Dodaj do ulubionych

Lokator nieświadomy, a ludzie się boją

19.02.11, 15:01
nareszcie sie ktos tym zainteresował! szkoda ze Pani nie opisała jaki smród jest na tej klatce!!! powinien do jego mieszkania wkroczyć sanepid, skoro śmierdzi tak ze sie przejsc nie da
Obserwuj wątek
    • Gość: qer Re: zrobiłeś fajne foto brudnej klatki schodowej IP: *.kielce.vectranet.pl 19.02.11, 16:42
      niestety sąsiedzi przesadzają - mówi psychiatra. Ciekawe, czy tez chciałaby mieszkac z kimś takim? Może lokatorzy powinni losowi dziękowac, że mają chorego i mogą się z nim bratać. Wybaczac, sprzatac po nim i tak dalej. Otrzeżwijcie, drogie "eilty" - co Wy ludziom proponujecie.
    • alboalboalbo Lokator nieświadomy, a ludzie się boją 19.02.11, 17:45
      Kolejny przykład. Niezrównoważony gość robi co chce, a wszyscy pozostali mogą go co najwyżej pocałować gdzieś.
      • Gość: Szczur Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 17:48
        Wszyscy czekają aż się tragedia zdarzy Winnych oczywiście nie będzie
        • Gość: Ja Wyrżnąć wszystkich chorych. Najpierw na głowę, IP: *.aster.pl 19.02.11, 20:53
          później na serce, w dalszej kolejności na płuca.
          a potem jak wam przyjemniej - garbatych, kulawych, zasranych, zasmarkanych itp, itd.
      • Gość: Edek Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 22:02
        alboalboalbo napisała:
        > Kolejny przykład. Niezrównoważony gość robi co chce, a wszyscy pozostali mogą g
        > o co najwyżej pocałować gdzieś.

Za to są dziesiątki służb, które zatrudniają tysiące biurw, te z kolei dostają miliony złotych, a jeśli zliczyć w całej skali kraju to miliardy i jak przyjdzie co do czego to rozłożą ręce, bo my nic nie możemy. Lud jednak jest tak zaczarowany, że stęka: inaczej nie można, tak musi być i już ponad pół miliona urzędników sobie hula, a by "pracowali" dzień w dzień odbywa się strzyżenie baranów i wyrywanie im ostatnich złotówek.
    • Gość: grg Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 17:56
      podajcie adres pani "doktor", która twierdzi ze sąsiedzi przesadzają
      zameldujemy jej tego pana, niech sie sama przekona
    • ya-nek Lokator nieświadomy, a ludzie się boją 19.02.11, 18:19
      A w Kielcach nie ma szpitala psychiatrycznego? Tam jest miejsce dla psychicznie chorych ludzi.
      • Gość: autor Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 00:33
        Zapewne jest, ale jeśli chory nie chce się leczyć to zmuszenie go do tego jest rzeczą bardzo skomplikowaną o ile nie niemożliwą. I nie zgadzam się, ze każdy chory psychicznie powinien być z automatu zamknięty w szpitalu. Ci którzy potrzebują jak najbardziej tak. Ale są ludzie, którzy mogą normalnie czy względnie normalnie funkcjonować w społeczeństwie i powinni w nim być. Piszę to "ogólnie", nie odnosząc do opisywanej w artykule sytuacji.
    • Gość: bondarenko alex fajny materiał do zabawy w rekach dyssocjala IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.11, 19:43
      .
      • Gość: Tomek Ojej dziecko ma kaszelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 19:52
        więc trzeba sąsiada wyrzucić. Pomóc nie łaska? Złożyć się na opiekę, ja kogoś kto będzie sprawdzał, czy bierze leki. Najlepiej to pozbyć się go jak śmiecia.
        • Gość: Wojtuś ...zrobiłeś fajne foto brudnej klatki schodowej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 20:37
          Habdasiątko,
          zrobiłeś fajne foto brudnej klatki schodowej,
          nie gniewam się na Ciebie za kasowanie moich wypowiedzi,
          każdy ma jakąś misję,
          ja - tworzenie,
          Ty - kasowanie...

• max_heiliger ojej, wariacik ma pie...zyka 19.02.11, 20:41
          no ale przeciez to jest śmieć
          • tom.gorecki Re: ojej, wariacik ma pie...zyka 20.02.11, 09:12
            max_heiliger napisał:

> no ale przeciez to jest śmieć
            Wpadnij do niego - wbije ci pewnie ten sztylecik w pustą głowę...
        • Gość: autor Re: Ojej dziecko ma kaszelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 01:36
          Ale dlaczego mają się dodatkowo "zrzucać" na opiekę? Płacą składki zdrowotne (a przecież to zrzutka na leczenie nas wszystkich), płacą podatki ( w tym na opiekę społeczną). Zrzucasz się dodatkowo na leczenie sąsiada chorego na cukrzycę albo z niewydolnością krążenia-na pewno jest jakiś w pobliżu? Dbasz o dzieci w pobliskim domu dziecka i tak dalej? Idę o zakład, że nie. Więc jakim prawem dyktujesz tym ludziom, co mają robić i za co jeszcze płacić? Bo tak?
          Zresztą co do psychicznie chorych często widać dwie skrajne i tak samo idiotyczne postawy. Pierwsza: zamknąć wszystkich jak leci gdzieś daleko od "normalnych" i po problemie. Druga: udawajmy, że jest cacy i jesteśmy tacy postępowi, wyrozumiali, sami się opiekujmy i się napawajmy jacy jesteśmy oświeceni i wspaniali. Tylko, że to g... prawda i chorym wcale nie pomaga. Choroba psychiczna chorobie psychicznej nierówna. Najpierw musi być być psychiatra, który zdiagnozuje, oceni jak leczyć i czy człowiek może funkcjonować w społeczeństwie, czy nie jest dla niego zagrożeniem. Potem w przypadku nieszczęśników bez bliskich, którzy się zaopiekują pozostaje opieka społeczna. Która może (i mam wrażenie wręcz powinna-ale to chyba marzenie) próbować w jakiś sposób wyjaśnić, zaangażować lokalną społeczność. Wierzę, że ludzie mogą chcieć pomóc, ale muszą -na tyle na ile to możliwe-rozumieć istotę choroby i wiedzieć, że nie są zostawieni sami sobie zwłaszcza w sytuacjach, gdy czują się zagrożeni przez chorego. To co piszesz (naprawdę bez obrazy) to przepraszam za wyrażenie: pie...nie dla samego pie...nia
        • Gość: inna-wiara Re: Ojej dziecko ma kaszelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 14:43
          polska to kraj katolików -chrześcijan, powinna byc miłośc a jest nienawiść, dziękuję wybieram inną wiarę
    • road_66 Lokator nieświadomy, a ludzie się boją 19.02.11, 23:25
      "On na tej klatce śpi, załatwia potrzeby fizjologiczne, wymiotuje, obdrapuje ściany, pali papierosy, a wtedy moje dziecko, które jest alergikiem, natychmiast zaczyna kasłać -"

o k... co za argument. Żal d.. ściska syneczek pokasłuje gdy sąsiad leje im na drzwi. :D

Co nie znaczy, że nie ma problemu, chora osoba nie powinna pozostawać bez opieki samemu. Mieszkańcy oczywiście woleliby żeby problem sam zniknął, na bruk z dziadem albo uśpić jak psa. Tacy są ludzie.

Swoja drogą był ostatnio artykuł w wyborczej (chyba w Dużym Formacie) o specjalnym programie przekazywania mieszkań osobom chorym psychicznie w USA.
      • Gość: wojtuś Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 23:28
        "o k... co za argument. Żal d.. ściska syneczek pokasłuje gdy sąsiad leje im na drzwi. :D"

Rozśmieszyłeś mnie.
        Dziękuję Ci.

• Gość: autor Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 00:23
        A według Ciebie ci ludzie nie powinni się przejmować pokasłującym syneczkiem i tym, że ktoś im leje na drzwi tylko pochylić się z troską nad sąsiadem, który prawdopodobnie ma problem i może stanowić dla nich realne zagrożenie? Bo mnie osobiście bardziej interesowałoby dobro dziecka, własne i innych sąsiadów. Może mają trochę wyobraźni i zdają sobie sprawę, że samo pochylenie się z troską nad chorym psychicznie człowiekiem to trochę mało? Kilka miesięcy temu na tym samym portalu był artykuł o chorym facecie, który faktycznie podpalił mieszkanie sąsiadów. Cała rodzina, łącznie z małym dzieckiem spłonęła.
        Mam w rodzinie osobę chorą psychicznie i jak czytam takie gadki jak to co napisałeś/aś to nie wiem, czy się śmiać czy płakać. To nie jest choroba somatyczna, w której mniej więcej wiemy czego się spodziewać. Człowiek chory psychicznie potrzebuje wsparcia rodziny i otoczenia, ale jednocześnie musi mieć opiekę specjalistów. Po prostu musi. Tego nie można zrzucać na sąsiadów i zostawić ich samych sobie z chorym i przez tę chorobę niezwykle uciążliwym człowiekiem. Być może również przez chorobę niebezpiecznym. Nie chodzi wcale o stygmatyzowanie ludzi psychicznie chorych, ale jeśli opisywana osoba załatwia swoje potrzeby fizjologiczne na klatce schodowej, grozi sąsiadom i generalnie chyba nie radzi sobie sam to coś jest bardzo nie tak.
      • Gość: 71 Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 13:17
        Według mnie to ktoś sobie ostrzy ząbki na mieszkanie. Matka faceta się wyprowadzia to chcą też jego eksmitować i może ktoś już czeka w kolejce żeby zająć taniej mieszkanko. Moim zdaniem brakuje tutaj nadzoru opieki społecznej nad przyjmowaniem leków, brakuje zwykłej pracy społecznej żeby nauczyć faceta porządku. Jeśli ma w domu taki smród, że czuć na klatce, to nie dziwię się, że nocuje na klatce i jak chce wejść do domu to go cofa i wymiotuje ;) nie dziwi też niechęć do pracy społeczne w terenie osób do tego skierowanych.
    • elwis1 Lokator nieświadomy, a ludzie się boją 20.02.11, 02:58
      W tych Kielcach to chyba same cioty mieszkają skoro nie potrafią trwale wyeliminować chwasta. Czyżby chlubna tradycja kieleckich "scyzoryków" przeszła już do historii?
    • tom.gorecki oczywiście, że przesadzają - wszystkich nie zabije 20.02.11, 09:10
      Też myślę, że on wszystkich chyba nie da rady zabić, więc bez przesady. A jak przyjdą panie z opieki i on nim coś będzie robił, to w sądzie lokatorzy wyciągną wycinek ww artykułu i pokażą, że "w gazecie pisali, że oni przesadzają", więc nic nie robili. ;-)
      • Gość: norway2011@wp.pl "..musi mieć opiekę specjalistów. Po prostu musi." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 11:08
        "...musi mieć opiekę specjalistów. Po prostu musi."

Hahahaha! jak masz kasę na prywatnego lekarz to masz opiekę specjalisty, jak nie masz kasy na prywatnego lekarza to nie masz opieki specjalisty. Mnie boli ząbek, wczoraj wziąłem tabletkę i nie widzę innej możliwości niż wizyta u prywatnego DENTYSTY ? czy mam rację ? mam!
        • Gość: norway2011@wp.pl Podajcie mi adres dobrego dentysty !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 20:08
          Nie możecie mieć pretensji do chorego o to, że nie ma kilku tysięcy złotych rocznie na prywatne leczenie, a jeśli w ramach NFZtu można się gdziekolwiek leczyć (co nie jest według mnie możliwe) to podajcie mi adres dobrego DENTYSTY! hahahahaha!

Nie możecie mieć też do mnie pretensji, że boli mnie ząb!
          • Gość: ząbek Podajcie mi adres dobrego dentysty !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 11:19
            No i nie ma tego dentysty...
            ...a co dopiero o psychiatrze można pomarzyć.
            • Gość: kvi Re: Podajcie mi adres dobrego dentysty !!! IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 12:35
              a jeszcze ciężej znaleść dobrego schizofrenika...
              • Gość: ząbek piąteczka :) Proszę Państwa, mam do leczenia ząbek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 14:01
                Nie rozmawiajmy o chorobach psychicznych
                skoro mamy problem
                z popularnym bólem zęba...
                • Gość: fundusz :( no i nikt nie wie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 09:38
                  • Gość: smutek... ból... :( no i nikt nie wie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 14:39
                    :( no i nikt nie wie...

...gdzie dentysta przyjmuje. Ten NAJLEPSZY dentysta.
                    • Gość: :( :( no i nikt nie wie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 16:31
                      • Gość: :( no i nikt nie :( no i nikt nie wie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 11:29
                        :( no i nikt nie wie...
                        • Gość: psycholog Re: :( no i nikt nie wie... IP: 76.73.71.* 28.02.11, 15:38
                          nikt nie wie gdzie jest dentysta w ramach nfz ... :/
                          • Gość: gdzie ten dentysta Nikt, nie wiem, że się kocham w Ewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 10:22
                            • Gość: Najlepszy dentysta Nikt nie chce powiedzieć... gdzie ten dętysta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 10:08
                              • Gość: ząbek Najlepszy dentysta w ramach nfz ? gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 08:09
                                Jak Wy oczekujecie, że chory psychicznie człowiek sam się wyleczy skoro jesteście do tego stopnia prymitywni i nieinteligentni, że nie potraficie podać adresu dobrego dentysty w Kielcach w ramach NFZ ? zacznijmy od leczenia i wychowywania sąsiadów chorego człowieka...
                                • Gość: Houda zgadzam się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 21:44
                                  • Gość: psycholog no i nie ma tego dentysty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 22:22
                                    • Gość: spadochroniarz lecimy w górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 10:07
                                      • Gość: Tra... Tra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 10:07
                                        Tra...
                                        ...ta, ta, ta,... bum! bum! bum! bum!!!
    • franky26 brawa dla pani psychiatry 20.02.11, 17:48
      Niech ta biegła psychiatra sproboje wrocic wieczorem do domu przez ciemna klatke obok prawie dwumetrowego gościa który coś do siebie krzyczy. no ale statystyki mówią ze schizofremicy są niegroźni...co potwierdza to co sie stało w morawicy: kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,9136650,Schizofrenik_ranil_kobiete___Bo_Bog_tak_chcial_.html
      • Gość: czytelniczka Zostałam napadnięta przez taką osobę.. IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:11
        Ja też niestety mieszkam w bloku z sąsiadką chorą psychicznie. Po za wyzwiskami, grożeniem zdarzyło się także pobicie. Napadła mnie gdy wchodziłam do bloku. Była policja , robiłam obdukcje i co i nic..Policja odmawia dalszej pomocy..twierdzą że są bezradni.Sama chora wykrzyczała dzielnicowemu że możecie mi gó... zrobić bo mam żółte papiery. Sprawą tej pani zajmowało się już kilku dzielnicowych..generalnie nie zrobili nic.Sytuacja bez wyjścia a chora terroryzuje sąsiadów. Boję się wyjść z mieszkania ponieważ chora potrafi sie zaczaić i kilka godzin obserwować czy jestem w domu.Ja naprawdę nie przesadzam.
    • Gość: elle Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.unknown.vectranet.pl 02.03.11, 17:54
      pamietam ze kilkanacie lat temu na Szydlowku wlasnie grasowaly dwie panie zwane potocznie "Smerfetkami" byly to siostry, zajmowaly sie grzebaniem w sietnikach, co znalazly to zaniosly do domu. Wiem ,ze mialy eksmisje i zabrano je do domu opieki. Wspolczuje.
      • Gość: konklużyn Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 08:11
        Gość portalu: elle napisał(a):
        'Wspolczuje. "

wsadź sobie w d... bierne i pasywne współczucie...
        jak widzisz głodne czy zaniedbane dziecko to trzeba pomóc a nie współczuć
        czyny się liczą, a nie teksty wydrukowane na forum
    • Gość: o Re: Lokator nieświadomy, a ludzie się boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 10:17
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka