Dodaj do ulubionych

REAL - KOMFORT

IP: *.kielce.tpsa.pl 06.03.02, 16:15
Czytam i czytam; a w dzisiejszym ED piszą o tym, że się jednak REAL nie
dogadał z KOMFORTEM i pozostałymi w sprawie normalnego przejścia i przejazdu
między obiektami. Ludzie nadal brną w błocie i łażą po trawnikach.

Zastanawiam się w jaki sposób można by wywrzeć presję na REALa, żeby ustąpili.
Przecież to wygląda idiotycznie..... łażenie po błocie więdzy takimi 'oznakami
cywilizacji'.

Macie jakiś pomysł, albo jakiś argument ..???
Obserwuj wątek
    • xxl+xxl Re: REAL - KOMFORT 06.03.02, 16:25
      Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Czytam i czytam; a w dzisiejszym ED piszą o tym, że się jednak REAL nie
      > dogadał z KOMFORTEM i pozostałymi w sprawie normalnego przejścia i przejazdu
      > między obiektami. Ludzie nadal brną w błocie i łażą po trawnikach.
      >
      > Zastanawiam się w jaki sposób można by wywrzeć presję na REALa, żeby ustąpili.
      > Przecież to wygląda idiotycznie..... łażenie po błocie więdzy takimi 'oznakami
      > cywilizacji'.
      >
      > Macie jakiś pomysł, albo jakiś argument ..???

Czekamy na argumenty, czyli na czas kiedy Real będzie miał w Kielcach realną
      konkurencje, bo na razie wszystkich ma głęboko...
      To ze trzeba słuchac klientów dotrze dopiero do nich wtedy, gdy spadną cyferki w
      rubryce "zysk" :-(
    • Gość: Kaczusia Re: REAL - KOMFORT IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 16:25
      Dziwię się, że władze miasta się tym nie interesują. Chociaż może jakby tak
      zebrać dużą grupe ludzi, która zadeptałaby trawniki przed Real'em, to może
      poszliby po rozum do głowy i zrobili chodnik.
    • Gość: maam Re: REAL - KOMFORT IP: *.acn.waw.pl 06.03.02, 16:31
      Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Czytam i czytam; a w dzisiejszym ED piszą o tym, że się jednak REAL nie
      > dogadał z KOMFORTEM i pozostałymi w sprawie normalnego przejścia i przejazdu
      > między obiektami. Ludzie nadal brną w błocie i łażą po trawnikach.
      >
      > Zastanawiam się w jaki sposób można by wywrzeć presję na REALa, żeby ustąpili.
      > Przecież to wygląda idiotycznie..... łażenie po błocie więdzy takimi 'oznakami
      > cywilizacji'.
      >
      > Macie jakiś pomysł, albo jakiś argument ..???

Obawiam się, że błąd został popełniony w momencie zatwierdzania projektu przez
      gminę... Popisał się architekt miejski uważając prawdopodobnie, że na terenie
      przeznaczonym pod budowę obiektów handlowych każdy postawi swoją budkę i jakoś
      się ludziska dogadają :-)

Ja już raz o tym pisałem na forum, ze zatwierdzając tego typu obiekty gmina
      powinna wymagać od inwestorów inwestycji w infrastrukturę w najbliższej okolicy.
      Chodzi o budowę niezbędnych dróg dojazdowych w okolicy, chodników, kładek nad
      ulicami dla pieszych, itp, itd...
      • Gość: Yahagi Re: REAL - KOMFORT IP: *.kielce.tpsa.pl 06.03.02, 16:43
        > Obawiam się, że błąd został popełniony w momencie zatwierdzania projektu przez
        > gminę... Popisał się architekt miejski uważając prawdopodobnie, że na terenie
        > przeznaczonym pod budowę obiektów handlowych każdy postawi swoją budkę i jakoś
        > się ludziska dogadają :-)
        >
        > Ja już raz o tym pisałem na forum, ze zatwierdzając tego typu obiekty gmina
        > powinna wymagać od inwestorów inwestycji w infrastrukturę w najbliższej okolicy
        > .
        > Chodzi o budowę niezbędnych dróg dojazdowych w okolicy, chodników, kładek nad
        > ulicami dla pieszych, itp, itd...

Błąd polegał na czymś trochę innym; w/g pierwotengo projektu, REAL miał oprócz
        hipermarketu postawić jeszcze zespoł sportowy, min. korty tenisowe. Tylko, że jak
        przyszło co do czego, to ze strony REALA (czyli METRO AG) zmienił się
        pełnomocnik; a jego nastepca stwierdził, że poprzednie zobowiązanie było
        prywatnym pomysłem nieobecnego już pana... więc z kortów nici.... A miasto nie
        potrafiło ich wyegzekwowac. No i kortów - nie ma.... A REAL jest bezkarny.
        Trzeba by zrobić to inaczej (następnym razem): zacząć od kortów, a potem pozwolić
        na stawianie hipermarketu...

Co do samej drogi, no to przeraża mnie, że nie ma jakiegoś narzędzia, którym
        można zmusić REAL do ustepstw. No i tu w/g mnie kłania się instytucja mediów w
        Kielczech: przecież kilka artykułów w tym temacie mogłoby narobić dużo 'zdrowego'
        szumu, co zmusiłoby jednak REAL do jakichś ruchów....

• Gość: Kaczusia Re: REAL - KOMFORT IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 16:49
          > Co do samej drogi, no to przeraża mnie, że nie ma jakiegoś narzędzia, którym
          > można zmusić REAL do ustepstw. No i tu w/g mnie kłania się instytucja mediów w
          > Kielczech: przecież kilka artykułów w tym temacie mogłoby narobić dużo 'zdroweg
          > o'
          > szumu, co zmusiłoby jednak REAL do jakichś ruchów....
          >

Możeby kilka artykułów z tytułami typu: "Real nieprzyjazny dla klienta"
          poskutkowałoby jakoś. Choć tak szczerze mówiąc, to dopuki nie będą mieli
          konkurencji ze strony innych hipermarketów to ich postępowanie rzeczywiście się
          nie zmieni.
          • xxl+xxl Re: REAL - KOMFORT 06.03.02, 16:54
            myslę, że Yahagi ma rację. Trzeba to zapodać do prasy i radia. Szlag mnie tez
            trafia, jak wracajac z Reala zaplanuje wizytę w Komforcie. Co mi pozostaje ?
            Wykrecanie na ulicy Bęczkowskiej (to ta co prowadzila do koscioła Jagwigi) albo
            nawrót koło Exbudu. GW, SL, ED, Radio Plus, Tak, Fama :-) uśmiecham sie do Was
        • Gość: Yahagi Re: REAL - KOMFORT IP: *.kielce.tpsa.pl 06.03.02, 16:56
          .. mam pewien pomysł:

W Danii w latach '70 mieszkańcy protestowali przeciwko złej jakości kleju na
          znaczkach pocztowyc (ktore się odklejały .. no i wiadomo...:)) Duńczycy zaczęli
          więc je przyszywać nićmi do kopert, co powodowało, częste uszkodzenia maszyn
          stęplujących.... Poskutkowało, w ciągu krótkiego czasu jakość kleju radykalnie
          sie poprawiła...:))

U nas można to zrobić tak:
          Trzeba zorganizowac pewną grupę ludzi, którzy 'przenosiliby' błoto z
          newralgicznego 'przejścia' do wnętrza REALA. 'Zanieśliby' hipermarket błotem,
          tak, że tamci musieliby wywrotkami je usuwać. Tylko żeby to miało ręce i nogi
          potrzebny byłby jakiś transport, który dowoziłby 'wolontariuszy' na odcinku:
          błoto - wejście do REALA, tak żeby ono nie zdązyło opaść na parkingu. Albo może
          jakieś koryto z błotem przed wejściem (błotem pobranym oczywiście z tego
          newralgicznego odcinka); 100 osób + plus przypadkowi ochotnicy, gdyby wykonało
          taką pracę przez 2-3 godziny (nie oszczędzając sklepów w alejkach - ci tez by
          się chyba wkurzyli wywierając presję na władzach). No i gdyby obecny był np.
          Paweł Solorz z jakąś kamerką, który filmowałby taki happenig (?) Nasz Real
          byłby sławny już nie tylko z tego, że tłumaczy klientom 'jak odpoczywają
          amury' ..:))!!! ale również że nie przeszkadzają 'mu' ubłoceni klienci....:))
          • Gość: Rembrand Yahagi w godzinach pracy popisał......... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 22:37
            "......Czytam i czytam; a w dzisiejszym ED piszą o tym, że się jednak REAL nie
            dogadał z KOMFORTEM i pozostałymi w sprawie normalnego przejścia i przejazdu
            między obiektami. Ludzie nadal brną w błocie i łażą po trawnikach.

Zastanawiam się w jaki sposób można by wywrzeć presję na REALa, żeby
            ustąpili.
            Przecież to wygląda idiotycznie..... łażenie po błocie więdzy
            takimi 'oznakami
            cywilizacji'.

Macie jakiś pomysł, albo jakiś argument ..???......"

Wziąłbyś się facet za robotę bo mnie wkurwiasz.

"......
            W Danii w latach '70 mieszkańcy protestowali przeciwko złej
            jakości kleju na
            znaczkach pocztowyc (ktore się odklejały .. no i
            wiadomo...:)) Duńczycy zaczęli
            więc je przyszywać nićmi do kopert, co powodowało, częste
            uszkodzenia maszyn
            stęplujących.... Poskutkowało, w ciągu krótkiego czasu
            jakość kleju radykalnie
            sie poprawiła...:))

U nas można to zrobić tak:
            Trzeba zorganizowac pewną grupę ludzi, którzy 'przenosiliby'
            błoto z
            newralgicznego 'przejścia' do wnętrza REALA. 'Zanieśliby'
            hipermarket błotem,
            tak, że tamci musieliby wywrotkami je usuwać. Tylko żeby to
            miało ręce i nogi
            potrzebny byłby jakiś transport, który
            dowoziłby 'wolontariuszy' na odcinku:
            błoto - wejście do REALA, tak żeby ono nie zdązyło opaść na
            parkingu. Albo może
            jakieś koryto z błotem przed wejściem (błotem pobranym
            oczywiście z tego
            newralgicznego odcinka); 100 osób + plus przypadkowi
            ochotnicy, gdyby wykonało
            taką pracę przez 2-3 godziny (nie oszczędzając sklepów w
            alejkach - ci tez by
            się chyba wkurzyli wywierając presję na władzach). No i
            gdyby obecny był np.
            Paweł Solorz z jakąś kamerką, który filmowałby taki happenig
            (?) Nasz Real
            byłby sławny już nie tylko z tego, że tłumaczy klientom 'jak
            odpoczywają
            amury' ..:))!!! ale również że nie przeszkadzają 'mu'
            ubłoceni klienci....:))......"

A nie boisz się Yahagi, że cie ochroniarze spałują. Ja tam do reala chodze w
            gumiakach.
            • Gość: msz Już niedługo... IP: *.exbud.com.pl / 10.40.18.* 07.03.02, 07:56
              ...wyrośnie im konkurencja w postaci TESCO.
    • Gość: Kaczusia Re: REAL - KOMFORT IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 15:02
      Podsunołem właśnie ten temat koleżance z Metra, może w najbliższym czasie coś
      sie ukażę na temat stosunku Real'a do klientów.
      Swoją drogą pomysł z naniesieniem błota do śrotka jest bardzo dobry, dodałbym
      jeszcze zablokowanie przejść dla pieszych na terenie Real'a.
      • Gość: gwizder Re: REAL - KOMFORT IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 19:13
        "A nie boisz się Yahagi, że cie ochroniarze spałują. Ja tam do reala chodze w
        gumiakach."
        Do reala chodza w większości ludzie w gumofilcach, a podobna wyższse władze
        tego sklepu to jeszcze ze słomą w butach... podobno...

• Gość: Yahagi Re: REAL - KOMFORT IP: *.kielce.tpsa.pl 10.03.02, 15:32
        Daj znać, gdyby cokolwiek uwalczyła..
    • Gość: Mała Re: REAL - KOMFORT IP: 195.117.18.* 08.04.02, 09:32
      I co - i nic!!! Od początku funkcjonowania Sklepów pbok Reala nic się nie
      zmieniło. Wszyscy dali sobie spokój? Czy to tylko cisza przed burzą????? A
      jeśli chodzi o akcję z błotem to teraz jest najlepszy okres - kwiecień sprzyja
      błotnym akcjom!!!!!!! A tak w ogóle to nie jest śmieszne. Ciekawe czemu media
      nie zajmą sie tym problemem - nie zdaja sobie sprawy z tego , że jakby cos
      załatwili to miały by większą "czytalnosć", a może jest ciekawszy temat do
      opisywania w gazetce jak np........
      • Gość: Yahagi Re: REAL - KOMFORT IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 22:23
        Chyba mam pomysł co zrobić, żeby REAL dogadał się z KOMFORTEM.
        Dzisiejsze ED podsunęło mi pomysł. Dla tych, którzy nie czytali: wkrótce
        powstanie konkurencja dla REALa – ECHO , to chyba wszyscy wiedzą. No i nowy
        hipermarket który tam będzie, będzie bardzo poważną konkurencją dla REALA. Tym
        bardziej, że dla mieszkańców Stoku/Świętokrzyskiego/Słonecznego dojazd do
        nowego centrum handlowego będzie zdecydowanie korzystniejszy. No i sama
        konkurencyjna instytucja może się okazać bardzo poważną kartą przetargową, bo
        bez dobrego dojazdu – obroty REALa mogą całkowicie upaść (albo REAL będzie
        oferował naprawdę atrakcyjne ceny – no to jeszcze będzie miał szansę).

Miasto może wyjść z inicjatywą rozwiązania kwestii dojazdu, wg projektu
        przedstawionego w ED, a mianowicie wiaduktu (albo czegoś takiego), który
        obsłużyłby i KOMFORT i REALa. Ale proponuję postawić ultimatum: albo REAL
        dogaduje się z KOMFORTEM co do przejazdu między placami parkingowymi i wspólnie
        wraz z miastem realizują wiadukt rozwiązujący problemy dojazdu z w/w osiedli,
        albo miasto olewa sprawę (ewentualnie dogaduje się z KOMFORTEM), i blokuje
        możliwość wybudowania czegoś takiego po uruchomieniu ECHA. (ewentualnie
        pozostawia możliwość budowy, ale przy 100% udziale REALa i ewentualnie
        KOMFORTU, a bez udziału miasta).

W temacie REALa nie mam skrupułów; może nie wszyscy pamiętają, ale REAL
        deklarował budowę kortów tenisowych jakiś czas po oddaniu obiektu. Ale zmienił
        się któryś tam dyrektor w REALu no i kierownictwo odpowiedzialność za całą
        deklarację zrzuciło na niego; kortów nie ma i raczej nie będzie. Więc proponuję
        dać REALowi miesiąc (bo mają podobno nowego dyrektora – niech ma chwilę czasu i
        zapozna się ze sprawą), ale nie więcej, a potem niech się zadeklarują
        (najlepiej już notarialnie i przez dyrektora generalnego i przy 25 świadkach);
        dogadują się z KOMFORTEM, albo nie....

Co myślicie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka