Dodaj do ulubionych

Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego

11.10.10, 20:55
Bufon Lubawski pokazuje gdzie ma wyborców. Przecież on zawsze najmądrzejszy, a to będzie Kielczan uczył jak po europejsku parkować, bo był i widział, a to nas refleksją na temat sztuki wysokiej przez duże W zaszczyci, bo płyty w domu ma, a to znowu pokaże jaki pan z niego ważny, nie będzie się wdawał w pyskówki ze swołoczą, co śmiała z nim w szranki stanąć. A co? Ma się swoje zasady niewzruszone! Niechże on w przyszłości taką niezłomność u siebie w domu praktykuje, bo Kielczanie mają już dość nieomylnego Wojtusia. Pomachajmy mu na pożegnanie drodzy wyborcy.
Obserwuj wątek
    • reveletion24 Brawo Wojtek! 11.10.10, 20:59
      Wojtek wie na czym stoi, i doskonale zdaje sobie sprawę, że nikt nie ma z nim szans! Więc kładzie na nich lachę, a oni się pienią :) Lubawski, Wrzałka, Gierada i Jarubas to konkretni ludzie, którzy mają bardzo duże zasługi - udokumentowane - a nie wykreowane!

Takie są fakty.
      • Gość: Takie sa fakty Re: Brawo Wojtek! IP: *.starachowice.vectranet.pl 11.10.10, 21:22
        Oto "dokonania" Lubawskiego:

- Przekret z lotniskiem (wywlaszczenie gruntow pod kopanie)
        - Realizacja autostrady przez osiedle mieszkaniowe (odciecie sypialni Kielc od centrum)
        - Najdrozszy parking swiata (z niedorobionymi taflami wodnymi)
        - Rozkopane cale miasto (korki korki korki)
        - Wzrastajace bez trzymanki zadluzenie

Lubawski nie ma szans na druga ture...
        • Gość: max Re: Brawo Wojtek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.10, 21:30
          Auuuu,Auuuuuu wyja smetnie komuszki..
          Pieski szczekaja a karawana idzie dalej.
          Wojtek wygrywa w 1 turze.
          Ale,ale czekamy wreszcie na pierwsze rezygnacje....juz wrobelki cwierkaja :-)

• Gość: / Re: Brawo Wojtek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.10, 23:52
            nie jestem fanem Lubawskiego ale przy tych konkrkandydatach moze wygrac w I turze
            • atomm Zegnaj Wojtek! 12.10.10, 08:40
              No coz kontrkandydaci WeLa nie gwarantuja poprawy, niektorzy nawet pogorszenie...
              Ale WeL strzela sobie sam samoboje i przez to przegra.
              Autostrada przy Bocianku to jawna kpina z mieszkancow tego osiedla, wsyscy sasiedzi sie odgrazaja ze zaglosuja przeciwko niemu.
              Ludzie maja juz dosc jego pychy i kretactw.
              Zwyciezca niestety bedzie przypadkowy...
        • Gość: Garaż Re: Brawo Wojtek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:10
          cyt"Przekret z lotniskiem (wywlaszczenie gruntow pod kopanie)" Chłopie to czyste pomówienie a to grozi sprawa karną. Lubawski moim zdaniem jest najlepszym prezydenetm a to, że obudzisz się po wyborach z mocnym kacem to weź sobie już w łeb to wbij
          • atomm Zegnaj Wojtek! 12.10.10, 08:42
            Chlopie, ktos napisal cos o czym wszyscy wiedza, a ty mu grozisz???
            Wez sie nie osmieszaj...
        • antywel Re: Brawo Wojtek! 13.11.10, 10:06
          Jeszcze drogie audi do kompletu
      • Gość: Anna VETO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 21:26
        Kielczanie - proszę Was - nie głosujcie na Lubawskiego - on tak nie może traktować ludzi !
        • wasz_pan Re: VETO -wsiowaTV to nie ludzie, a tym bardziej 11.10.10, 21:32
          konkurenci, to nie ludzie do traktowania

Można Lubawskego nie znosić, ale nie można pozwalać, by to odbierało rozsądek

Pan z wami
          • Gość: Anna Re: VETO -wsiowaTV to nie ludzie, a tym bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 21:53
            Mam nadzieję, że ta buta i zarozumiałość zgubi tego "twojego" prezydenta !!!
          • Gość: lkj Re: VETO -wsiowaTV to nie ludzie, a tym bardziej IP: *.kielce.vectranet.pl 11.10.10, 21:58
            "taktyka"-czyli miasto mam w nosie a taktycznie to wygram, aby dokonać kolejnych czynów typu::sprzedać taniej niż proponują,kupić tanio-oddać w pracach budowlanych,obiecać marmurowe dno silnicy i gondole...a ludki z Kielc to kupią,zabetonować pozwolą, a ja za cztery latka fiu fiu do Krakowa......a "moi" ludzie będą zarobieni.
          • Gość: buraczany Re: VETO -wsiowaTV to nie ludzie, a tym bardziej IP: 77.223.220.* 11.10.10, 21:58
            Wystarczy popatrzeć na zdjęcie, super symptomatyczne. Ale czy Kielczanie coś w ogółe kumają ?
          • Gość: terminator Re: VETO -wsiowaTV to nie ludzie, a tym bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:27
            Lubawski Was połknie w pierwszej turze, i to należy mu się bo jest najlepszym prezydentem Kielc. A jego zasługi są udokumentowane a nie wykreowane, jak wielu waszych kandydatów. Ludzie którzy patrzą realnie na maisto widzą zmiany dokonane za jego prezydentury. A wiadome w Kielcach jest wielu ludzi, którzy chcieli by była tutaj wiocha. Wojtek ma racje, nie ma co sie z tymi pchającymi do włądzy bić publicznie, będzie to pewnie wyglądało komediancko.
        • Gość: Borix Re: VETO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:11
          Ludzie zagłosują, już tak padasz hieno , że prosisz..... o j zapiejesz kogucie w czasie nocy wyborczej, Lubawski was pokona
          • Gość: Misiek Re: VETO IP: 94.254.250.* 12.10.10, 07:53
            Sluchajcie, to forum to jakas masakra. Przeciez wiekszosc z tych wpisow robia sztaby Lubawskiego, Gierady i Kowalczyka, a i Platformers z wpisem o ptaszkach sie pojawil. ZENADA :)) Nic nowego, ale widze ze wpisowicze sa niezwykle zagorzali ;)) smieszne!!!!!!!!
      • Gość: zbych Re: Brawo Wojtek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 21:55
        oj wie, wie ...głównie na układach i układzikach
        ale co tam ktoś tam krzyknie z ... a lud głupi to kupi
        • Gość: AAA trzeba rozmawiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:01
          ze znajomymi rodziną sąsiadami t namawiac do glosowania przeciw WL
          • Gość: Piotrek Re: trzeba rozmawiac IP: 188.33.73.* 11.10.10, 22:13
            WOJCIECH LUBAWSKI MA WIZJE ROZWOJU MIASTA JEST TO JEDYNY PREZYDENT OD CZASÓW PREZYDENTA RZEPKI KTÓRY KONKRETNE ZASŁUGI DLA ROZWOJU KIELC ODZYSKANIE TARGÓW KIELCE OD POZNANIA INWESTYCJE DROGOWE KIELECKI PARK TECHNOLOGICZNY ITD
            • Gość: korki Re: trzeba rozmawiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:20
              Kolego podzielam Twoje zdanie i masz racje po Rzepce i On. Ciekawe kto sprzedał Targi Kielce??? A wy komedianci, którzy kłamiecie i go mieszacie z błotem powiem wam, obudzicie się na kacyku po wyborach a ja będę triumfował, oj nie prędko dostaniecie się do koryta
          • Gość: he Re: trzeba rozmawiac IP: 77.223.220.* 11.10.10, 22:42
            Wśród ludzi myślących analitycznie, z solidnym wykształceniem nie znalazłem do tej pory fana pana WL. Nie jesteśmy członkami wspólnoty krk...a ta jest liczna więc FAKTycznie różnie może być...
            • Gość: peszek Re: trzeba rozmawiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:46
              A czy człowiek bo AGH to dla Ciebie źle wykształcony??? Dla mnie on jest najelpeszym kandydatem
      • Gość: reveletion24 Re: Brawo Wojtek! IP: 94.254.250.* 12.10.10, 07:50
        Reveletion24 - taaak, ci panowie sa baaardzo konkretni, w debacie bylo widac, jaki PSL konkretny, widac tez jak prowadza kampanie w tv i radiu, tylko za czyje pieniadze co??
    • Gość: Dexturek Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:09
      Jaki Buffon:)?człowieku ochłoń. Ja jestem jego wyborcom i co ma mnie gdzieś, podzielam jego zdanie jak w 45 min może wypowiedzieć sie tylu kandydatów??/ Czy Komorowski miał debatę w czasie 1 tury? Kielczan nie ma co uczyć, połowa nie umie parkowac nawet na ulicy. Ja i tak na niego zagłosuje
    • Gość: ten sen Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:14
      Co teraz widzą, że Lubawski ma 50 procent to wszyscy zagrają razem by walić w niego ciosami i oszczerstwami ale to nie nie pomoże, Lubawski wygra w cuglach
      • Gość: dexturek Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:18
        Ci którzy chcą na niego zagłosować zagłosują, wiadome jakie ma zasługi dla miasta jaką ma wizję rozwoju i co robi. Tylko kotlety polityczne dośc niestrawne jego atakują i upatrują szansę na jego obczernienie , ale już po wyborach obudzicie się z kacykiem powyborczym gdy Lubawski wygra, to jedyny kandydat i w nim upatruje przyszłość tego miasta
        • Gość: Sceptyk Nie ochodzą mnie konkurenci Przeydenta - IP: 81.219.189.* 12.10.10, 17:15
          jego mam dość i tyle. Nie wiem kto może być gorszy, miał 8 lat i widzę co zrobił z miastem, to mi wystarczy.
      • Gość: hehe Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: 77.223.220.* 11.10.10, 22:36
        Ja też jestem "wyborcom " i glosuję tylko na ludzi wykształconych i inteligentnych .
        • Gość: maniak Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 23:58
          Pan Hehe i he ma taki sam IP IP: 77.223.220.* gratuluję głupoty....jeżeli masz już obczerniać wela to zaloguj się parę razy na nowym IP debilu
      • Gość: he Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: 77.223.220.* 11.10.10, 22:43
        Raczej w kręgach wiadomych, jak to w klerykowie :)
        • Gość: rexona Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:46
          JAk zm9ieniasz nicka to wyloguj sie bo stale jest to same IP
          • Gość: sterotyp Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.chello.pl 11.10.10, 22:52
            ha ha ha, napisał ten co sam używa kilkudziesięciu nicków w jednym poście a błędy językowe i argumenty w każdym z nich takie same...
            czyś ty się chłopie szaleju najadł?
            w ten sposób robisz Lubawskiemu zntyreklamę!
    • Gość: Homer Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:21
      Ta kupa przeciwników nie wskura nic, Ci co mają na Pana Lubawskiego głosowac będą. Jestem młodym kielczaninem i będę na niego głosował po raz kolejny bo ten facet ma jaja i jest konkretny, konsekwentny i jak ma cel to do niego dochodzi, to jest prawdziwy włodarz.
    • Gość: silver Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:24
      Ta "polityczna fala" nie jest mu potrzebna, nie jest w żadnej partii nie boi się. Dla mnie to jest gość, który pokazuje ( i takie mam zdanie) nie powinny być samorządy polityczne. I wynik będzie oczywiście wiadomy, ja stawiam także na Lubawskiego
    • Gość: schołocz Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:26
      A JA NA LUBAWSKIEGO I TAK ZAGŁOSUJE.....I MOŻECIE PISAC SZUMOWINY RÓZNE SZMATŁAWCE NA JEGO TEMAT ALE TEMU CZŁOWIEKOWI NIE ZABRUŹDZICIE NIC, MĄDRZY LUDZIE WIDZĄ, ŻE SIĘ STARA....PRECZ OD LUBAWSKIEGO
      • roman_baryczko Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego 12.10.10, 05:40
        Lubawski dokładnie tak samo traktuje ludzi jak jego przydupasy tu na forum. Jak widać dla nich wszyscy, którzy się z nim i z nimi nie zgadzają to "szumowiny"! Mądrzy ludzie widzą, że sie stara, ale mu kurde nie wychodzi. Madrzy ludzie kolego to mają w d... starania a dla nich liczą się efekty a nie starania. A jakie są efekty każdy widzi...
        • Gość: remig Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:24
          Poczułem się KMIECIU OBRAŻONY. JESTEM WYBORCOM LUBAWSKIEGO ALE SZUMOWINA NIE JESTEM I CHYBA KMIECIU UWAŻAJ Z TYM CO PISZESZ, ALBO POWIEDZ MI TO PROSTO W OCZY ZOBACZYSZ JAK POGADAMY PODKIELECKI KMIECIU
    • Gość: Ullalalla Lubawski wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:36
      Lubawski wygra i tak już się stanie:)
      • Gość: kibolek Re: Lubawski wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:42
        Gdyby nie LUBAWSKI Korony nie byłoby w tym miejscu w który teraz się znajduję. Jestem za tym gosciem. Teraz gdy Korona jest w ! lidze każdy podpina się po to,....a Ojcem chrzestnym był właśnie Lubawski i chwała mu za to
        • atomm Re: Lubawski przegra 12.10.10, 08:47
          Korona to jeszcze jeden dowod indolencji WeLa

Wpakowal kupe kasy w pilkarzy-nierobow, a w miescie nie ma wystarczajacej ilosci przedszkoli...
          Kto mu pozwolil moje pieniadze wyrzucac w bloto???
          • Gość: phi Re: Lubawski przegra IP: 77.223.220.* 12.10.10, 09:02
            W III kadencji jesli znów będ "stanowić' ci sami radni dobrze byłoby pomyśleć nad tronem i koroną z diamentami. To dopiero będzie Innowacyjny Pomysł, który przyciągnie tłumy turystów.
            • Gość: Z Re: Lubawski przegra IP: 217.98.6.* 13.11.10, 01:43
              NIGDY LUBAWSKI
          • Gość: XENIA Re: Lubawski przegra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:25
            Gdyby nie to , korona byłaby już dawno na dnie. Przedszkoli jest wiele sama mam dziecko. I moim zdaniem dobrze zrobił, co w mieście wojewódzki miałoby nie być drużyny? Teraz każdy atakuje go o wszystko, a co zrobili wasi kandydaci dla Kielc?
        • Gość: z Re: Lubawski wygra IP: 217.98.6.* 13.11.10, 01:41
          buhaahahaha ojciec chrzestny Ludzie!!!! co wy wypisujecie !!!! kase musial wykorzystac to stadion jest..........
          Warchoły do siebie rządzic ,a nie tutaj.... dosyc lubawskiego....
    • tyfusplamisty Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego 11.10.10, 22:52
      Ej! Koleś od "kacyka wyborczego", załóż se jeszcze z dziesięć nicków i powypisuj pod każdym z nich pochwały dla swojego idola. Będzie wyglądało, że jest was więcej.
      • Gość: spocoRysiek Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:37
        malkontenci do Radomia!
    • Gość: ANTY (C)WEL Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: 85.134.222.* 11.10.10, 23:22
      ha ha ha biedaczysko ale sie opisalo w poscie....no coz pan Lubawski polożył lage na tych wszystkich kmiotkow ktorzy nie majac wlasnych programow chca sie spotykac i dyskutowac o...no wlasnie nie ma o czym wiec szkoda czasu...trzymam kciuki za Wojtka
      • Gość: gierom Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: 81.219.70.* 11.10.10, 23:50
        Lubawski=bezrobocie w Kielcach.
        • Gość: hmm Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: 77.223.220.* 12.10.10, 08:30
          i GUłag zwierzęcy.
    • Gość: xenia Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 23:55
      co wieśniaki boicie się Pana Wąsatego :) strach Wam w dupy zagląda, oj tak tak
      • Gość: micrus Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 23:56
        Teraz nawet PO atakuje marszałka Jarubasa choć razem rządzili 4 lata:) śmiechu warte. Pisiorki atakuję Lubawskiego a tamci PSL
      • Gość: hmm Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: 77.223.220.* 12.10.10, 08:34
        W Rosji rosną brzozy jak dęby a u nas klony miotlaste.
    • Gość: jasiek Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.netcity.pl 12.10.10, 00:13
      taktyczne zagranie i sie nie dziwie, ze takie. Kto by zyskal na takiej debacie? tylko konkurenci. To oni musza sie pokazac, Lubawski by tylko stracil.
      • Gość: korona MKS Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.chello.pl 12.10.10, 04:23
        Śródmieście i Posłowice głosują na p. prez W. Lubawskiego.
        • roman_baryczko Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego 12.10.10, 05:46
          Chyba samo śródmieście, bo reszte osiedli zastał "murowane a zostawi drewniane":D
          • Gość: kolog56 Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:28
            TAk tak tak Lubawski
      • Gość: wyborca Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:28
        A co by Lubawski stracił??Jaki plan na rozwój miasta ma senator Banaś? Prócz tego, że chce póścić ruch przez rynek i zamknąć strefę płatnego parkowania? A Może codziennie będzie stał przed urzędem i wręczał róże każdemu obywatelowi i odbierał telefony jak każdy zadzwoni? A Świerszcz co proponuje?
        • Gość: wsiuk Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 13:11
          wsiuk mówi: banda wsiowourzedasów kacyka WueLa to banda magistruf co konczyli na tajnych kompletach szkołe u Massalskiego, tego co dawał dyplomy jego łócelni wsiowym co konczyli AOK we Staszowie.
    • Gość: kielce Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.kielce.vectranet.pl 09.11.10, 11:56
      Wojtuś baj baj nie chcemy Cię już twojego sadzenia się baj baj
      • Gość: wer Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.10, 13:05
        Wystarczy już rządów ciemniaków z samorządu 2002!Przez 8 lat dorobili się wszyscy - i dosyć, dla zwykłej higieny trzeba ich zmienić!!!
        • Gość: ciekawy Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.kielce.hypnet.pl 09.11.10, 14:57
          Czy SAn-Epid dezynfekuje psią toaletę ???? Jeśli na małej pow. 10x10, podobno, rózne psiska, zwłaszcza labradory słusznej postury i goldeny tez, załatwiają swoje potrzeby to jak tam można wejś ze swoją shitzu ? Co może przynieśc psinka na fotel do salonu ? Czy nie szkoda pieniędzy na takie fanaberie Nikomu niepotrzebne, bo NIKT tam nie sprząta , a żywe istoty w Dyminach przeżywają piekło z racji przyjścia na świat w tej siermiężnej, dzikiej metropolii ? Czy to to jest normalne jeszcze miasteczko ?
          • Gość: AS Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 07:00
            Lubawskiemu mówie NIE
            • Gość: konserwator co Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 13:29
              Ta publikacja równie dobrze mogłaby mieć tytuł "Zadziwiająca troska Gazety Wyborczej". Reszta mogłaby pozostać bez zmian a i tak chodziłoby o to samo. Generalnie o bezprecedensową troskę kieleckiej "Gazety Wyborczej", a zwłaszcza autorki publikacji Joanny Gergont o los kandydata PIS-u Banasia w nadchodzących wyborach. Szanowna Pani Gergont, pragnę zauważyć, że:

1. do kościoła chodzą ci, którzy chcą. Chcąc uczęszczać decydują się również słuchać homilii
              swoich biskupów, proboszczów, księży. Nikt z uczęszczających nie traktuje tego jako
              obowiązku bo w istocie nie jest to przymusem. Poza tym, zawsze na czas homilii można
              wyjść, ale pełen kościół w jej trakcie wskazuje, że zwłaszcza tej homilii słuchano z uwagą.
              Może z uwagi na okres, a może ze względu na swoistą złożoność sytuacji w jakiej
              znalazło się lokalne środowisko polityczne bliskie Kościołowi

2. swoich słów biskup Ryczan nie wypowiadał w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" a
              wypowiadał je suwerennie w swoim Kościele, dla którego wiernych jest tutaj głową i
              którzy znaleźli się tam z własnej woli po to by tych słów wysłuchać. Niekoniecznie zatem
              biskup Ryczan musiał wypowiadać się w sposób, który satysfakcjonowałby "Gazetę
              Wyborczą" i jej miłośników czyli tak jak czynią to niektórzy hierarchowie polskiego Kościoła
              tak umiłowani przez "Gazetę Wyborczą" jak abp Życiński czy bp Pieronek. Cóż, Kościół
              w Polsce to jedni i drudzy

3. redaktor Gergont w swoim tekście z troską pyta skąd w słowach biskupa Ryczana bierze się
              przekonanie, że jedynym właściwym reprezentantem kieleckiej prawicy jest Lubawski. No
              właśnie, od siebie dodam dlaczego nie Banaś. To pytanie równie dobrze mogłoby brzmieć:
              lepszy dla samorządowych wyborców jest kandydat partyjny czy mający gdzieś
              jakiekolwiek partie ? Dla mnie wartość Lubawskiego jako bezpartyjnego kandydata lokalnej
              prawicy jest 100 razy większa niż jakiegokolwiek partyjnego kandydata lokalnej prawicy,
              niezależnie czy jest on z PiS czy z PO. Dlaczego ? Bo tylko prezydent Kielc mający gdzieś
              naburmuszone i sięgające po każdy stołek partie może na codzień współpracować bez
              konfliktów i przez kilka lat zarówno z zastępcą wywodzącym się z solidarnościowej opozycji
              lat 80-tych Sygutem czy utożsamianym z lewicą innym zastępcą Gruszewskim czy nawet
              zarówno z wieloletnim Skarbnikiem Miasta jak i wieloletnim członkiem SLD jednocześnie
              Chudzikiem. Może współpracować z więzionymi w stanie wojennym Dębskim czy Mazurem,
              a jednocześnie ze Skowronem mającym rodowód PZPR-owca. Gdyby to był prezydent
              partyjny, w tym przypadku PIS-owski w ratuszu byłaby pewnie cała armia namiętnie
              rozpolitykowanych Karysiów, Gorajów, Barańskich i innych. Z politycznej poprawności
              zajmowaliby się przede wszystkim szukaniem "haków" na pozostałych byleby tylko
              umocnić się na tak z trudem wywalczonych rubieżach.

4. Coś musiało być w tym, że i Śp. Gosiewski skłonny był poprzeć po raz kolejny
              Lubawskiego. Może widział politykę lokalną jako praktyczne rozwiązywanie spraw
              codziennych tutaj, a nie jako permanentną wojnę "na dole", toczoną na wzór Warszawki.

5. coś też musiało być na rzeczy, że dość szybko i dla niektórych niespodziewanie odsunął na
              boczny tor swojego ówczesnego asystenta Goraja, pęczniejącego od nadmiernej ambicji
              i woli sławy robiąc tym miejsce dla Marcina Perza. Coś też musi być na rzeczy, że
              natychmiast po śmierci posła Gosiewskiego zaczęło się bezpardonowe niszczenie Perza
              przez Banasia i Goraja, który obok niedowartościowanego Karysia stał się jednym z
              najbliższych popleczników Banasia w jego dwuznacznym kandydowaniu na fotel
              prezydenta Kielc.I chyba nie bez powodu matka zmarłego posła Gosiewskiego w
              wywiadzie dla tygodnika "Kielce Plus" numer 6/7 z września br stwierdziła, że obecnie
              kielecki PIS ma niewiele wspólnego z PIS-em, którym kierował jej syn. Może więc biskup
              jedynie wypowiedział i tak w zawoalowany sposób to co na temat kandydowania Banasia i
              tak wiedzą ci którzy wiedzieć powinni. A może resztę dopowiedzą ci z tak zwanej "grupy
              północnej" ale dopiero po wyborach. Zapewne przegranych dla Banasia i jego zauszników.

6. bezprecedensowa obrona Banasia przez "Gazetę Wyborczą" rodzi wątpliwości co do
              rzeczywistych intencji autorki. Zapewne sądzi, ze tylko ona wie dlaczego na to się
              zdecydowała. Tymczasem w Polsce pokrętna od lat linia tej gazety zrodziła w efekcie
              taki mechanizm: im mocniej kogoś broni "GW" tym mocniej wobec tego kogoś należy być
              podejrzliwym.

7. Oprócz odpowiedzi na takie pytania "GW" musi wystarczyć na dziś Order Orła Białego dla
              Michnika. Rezultat homilii biskupa przy urnie wyborczej musi pozostawić wiernym.
    • jaganova Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego 15.11.10, 20:41
      Lubawski w Radiu Kielce powiedział, że zamierza sprowadzić Chińczyków, bo są czyści, pracowici, kulturalni i tani. Czyżby z tego wynikało, że polscy pracownicy to chamy, lenie, brudasy i zbyt wiele trzeba im płacić? To może w takim razie sprowadzić z Chin czystego, pracowitego, kulturalnego i taniego prezydenta miasta?
    • Gość: LSD Re: Wybory 2010. Wszyscy na Lubawskiego IP: *.kielce.vectranet.pl 15.11.10, 21:58
      Lubawski wygra w pierwszej turze.
      Maruderom pozostaje marudzenie. Nic nie są w stanie wymyślić nic nowego i oryginalnego. Mogą tylko złośliwie komentować. I zwyciężać w udawanej walce z Mistrzem Diablo od walenia w zwapniałe i farbowane łby.
      Młodzi gniewni organizują happeningi z psami Kostkami i czynią próby aby bezdomne psy i koty nawróciły się na weganizm. Jak koza z kozą. To może uratuje ich Wirtualny Zaświat i loty kosmiczne w kierunku Chorej i Ciepłej Kasy. W najbliższych wyścigach do koryta.
    • Gość: wyborca A gó..no ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 22:36
      Luibawski aut !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka