Dodaj do ulubionych

Strefa logicznego parkowania

21.12.10, 21:24
jeśli informacje w artykule są poprawne i rzetelne, to Ci państwo mają rację. Strefa zaczyna się za znakiem, nie interesuje mnie uchwała rady miasta, bo znaki drogowe informują o czymś innym.

Prędkość? Obowiązuje za znakiem.
Zakaz wjazdu, ruchu - za znakiem.

Jest kilka wyjątków, ale są one dobrze oznakowane. Może więc wypadało by dodać dodatkową tablicę informacyjną na znaku D-44 z informacją że obowiązuje (o ile to prawnie możliwe) również przed znakiem.
Obserwuj wątek
    • photoreporter Strefa logicznego parkowania 21.12.10, 21:25
      "MZD przyznało, że znak D-44 "strefa płatnego parkowania" oznacza wjazd do strefy"

Jeśli D-44 oznacza wjazd do strefy, co jest jasno napisane, to oznacza że przed znakiem nie ma strefy, chyba że w Kielcach wjeżdża się do strefy platnego parkowania bezpośrednio ze ... strefy płatnego parkowania. buahahaha

Jeśli takie interpretacje przejmą policjanci, budżet zapełni sięszybko, bo przecież powinno być wiadomo że np na Kościuszki jest zakaz parkowania, a że znak jest w połowie to tylko tak informacyjnie.

Ludziom nieumiejętnie ustawiającym znaki sugeruję by wzięli się do roboty, a nie przerzucali swojego niechlujstwa na innych.
      Skoro wszystko jest tak jasno zapisane gdzies w "regulamienie Miasta Kielce", to po co znaki wogóle??
      • Gość: prawnik Re: Strefa logicznego parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 21:46
        Takich wlasnie mądrusiów mamy w MZD.... A w sądzie Państwo mają sądze z przekonaniem graniczącym z pewnościa sprawe wygrana ! :)
    • kzielinski2 Strefa logicznego parkowania 21.12.10, 21:47
      cytat "Tłumaczy, że znak pełni funkcję informacyjną. - Teoretycznie należy go postawić na samym początku ulicy, a w praktyce niestety, nie zawsze jest to możliwe, bo np. znak blokowałby przejście dla pieszych, chodnik czy nawet zagrażałby bezpieczeństwu. Z tego powodu czasami ustawiono go kilka metrów dalej - mówi." skoro nie da się postawić to dlaczego znak jednak został przestawiony i teraz stoi na początku ul, Wspólnej panie dyrektorze ?? a może zrobić panu zdjęcia i przesłać ?? wtedy nie będzie się już pan głupio tłumaczył !!
    • martaw22 Strefa logicznego parkowania 21.12.10, 21:59
      Na chwilę obecną znak został przestawiony na poczatek ulicy Wspólnej. Jeśli nie można z przyczyn technicznych stawiac znaków na początku ulicy, to dlaczego nagle ów znak się tam znalazł? Czy zmieniły się jakies przepisy? Skoro wg słów pana Czekaja nie ma żadnych wątpliwości, że to nie znak wyznacza strefę płatnego parkowania, to po co było go teraz przestawiać? W dodatku w miejscu, gdzie podobnież wcześniej nie mógł się znajdować?
      • Gość: MoD Re: Strefa logicznego parkowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 22:21
        usłyszałem brzdęk, argumentów p. Czekaja upadających na podlogę....
    • Gość: mayk Re: Strefa logicznego parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 22:03
      W takim razie na znaku powinna być tabliczka z info odkąd zaczyna się strefa. Jeżeli nie ma to i sprawy nie ma a te urzędasy z MZD powinne zostać wywlone przez Lubawskiego już dawno. Przecież to już nawet nie jest śmieszne.
    • Gość: ~ Re: Strefa logicznego parkowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 22:31
      Ze słów Pana Mędrca z MZD wynika, że każdy kierowca przed zaparkowaniem w strefie powinien się zapoznać z treścią uchwały rady miasta.
    • Gość: KeR Re: Strefa logicznego parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 23:00
      Z tego, co mi się przypomina znaki, które obowiązują przed, to są znaki odwołujące zakazy
      (Zakaz wyprzedzania, zakaz ograniczenia prędkości, zakaz zatrzymywania i postoju itp.)
      Inne obowiązują za znakami.
      • Gość: 1odessa mniemam ,iz egzamin na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 23:12
        powinniśmy zdawać ze znajomości uchwał Rady Miasta
      • Gość: że jak? Re: Strefa logicznego parkowania IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.10, 12:31
        Znak odwołujący wcześniejszy zakaz też obowiązuje za znakiem. Inaczej odwoływałby na tym samym odcinku co drugi nakazuje co by było nielogiczne. Jedyny znak jaki mi przychodzi na myśl który obowiązuje przed to znak postoju TAXI.
    • Gość: lolo Re: Strefa logicznego parkowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 23:12
      Jaja sobie robią . I to przed wigilią ? Pomylili święta z Wielkanoca ?! Pani9e Czekaj, nie wygłupiaj sie pan ...
    • Gość: Paweł Re: Strefa logicznego parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 23:54
      Sam nie raz parkowałem zaraz przed znakiem płatnego parkowania bo tez uważam, że dopiero razem z nim zaczyna się strefa. Nigdy nie dostałem mandatu. W tym przypadku nie interesuje mnie co mówi uchwała rady miasta. Za to znaki mówią same za siebie. Jest multum miejsc, które teoretycznie znajdują się w strefie płatnego parkowania a w rzeczywistości znaki tych miejsc nie obejmują tam tez czasem się wciskam.
      • Gość: ck_kc Karę anulować IP: 46.112.11.* 22.12.10, 01:00
        Karę anulować. STOP.
        Znaki przestawić. STOP.
        Czekaja zwolnić*. STOP.

* z obowiązku wygłaszania irracjonalnych i bzdurnych argumentacji.

By żyło się lepiej...

P.S. Już to sobie wyobrażam: Parkingowy VS. cudzoziemiec.
        Parkingowy: - Szanowny Panie tutaj obowiązuje strefa płatnego parkowania.
        Cudzoziemiec: - What?
        • spirit_horse Re: Karę anulować 22.12.10, 09:11
          Niedoczekanie ;-) od roku boksuję się z MZD i UM - wystawili tytuł wykonawczy za brak opłaty parkingowej. Oczywiście z naruszeniem przepisu i tu nie chodzi o jakieś skomplikowane prawnicze interpretacje, tu wprost przepis mówi co mają zrobić, żeby dobrze wypisać tytuł - a oni dalej swoje, wniosłem zarzuty do dwóch spraw to w jednej dopiero po decyzji SKO odpuścili, ale w drugiej bo im się przedawnienie zbliżało, mimo toczącego się postępowania - i pełnej świadomości błędów, bo prawniczym wodogłowiom wskazałam konkretny przepis - nie przejmowali się ani oni tytułem, ani UM że sprawa się toczy i tytuł jest wystawiony z rażącym naruszeniem prawa - to zajęli wynagrodzenie. Radośnie poinformowała mnie jedna Pani, całkiem śliczna z resztą ;-), że takie były prikazy z góry. Mamy więc organ administracji publicznej, który mówiąc kolokwialnie ma gdzieś przepisy, w sumie nawet takie podstawowe jak ustawa o egzekucji w administracji. Ale w zasadzie na co urzędasowi przepis jak ma władzę, na co stosowanie ustaw, prawo jest dla obywateli UM i MZD nie muszą ich przestrzegać, oni mają MISJĘ.
          • trudziorrus Re: Karę anulować 22.12.10, 16:11
            popieram Twoje działania. Ja też się z nimi boksuję. Mnie zarzucili, że pięć lat temu miałam w samochodzie fałszywą kartę co oczywiście stwierdził przez szybę kontroler-wybitny specjalista od fałszerstw. D...py nie ruszyli żeby kartę dać do badania. Chcą kasy i już, reszta ich nie obchodzi. A jak złożyłam odwołanie do SKO do za tydzień zablokowali mi konto nie czekając na decyzję he he he tacy są genialni. Po prostu - Lubawskiemu kasy brakuje to stają na głowie żeby ukraść bo uczciwie zarobić im się nie chce
    • pawkrz Chciwość i głupota to są główne czynniki 22.12.10, 09:52
      którymi kierują się nasi urzędnicy. Chciwość, bo jak sobie wyliczą ile by zarobili za parkowanie paru samochodów przed tym znakiem to ich aż telepie ze złości i głupota, bo nie mogąc logicznie argumentować brną w zapiekłym uporze. Dochodzi jeszcze urzędnicza bezkarność i postkomunistyczne myślenie "co mi tu będzie byle chłystek podskakiwał, jam jest wielki urzędnik i wywrę na chłystku całą urzędową presję łącznie z puszczeniem w skarpetkach"
    • kroluzloty Strefa logicznego parkowania 22.12.10, 10:04
      Proponuję by strefa płatnego parkowania obejmowała posesję radnych i Lubawskiego - nie kumają problemu .Uchwały miasta powinny zachęcać do rozwoju biznesu . Uchwalanie głupkowatych przepisów odstrasza kapitał który omija miasto a nie chodzić z puszką i dochodzić się w sądach o grosze jak u Karguli
      • Gość: szwed Re: Strefa logicznego parkowania IP: *.toya.net.pl 22.12.10, 11:21
        A ja jestem z miasta Łodzi i nie znam uchwał rady miasta Kielc bo i po co. Mnie dotyczą znaki drogowem a nie jakieś wypociny pseudourzędników. Do sądu z tymi urzędasami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka