Dodaj do ulubionych

Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowania

19.05.11, 22:22
z sesji rady miasta (uchwała budżetowa):

"Tablica upamiętniająca 20 rocznicę lądowania Papieża Jana Pawła II w Kielcach /rozdział 92604/ - 15.000 zł." o treści:
"Z tego miejsca, w dniu 3 czerwca 1991r., błogosławiony Jan Paweł II rozpoczął papieską pielgrzymkę po Ziemii Świętokrzyskiej. W 20 rocznicę tego wydarzenia wdzięczni Kielczanie".

Smacznego Kielczanie!
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowani 19.05.11, 22:44
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9624441.html //
    • Gość: puk, puk! Re: Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 22:53
      PARANOJA!!!
      Ciekawe, kiedy upamiętnią sedes, do którego śp. papież raczył się załatwiać w trakcie pobytu w Kielcach.
      Pomnikowo-betonowe łby, stawiajcie sobie tablice, ale za własne pieniądze!!!
      • Gość: / Re: Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 23:25
        beznadziejne katolickie becwaly
        • Gość: konus1 Re: Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowani IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 08:17
          To jest chore, pogańskie chyba lub szamańskie obyczaje, a gdzie BÓG ?
          • Gość: ben Re: Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowani IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 08:46
            Jan Paweł II cieszyłby się znacznie bardziej, gdyby radni zobowiązali się do uczciwego reprezentowania interesów mieszkańców miasta. To taki komentarz do wczorajszych głosowań.
    • Gość: ~ Re: Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 08:50
      15 tysięcy za tablicę? Taniutko :)))
      Pokropek wliczony w cenę?
    • Gość: z klerykowa rodem Re: Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowani IP: *.kielce.hypnet.pl 20.05.11, 13:05
      Treść uchwały dowodzi, ze rządzą nami wielcy myśliciele, bo nikt przeciętny by czegoś takiego nie wymyślił. Na kolana maluczcy, marudery i malkontenci.
      • Gość: bezradny Re: Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowani IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 20:09
        Szkoda tylko,że pamięć jest tak zawodna.Troszkę szkoda,że nie potrafiliśmy przyjąć godnie Papieża,ale teraz się odświeży sumienie i będzie ok.
        • Gość: Filip Re: Homo - Homini IP: *.dsl.bell.ca 21.05.11, 02:29

.....mam jednak cicha nadzieje ze Kielczanie zdobeda sie na upamietnienie Tragedii Smolenskiej...ja juz mam projekt....beda to w skali 1:1 szczatki rozbitego samoloty prezydenckiego....a pomiedzy mimi porozrzucane czarne tablice z nazwiskali osob ktore zginely nieopodal lotniska Sewiernyj....

Taka ascetyczna dokumentalna forma bedzie najlepszym , wstrzasajacym wyrazem przekazu...tego co stalo sie 10.IV.2010.

...wiec prosze juz nienarzekac.
          • Gość: zklerykowaniestety Re: Homo - Homini IP: *.kielce.hypnet.pl 21.05.11, 08:07
            NIe jestem na niczyim Rynczu i będę prezentował swoje poglądy, bo ZAWSZe to robiłem, czy się to komuś podoba czy nie. Zaden kolorowy mi nie będzie mówił czy mam NArzekać czy nie. Koniec kropka.
          • Gość: ~ Re: Homo - Homini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 09:09
            Gość portalu: Filip napisał(a):

>
            > .....mam jednak cicha nadzieje ze Kielczanie zdobeda sie na upamietnienie Trage
            > dii Smolenskiej...ja juz mam projekt....beda to w skali 1:1 szczatki rozbitego
            > samoloty prezydenckiego....a pomiedzy mimi porozrzucane czarne tablice z nazwi
            > skali osob ktore zginely nieopodal lotniska Sewiernyj....
            >
            > Taka ascetyczna dokumentalna forma bedzie najlepszym , wstrzasajacym wyrazem pr
            > zekazu...tego co stalo sie 10.IV.2010.
            >
            > ...wiec prosze juz nienarzekac.

Zgłoś się do specjalisty. Ale musi być najlepszy bo twój przypadek jest bardzo ciężki.
            • Gość: F. Re: Homo - Homini IP: *.dsl.bell.ca 22.05.11, 03:46
              Rząd przegrywa walkę z biurokracją.
              ( ...nigdy przeciez takiej walki nie podjal...czysty smiech z Polakow pracujacych na utrzymanie urzednikow panstwowych ..)
              Urzędników nie ubędzie. ...( napewno nie...czy ubylo kiedys ludzi ktorzy nic nie potrafia oprocz przekladani papierkow...tymbardziej teraz gdy nieudolnosc rzadzacych mozna zawsz wytlumaczyc niedoskonaloscia UE....i zawsze bespiecznie zbankrutowac....czyli zyc na koszt innych...)
              Więcej nawet - ich ponad 300 tysięczna armia wkrótce znacznie się powiększy...( sama sie nie powiekszy, powiekszy ja strach PO przed utrata wladzy ..)
              Ma ona bowiem możnych sojuszników. Prezydent zablokował szeroko reklamowaną ustawę o zwolnieniach, a na dodatek - uprzedzając ewentualne redukcje, dyrektorzy urzędów zaczęli na potęgę zatrudniać nowych...( ...dostali zielone swiatlo....od Komoruskiego....to historia o tym jak PO zamierza wykonczyc robotnikow i chlopow....generalnie polskie rodziny....wszyscy beda mieli prace i zapanuje dobrobyt....i wszyscy beda mogli ogladac seriale...o szczesliwych narodach zyjacych w dostatku.....a milionerow nam juz wystarczy....tych rodem z UB.

313,3 tys. osób - tylu urzędników pracuje w administracji centralnej
              282,2 - tyle osób miało pracować w urzędach po planowanej redukcji
              50 tys. zł - tyle średnio płacimy rocznie pensji jednemu urzędnikowi
              16 - tylu Polaków przez cały rok pracuje na jednego urzędnika
              1000 zł - tyle każdego podatnika kosztują co roku pensje urzędników

• Gość: gość Re: Homo - Homini IP: *.kielce.vectranet.pl 22.05.11, 08:52
                Prezydent RP to Komorowski a nie Komoruski baranie
    • Gość: lili Re: Kolejny pomnik w Kielcach, tym razem Lądowani IP: *.unknown.vectranet.pl 22.05.11, 12:43
      usmialam sie, to juz tylko na to zasluguje,
    • Gość: młody Przy okazji - rozliczyc budowę w Maslowie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 13:02
      Chemr robił konstrukcje, Lasy dały drewno, co potem się z tym stało ? Kto zabrał, kto przywłaszczył ?
      Rozmyło się ...
      Przypomnijcie dlaczego Papiez nie chciał siedzieć w kurii, tylko poszedł oglądac muzeum ?
      Co to było z tymi złotymi klamkami ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka