórzliwi konformiści, bufoni, karierowicze i pospolite kanalie stworzyli przestrzeń własnej miernoty, nieistniejące "państwo Ketmana", w którym próbują dyktować fałszywą wersję zdarzeń, pisaną językiem łgarzy. W świecie który wznoszą - ich zaprzaństwo ma znieść wszelkie granice, zatrzeć hierarchie i zniszczyć normy. Ma przeczyć istnieniu naturalnego porządku, w którym wybór (choćby i polityczny) dokonuje się zawsze w kategoriach dobra i zła. Nie wolno do tego dopuścić, ponieważ "państwo Ketmanów" zabija nadzieję i niszczy fundamentalną prawdę o naszej rzeczywistości, drwiąc z ludzi zdolnych udźwignąć ciężar odpowiedzialności. Nie wolno - bo takie państwo jest śmiertelnym wrogiem człowieka - wszystkiego, co w nas słabe i potężne, co czyni nas wolnymi i pozwala się zmierzyć z wyzwaniem. Nawet wówczas, gdy przygniata nas ciężar tragedii. My i Oni to podział dziś konieczny. Kto boi się takiej dychotomii, niech zostanie w "Polsce Ketmanów". Ten podział jest konieczny, by stworzyć nową Polskę. ..................................................................... Serdeczne dzieki tym ludzio ktorzy robia wskazane tu dwie strony....nadajac naszemu zyciu sen istnienia, ludzki wymiar w nieco innej juz scenerii politycznej niz przed miesiacem. Czas tej strasznej hipokryzji PLATFORMY OBYWATELSKIEJ ma szanse wkrodce juz stac sie tylko haniebna historia...a wowczas powolana sejmowa komisja do zbadania lotniczej katastrofy prezydenckiego samolotu pod Smolenskiem postawi wielu osobom rzadzacej dzis "elitki" bardzo konkretne zarzuty....oczywiscie ze nie obejdzie sie bez proby falszowania wyborow tak prezydenckich jak i parlamentarnych.....musimy byc czujni....kraju nie mozna oddac ponownie w rece klaunow i terorystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Całkiem niezła stronka IP: *.dsl.bell.ca 03.05.10, 05:32 ...No !...teraz juz wiem jak wyglada ten prymityw Slawomir Kopycinski....to jest jakis prostak ....ktory przynosi Kielca wstyd......mlodziezowka lizodupcow Mazowieckiego, Kwasniewskiego, Walesy, Pawlaka, Tuska. ...a jak wam sie podoba obecna pierwsza dama...zona tego namiestnika Komorowskiego...prawda ze fajnacka..? ....ze tacy ludzie teraz beda z Polska kojazeni. ....prosze wiecej informacji na temat tej pani... My i Oni to podział dziś konieczny. Kto boi się takiej dychotomii, niech zostanie w "Polsce Ketmanów". Ten podział jest konieczny, by stworzyć nową Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor paj chi wo Re: Całkiem niezła stronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 10:32 boisz sie iśc do galerii w toronto - wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Całkiem niezła stronka 03.05.10, 11:10 Ciekawe. Znowu ktoś się podszywa pod agnostyka11. Tym razem jest zalogowany, ale jako aqnostyk11. Czyżbym stanowił sobą jakiś wabik internautyczny? A stronka jest rzeczywiście "niezła". Stanowi przykład steku banałów, bzdurnych wniosków o poziomie odpowiadajacym akurat "kaadyjczykowi ze zmywaka". Gratuluję ziania "miłością". Gratuluję podawania "prawdy", która ma kogoś wyzwolić. Ale cóż. Wolność "słowa" jest niezbywalna. Natomiast wolność słowa jednak jak widać jest reglamentowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Ciekot macie krew na rękach IP: 75.102.7.* 03.05.10, 13:18 chciałem zapytać czy wy kielczanie - motłoch - przeprosił już za pogrom ? wasi dziadkowie mają krew na rękach Odpowiedz Link Zgłoś
aqnostyk11 Ja tam jestem 03.05.10, 13:58 Tu jestem I nie będziemy nikogo przepraszać. Wszystko robiliśmy dla dobra ludu pracującego miast i wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: macie krew na rękach IP: *.chello.pl 03.05.10, 14:02 w Unii jest GEJOWO Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: macie krew na rękach 03.05.10, 14:45 hehe a wiesz wogóle co to gej? Nie bardzo. No to zapytaj duchownych KrK. I jeszcze przy okazji dowiesz się co to pedofil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: macie krew na rękach IP: *.dsl.bell.ca 03.05.10, 15:11 ...rzeczywiscie ten kanadyjczyk...podobno na zmywaku...widzi tyle ile mozna widziec znad zmywaka...to naczy nic....tu ponizej sa fakty....ale katmani post - PRLu, juz pracuja nad patelnia...przewracajac slowo w gowno....wkoncu to cala droga PRLu byla swoista acz umiejetna droga karmienia spoleczenstwo gownem... ...skad sie biora tacy ludzie...o podwojnej moralnosci...o ktorych mowi Kroczkowski w swojej lekturce "Niemcy".....o ktorych mowi obecna polska rzeczywistosc....to nabytek filozofii wschodu...juz nie bede wspominal jakie nacje przyniosly je na kontynent europejski i wcielily do pozytywistycznych, pragmatycznych nurtow filozofi europejskiej.....to pepsydy organizmu ktore go zwalczaja - zyja jego kosztem....prwadzac pasozytniczy tryb zycia....kazda spolecznosc posiada ludzi niezdolnych, leniwych, psychopatow...im bardziej spoleczenstwo wirtualne zrodzone wytworem ideologi klamstwa...tym wieksze szanse na ludzkie pomylki. Nieco inaczej funkcionuja kraje zachodu ktorych funkcionowanie oparte bylo na szansy prowadzenia nieustannej korekty do rzeczywistosci, w oparciu o swe bazy zycia duchowego....w Polsce nasz mesjanizm stal sie narzedziem spolecznej mobilizacji...to widac po tej ilosci kwiatow, zniczy pod palacem prezydenckim....tlumy zegnajacych cialo prezydenta na trasie....to jakze tragiczny i piekny moment naszej wspolczesnej historii....ale jakze tragicznej w nasz brak wiary w bieg wydazen bez katastrofy pod Smolenskiem...... w nasze majowe poranki z kwitnacym mleczem w promieniach slonca, w budzacym sie uroku dnia kolejnego ktory przezyc warto bez wzgledu na zyciowe czesto trudnosci, wierzac ze nastepny bedzie lepszy od poprzedniego...bo rzeczywiscie kady dzien jest lepszy od poprzedniego...warto tylko posprzatac w naszym domu. ..................................................................... Klich: nie wiedziałem, że w samolocie są wszyscy dowódcy - Nie wiedziałem, że wszyscy dowódcy będą w samolocie. Podanie się do dymisji to wzięcie na siebie odpowiedzialności za tę katastrofę i napiętnowanie przez całe życie, że jest się bezpośrednio za nią odpowiedzialnym - powiedział w wywiadzie dla radia TOK FM Bogdan Klich, szef MON. Wcześniej o skłonienie ministra do dymisji apelowali m.in. Ludwik Dorn, gen. Sławomir Petelicki oraz Romuald Szeremietiew. W rozmowie z Janiną Parandowską w radiu TOK FM Bogdan Klich przyznał, że nie wiedział, że wszyscy dowódcy będą w samolocie. Ustosunkowując się do zarzutów szefa koła parlamentarnego Polska Plus Ludwika Dorna, który zwrócił się do premiera o zdymisjonowanie Klicha jako osoby odpowiedzialnej za "systemowy kryzys" szkolenia w polskim lotnictwie wojskowym, minister oświadczył, że Dorn mówi nieprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: macie krew na rękach IP: *.kielce.vectranet.pl 05.05.10, 02:32 kopiujesz czy tworzysz kolego kanadyjczyku? Odpowiedz Link Zgłoś
aqnostyk11 Czy Adam Michnik może być sowieckim agentem wpływu 03.05.10, 15:44 Ciekawe pytanie. Ja odpowiadam - tak! Życie Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
aqnostyk11 Profesor Kazimierz Kik 03.05.10, 16:06 Ten tekst o panu Kazimierzu Kiku bardzo mi się podoba Kazimierz Kik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolo-wypier będę się modlił za was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 20:25 będę się modlił za was Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: będę się modlił za was 03.05.10, 20:33 Dzisiaj we Włoszech podano, iż polskiemu ksiedzu przedstawiono zarzuty sciagania treści pedofilskich z internetu. Jasne jest, że to wina PRL-u. Być może tylko Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: będę się modlił za was IP: *.dsl.bell.ca 03.05.10, 20:48 ...a!...sprawa nie jest jasna bo to byl ksiadz sledczy ktory pracowal dla FBI....gdybys napisal ze sciagal co innego ...no to bym sie zdziwil. Odpowiedz Link Zgłoś
aqnostyk11 My, emerytowani wojskowi 03.05.10, 21:17 lubimy się bawić z chłopcami Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: My, emerytowani wojskowi 04.05.10, 17:42 My!!! A gdzie ty swój ryj próbujesz wepchnąć. Emerytowanym wojskowym nie możesz być gdyż nigdy kalek ( mózg kulawy) do woja nie przyjmowali. Jak zwykle tacy jak ty posługują się kłamstwem! Zapoznaj się natomiast z pedofilami KrK w USA, Anglii, Niemczech, Holandii, Austrii, Australii i w Polsce. Jest ich wiela setek, jeżeli nie tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: My, emerytowani wojskowi IP: *.dsl.bell.ca 04.05.10, 20:20 ...najgorsze ponoc mendy w wojsku to byli - "polityczni"...mialo to tak w beret nasrane ze czasem az trudno bylo uwierzyc ze taka kanalja moze jeszcze funkcionowac wsrod ludzi....ot mozg przezarty MARKSISTOWSKA IDEOLOGIA SPOLECZNEGO PASOZYTA...choc ten ten temat mogli mowic bez konca weszac wokol pasozytow...robili to programowo by odwrocic adeptow wojowania od wlasnego pasozytniczego zycia ktorego byli doskonalum przykladem...on w zyciu nawet worka pasku nie ulozyl ratujac dobytek powodzian - tylko stolowka na ktorej mogl powiekszac wlasny bemben i prasowanie munduru....konowaly ! Odpowiedz Link Zgłoś
agnostykl1 Reeee:zaje bia szczaaa Całkiem niezła stronka 05.05.10, 02:24 fajna! Wykorzystane... możliwości graficzne sięgają XIX wieku :D bbbuuahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Reeee:zaje bia szczaaa Całkiem niezła stronk IP: *.dsl.bell.ca 06.05.10, 06:36 ...no i coz palkowniku...co tak zamilklismy....? Oj demagodzy i manipulanci...znamy sie nie od dzis...uswiadamianie spoleczenstwu zagrozen militarnych jedyna szansa na przywileje pasozytow... Przeto kreujmy spoleczne podzialy, podsycajmy nienawisc do wielu grup spolecznych choc by nawet na to nie zaslugiwaly...odwracajmy uwage od tych ktorzy usiluja wprowadzac lad spoleczny naprawiac sadownistwo....cwiczmy dyscypline w szeregach woiskowych czy partyjnych...a w rzeczywiscosci po ciuchu wspomagajmy rozne dewiacyjne ruchy obywatelskie...czyniace staly balagan i ferment......to doskonale bagno z ktorego sie nie wychodzi ale tez nie tonie...ot doskonale mozna sie w nim ukryc. ..................................................................... ...najgorsze ponoc mendy w wojsku to byli - "polityczni"...mialo to tak w beret nasrane ze czasem az trudno bylo uwierzyc ze taka kanalja moze jeszcze funkcionowac wsrod ludzi....ot mozg przezarty MARKSISTOWSKA IDEOLOGIA SPOLECZNEGO PASOZYTA...choc ten temat mogli mowic bez konca weszac wokol pasozytow...robili to programowo by odwrocic adeptow wojowania od wlasnego pasozytniczego zycia ktorego byli doskonalum przykladem...on w zyciu nawet worka pasku nie ulozyl "ratujac dobytek powodzian" - tylko stolowka na ktorej mogl powiekszac wlasny bemben i prasowanie munduru....konowaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: " Przyjazne Panstwo"...Janusza Palikota IP: *.dsl.bell.ca 06.05.10, 06:45 Pan posel Janusz Palikot juz nie zachwyca...?....dlaczego.....? ....a jego panstwo okazalo sie dla niektorych bardzo przyjazne.. Janusz Palikot ma do końca kampanii prezydenckiej nie uczestniczyć w życiu publicznym - pisze dziennik "Polska". Jak twierdzą politycy Platformy Obywatelskiej, lubelski poseł sam usunął się w cień ze strachu, że jego wypowiedzi w mediach mogą szkodzić wizerunkowi Bronisława Komorowskiego. A Palikotowi bardzo zależy na tym, by wygrał je marszałek Sejmu. Bo przecież z ogromną determinacją wspierał go w wewnętrznych prawyborach. Tylko że takiego zaangażowania, jak twierdzą politycy PO, nie oczekuje od niego sam Komorowski. I najwyraźniej po rozmowie z kandydatem na prezydenta Palikot podjął decyzję, by ograniczyć swoją aktywność - czytamy w gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: " Przyjazne Panstwo"...Janusza Palikota 06.05.10, 13:01 Z zasady nie odzywam sę do ciebie Filipie. Ale masz dzisiaj imieniny. Zwyczajowo, więc, składam ci życzenia dużo zdrowia (psychicznego)oraz nieco (chociażby ciut, ciut) rozumu. No i nie rob wstydu swoimi "wypocinami" polonii kanadyjskiej. Od płk. w stanie spoczynku, nawigatora dr. ( nie byłego oficera poltycznego - nawigatora) agnostyka11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: " Przyjazne Panstwo"...Janusza Palikota IP: *.dsl.bell.ca 06.05.10, 15:10 ...dziekuje za zyczenia ...takie przemyslenie...o to do czego prowadzi "Panstwo pasozytow"...doskonaly grecki przyklad...nonsensem UE jest udzielenie wsparcia finansowego spoleczenstwu ktorego co czwarty obywatel jest urzednikiem panstwowym...czyli darmozjadem. i3.ytimg.com/vi/rshdJZruH_0/default.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: " Przyjazne Panstwo"...Janusza Palikota IP: *.dsl.bell.ca 06.05.10, 15:26 Dlaczego Komorowski nie chce debaty? "Jest jak pływak, który nie wie dokąd płynąć" ..................................................................... ...Komorowski doskonale nadaje sie na prezydenta...on nie musi wiedziec dokad plynac...wszak bedzie tylko NAMIESTNIKIEM....wazne ze towarzysz Putin wie dokad plynac. Raczej chodzilo by o to by ten grecki smrod przeciagnac do czasu objecia przewodniczenia UE przez Niemcow...tow. Buzek juz czyni starnia. ...a potem juz nastapi dyktatura silniejszych....i bedziemy mieli w kraju nad Wisla Rumunie albo Bangladesz. Razem potrafia wiele dobrego zdzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: " Przyjazne Panstwo"...Janusza Palikota IP: *.dsl.bell.ca 06.05.10, 16:13 229 859,10 zł - tyle wyniósł ubiegłoroczny dochód premiera ..................................................................... ...co oni pieprza tak pod publike na temat zarobkow premiera...chyba tylko po to by przekonac Polakow ze premier nie kradnie ..... ...moze i nie kradnie...ale programu dla Polski tez zadnego nie wypracowal...jak to ktos okreslil - "te kilka luznych kartek"...to jeszcze nie program.....wiec trudno sie dzis spodziewac po panu Komorowskim ...otwartej debaty....w tym wypadku tez mozemy miec tylko kilka luznych pomyslow na Polske...ale nic nadzwyczajnego... Jedynym programem z jakiego Platforma sie wywiazala wysmienicie to byl program niszczenia PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: " Przyjazne Panstwo"...Janusza Palikota IP: *.dsl.bell.ca 06.05.10, 16:54 Dziś jest królową stylu "20 lat temu Donald Tusk był posłem z kręconą blond czupryną, dziś jest premierem" - powiedziała dziennikarka w wywiadzie dla "Twojego Stylu". Jednak to chyba Monika Olejnik przez te dwie dekady przeszła większą metamorfozę! Dziś jest królową stylu i królową polskiego dziennikarstwa. Zobaczcie, jak zmieniała się przez lata! ..................................................................... to tylko taka PRLowska czkawka...pani Olejnik zadnej metamorfozy nie przeszla...niczego niezrozumiala....nie ma zadnych propozycji ta komunistyczna edukacja z niej wciaz wylasi... widzimy ja w towarzystwie starych esbekow....sluzy tym samym ktorzy ja do mediow powolali....stara agresywna przefarbowana tuba PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomówny Re: " Przyjazne Panstwo "...zbuka Palikota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 14:01 to córka UBeka ważniaka....dali jej zarobiĆ /INFO/ na akcjach Banku ŚLĄSKIEGO / KTO WEIDZIAŁ TO ZAROBIŁ - redukcji wtedy nie stosowano//...teraz trzeba spłacać dług UW i klonom. robi to z przekonaniem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: " Przyjazne Panstwo "...zbuka Palikota IP: *.dsl.bell.ca 07.05.10, 17:24 ...czy moze wiesz jak brzmi nazwisko panienskie zony pana Komorowskiego...poniewaz wszelkie artykuly pochwalne PO...ach usilujace podac troche danych z zycia pierwszej damy naszego namiestnika nic na ten temat nie wspominaja.. ....jako ze profil Maii Komorowskiej to ja znam...ale chodzi takze o inne profile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------ Wojtek ---- 3 maja w Kielcach - film video - zobacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 20:58 3 maja w Kielcach - film video - zobacz! www.youtube.com/watch?v=lDhbwqAqYGc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: 3 maja w Kielcach - film video - zobacz! IP: *.dsl.bell.ca 07.05.10, 13:30 ....super vidio...ale za skromnie...szkoda tylko ze krecone na tak krotkim odcinku ulicy....zdecydowanie lepiej wygladal by na ulicy Sienkiewicza wtedy kamera objela by jego dlugosc....taki pochod do czegos powinien zmierzac...nie ma punktu kulminacyjnego...a przeciez mozna by bylo go gdzies zatrzymac z towarzyszaca muzyka w tle...z aranzacja historycznej sceny...z salwami...dymem ...chmurami dymu....i muzyka i przemowieniem wodza...ten tumolt historii jak w obrazach J.Matejki Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: 3 maja w Kielcach - film video - zobacz! 07.05.10, 17:36 Tylko przysłowiowy przygłup nie zauważa, że szły, szły, szły zorganizowane (nagonione jak za komuny) grupy wojska, plicji strażaków, harcerzy, kilku katabasów, oficjiele (z obowiązku)i grupa ok 10-15 luźnego społeczeństwa, na końcu. Porównać wypada z pochodem 1 majowym gdzie nikogo nie "organizowano" a był znacznie licznieszy od organizowanego. Powtarza się błędy komuny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aqnostyk11 Widziałeś gada? 07.05.10, 19:01 A tu jestem ja i inni emerytowani sowieccy służalcy Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Widziałeś gada? 07.05.10, 19:30 Tak jestem tam. I nie na kolanach! Myślę, że w przeciwieństwie do ciebie. Wymyśl link do manifestacji 2010 roku i porównaj z: www.youtube.com/watch?v=lDhbwqAqYGc Karne szeregi, przymusowe szyki żołnierzy, policji i innych służb, I kilkunastu "demonstrujących" ( czy może raczej służących). Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Widziałeś padalca? 07.05.10, 19:39 Podejdz do lustra i spójrz w jakie towarzystwo się wpisujesz. Teraz i tu a nie za czsów domniemanego kounizmu: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7853900,Chrzescijanskie_stowarzyszenie__Nie_ujawniac_informacji.html Odpowiedz Link Zgłoś
aqnostyk11 W ubiegłym roku byłem na 3 maja 07.05.10, 20:10 3 maja 2009 Ale był za duży tłok. I nikt nawet Międzynarodówki nie zaśpiewał. My, emerytowani sowieccy sługusi nie uznajemy 3 Maja. Do śmierci będziemy świętowali 1 Maja i Wielką Rewolucję Październikową. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: W ubiegłym roku byłem na 3 maja 07.05.10, 20:36 Dawno wyszedłeś z Morawicy? Jasnowidz jakiś? Wiesz co ktoś inny myśli, robi, śpiewa i nawet co bedzie świętował. A z tymi sługusami to sobie zmień kierunek. Teraz jesteś sługusem Watykanu i to cię cieszy. Dziwne, że tego nie odczuwasz, że pełzanie na kolanach przed fnkcionaruszem obcego państwa jest zwykłym upadlaniem się. Jeżeli sam jesteś pracownikiem Watykanu to nawet cię rozumiem. Z czegoś musisz żyć. Jeżeli tylko "berozumem" to żal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: W ubiegłym roku byłem na 3 maja IP: *.dsl.bell.ca 07.05.10, 20:54 ..swietny jestes w tym rozwijaniu tematow....w nieskonczonosc...ja nie tylko naleze do Watytkanu...ja naleze do swiata...tylko moje serce bije w rytm mazurka dabrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: W ubiegłym roku byłem na 3 maja IP: *.dsl.bell.ca 07.05.10, 20:50 .....mozna powiedziec ze w tym roku pogoda niedopisala...tak agnostyku ?...tak ....? ...ale dziekuje za 2009 jako ze na filmie odnalazlem czesc mojej rodziny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpruderyjna POlszewiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 07:54 archiwum-polskie.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ...sowiecka demonstracja sily IP: *.dsl.bell.ca 09.05.10, 17:38 wiadomosci.wp.pl/gid,12247368,title,Caly-swiat-patrzy-na-Moskwe---zdjecia-z-Defilady,galeria. ..................................................................... ...bo czy sowieckie defilady moga byc czyms innym dla mnie - Polaka. Mnie ich defilady nie zachwycaja....sa takze symbolem 60 letniej sowieckiej okupacji....i symbolem katynskiej zezi.... STALINOWSKIEJ EKSTERMINACJI NARODU POLSKIEGO.....czy sowieci wyzwolili nasz kraj spod okupanta Niemieckiego....?...smiem watpic...byla to jedynie woina dwoch okupantow w granicach RP. Gdyby te 24 tysiace wojska polskiego ktore sowieci wymorgowali w Ostaszkowie, Katryniu i Miednoje bylo w sposob wlasciwy dozbrojone + PIERWSZY I DRUGI KORPUS ...sowiecka pomoc w przegnaniu Niemcow z ziem Polski byla by zbyteczna....no ale za krotki czas wolnosci...brak zrozumienia przez elite polska ogromumu zagrozenia....ze strony niemiec....slaby stan techniczny polskiego spoleczenstwa...polska niszczona wewnetrznie przez osadnikow niemieckich, ukrainskich ( Bereza Kartuska...5.000 wiezniow ukrainskich ) i zydowskich wygnancow z Niemiec (80.000)i Rosji ( 350.000..przyjetych przez Pilsudskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ...sowiecka demonstracja sily IP: *.dsl.bell.ca 09.05.10, 17:57 ...swiat sra na sowieckie demonstracje sily...i sra na to co dzieje sie dzis w moskwie conajmniej 70% sowieckiego spoleczenstwa na to co robi wciaz ta sama mafia sprawujaca wladze. Mowia o tym Rosjanie ktorzy emigruja do USA czy Kanady...paszport, czy viza kosztuje 3.000 - 5.000 dolarow us.....przy konsulatach zeruja mafie pobierajace oplaty w formie lapowki. ...moze zachwycac tylko takich jak tego Kopycinskiego - posla PO z K\unskich...takich ktorzy maja zakleszczony leb w ukladach ...w drodze do wladzy....nawet za cene interesow Polski...za cene spolecznej demoralizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ...sowiecka demonstracja sily IP: *.dsl.bell.ca 10.05.10, 02:39 "Żądają prawdy - zobacz zdjęcia"... Taki tytul dzis w niedziele 9-tego Maja 2010 roku umieszczony zostal w spisie tematycznym dnia Wirtualnej Polski... Pod tym tytulem odnajdziemy zaledwie PIEC fotografi z demonstarcji pod Palacem Namiestnika ...w fotografiach dotyczacych seksu..mozesz przebierac...tematow odsylajacych do fotografii o tematyce seksualnej bez liku... W najwazniejszych dla narodu tematach jakas niebywala oszczednosc jest ich zaledwie kilka trzy, cztery...szerzej moze sport...tylko co mi po sporcie - chcem wiedziec co dzieje sie w Polsce. ...a tu masz - z takiego protestu mozna smialo pokazac 100 , 200 fotografi...no ale WP obowiazuje partyjny program oszczednosciowy informacji z Polski...to znaczy ze ubecki aparat manipulujacy informacja - ma sie dobrze...przeciez nie beda pokazywac ...i pisac o tym co zmusilo tysiace Polakow do przyjscia pod Palac Namiestnikowski.... ...zaledwie piec fotografii z protestu...wynikiem tego oburzenia, tego mataczenia rzadu pana Tuska na temat haniebnych zaniedban w sledztwie dotyczacym katastrofy salomotu prezydenckiego..... ...bo niemozna Polakom pokazywac jak silnie, jak odwaznie, jak godnie ten narod wyglada...gdy w realizowanym programie Platformy jest wpisane jego ponizanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ...sowiecka demonstracja sily IP: *.dsl.bell.ca 10.05.10, 17:07 >>Strona rosyjska zadeklarowała, że miejsce katastrofy samolotu będzie tak zabezpieczone, by nie miały do niego dostępu osoby postronne - poinformował szef MSWiA, przewodniczący komisji wyjaśniającej okoliczności katastrofy Jerzy Miller. Dodał, że w kwestii zabezpieczenia terenu wypadku prezydenckiego samolotu zawiodły rosyjskie instytucje. - Ktoś po rosyjskiej stronie nie dopatrzył, nie dopilnował, nie wykazał tej wrażliwości - tłumaczył Miller. << ..................................................................... ...strona rosyjska juz zadeklarowala...ale komisji miedzynarodowej - NIEDOPUSCI. ...DZIS raczej "strona rosyjska"...uprawia dialog z materialem ukazujacym sie w internecie...mowiacym o dwoch katastrofach w tym samym czasie...jednej z udzialem prawdziwego prezydenckiego tupoljewa i drugiej katastrofy - atrapy prezydenckiego tupoljewa nieopodal smolenskiego lotniska....aby miala szanse byc wiarygodna i realna wersja rozbicia sie prawdziwego prezydenckiego tupoljewa pod smolenskiem, nie gdzie indziej ...teren zderzenia samolotu z ziemia 1.5 kilometra od smolenskiego pasa ladowania ( przy szybkosci samolotu nie wiekszej niz 300km/h..przy takiej szybkosci tupoljew sie nie rozlatuje )...czasowo udostepnia sie teren roznym ciekawskim ...by odnajdywali fragmenty potwierdzjace autentycznosc (medialna) swojego tragicznego pochodzenia.( rownie ciekawe dowody odtrzymala corka sw.p. posla Wassermana...poddana swoistemu sledztwu z wymuszeniem na niej spalenia szczatkow ubrania)...no ale rzad w powyzszym temacie nie robi nioc...a moze robi wiele by rozwinac w nas ciekawosc rzeczy....zwlaszcz to moze stac sie jakims wypelniaczem na rzadu bezczynnosc w kazdym temacie dla polski waznym ...jakoz to - za kulisowo dzieja sie niezwykle rzeczy....chyba to obiecane cuda za ktore przyjdzie Polakom zaplacic....mam kontakt z Warszawa...zawsze go mialem wiec wiem nieco wiecej niz przecietny obywatel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ...sowiecka demonstracja sily IP: *.dsl.bell.ca 10.05.10, 20:45 dr Maciej Raś,...no wlasnie tacy ludzie wykladaja na polskich uniwersytetach....duren i bencwal do potegi ! ...GDZIE TO JEST TEN UNIWERSYTET - bo niezauwazylem - w Pscinie Dolnej....? ...a dlaczego bo w tego rodzaju przypadkach ZWAZYWSZY NA SKALE KATASTROFY W KTOREJ GINIE PREZYDENT PANSTWA I CZOLOWE POSTACIE ZYCIA POLITYCZNEGO ... na obcym terytorium ...i katastrofy samolotu, (maszyny - zdielanej w CCCP ) tegoz terytorium - panstwa...TO PANSTWO POWINNO WYJSC Z PROPOZYCJA badania zaistnialej katastrofy przez KOMISJE MIEDZYNARODOWA....TYMSAMYM OCZYSZCZJAC SIEBIE Z EWENTUALNYCH MOZLIWOSCI MANIPULACJI FAKTAMI....koniec kropka ani slowa wiecej....tu jest definicja panie Gras...! ...tymbardziej my Polacy odbieramy caaly przebieg badania przyczyn katastrofy jako manipulacje z racji naszego doswiadczenia nabytego w ostatnim szescdziesiecioleciu ...ciagnacej sie manipulacji faktami ze strony rosyjskiej dotyczacymi ZBRODNI KATYNSKIEJ....Wielokrotnie strona rosyjska zapewniala polska opinie pobliczna ze w tej zbrodni nie bylo udzialu sowieckiego KGB - ....dzis jednak okazuje sie ze w archiwach rosyjskich sa na ta zbrodnie dokumenty....w setkach tomow...zapisow z przesluchan polskich jencow...sa konkretne rozkazy Stalina...czy jeszcze cos da sie ukryc...?... ..................................................................... Postulat, by odebrać stronie rosyjskiej prawo do prowadzenia śledztwa i przekazać je międzynarodowej komisji był błędem i bardzo nie na miejscu. Ciekawe, jak byśmy się czuli, gdyby podobny sygnał, tylko że pod naszym adresem, padł ze strony rosyjskiej. Ktoś z zewnątrz powiedziałby: „oni nie mogą prowadzić śledztwa, do nich nie mamy zaufania, są niekompetentni”. Pewnie, gdyby tak mówili Rosjanie, poczulibyśmy się śmiertelnie urażeni – mówi w rozmowie z Wirtualną Polską dr Maciej Raś, ekspert ds. Rosji z Uniwersytetu Warszawskiego, oceniając w ten sposób protest, który odbył się w niedzielę przed Pałacem Prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Całkiem niezła fotka IP: *.dsl.bell.ca 10.05.10, 20:51 ...rzeczywiscie - super laurka...dziekuje ! ...Jak mowil Sikorski- "...dorznac ta watate..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Całkiem niezła stronka IP: *.dsl.bell.ca 11.05.10, 13:58 ...nic nowego to w relacjach polsko - rosyjskich...po oswojeniu sie z tworem UE....( Rosjanom ten twor sie dosc podoba i uwazaja ze mozna go zdetonowac od srodka...ale potrzebne jest polskie wsparcie ... przymierzeniec i protektor ,a wiec zagramy na naiwnosc Polakow...Niemcow juz kupilismy RUROCIAGIEM BALTYCKIM...)mamy wyjatkowo wredny rzad ktory za cene dokumentow ...tych CZEKA, NKWD i tych "nowych" KBG...zrobi wszysko dla dobrosasiedzkich stosunkow....na przeszkodzie dla tych stosunkow stal jedynie blok PiSu....wiec stopniowo eliminujemy PiS. Co zywo takie odwiedziny przywodcow panstw zachodnich jakiego przykla mielismy ... to moskiewskie zaproszenia na herbatke z cytrynka...po ktorej zaproszony z Moskwy wracal w trumnie. ...Zadnego przelomu w sledztwie nie bedzie ...materialy zbrodni katynskiej - to tylko material ktorym mozna zagrac wlasnie w tym a nie innym momencie.... ...Chyle nisko czlo przed tymi Zydami mieszkajacymi w USA czy zachodniej Europie ( ...a ktorych nazwiska znajdziemy w wielu wydaniach "Kultury Paryskiej"...cz wspomnieniach Aleksandra Vata...) ktorzy od czasu rewolucji bolszewickiej marzyli by zmienic CCCP...zapraszani na "cherbatke z cytrynkom..."....wracali za ocean w trumnie. ...Unia Europejska ma sie juz ku koncowi...zlepek narodow jakze roznych mentalnie nie wytrzyma proby czasu...spada wartosc euro...narastaja problemy ktorych nie rozwiaza "swiatle umysly ludzi przypadkowych "....jak Sarkozy czy Buzek... Zderzenie dwoch odmiennych sobie mentalnie kultur - ...gdzies w internecie znalzlem artykol o mlodym czlowieku o nazwisku niemiecko brzmiacym, ktory wyemigrowal na pustynie, zyje wsrod plazow, gadow, dzikich zwierzat pobierajac ich probki DNA ...gromadzac ich jad w celach medycznych. ...gdyby tym mlodym naukowcem byl Rosjanin....to z pewnoscia prowadzil by na pustyni takie badanie plazow i gadow na zamowienie Moskiewskiej Akdemii Wojskowej ... w celach masowej eksterminacji politycznych oponentow. ...to tyle, czy az tyle tytulem komentarza na dzien dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpruderyjna To mogła być eksplozja!!!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 13:10 archiwum-polskie.blogspot.com/2010/05/to-moga-byc-eksplozja.html Polecam b.ciekawy film - link zaznaczony na niebiesko. Odpowiedz Link Zgłoś
aqnostyk11 Słucham swojego kolegi z lotnictwa 17.05.10, 02:22 Stanisława Skalskiego i myślę, że nie miał racji. Powinien podobnie, jak ja zapisać się do PZPR i służyć idei socjalizmu. Jestem już na emeryturze, ale nadal służę. Humer i inni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Słucham swojego kolegi z lotnictwa- niesluchaj IP: *.dsl.bell.ca 19.05.10, 16:19 ...ostatnie oficjane oswiadczenie komisji dwostronnej do badania przyczyn katastrofy smolenskiej;.....w kabinie byly jeszcze dwie osoby i pies....skad u licha pies....? Odpowiedz Link Zgłoś
aqnostyk11 Ale z tym to przegieli 04.07.10, 06:35 Chcą żyda zrobić honorowym obywatelem Kielc. Norman Finkelstein Odpowiedz Link Zgłoś