Dodaj do ulubionych

biskup przeciw Nergalowi

10.09.11, 14:00
Z blogu Echa: Abp Sławoj Leszek Głódź napisał list do prezesa Telewizji Polskiej Juliusza Brauna, w którym protestuje przeciwko udziałowi Adama Darskiego "Nergala" w programie "The Voice of Poland". Juliusz Braun powiedział, że w programie "Nergal" ma się wypowiadać "w sprawach muzyki, a nie innych", co jest wyraźnie ustalone w umowie, która została z nim zawarta.

Każdy ma prawo wypowiadać swoje opinie o tym, co ogląda w telewizji. Jeśli mu coś nie odpowiada, oglądać nie musi. Twórczość „Nergala” jest mi obca, nie śledzę jej, tak jak abp Głódź, więc trudno mi oceniać czy wielki wpływ ma ona na widzów. jednak czasy cenzury, piętnowania za poglądy minęły, mam nadzieję, że bezpowrotnie. Jeśli ktoś może mieć wpływ na zawartość programu, to przede wszystkim widzowie, którzy opłacają abonament. Szacunek dla prezesa Juliusza Brauna, protest potraktował merytorycznie.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: biskup przeciw Nergalowi 10.09.11, 15:48
      Biskup Głódż zwany "Flachą" to może Nergalowi ...naskoczyć.Chyba za dużo wypił i ...ma zwidy diabelskie no i myśli że to Nergal? Za swoje czyny i tak ognie piekielnego dopadna. No naskoczyc.
      • Gość: POjeb Re: biskup przeciw Nergalowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 01:29
        Nergal - autorytet jeszcze do POlityki trafi.
        Za wstawiennictwem Belzebuba.
        • Gość: konus1 Wiara, IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 07:43
          Niech zajmie się sprawami wiary, która przez takich jak on gasnie w tym manipulowanym przez czarnych narodzie.
          • baltow_com Re: Wiara, 12.09.11, 05:54
            Przy braku reakcji środowisk odpowiedzialnych za kształtowanie postaw społecznych z racji pełnionych funkcjii,czy też zajmowanych stanowisk nasza telewizja publiczna przestanie nią tylko być,ale stanie się także "domem" też publicznym!Są w tym kraju myslące elity?Gdzie śrorowisko wynagradzanych tytułami i dyplomami inteligentów?!Czy to nie pole do Waszego działania?!
            Pewien komentarz o nergalu:
            "...niech by ten substytut muzyka o satanistycznych, antychrze scijańskich poglądach podarł Tore lub Koran to by raz na zawsze był potepiony przez cały ''cywilizowany swiat'' nie mówiąc juz o tym że islamisci i żydzi ortodoksyjni wydali by na niego wyrok smierci. Ale dla tercetu PO PSL SLD który opanował media w Polsce po morderstwie smoleńskim jest wszystko w porzadku?!..."
            menstream.pl/wiadomosci-na-serio/satanista-w-publicznej-telewizji-nergal-jurorem,0,866909.html
            "...Rzeczniczka telewizji Joanna Stempień-Rogolińska twierdzi, że TVP interesują "głównie muzyczne i wokalne kwalifikacje Nergala". Umowa z Nergalem "nie przewiduje żadnych wypowiedzi ze sfery pozamuzycznej".

Można dodać: na antenie TVP. Poza TVP - korzystając z medialno-promocyjnej dźwigni TVP - Nergal może się wypowiadać z pozycji autorytetu. I wypowiada się - także poprzez prezentowane zdjęcie. Ojciec Święty i gest szatana..."
            wpolityce.pl/wydarzenia/14331-niestety-potwierdzaja-sie-nasze-najgorsze-obawy-windowany-na-szczyt-przez-tvp-darskinergal-korzysta-z-okazji-i-zniewaza-ojca-swietego
            "...Podczas jego wykonania The Lazy Song Bruno Marsa guzik na "tak" zdecydował się nacisnąć jedynie Nergal, który odwracając się... nie poznał dawnego gwiazdora, w przeciwieństwie do pozostałych, wyraźnie zaskoczonych jurorów.
            Przedstaw nam się! - poprosił niezrażony muzyk, faktycznie nie mając chyba pojęcia, że nie patrzy na amatora. Ja chcę, żeby muzyka mnie łapała za gardło, za serce, a jak złapie jeszcze za krocze, to jest super. Ty zaliczyłeś wszystkie trzy bazy!...
            www.pudelek.pl/artykul/34822/fleszar_w_the_voice_of_poland_zlapales_mnie_za_krocze/
            HOME - www.baltow.com
            Blog - baltowcom.nowyekran.pl/
            • Gość: smurfadrala Re: zabobon Marks@Engels spółka z O.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 07:12
              XIXw wynalazek "narodowości bankierskiej" dla ludu pracujacego "twórczo" rozwijany przez
              Lenina, Stalina, Hitlera, Mao, Pol Pota, Bieruta i jego następców przyniósł światu
              sto milionów ofiar.
              Talibowie tej sekty najbardziej nienawidza chrzescijaństwa, innych religii boja sie jak ognia.
      • Gość: smakosz nergale,dody, srale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 13:53
        inaczej - "dzieci robactwo"
    • Gość: angrusz1 Nic dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 10:55
      Trudno się spodziewać , żeby biskup , ba !!! każdy katolik odbierał działania niejakiego Nergala pozytywnie .

Dla mnie też to działanie jest godne potępienia .
      • Gość: smurfmadrala Re: Holocausto = Nergal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 14:10
        Pierwsza ksywa Darskiego -"Holocausto", dlaczego przestał jej używać?
        Brzydka, niemodna, czy geszeftu gites nie przynosi?
    • sygitoyo Re: biskup przeciw Nergalowi 15.09.11, 23:27
      mając gdzieś pozycje i statusy osób fimujących się nickami "głódz", "braun"

- czy ich wypowiedzi są wyrazem konfliktu zaszczepionych w nich religijnych ideologii czy mają na celu wyłącznie dobro sponsorów czyli nas odbiorców opłacających publiczną TVP .
      • poodzian Re: biskup przeciw Nergalowi 16.09.11, 19:27
        Trzeba zagłosować na Palikota i pogonić kota klechom. Wygonić ich ze szkoły i przestać im płacić.
        • Gość: ŚMIEĆ Re: biskup przeciw Nergalowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.14, 07:06
          Niech ten Nergal czy jak mu tam na znak protestu natychmiast podrze i zdepta rosyjską konstytucję. No i niech oczywiście zrobi to wyłącznie pod murami Kremla. Dopiero wtedy będzie można stwierdzić jaki jest odważny w prezentowaniu swoich poglądów.
          • Gość: ooo! Re: biskup przeciw Nergalowi IP: *.kielce.hypnet.pl 22.05.14, 18:38
            No właśnie , nie tylko biskup przeciwny temu bohamezowi, Putin też szybko poznał się na tym świrze, wsadził do celi z gównami i wydalił z Rosji na 5 liet..teraz niech pan nergał spróbuje może odwiedzić kraje islamu, tam jego jeszcze nie znają a dobrze płacą np. Emiraty , ..numerek z koranem pokaże , tak jak z podarciem biblii,na pewno go pokochają... przecież naprawdę to jest wielki artysta..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka