Dodaj do ulubionych

Miasto kupi nowe samochody

IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 10.03.04, 21:13
Samochody dla Prezydentów i Przewodniczącego rady Miejskiej są niezbędne.
Przecież muszą się szybko przemknąć przez Miasto, aby nie widzieć gnoju,
który nas otacza w wyniku ich działalności. Poza tym Oni mają mnóstwo pilnych
spraw i spotkań. Np. Pan Prezydent uda się na negocjacje do Prezesa TVP.
Taka jest prawda obiektywna. Natomiast moja prawda subiektywna podpowiada mi,
że ci Panowie wyrosili w kulturze chlewu. Oni przyzwyczaili się do kultury
chlewu. Oni uważają, że to nic złego, że fundują Kielczanom chlew. Ważne,
żeby sobie nie zbrukali skarpetek, bo gnój z twarzy ocierali już nieraz...
Obserwuj wątek
    • Gość: nonek Re: Miasto kupi nowe samochody IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 21:19
      Brawo BBB zgadzam się ...
    • Gość: Filip Re: Miasto kupi nowe samochody IP: 69.156.224.* 11.03.04, 05:58
      Kielce urzedniczym rozpasaniem stoja !

Ale jak donosi dzisiejsze "KIELECKIE EHO DNIA" red. Filip z Filadelfii

"...Kielce ufundowaly Radzie Miasta dwa nowe samochody;
      Na taki prezent zbierala mlodziez kieleckich szlol, bywalcy wszystkich
      kieleckich kawiarni restauracji, dworcow kolejowych, autobusowych hal targowych,
      wszystkich sklepikow, kin, teatrow, biblotek, domow kultury itd.
      Do zkupu dolozyli sie takze kupcy i drobni przemyslowcy.

Tej dobrze rozpropagowanej akcji przysluzyly sie kieleckie media. Od dwoch
      tygodni w miescie panowal entuzjaz nie do opisania. Wszyscy Kielczanie pragneli
      w jakis sposob nagrodzic kochanego im przesydenta i jego referenta.
      Wczoraj odbyla sie z tego powodu wielka i uroczysta gala polaczona z koncertem
      muzyki powaznej wystepami artystycznymi mlodziezy kieleckich szkol, hurow i
      orkiest dentych.
      W punkcie kulminacyjnym programu widownia KCK hucznymi brawami powitala
      wchodzacego na scene Pana prezydenta Lubawskiego i jego swity.
      Pelne wzruszenia byla to chwila gdy cztero letnia Asia w ludowym kieleckim
      stroju z korona na glowce i szarfa zwiasjaca z ramion "KIELCE
      PREZYDENTOWI"wreczala panu prezydentowi wiazanke kwiatow i kluczyki do nowego
      Mercedesa. Pan prezydent uniosl ja wysoko ponad siebie, a ona wyciagnela roczke
      ku widowni by pokazac widzom kluczyki do nowego auta. W snopie swiatla
      leflektora zamigotaly na sekunde ja drogocenny djament.

Pan prezydent do wiwatujacej na jego czesc sali, powiedzial;
      "Kochani serdecznie wam dziekuje. Jestem niezwykle wzruszony ta chwila. Dzieki
      wam za tak cenny dar jakim jest dobrej marki samochod niezbedny w naszej pracy
      srodek lokomocji. Tym bardziej go sobie cenie ze jest to dar od mieszkancow
      miasta, a nie jak to za komuny bywalo prezenty na spoleczne i prywatne cele
      panowie z Urzedu Miasta jak dobrze pamietamy, robili sobie sami, bez zbednego
      pytania naszych Kielczan czy im sie to podoba czy tez nie.

Owacjom nie bylo konca. Ucichly dopiero w momencie gdy na scenie pojawila sie
      A.M. Jopek. ....to ty - wtedy na mnie spojrzales ....moje usta znow wyrzekly
      Twe imie... swym metalicznym sztywnym jak napieta struma glosem uderzajac w
      przestrzen falujaca szarpiaca teatrem. Dzwiekiem kladacym jak lan zboza.
      Hukiem zalamujac sie na kieleckich rogatkach i mieszajacym sie ze stukotem
      pedzacych przez zakurzony czarnym pylem weglowym Czarnow, by bezszelestnie
      juz zniknac w czelusciach falistego swietokrzyskiego horyzontu.

• Gość: mlody Re: Miasto kupi nowe samochody IP: *.kielce.net.pl 11.03.04, 08:26
        Trzeba Sygucia du..ę wozić wygodnym samochodem. Ten mistrz nad mistrze nie może
        się upaprać codziennym błotkiem, przysługujacym tylko plebsowi (czyli nam).
        Ponadto magister od fikołków musi dbac o swoje szlechetne ciałko i nie będzie
        się ani bratał z pospólstwem, ani narażał na utratę błysku obuwia.
    • Gość: Kielczanin Kupcie mi nowy samochód bede bardzo wdzieczny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 13:25
      ja bym im kazal jexdzic rowerem no conajwyzej maluchem!!
      • Gość: Zarzut Re: Kupcie mi nowy samochód bede bardzo wdzieczny IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 07:38
        Niech im kupią Syrenki.Te musiały mieć remontowane zawieszenie co rok.Tak były
        skonstruowane.Na te dziury w jezdniach szkoda dobrego samochodu.Lancię dać
        trzeba Piotrowskiemu ,bo to On ze Stępniem wyposażyli miasto w taki
        samochód.Trzeba być albo pijanym albo dostać łapówkę aby kupić to włoskie
        główno!A tak na marginesie dwa samochody im nie wystarczają ,czy musi każdy
        dupę wozić oddzielnie.A ile kosztują etaty kierowców?Pewnie co rok?Najskromniej
        ze 100.000 złotych,to tyle co jeden dobry samochód.
        • Gość: Gieniu Re: Kupcie mi nowy samochód bede bardzo wdzieczny IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 22:58
          Na zachodzie prezesi nawet dużych firm nie mają kierowcy.Sami jeżdzą.Czy u nas
          nie można wprowadzić takiego zwyczaju.Obecnie panuje zwyczaj wschodni,szef musi
          pić alkohol szklankami!Pora ten zwyczaj zmienić.Pan Prezydent i jego Zastępcy
          pić nie powinni i sami prowadzić samochody oszczędzając miastu najmniej 100.000
          złotych.Czyż nie pięknie Panie Lubawski.Może Pan pierwszy w skali kraju da taki
          przykład.Problem ze zdobyciem świadectwa kwalifikacji.Ale czy to problem przy
          intelegencji, naszego kochanego przez wszystkich kielczan Prezydenta.Toć to
          psycholog spojarzawszy na naszych ukochanych wybrańców,bez słowa sprzeciwu da
          takie zaświadczenie.Problem mi się wydaje z panem Przewodniczącym Rady ,bo ten
          od alkoholu raczej nie stroni.Ale pal sześć jak musi taki być przewodniczącym
          RM to zarezykowałbym dać mu tego kierowcę.Miasto i tak zaoszczędzi na nowe 2
          samochody po sto baniek każdy ,do końca ich kadencji-tych wybrańców!
          • Gość: BBB Pan Prezydent nie da!!! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 13.03.04, 23:11
            Bo Pan Prezydent ma w dupie :))))
            • Gość: Filip Re: Pan Prezydent nie da!!! IP: 69.156.224.* 13.03.04, 23:55
              Problem mi się wydaje z panem Przewodniczącym Rady ,bo ten
              od alkoholu raczej nie stroni.Ale pal sześć jak musi taki być przewodniczącym
              RM to zarezykowałbym dać mu tego kierowcę.Miasto i tak zaoszczędzi na nowe 2
              samochody po sto baniek każdy ,do końca ich kadencji-tych wybrańców!
              ________________________________________________________________________________

Jak juz tak lubi wypic to mozna go wozic karetka i to tez taniej wyjdzie.
              Na przyklad wypozyczyc karetke z kierowca od miejskiego pogotowia, by w pelnej
              gotowosci stala pod UM. Tam kierowcy napewno jezdza za conajmniej polowe tej
              sumy.
              Ale wydaje mi sie ze UM na etaty kierowcow zatrudnia tylko zasluzonych sb-kow
              lub czlonkow rodzin wiernych zawartosci koryta.
            • Gość: Zarzut Re: Pan Prezydent nie da!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 08:20
              Może fachowcy z "Koszernej",która tak lansowała w wyborach Lubawskiego zapyta
              dlaczego miasto aż tylu musi zatrudniać kierowców do wożenia dup dygnitaży
              miejskich.Zapowiadał oszczedności i korzyści dla miasta jak tylko zostanie
              prezydentem i co?Same straty jak działka na Slichowicach 6 milionów,ponad
              200.ooo odsetek dla Mitexu,mieszkania dla Wołowca i szereg innych a teraz
              jeszcze taka ilość somochodów i etaty dla nich.Widać jaki to fachowiec dbający
              o stołki dla swoich.Kto dał na kampanię to ma posadkę.Moim zadniem rozpisać
              trzeba jak najszybciej referendum o odwołanie Lubawskiego.Miasto i my wszyscy
              tylko na tym zyskamy,gdyż każdy następny będzie napewno lepszy od niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka