IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 14:26
www.rzeczpospolita.com.pl/dodatki/swie_020227/swie_a_13.html

Chyba właśnie się rozpoczął nowy sezon targowy w CTK. Widzieliście nową
elewację ? Jeszcze sam nie wiem, czy ona mi się podoba, no ale ‘pachnie’ trochę
nowoczesnościa; porównując CTK np. do centrum tagowo-kongresowego w
Norymberdze – no to trochę nam jeszcze brakuje.
Poczytałem wczoraj trochę na temat CTK i planów na rok bieżący. Podobno trzecia
edycja SACROEXPO – będzie największym wydarzeniem tego typu w Europie....:) Co
prawda wolałbym, aby to była impreza trochę innego typu . Może jakieś Hi-
Tech ?. Albo prawdziwie Ogólnopolskie Targi Pracy, na które zjechałoby 500
pracodawców i 50000 tyś poszukujących pracy, żeby o ‘łowcach głów’ nie
wspomnieć...:) ?... Ale nie ma co wybrzydzać :) Zawsze to będą ‘jacyś’ wystawcy
i goście targowi, którzy zostawią konkretne pieniążki w mieście; będą musieli
coś zjeść, no i gdzieś się przespać. (przy okazji – na Stoku budowany jest
kompleks hotelowo – rekreacyjny – ktoś zna jakieś szczegóły o jego rozwoju ?)

Ten sezon, to już 10 sezon CTK. Ciekawe jaki udział w rynku targowym w kraju
będziemy mieć pod koniec roku. Obstawiamy jakieś cyferki ? (może CTK ufunduje
jakąś koszulkę w nagrodę...:)

Ja stawiam na 15%
Obserwuj wątek
    • Gość: msz Re: CTK IP: *.exbud.com.pl / 10.40.18.* 28.02.02, 14:56
      Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> <a href="http://www.rzeczpospolita.com.pl/dodatki/swie_020227/swie_a_13.html">w
      > ww.rzeczpospolita.com.pl/dodatki/swie_020227/swie_a_13.html</a>
      >
      > Chyba właśnie się rozpoczął nowy sezon targowy w CTK. Widzieliście nową
      > elewację ? Jeszcze sam nie wiem, czy ona mi się podoba, no ale ‘pachnie&#
      > 8217; trochę
      > nowoczesnościa; porównując CTK np. do centrum tagowo-kongresowego w
      > Norymberdze – no to trochę nam jeszcze brakuje.
      > Poczytałem wczoraj trochę na temat CTK i planów na rok bieżący. Podobno trzecia
      >
      > edycja SACROEXPO – będzie największym wydarzeniem tego typu w Europie....
      > :) Co
      > prawda wolałbym, aby to była impreza trochę innego typu . Może jakieś Hi-
      > Tech ?.

Ale targi energetyczne i dominujący na nich temat odnawialnych źródeł energi to
      już prawie Hi-Tech.

>Albo prawdziwie Ogólnopolskie Targi Pracy, na które zjechałoby 500
      > pracodawców i 50000 tyś poszukujących pracy, żeby o ‘łowcach głów’
      > nie
      > wspomnieć...:) ?... Ale nie ma co wybrzydzać :) Zawsze to będą ‘jacyśR
      > 17; wystawcy
      > i goście targowi, którzy zostawią konkretne pieniążki w mieście; będą musieli
      > coś zjeść, no i gdzieś się przespać. (przy okazji – na Stoku budowany jes
      > t
      > kompleks hotelowo – rekreacyjny – ktoś zna jakieś szczegóły o jego
      > rozwoju ?)
      >
      > Ten sezon, to już 10 sezon CTK. Ciekawe jaki udział w rynku targowym w kraju
      > będziemy mieć pod koniec roku. Obstawiamy jakieś cyferki ? (może CTK ufunduje
      > jakąś koszulkę w nagrodę...:)
      >
      > Ja stawiam na 15%

Wziąwszy pod uwagę że MTP mają jakieś 50% rynku targowego w Polsce to my chyba
      mamy troszkę mniej, stawiam na jakieś 10%.

A czy można znaleść w internecie jakieś zdjęcie z tą nową elewacją CTK?

• Gość: Yahagi Re: CTK IP: *.kielce.tpsa.pl 06.03.02, 19:44
        Byłem na INTERTELEKOM w Łodzi.
        W porównaniu z CTK: ciasno i duszno; również problem z parkowaniem. Najadłem
        się czekoladek SIEMENSA i krówek od TelTechu.

A tak poważnie: przydałoby się, żeby nasz INTERNET/INTRANET miał tylu wystawców
        co oni. To są chyba jedyne targi w Łodzi, które się rozwijają; no i sama
        dziedzina też dość perspektywiczna. Może by pomyśleć o jakichś metodach
        przyciągnięcia wystawców do Kielc na jesień ? Warunki mamy zdecydowanie lepsze
        (jeja.... jakie oni tam mają ubikacje... już 3 godziny po otwarciu brakowało
        papierowych ręczników)

Swoją drogą: AGROTECH się zaczyna
        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=726619&dzial=kik010100

• Gość: maam Re: CTK IP: *.acn.waw.pl 07.03.02, 00:15
          Popieram pomysł z targami typu I-telekom w Kielcach, ja zawsze mówiłem, że
          tylko wysokie technologie itd, itp...

pozdrawiam
          • Gość: Prezes Re: CTK IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 06:45
            Widzieliście prezesa CTK, ma piękne włosy.......
            • jello_b Re: CTK 07.03.02, 08:08
              Gość portalu: Prezes napisał(a):

> Widzieliście prezesa CTK, ma piękne włosy.......

??? o ile wiem prezes CTK ma tzw. normalne włosy - nie mylisz go przypadkiem z
              kimś innym ?
              • maam Re: CTK 07.03.02, 13:21
                jello_b napisał(a):

> Gość portalu: Prezes napisał(a):
                >
                > > Widzieliście prezesa CTK, ma piękne włosy.......
                >
                > ??? o ile wiem prezes CTK ma tzw. normalne włosy - nie mylisz go przypadkiem z
                > kimś innym ?

Przeciez to Wojtek D napisal, bo ma taka radochę jak napisze jakąś pierdołę
                łącząc się z I-netem za pieniądze podatników
                • Gość: Yahagi Re: CTK IP: *.kielce.tpsa.pl 10.03.02, 14:55
                  Doooobra...

No to jak przyciągnąc powaznych wystawców na INTERNET - INTRANET ?

Wiecie zę w Łodzi na INTERTELEKOM nie było TPSA ?
                  • Gość: Yahagi Re: CTK - GW IP: *.kielce.tpsa.pl 03.04.02, 17:57
                    " Rozmawiał Ziemowit Nowak (02-04-02 15:26)

Centrum Targowe Kielce utrzymało drugie miejsce po Poznaniu w rankingu
                    organizatorów Polskiej Korporacji Targowej - wynika z ogłoszonego we wtorek
                    dorocznego raportu PKT. Powiększyło dystans do konkurentów i udział w rynku

Ziemowit Nowak: Mamy recesję, na targach coraz mniej wystawców i zwiedzających.
                    Czy w tej sytuacji można się cieszyć z sukcesu?

Tomasz Raczyński, prezes Centrum Targowego Kielce: Na tle innych wypadamy
                    dobrze. Cały rynek skurczył się w ubiegłym roku o 16,5 procenta, a nam udało
                    się utrzymać bez strat powierzchnię targową. Nie uważam, żeby w gospodarce była
                    recesja, bo jest wzrost, tylko spadł on do 1 proc. To raczej zastój. Jednak
                    branża targowa przeżywa go wyjątkowo boleśnie. Jeszcze niedawno mieliśmy ponad
                    40 organizatorów targów, teraz 26, a myślę, że wkrótce zostanie kilkunastu.
                    Wśród nich CTK, my się nie poddamy.

A co z tego mają kielczanie?

- Po pierwsze, dobrą pracę. Mam na myśli 80 zatrudnionych tu osób. Dodatkowo
                    podczas największych imprez pracuje nawet 500 osób - hostessy, pracownicy
                    gastronomii, technicy, instalatorzy. Mamy stałe umowy z 50 hotelami i
                    pensjonatami. Podczas czterech największych targów hurtem rezerwujemy tam
                    miejsca, podczas pozostałych imprez ich właściciele też nie mogą narzekać.
                    Niedawno wiceprezydent Kielc pan Jan Gwizdak powiedział, że dzięki nam branża
                    hotelarska ma 60 procent obrotów. Według naszych wyliczeń goście targowi
                    zostawiają w hotelach i restauracjach 15 milionów złotych rocznie. Moim zdaniem
                    CTK to doskonały przykład, jak miastotwórczo działają targi. "

I ta końcówka myślę, że jest najważniejsza. Mieszkańcy Kielc powinni mieć
                    świadomość jak dużo miasto zyskuje dzięki CTK, a ile może jeszcze zyskać...
                    • Gość: wredny Re: CTK - GW IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 20:20
                      zgadzam się - i dodam jeszcze że prawdopodobnie dzięki CTK powstaje nowy hotel(
                      czytaj miejsca pracy) na ulicy Batalionów Chłopskich.
                      • Gość: ZEN Re: CTK - GW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 00:02
                        Teraz to wszyscy (z Prezesem na czele) chwalą się CTK, a jak doskonale pamiętam
                        wielu, którzy choć dzisiaj władzy nie sprawują to nadal są prominentnymi
                        osobami, gdy CTK rodziło się w bólach zrobiliby (i częściowo zrobili) wszystko
                        aby pomysłodawców z tym targowym pomysłem utopić w czymkolwiek.
                        No cóż, bywa i tak, że po czasie okazuje się kto ma rację. Co do mnie to chowam
                        w "życzliwej" pamięci tych co tak chętnie topiliby wszystko co nie jest ich
                        pomysłem (a tak prawdę mówiąc to jak dotąd nic pozytywnego nie stworzyli)-
                        Cześć Ich Pamięci!!

pozdr. ZEN
                        PS. Pracownikom CTK szczerze życzę sukcesów
                      • Gość: jurek Re: CTK - gdzie ten nowy hotel??? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 14:17
                        W ktorym miejscu powstaje ten hotel???
    • Gość: Redakcja Re: CTK IP: *.kiel.gazeta.pl 05.04.02, 16:59
      Pan Dariusz Drąg, zastępca dyrektora Centrum Targowego Kielce ds. Tragów
      upoważnił redakcję do przekazania informacji, że CTK chętnie ufunduje nagrody
      dla uczestników takiej zabawy.
      • Gość: Redakcja Re: CTK IP: *.kiel.gazeta.pl 05.04.02, 17:00
        Oczywiście chodzi o zabawę zaproponowana przez Yahagiego w pierwszym poście
        tego wątku.
      • Gość: Yahagi Re: CTK IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 18:22
        Gość portalu: Redakcja napisał(a):

> Pan Dariusz Drąg, zastępca dyrektora Centrum Targowego Kielce ds. Tragów
        > upoważnił redakcję do przekazania informacji, że CTK chętnie ufunduje nagrody
        > dla uczestników takiej zabawy.

...:)))
        Ooo... to bardzo miło...:)))

Proponuję więc notować:
        Yahagi - 15%
        msz - 10%

... prosimy o kolejne głosy ....:))
        • Gość: wredny Re: CTK IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 18:46
          niech będzie 13%. Pozdrawiam wredny
          • Gość: Yahagi Re: CTK IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 23:11
            noooo... jeszcze jakieś głosy ?
            • ckdezerter Re: CTK 11.04.02, 08:03
              Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> noooo... jeszcze jakieś głosy ?

ok. to niech będzie 9%

• drs Re: CTK 11.04.02, 08:48
                Jeżeli udziały procentowe beda miały tendencje wzrostowe to ja stawiam na
                jakieś18%.
                • Gość: ZEN Re: CTK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 11:20
                  hola, hola proszę Państwa. Radzę zapoznać się szczegółowo z wynikami
                  Korporacji. Są takie dziedziny targów gdzie udział CTK wynosi 0%.
                  Siłą kieleckich targów są olbrzymie powierzchnie pod dachem. Ten atut był po
                  stronie CTK od samego powstania. Gdy inne miasta musiały budować centra
                  wystawiennicze od podstaw w Kielcach hale pod dachem już były. Dobrze się
                  dzieje że powierzchnie się powiększa i modernizuje.
                  Pamiętajmy jednak że choć Poznań jest poza konkurencją to Katowice, Kraków,
                  Trójmiasto a przede wszystkim Warszawa nie śpią choć dzisiaj może to tak
                  wyglądać. A do tego Wrocław chce organizować EXPO - uda czy nie - jednak gdyby
                  tak to może powstać baza na miarę XXI wieku... itd (np Biała Podlaska).

A więc spokojnie

Pozdr.ZEN
                  • Gość: MaMa Re: CTK IP: 212.244.139.* 11.04.02, 13:35
                    Gość portalu: ZEN napisał(a):

> hola, hola proszę Państwa. Radzę zapoznać się szczegółowo z wynikami
                    > Korporacji. Są takie dziedziny targów gdzie udział CTK wynosi 0%.
                    > Siłą kieleckich targów są olbrzymie powierzchnie pod dachem. Ten atut był po
                    > stronie CTK od samego powstania. Gdy inne miasta musiały budować centra
                    > wystawiennicze od podstaw w Kielcach hale pod dachem już były. Dobrze się
                    > dzieje że powierzchnie się powiększa i modernizuje.
                    > Pamiętajmy jednak że choć Poznań jest poza konkurencją to Katowice, Kraków,
                    > Trójmiasto a przede wszystkim Warszawa nie śpią choć dzisiaj może to tak
                    > wyglądać. A do tego Wrocław chce organizować EXPO - uda czy nie - jednak gdyby
                    > tak to może powstać baza na miarę XXI wieku... itd (np Biała Podlaska).
                    >
                    > A więc spokojnie
                    >
                    > Pozdr.ZEN
                    Katowice nie biorą udziału w rankingu- to jest tylko ranking Korporacji- nie
                    odzwierciedla prawdziwej sytuacji.
    • ckdezerter Re: CTK 11.04.02, 13:42
      Inne miasta nie śpią ale CTK też chyba nie śpi, ja w każdym razie co do
      przyszłości targów w Kielcach jestem optymistą.
      Tylko jedno ale, przydałby się jakiś porządny parking przed CTK-iem.
      • Gość: Yahagi Re: CTK - targi - RZ IP: *.kielce.tpsa.pl 11.04.02, 17:22
        Tak na marginesie: nastepne targi się rozpoczynają...

www.rzeczpospolita.com.pl/dodatki/swie_020411/swie_a_16.html
        • Gość: ZEN Re: CTK - targi - RZ IP: 217.99.1.* 11.04.02, 20:37
          Faktycznie w raporcie nie ma Katowic - ale tym bardziej polecałbym trochę
          spokoju w ocenie Kielc jako Drugiego Mocarstwa Targowego.
          Wydaje mi się że w obecnej sytuacji w sposób szczególny trzeba dbać o standard
          CTK dla wystawców i odwiedzających, atrakcyjność temetyki i imprez
          towarzyszących.
          Dawno nie byłem w CTK ale dojazd i parkingi to była pięta achillesowa.

A jak wypadły tegoroczne Targi Budownictwa? W branży budowlanej jest skrajnie
          źle, a co z wystawcami?

Pozdr.ZEN
          • Gość: Yahagi Re: CTK - targi - RZ IP: *.kielce.tpsa.pl 23.04.02, 19:52
            www.rzeczpospolita.com.pl/dodatki/swie_020423/swie_a_16.html

Europejski medal dla Centrum Targowego Kielce
            Centrum Targowe Kielce otrzymało europejski medal "Dla usług". Wyróżnienie
            przyznawane jest przez Urząd Komitetu Integracji Europejskiej i Biznes Center
            Club firmom, które świadczą usługi na najwyższym europejskim poziomie.

Nominowani do nagrody musza spełnić określone normy m.in. dynamika rozwoju
            firmy, zdobyte nagrody i certyfikaty, w jaki sposób firma przygotowuje się do
            wstąpienia Polski do Unii Europejskiej.

WW
            • yahagi Re: CTK - targi - RZ 21.05.02, 13:49
              Chyba PLASTPOL się zaczyna....
              • Gość: Yahagi Re: CTK - targi - RZ IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 12:38
                Wygląda na to, że z kalendarza imprez targowych wypadły imprezy motoryzacyjne.
                Ponoć dołek w branży...
                Tak całkiem nawiasem: pod dworcem nie ma już salonu Alfa Romeo; wyniósł się
                gdzieś, czy raczej został zlikwidowany ?
                • drs Re: CTK - targi - RZ 25.06.02, 15:42
                  Szkoda,ale powiedziano żo w przyszłym roku odbedą się.Co do salonu Alfy to w
                  spisie dealerów widnieje adres 1go Maja 191 EUROAUTO,czyli po prostu przeniesli
                  salon.
                  • yahagi Re: CTK - targi - RZ 01.07.02, 10:46
                    Czytałem artykuł, bodajże z piątkowego magazynu, poświęcony rankingowi miejsc
                    hotelowych zmontowanemu przez CTK, no i trochę się zastanawiam czemu miał on
                    służyć ? Komu potrzebny jest konflikt na takiej płaszczyźnie ? CTK (Raczyński)
                    zapewnia, że zależy mu na rozwoju miasta, ale taki ranking z całą pewnością
                    temu nie służy; tym bardziej sporządzany przez kogoś, kto nie jest – chciał ‘
                    nie chciał – bezstronny w tym temacie. Trochę ‘chore’ wydaje mi się tworzenie
                    takiej klasyfikacji w oparciu o ankiety sporządzane przez gości hotelowych. Też
                    jeździłem po targach i różnych szkoleniach i wiem jakie pierdoły ludzie
                    wypisują ‘po piwie’ w takich ankietach. Tak zebrane opinie w najmniejszym
                    stopniu nie odzwierciedlają jak się naprawdę rzeczy mają. Różne są wymagania
                    gości, różne standardy hoteli, różne też ponoszone opłaty. Ranking CTK naprawdę
                    ukazał pewne kuriozalne porównania: wynik hotelu „Świętokrzyski” jest taki sam,
                    jak PUSB... czyż nie chore ? Ten pierwszy ma full nagród, chyba w ubiegłym roku
                    dostał ‘złotą patelnię’, byli tam wysyłani ludzie z ‘Randki w ciemno’; a o tym
                    drugim nikt nie słyszał...
                    Wierzę, że CTK zależy na jak’najlepszej opinii gości targowych, no ale wg mnie
                    w temacie rankingu trochę przegięli krzywdząc niektóre instytucje. Jeżeli
                    koniecznie niezbędny jest im taki ranking, no to może niech zasięgną opinii np.
                    Zrzeszenia Hoteli Polskich, albo kogoś takiego, bo samodzielne tworzenie takich
                    porównań jest ‘konfliktogenne’... A przecież wiadomo, że hotele będą się
                    rozwijać tylko przy silnym CTK, a CTK odwiedzać będą goście targowi tylko
                    wtedy, gdy będą mieć do dyspozycji silne zaplecze targowe o zróżnicowanym
                    standardzie, bogatej ofercie ... itd. To przecież taka symbioza; może więc
                    jakieś wspólne stanowisko i wspólna strategia, zamiast szukania przyczyn do
                    konfliktu ?
                    • Gość: Yahagi Re: CTK IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 16:52
                      Przed CTK staje jakaś ‘rurkowa’ konstrukcja przypominająca scenę. Wie ktoś co
                      to będzie ? Pewnie związane z MSPO... ale co to ...??
                      • Gość: Yahagi Re: CTK IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 12:20
                        ED rozpisuje się dość krytycznie na temat MSPO. I nawet nie chodzi o same
                        targi, ale o możliwość wypełnienia wolnego czasu wieczorami po imprezie. Każdy,
                        kto jeździł kiedykolwiek po targach wie jakie to istotne :))). A te możliwości
                        są – trzeba się z tym zgodzić – dość ubogie. Mało dzieje się w Kielcach w
                        czasie, gdy odbywa się tu największa, międzynarodowa impreza. A szkoda, bo
                        przecież sami goście targowi mogliby robić naszemu miastu całkiem niezłą
                        reklamę.
                        Z tego co pamiętam – Święto Kielc powstało jako właśnie impreza towarzysząca
                        targom. Pomysł całkiem niezły, bo przez te kilka dni miasto naprawdę żyło. Jak
                        będzie w tym roku ? nie mam pojęcia, bo nie wiem jaki jest planowany przez
                        miasto termin. Ale fajnie by było, gdyby znalazł się ktoś, kto by koordynował
                        terminy różnych ciekawych wydarzeń w mieście, trochę ‘podpasowując’ je po MSPO.
                        Nie wiem czy to takie trudne, żeby np. dogadać się z właścicielami knajp, żeby
                        przypadkiem nie zamykali ich przed północą ...(?). Albo dogadać się z KCK i KTT
                        żeby pokazali coś na dużej scenie ...(?). Albo nawet ponownie pokazać w WDK
                        Panoramę Świętokrzyską.... (?). A może jakaś sztuka teatralna w parkowej muszli
                        (?). Albo jakiś koncert sponsorowany przez jakiś browar (?). Bądź jakaś
                        wystawa ‘rzeczy dziwnych’ (?) (ja np. mam 3500 biletów autobusowych komunikacji
                        miejskich z całego kraju – służę, jakby co ..:)). Pomysłów całe mnóstwo.
                        Gdyby TK (dawne CTK) troszeczkę się tym zainteresowało, i zamiast wydawać
                        ranking hoteli w mieście wydało informator o ciekawych wydarzeniach – byłoby to
                        z całą pewnością korzystniejsze. Wydaje mi się, że niejednokrotnie jeden,
                        wysoko postawiony gość z jakiegoś koncernu zbrojeniowego zrobić Kielcom może
                        lepszą reklamę, niż setki tysięcy złotych wydanych na foldery, nalepki i
                        długopisy.
                        Wszystko idzie w dobrym kierunku; tyle, że bardzo drobnymi kroczkami. Na
                        następny, jedenasty MSPO będzie TESCO ( zakupy do godz. 24..:)), dwie
                        kręgielnie no i przyzwoita – mam nadzieję – dyskoteka. Ale takie atrakcje
                        dla ‘targowiczan’ to są chyba wszędzie...
                        • Gość: rz Re: CTK IP: *.kielce.uw.gov.pl 27.08.02, 14:30
                          no właśnie - to wydawałoby sie oczywiste. Ale nie jest i to jest smutne :(
                          Zamiast narzekać, już dawno zarówno instytucje jak i prywatni organizatorzy
                          powinni dopasowywac imprezy do kalendarza targów, reklamować je na targach i w
                          hotelach(!), dołączać info do materiałów targowych (przed i w trakcie targów),
                          a same Targi Kielce, uważam, stać na to by były znaczącym sponsorem wielu
                          imprez! (tymczasem jedyny i świetny festiwal teatralny w Kielcach upadł...)
                          Do tej pory np. nie było w internecie pełnego i aktualnego spisu kieleckich
                          knajp i tego co się w nich dzieje, a wydawałoby się, że taka dobrze
                          rozreklamowana strona szybko by sie zwróciła. Dobrze w związku z tym, że
                          pojawiły sie "wici" (wszystkiego najlepszego!). Tymczasem na stronach targów
                          jest odnośnik na strony miejskie, gdzie nikt nie dba o takie rzeczy
                          (najszybciej aktualizowane są władze miasta ;-), na kawiarnie i restauracje już
                          nie starcza czasu...)
                          pozdr rz
                          • Gość: jurek Re: CTK IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 17:43
                            Mysle ze z czasem zaczyna to sie zmieniac.Na targi przyjezdza tez bardzo wielu
                            mlodych ludzi ktorzy chodza do pubów i wcale nie mowia ze jest nudno.A starsi
                            pewnie baluja na bankietach i tez milo spedzaja czas.Jestem pewien ze sie nie
                            nudza,a jesli tak to chyba tylko niektorzy.
                            • Gość: Yahagi Re: CTK -ALARM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 14:53
                              Właśnie się rozpoczęły ... od 6 do 8 11.2002
                              Jest dostrzegalny rozwój; dwa lata temu 40 wystawców, dziś - 58.
                              Połaziłem trochę po obiekcie.. standard - całkiem na korzyść. Czułem się jak w
                              Europie ..:))

Zachęcam - zapraszam.... wstęp - free...
                              • Gość: Yahagi CTK - udziały IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 19:15
                                www.ctk.com.pl/targi/index.php?pg_id=17&PHPSESSID=9fca64ca6c2f8fe15aadd37538bfeae0

...wychodzi, że MSZ powinien dostac koszulkę....:)
                                • Gość: Yahagi Re: CTK IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 11:35
                                  No i przy okazji ostatnich Targów wyszło na jaw, że kończy nam się wydolność
                                  komunikacyjna w tamtej części miasta. Jakby mało było ‘braku lotniska’ i clenia
                                  exponatów w błocie, okazało się, że wystarczy nie taka wielka znów impreza,
                                  żeby zakorkować miasto (tzn tamtą jego część). Inna sprawa, że chyba przy
                                  okazji tej imprezy nie była zamykana dla jednego kierunku ruchu ulica
                                  Zakładowa, jak to ma miejsce zazwyczaj. (swoją drogą – jak już ktoś to
                                  dostrzegł - może czas już pomyśleć o zmianie nazwy tej ulicy ? jakoś nie
                                  kojarzy się ‘najlepiej’). No i kwestia parkingów. Czy miasto ma jakieś
                                  propozycje dla TK ? Raczej pobytu w Kielczech nie będą mile wspominać ci,
                                  którzy znaczący czas spędzą na zakorkowanej drodze, bądź w poszukiwaniu miejsca
                                  do zaparkowania.
                                  Mieście nie zależy na rozwiązaniu tego problemu ? Chyba już pora na to...
                                  • robespierre2 Re: CTK 18.03.03, 19:59
                                    Rzeczywiście otoczenie CTK nie należy do fascynujących,elewatory zbozowe trudno
                                    zlikwidować,ale straszące obok CTK kontrukcje hal/stoja od niepamiętnych
                                    czasów,brak utwardzonych parkingów,to wstyd dla miasta.Sama ulica/nazwa
                                    Zakladowa tez jakby nie przystoi do takiego miejsca/.Właściwie jedynym w miarę
                                    cywilizowanym sąsiadem jest salon VW.Nie wpominam o infrastrukturze drogowej.I
                                    problem wcześniej poruszany.Kielce nie mogą nic lub prawie nic zaoferować
                                    gościom targowym/rozrywka/,bo rzeczywiście chyba skansen w Tokarni lub jaskinia
                                    Raj nie dla kazdego jest atrakcją.A goście targowi lubią sie zabawić w dobrym
                                    lokalu/pewnie z panienkami na rurze,dobrze zjeść,napić się,jakaś dyskoteka/,a
                                    tak na dobra sprawę mimo,że w mieście dużo pubów i małych knajpek to takich
                                    lokali dla tego typu klienteli jakby mało.I miasto traci,bo ludzie jadą się
                                    rozrywać i wydawać pieniądze do Krakowa.Tu uciekaja duże pieniądze.Może ten
                                    kompleks hotelowo-rozrywkowy na Stoku troszke rozwiąże sytuację?
                                    • Gość: hey Re: CTK IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 20.03.03, 13:29
                                      Moze ktos zna jakis pomysł jak usprawnic komunikacje w rejonie CTK,ulepszyć,
                                      poprawic estetyke tamtych okolic , oczywiscie nieduzym kosztem to prosze sie
                                      wpisywac.Moze gazeta przekaze je władzom miasta i kierownictwu CTK.
                                    • Gość: heys Re: CTK IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 20.03.03, 13:36
                                      Moze ktos zna jakis pomysł jak usprawnic komunikacje w rejonie CTK,ulepszyć,
                                      poprawic estetyke tamtych okolic , oczywiscie nieduzym kosztem to prosze sie
                                      wpisywac.Moze gazeta przekaze je władzom miasta i kierownictwu CTK.Ja proponuje
                                      aby cały chodnik szczególnie od tej ruiny parkingu aż do ul.Batalionow Wyłożyc
                                      estetyczną kostką brukową oraz poszerzyc maksymalnie ten chodnik,jak idą 2
                                      osoby z jednej strony i dwie z przeciwnej to ktos musi wejsc na trawnik( własne
                                      obserwacje przed salonem obronnym).Tak wię maksymalnie szeroki chodnik wyłożony
                                      ładną kosteczką, nie tylko przy samym budynku targów ale az do batalionów
                                      (przeciez jesli ktos zostawi samochód 100 metrow od wejscia to musi po tym
                                      chamskim chodniku isc)
                                      • tripis Re: CTK 20.03.03, 15:37
                                        nie czytałem wszystkich postów (przyznaję się), ale chcę wam powiedzieć, że dla
                                        mnie targi kieleckie to nr 2 w Polsce (jako dla zwiedzającego) i zdecydowany nr
                                        1 (jako dla wystawcy). Poznań jest wiekszy, bardziej reprezentacyjny, ale to
                                        jaki tam maja burdel organizacyjny, jak sa nadęci i puści zarazem kompletnie
                                        ich dyskwalifikuje. W okresach targowych ceny ida w gore o 100%, poznaniacy sa
                                        nieuprzejmi, w knajpach nie ma gdzie palca wcisnac a jak sie uda, to kelner cie
                                        olewa a pewnie i do zupy napluje.
                                        do Kielc na targi jezdze od 5 lat i z radoscia stwierdzam, ze targi sie
                                        rozwijaja a wraz z nimi miasto. Jest i gdzie zanocowac i gdzie zjesc i napic
                                        sie i pobawic a i crew CTK jest sympatyczniejsze, usmiechniete, umie docenic
                                        klienta, wystawce, goscia, jest pelne radosci, ze ktos przyjechal do Kielc i
                                        dba o to aby jeszcze kiedys wrocil.
                                        Tak trzymac a Poznan Wam niestraszny!
                                        • Gość: P.B Re: CTK IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 14:46
                                          tripis napisał:

> nie czytałem wszystkich postów (przyznaję się), ale chcę wam powiedzieć, że
                                          dla
                                          >
                                          > mnie targi kieleckie to nr 2 w Polsce (jako dla zwiedzającego) i zdecydowany
                                          nr
                                          >
                                          > 1 (jako dla wystawcy). Poznań jest wiekszy, bardziej reprezentacyjny, ale to
                                          > jaki tam maja burdel organizacyjny, jak sa nadęci i puści zarazem kompletnie
                                          > ich dyskwalifikuje. W okresach targowych ceny ida w gore o 100%, poznaniacy
                                          sa
                                          > nieuprzejmi, w knajpach nie ma gdzie palca wcisnac a jak sie uda, to kelner
                                          cie
                                          >
                                          > olewa a pewnie i do zupy napluje.
                                          > do Kielc na targi jezdze od 5 lat i z radoscia stwierdzam, ze targi sie
                                          > rozwijaja a wraz z nimi miasto. Jest i gdzie zanocowac i gdzie zjesc i napic
                                          > sie i pobawic a i crew CTK jest sympatyczniejsze, usmiechniete, umie docenic
                                          > klienta, wystawce, goscia, jest pelne radosci, ze ktos przyjechal do Kielc i
                                          > dba o to aby jeszcze kiedys wrocil.
                                          > Tak trzymac a Poznan Wam niestraszny!

eh, ciekawe czy kolega wie kto jest właścicielem CTK?
                                          Chyba nie? Ja podpowiem..... MTP
                                          • tripis Re: CTK 26.03.03, 08:55
                                            wiem, kto jest wlascicielem CTK
                                            ale wiem jak pracuje i pracowalo CTK
                                            zanim jeszcze MTP nie wsadzilo
                                            swoich brudnych paluchow w Kielce
                                            Nowy wlasciciel nie zmienil niczego
                                            co bylo dobre juz wczesniej.
                                            poza tym ja mowie o poziomie wspolpracy
                                            z personelem a to nie bardzo zalezy od wlasciciela
                                            zwlaszcza takiego, ktory siedzi w Poznaniu, liczy dudy
                                            z wplywow a o tym , ze istnieje CTK wie ze sprawozdan ksiegowych
                                            "kolego"
                                            :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka