Dodaj do ulubionych

218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra...

07.12.11, 14:47
ciekawe porównanie, ale Lamborghini i Ferrari są przeważnie szybsze niż Porsche.
Obserwuj wątek
    • Gość: dert mandat za niski IP: *.centertel.pl 07.12.11, 15:59
      Co to jest 500 zl za takie niebezpieczeństwo dla innych użytkowników drogi. Jak zapłaci ze 2 000 zł, to się może opamięta. Kary w Polsce to kpina.
      • m-kow Re: mandat za niski 07.12.11, 17:37

I tu się z Tobą zgodzę, przegięcie o 100km/h powinno mieć swoje oddzielne, bolesne miejsce w taryfikatorze, bo 500 zł to trochę śmieszne.

_______
        „Palimy, jemy zbyt tłusto i za dużo słodkiego, wieszamy krucyfiksy w klasach, chomikujemy nielegalne żarówki, wywieszamy pranie na dworze, tam, gdzie nie jego miejsce. Dokąd byśmy zaszli, gdybyśmy sami decydowali o tym, komu chcemy wynająć nasze mieszkanie! Czy nie powinno się wszędzie, bez oglądania się na klimat i doświadczenie, używać dokładnie takich samych materiałów budowlanych? Czy można zostawić każdemu krajowi wybór, jak mają być zorganizowane jego uniwersytety i szkoły? Kto inny jak nie Komisja Europejska powinna decydować o tym, jak mają wyglądać europejskie plomby w zębach i miski klozetowe? Powstałby beznadziejny chaos, przecież mogłoby dojść do tego, że jakaś gmina sama chciałaby decydować, jak mają jeździć po niej autobusy, czegoś takiego nie można tolerować. Unia Europejska wie wszystko lepiej niż my”
        Hans-Magnus Enzensberger "Sanftes Monster Brüssel oder Die Entmündigung Europas" tłm. Tomasz Gabiś
        • Gość: Autor Re: mandat za niski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 17:57
          ja dzisiaj poleciałem 210... ale niestety nikt mnie nie nagrał.... porszaka nie mam, gwiazdą internetu nie będę... szare życie szaraczka...
          • Gość: zztop Re: mandat za niski IP: *.unknown.vectranet.pl 07.12.11, 20:35
            No, dołączyłeś jedynie do sporej grupy idiotów, którym się wydaje, że są nieśmiertelni. Tylko, że tym nie warto się chwalić...
            • Gość: Autor Re: mandat za niski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 22:07
              tak, zapewne... tylko pamiętaj, że dzisiaj zginęło 15 osób, z czego 90% wypadków spowodowały osoby, które pamiętają, że są śmiertelni, nie idioci, dokładnie tacy jak Ty...
              wyrzuć z polskich dróg takie Porsche co jechało 216, takie auto jak moje, co jechało 210 (zimówki mam, indeks prędkości właśnie do 210, i przy tej prędkości 'bzyczą'), i dalej będziesz podziwiał krzyże przy drogach, powodowane właśnie przez takich kierowców co rozumieją i pamiętają...
              • ferning Re: mandat za niski 07.12.11, 23:41
                No niestety fail w logice.
                Większość wypadków śmiertelnych jest spowodowana nadmierną prędkością.
                • Gość: odyn Re: mandat za niski IP: *.uznam.net.pl 08.12.11, 00:38
                  ferning napisał:

> No niestety fail w logice.
                  > Większość wypadków śmiertelnych jest spowodowana nadmierną prędkością.

To nieprawda. To takie kłamstewko władz i policji po to, aby nie trzeba było płacić rodzinom ofiar odszkodowań za stan dróg i rozwiązania drogowe.
                  • von_seydlitz niebezpieczni Polcjanci 08.12.11, 06:49
                    Taki pościg jest niebezpieczniejszy od samej jazdy.

Ograniczenia prędkości są zupełnie nierealnie niskie.... Ja bym w ogóle je zniósł....
                • Gość: Autor Re: mandat za niski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 03:16
                  myt tutaj rozmawiamy o przekraczaniu prędkości o 100km/h i więcej... bo kolega wyżej zasugerował, aby takich karać nadzwyczajnie, bo powodują ogromne zagrożenie, większe niż ci ci przekroczą o 20-50km/h...

czyli aby temu z Porsche dowalić ze 10 tys. mandatu bo...??? nie właśnie dlaczego?
                • Gość: ... Re: mandat za niski IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 12:56
                  Bzdury opowiadasz: regiomoto.pl/portal/aktualnosci/nik-polacy-gina-w-wypadkach-samochodowych-bo-drogi-sa-tragiczne
          • Gość: jebaka johny Re: mandat za niski IP: *.itsa.net.pl 08.12.11, 13:40
            gościu popełniłeś pleonazm
        • Gość: gość Re: mandat za niski IP: *.radom.vectranet.pl 07.12.11, 18:48
          A ja się nie zgodzę. Mandat i punkty są odpowiednie do przewinienia. Akurat znam tą trasę, to droga ekspresowa bez skrzyżowań i ostrych zakrętów. Przekroczenie tu dozwolonej prędkości o 98 km/h to nie to samo co przekroczenie o 40km w terenie zabudowanym
          • Gość: Sti Re: mandat za niski IP: *.devs.futuro.pl 08.12.11, 01:48
            tez sie podpisuje, w miejscu o ktorym mowa jest prosta z widocznoscia 5 km sam zostalem tam niestety uszczelony przy 230, mandat dostalem ten sam a policjanci stwierdzili ze i tak nie jestem rekordzista dnia.... jakos nie slyszalem jeszcze zeby doszlo tam do jakiegos wypadku, poza tym mozna jezdzic szybko z "glowa" nie wyprzedzam innych aut z roznica predkosci 100km/h, ale jak jade sam i mam 5km prostej, nic w zasiegu wzroku to komu stwarzam to niebezpieczenstwo w ruchu.. nadmienie tylko ze w terenie zabudowanym jadac na tej samej trasie przez wioski, nigdy nie przekraczam 70-80
            • Gość: qwqwqw Re: mandat za niski IP: *.nordicsemi.no 08.12.11, 14:37
              A jak ci krolik wyskoczy to przewrotka, dachowanie, troche poobijasz bok jeden, drugi, barierki, ekrany. Troche asfaltu wylupiesz. Moze w nikogo nie trafisz, moze nawet przezyjesz i moze nie spedziesz zycia na wozku. Ok. Ale za czyje pieniadze naprawia ta barierke i wymienia ekran? No moze te moga obite stac jakis czas. Ale. Kto zaplaci za benzyne spalona przez tysiace tych ktorzy musza stac w korkach zanim cie wytna z twojej bryki? Ktoo odda za stracone godziny w pracy tym ludzia ktorzy na czas przez ciebie nie dojada do pracy? A na koniec tzreba bedzie zalatac te dzury ci je twoje opony felgi z oponami o indeksie 210 wyrwaly w asfalcie. A przy najblizszym prztymrozku dzura sie powiekszy i znowy tzreba bedzie zamykac droge na remont....
              • perseveratio Re: mandat za niski 08.12.11, 19:34
                S7 jest ogrodzone - brak królików
              • Gość: Sti Re: mandat za niski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 01:27
                strasznie defetystyczna ta Twoja wizja, po pierwsze jak juz nawet wyskoczy to go poprostu przejade.. uwierz mi 1,5t rozpedzone do 200km/h poradzi sobie z krolikiem, jedyne szkody to niewatpliwie oplakany stan przodu mojego auta co pokryje moje AC na ktore pracuje i sam poniose tego konsekwencje... nie scigam sie z idiotami pod marketami, nie udawadniam innym idiotom na drodze ze mam wiecej koni bo mam tego swiadomosc, a scigam sie na torach gdzie tez sie szkole, wiec mam swiadomosc mojego samochodu i mocy jaka dysponuje... nie jezdze tez 210 jezeli nie pozwala mi na to indeks predkosci, sa jednak opony (tez zimowe) z indeksem 270 i wyzej... chodzi mi jedynie o to ze nie kazdy podruzujacy z predkoscia powyzej 200 musi byc szufladkowany jako morderca i pirat drogowy... i nie kazdy kto dysponuje autem zdolnym osiagac takie predkosci jest zlodziejem i oszustem... ciezko pracuje na to co mam i napewno nie zostawie tego na barierce przy drodze.
        • Gość: fredb Re: mandat za niski IP: *.static.tpgi.com.au 08.12.11, 01:47
          W australii za przekroczenie ograniczenia predkosci od 25km do 35km wiaze sie z utrata prawa jazdy na 1 miesiac, od 35km do 45km na 6 miesiecy a powyzej 45km na rok, plus oczywiscie solidny mandat pieniezny i utrata punktow (limit punktow 12, kasuja sie co 3 lata). To jest dobre lekarstwo zapobiegawcze, nie ma tu tyle wariatow co w Polsce, na szczescie...
        • Gość: bez nazwy w norwegii by tak nie jechal hehe IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.12.11, 15:23
          w norwegii to by mu samochod prawdopodobnie zabrali i wsadzili do wiezienia (sa tam specjalne "miejsca" dla kierowcow recydywistow) a mandat to by taki dostal ze by osiwial w jeden dzien hehe tam rzadko kto lamie przepisy drogowe
          • Gość: HEHE Re: w norwegii by tak nie jechal hehe IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 16:47
            hehe
      • Gość: ads Re: mandat za niski IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 00:57
        1% dochodów to było by rozwiązanie :).
        • Gość: Max Spid Re: mandat za niski IP: *.finemedia.pl 08.12.11, 01:12
          Gość portalu: ads napisał(a):

> 1% dochodów to było by rozwiązanie :).

Czyli jak ktoś nie ma wcale dochodów to może napie.l.darac ile fabryka dała. :-)
      • aniol.stroz A fe panie policjancie.. 08.12.11, 11:55
        Jako policjant nie powinien kłamac !!! A fe , nieładnie.Aktualnie policja nie ma samochodu który by rozwijał prędkośc ponad 300 km/h więc nie maja szans dogonic Lamborgini i Ferrari.
    • Gość: asd Czym się tu podniecać IP: *.106.189.109.customer.cdi.no 07.12.11, 16:25
      Ja wczoraj jechałem 330 po niemieckim autobandzie, w polsce jest dziadostwo
      • Gość: kierowniczka SAMu szacun! IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 16:28
        szacun dla policjantów
        • Gość: oLo scyzoryk scyzoryk tak na mnie wołają :-) hehehe IP: *.wroclaw.mm.pl 07.12.11, 21:10
          i tyle w temacie, kumaci wiedzą o co chodzi :-)
          • Gość: wwi Re: scyzoryk scyzoryk tak na mnie wołają :-) hehe IP: *.3s.pl 07.12.11, 21:54
            A doczytałeś, że to był krakowianin?

• Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx On ma trochę więcej niż 25 lat. IP: *.acn.waw.pl 07.12.11, 21:54
            Prawie 2 razy więcej, więc to nie "Scyzoryk".
          • Gość: wawiak Re: scyzoryk scyzoryk tak na mnie wołają :-) hehe IP: *.146.41.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.11, 23:02
            że niby kapcie mu scyzorykiem poprzecinali? :-D
          • Gość: prawie fajny Re: scyzoryk scyzoryk tak na mnie wołają :-) hehe IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 16:58
            HEHEH, kumam, że takie emoty :-) & ;o) wysyłają ludzie, którzy nie za wiele kumają, Rogowiecki i Brzozowicz, co się na muzyce znają.
      • przemo9924 Re: Czym się tu podniecać 07.12.11, 17:37
        Gość portalu: asd napisał(a):

> Ja wczoraj jechałem 330 po niemieckim autobandzie, w polsce jest dziadostwo

Masz rację, chyba każdy kierowca z silnikiem pow.140 km osiągał granicę ok. 200. Chciało by się więcej ale brak dróg i słaby samochód nie pozwala :)
      • Gość: iryd Re: Czym się tu podniecać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 17:41
        A paluszek Cię nie bili od tak szybkiego przesuwania go po mapie ?
      • Gość: bbb Re: Czym się tu podniecać IP: *.static.xdsl-line.inode.at 07.12.11, 19:36
        Ja w nocy przez Wiedeń po Lassalestrasse jechałem 370, rozpędziłbym się do 400, ale zadzwonił budzik i się obudziłem. Więc wstałem z łóżka i pojechałem metrem do roboty.
      • lukki69 Re: Czym się tu podniecać 07.12.11, 20:22
        to sie pochwaliłeś drogim autem i głupotą:) ...po autobanie....
      • Gość: sprawiedliwy Re: Czym się tu podniecać IP: *.dynamic.mm.pl 07.12.11, 21:34
        Gość portalu: asd napisał(a):

> Ja wczoraj jechałem 330 po niemieckim autobandzie, w polsce jest dziadostwo

tak, a potem coś białego wytrysnęło Ci na dłoń i się obudziłeś.
      • Gość: obsesjonat Re: Czym się tu podniecać IP: 99.198.127.* 08.12.11, 03:23
        Tak szybko jeździsz, że nie miałes czasu nauczyć sie słów, któreych chcesz uzyć.

Żałosne. Skoro nie uważasz za godne ciebie zajecie uczenie się pewnych słów
        to mógłbyś innym oszczędzic, watpliwej, przyjemnosci ogladania twoich nieudolnych prób uzycia ich. Zajmij się jeżdzeniem 330/h po "autobandzie, nie pisaniem na forum.
      • second.majster 330? slabo 08.12.11, 12:34
        330? słabo, ja wczoraj swoją rakietą po orbicie na luziku, 107 tysięcy coś z hakiem zasuwałem i wcale dużo mi nie spaliła bo bylem na geostacjonarnej
    • perepere8 to byl Smart-najwieksza niespodzianka dla piratow 07.12.11, 16:31
      dlatego policjanci to ukrywaja
      • Gość: kierowniczka SAMu Prosimy Pana od Porsche o ujawnienie marki auta! IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 16:43
        Prosimy Pana od Porsche o ujawnienie marki auta policyjnego!
        • Gość: swoboda_t Re: Prosimy Pana od Porsche o ujawnienie marki au IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 17:09
          Żadna tajemnica: Vectra, Insignia albo Mondeo. Też mi coś. Mój Focus 1,8 diesel wyciąga 190-200 km/h (pomiar navi). Ferrari, Lambo czy niektóre Porszaki przekraczają 300, a tyle już policyjne rajdowozy nie jeżdżą ;)
          • Gość: xXx Re: Prosimy Pana od Porsche o ujawnienie marki au IP: 178.73.48.* 07.12.11, 18:56
            Alfa 156. Jeżdżą tymi pięknymi potworami skubańce.
            • Gość: gość Re: Prosimy Pana od Porsche o ujawnienie marki au IP: *.ip.jarsat.pl 08.12.11, 08:35
              159, nie 156 jeśli już
              • Gość: xXx Re: Prosimy Pana od Porsche o ujawnienie marki au IP: 178.73.48.* 08.12.11, 19:17
                69, wszystko jedno.
          • lukki69 Re: Prosimy Pana od Porsche o ujawnienie marki au 07.12.11, 20:23
            miałem kiedyś kolege który jechał z tatą 180km/h polonezem...pewnie jechaliście ta samą drogą..;)
        • Gość: kros Re: Prosimy Pana od Porsche o ujawnienie marki au IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 22:35
          teraz mają w policji alfy 156 z dużymi silnikami i mogą gonić do 250km/godz, ale czy szybciej to nie wiadomo
          • Gość: gość Re: Prosimy Pana od Porsche o ujawnienie marki au IP: *.ip.jarsat.pl 08.12.11, 08:36
            Następny znawca motoryzacji.

159, a nie 156.
      • Gość: DLL Re: to byl Smart-najwieksza niespodzianka dla pir IP: *.ip.telfort.nl 07.12.11, 18:50
        Żadna tajemnica, np. w okolicach Wrocławia na A4 patrol jeździ czarnym Oplem Vectrą, numery rejestracyjne zaczynają się na DW ... . To już wystarczy żeby uważać. Wiem, bo niedawno zapłaciłem stówkę. Obsługa bardzo miła :-P. Chłopaki pokazali nawet świadectwo homologacji kamery rejestrującej prędkość. Nieoznakowane radiowozy to żadna tajemnica, w internecie można znaleźć wiele stron z ich wykazem w danym regionie kraju. Tak że bez przesady z tą tajemniczością.
        • Gość: Stefan No, no, ale tajemnicę zdradziłeś! IP: *.statnet.pl 07.12.11, 20:07
          W okolicach Wrocławia jeździ czarna Vectra o numerach zaczynających się od DW - masz pojęcie *ile* tam jeździ takich samochodów? :D
    • nautilus77 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 16:49
      a urząd skarbowy się nie zainteresuje skąd 25 letni człowiek ma samochód za setki tysięcy? jak taki uczciwy to będzie miał spokój, jak nie 75% domiaru. To by było skuteczne, a nie jakieś 500 zł.
      • Gość: gość Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 16:56
        a kogo to interesuje, jak go stać to ma. jak zobaczył chłopaczyna migawki we wstecznym lusterku to się zatrzymał. bo za pewne nie dogonili by go..
      • Gość: qwerty Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 17:02
        a moze ojciec mu pozyczył, albo kolega...domiar to ty idz zaplać za braak mozgu...
      • zuuuraw Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag 07.12.11, 17:23
        Jak kupisz auto za 50 tysiaków od razu Skarbówka Cię prześwietli, jak kupisz za 500 tysiaków nikt Cię nie ruszy. Grasz wtedy w innej lidze.
        • Gość: bbb Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.static.xdsl-line.inode.at 07.12.11, 19:39
          Kup auto za 500000 a potem zdawaj relację z kontroli, a nie pisz o swoich wyimaginowanych teoriach.
      • Gość: qwerty Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.internetia.net.pl 07.12.11, 17:25
        Odezwał się zazdrośnik spod znaku Starego ORMO'wca :)
      • Gość: Polak Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 17:40
        A co? Zazdrościsz, że sam się nie potrafiłeś dorobić? To Twój problem i wara Ci do innych, zazdrosny mały polaczku.
        • Gość: w czerep Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 17:47
          Strzelać do takich ostrą amunicją.
        • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx A ty się dorobiłeś, bidoku? IP: *.acn.waw.pl 07.12.11, 21:51
          Czy tyrasz za 1200 brutto na takich w porszakach? Pytanie było zasadne i nie musiało wynikać z zazdrości. Bo i czego zazdrościć człowiekowi, który musi się aż tak spieszyć.
      • Gość: ssas Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 17:46
        może jakiś piłarzyna nożny
    • mukazy1988 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 17:00
      skad taki chlopaczek mial takie auto? Bogaty tatus? Bo przeciez sam na pewno nie zarobil
      • dyktator_bolandy Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag 07.12.11, 17:15
        a skad to wiesz? że sam jesteś nikim, to myślisz , ze wszyscy są?
        np. sportowcy bardzo dobrze zarabiają.
        • Gość: sly Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.strefa.com 07.12.11, 21:44
          dyktator_bolandy napisał:

> a skad to wiesz? że sam jesteś nikim, to myślisz , ze wszyscy są?
          > np. sportowcy bardzo dobrze zarabiają.

Jasne, bo żeby być "kimś" to trzeba mieć kasę. Żałosny burak!
      • Gość: Jasio Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 17:57
        Są też wypożyczalnie takich samochodów. Oczywiście Ty znasz tylko dwie opcje. Złodziej albo ma bogatych rodziców. I właśnie dlatego takie samochody będziesz oglądał tylko w TV.
        • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Ty też. IP: *.acn.waw.pl 07.12.11, 22:00
          A w dodatku z uśmiechem na ustach będziesz zapie...ł za minimalną krajową na nowy wóz szefa. Dziwne, że czujesz się od kogoś lepszy pisząc na forum, zamiast bujać się porszakiem po klubach z modelkami.
      • bezzebnypirat Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag 07.12.11, 18:26
        Kolejny macierewicz nam rosnie. Zajmij sie soba.
      • Gość: wwi Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.3s.pl 07.12.11, 21:57
        Zuckerberg zarobił w tym wieku, to ten też mógł.
      • Gość: antek Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.epsa.pl 08.12.11, 10:27
        Nie każdy jest takim nieudacznikiem, zeby mu Tatuś musiał auto kupowac. pozdro.
    • papigo 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 17:08
      Dogonili jakiegos paralityka za kierownica najtanszej wersji porsche. Jakos mnie i mojej mazdy rx8 co ma tylko 260 koni w krakowie nikt nie mogl dogonic a co by bylo jakbym mial ferrari z 600KM. Smerfy zazwyczaj doganiaja pijaczka na rowerze.
      • Gość: 1125 Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 17:12
        Powiedz jeszcze co masz.
        Chętnie się dowiemy.
      • Gość: US Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 17:18
        wow!
        a dasz się przejechać? na nasz parking?
      • Gość: gosc Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 17:20
        bo modeli zdalnie sterowanych nie scigają
      • Gość: Gość Niebieski Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.11, 17:37
        Miałbyś kupę na sikach. Ze strachu. Jak każdy "król prostej". Hamuje przed i na zakręcie do 20/godzinę, a potem (bo prosta droga), ciśnie z silnika całą moc. A może tak na górskiej drodze, np. gdzieś w okolicach Kudowej pojeździć i przekonać się, czy moc, czy umiejętności się liczą. Wiem ,wiem - tylko but w podłodze (na prostej). I zero wyobraźni.
        • Gość: kłodzczanin Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 17:58
          Kudowy...
      • Gość: mcguirre Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.toya.net.pl 07.12.11, 17:44
        Jaaaasne miszczu :)) Nie ma to jak mazda, miszczu. Po co ci ferrari jak jesteś miszczem w mazdzie. A jak spotkasz mazdą dżweo to je pozdrów, miszczu. Jak zdążysz.
      • Gość: skaw Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 19:16
        jest czym się chwalić idioto, mam nadzieję, że cię jakieś drzewo przytuli
      • Gość: Gość Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 19:37
        jak byś miał Ferrari to na pierwszym wyboju nie było by Ciebie ani Ferrari....Z japonskiego auta przyklejonego w zasadzie do drogi byś się przesiadł do włoskiego nerwusa który momentami zapomnia że jest tylko autem.. skończyłbyś na zdjęciach telefonów gapiów pstrykających fotki fagasowi który rozwalił Ferrari...
      • oglaszam_wszem_i_wobec Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag 07.12.11, 19:46
        że jak ? Rx8 260 koni ? :)
        to chyba po jakimś wiejskim tuningu , bo RX8 ma 196 lub 231 koni w zależności od wersji :)
      • lukki69 Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag 07.12.11, 20:32
        zacznij cisnąc po zakretach a nie po prostej to na pewno znajdzie sie jakis bywalec kjsów w cc sporting i sie zdziwisz:)) 200 to idzie kazde auto co ma ze 120km,do tego załozy dobre opony,hamulec i zawias i jesli nie bedzie to autostrada to jestes w dupie:)
      • Gość: Jerry Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.as13285.net 07.12.11, 22:50
        Tego wankla chlopczacego litr oleju na 100km to se w buty wsadz. RX8 to szmelc za granica w cenie fiata ..nikt nie chce tego kupowac
      • Gość: wes Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 23:00
        Masz się czym chwalić, idioto
      • Gość: cecci Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 00:39
        Niezly z ciebie kozak stary. Szacun.
      • Gość: ja Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.metronet-uk.com 08.12.11, 13:21
        debil
    • eddyspecjalista 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 17:33
      www.klimacik.pl/375,gta_w_realu_poludniowa_korea.html też dobry gość z lawetą jedzie
    • przemo9924 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 17:34
      autostrada trzy pasmowa , bez bramek i raczej nie dogonia , podobno najmocniejsza vectra w policji ma ok 265km, seryjne 220km,

• 1stanczyk Czujesz się bardziej samcem alfa kiedy przyciskasz 07.12.11, 18:11
        do dechy czy kiedy o tym piszesz ?
        Masz (lepszą) erekcję przy 150 km/godz czy kiedy przekraczasz 200 km/godz ?
        A może wtedy kiedy sobie wyobrażasz siedząc przed monitorem ?

Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag
      • Gość: gość Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.11, 18:51
        vectra seryjna opc ma 280 km plus zmiany dla policji... wyjdzie lekko ponad 300 km w takim aucie
        daleko nie uciekniesz
        • Gość: Stefan Burczuch Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.kielce.vectranet.pl 07.12.11, 19:30
          Głupotą jest wsadzać powyżej albo w okolicach 300 km silnik do przednionapędowca. Fort tak zdrobił w Focusie, ale miał jakos dziwnie przeprojektowane przednie zawieszenie, co bylo zwiazane z wiekszym promieniem skretu. Vectra raczej tak nie ma....
        • przemo9924 Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag 08.12.11, 00:05
          Gość portalu: gość napisał(a):

> vectra seryjna opc ma 280 km plus zmiany dla policji... wyjdzie lekko ponad 300
          > km w takim aucie
          > daleko nie uciekniesz

Nie OPC, bo te są dostępne tylko w 2 kolorach i nie jest to Pannacotta (a taką ma policja w DC)
          Policja nie ma Vectry OPC! kto Ci tak naoszukiwał? Ogólnie jest taka wersja, dobrze w sieci wyszukałeś:)
      • Gość: Stefan OMG! Dogonili! IP: *.statnet.pl 07.12.11, 20:04
        Moja seryjna Vectra z silnikiem 1.8 wyciąga 200 km/h, więc policyjna powinna pociągnąć drugie tyle :>
    • satyronx ciekaw jestem co zrobili z ta ku...?. 07.12.11, 17:37
      bo inaczej tego malolata nie mozna nazwac ......ale w Polsce lubia takich bohaterow
    • Gość: Autor Znam tego buraka... IP: *.ip.netia.com.pl 07.12.11, 17:47
      ...mieszka obok mnie w Konstelacji, cienias i tyle!
    • wuzuwela 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 17:59
      heeee,ale czajnik z tego policjanta:)))no co najwyżej może mieć, to Alfa Romeo 159 ale stawiam na opel vectra,a ten porszak to pewnie i nie miał zamiaru uciekać ,po prostu podporządkował się sygnałom policji.Każdy kto może wyciągnąć więcej niż 230-240 ucieknie polskiej policji,mocniejszych maszyn nie mają:)))
      Ja bym im zaproponował zaopatrzyć się w Subaru Impreza,a gdyby jeszcze podrasowany to wtedy może spokojnie go pokazywać i nie wstydzić się jak w tym przypadku:))
      • Gość: bbh Mylisz się IP: *.metrolink.pl 07.12.11, 18:36
        Mylisz się, warmińsko-mazurska drogówka ma 12 szt. Skody Superb 4x4 V6 3.6 FSI. Prędkość maksymalna ograniczona do 250 km/h.
        • pi_rez Re: Mylisz się 07.12.11, 19:00
          możesz mieć racje , przy 200 mają przyśpieszenie 2,5km/h/s , czyli w jakieś 30 sekund osiągnie te 250km/h. Myślę jednak że ten samochód którym jechali 260km/h to jest jego maks, inaczej przyśpieszałby szybciej , więc to ograniczenie prędkości jest raczej symboliczne-tak myślę. przynajmniej wiadomo że posiadacze CeBeeRek eReR i supersamochodów z ciężką stopą nawet się nie zorientują gdyby takiemu patrolowi zamarzyło go ścigać. Ich motocykle też mają taki maks, jak widać za psie pieniądze nawet policjant nie chce na codzień ryzykować życia, ja też bym nie chciał. Inną rzeczy jechać szybko gdy ma się na to ochotę a inna robić to przez 8h dziennie.

ps. skoda 3.6 DSG nie ma raczej takiego przyśpieszenia
          www.einszweidrei.de/vt/vt-az-audia4av30tfsiqdsg-mbe350t4ma-skodasupcom36v64x4-2011-1.htm
          ścigałem się kiedyś z autem które tak się rozpędzało mam na myśli mocniejsze wersje 350z , gt-r35, wątpie żeby policje było na to stać chociaż 350z nie powinna kosztować więcej jak 300k więc jest to możliwe, tylko niektóre marki mają z tym szanse i tylko litrowe supersporty z motocykli. Dla biednego motocylisty jedye rozwiązanie to ucieczka w miasto, szczerze... chyba że tak jak pisałem cbr1000rr
      • Gość: bbh Vecterką śmigają IP: *.metrolink.pl 07.12.11, 18:38
        Vectra 2.8 V6 turbo - TOS 6 :) :) 9
    • urbanizm Żenująco niski mandat. 07.12.11, 18:17
      Mandat w wysokości ~1/300 wartości samochodu... Dziki kraj...
      • Gość: Gość Re: Żenująco niski mandat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 18:19
        W sumie to tylko jedno tankowanie...
        • Gość: Kierowniczka SAMu Cytryny po 2,60zł za kilogram! IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 18:33
          Korzystając z tego że temat wzbudził takie zainteresowanie chciałam zareklamować mój SAM.
          • Gość: gdzie ten sklep Re: Cytryny po 2,60zł za kilogram! IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 18:40
            gdzie Pani ma ten sklep?
            • Gość: SAMa w domu Re: Cytryny po 2,60zł za kilogram! IP: *.core.lanet.net.pl 07.12.11, 21:25
              Proszę Pana, u siebie w ogródku, oferuję mega naturalne produkty regionalne. :)
              • Gość: Kierowniczka SAMu Re: Cytryny po 2,60zł za kilogram! IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 22:00
                Już po cytrynach, proszę nie dzwonić. Jak jeszcze będą to się zaczepię na popularnym temacie. Ja to lubię jak z cukrem sobie nakroję plasterków. A i grapefruta się zje. A co robią z tymi wszystkimi wpisami na forum?
      • Gość: banan Re: Żenująco niski mandat. IP: 80.72.34.* 07.12.11, 19:47
        Jak za tak błahe wykroczenie to i tak za dużo
    • mniklasp 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 18:22
      tez uwazam ze kara 500zl to kpina, ale widocznie w Polsce lobby pogrzebowe skutecznie pracuje z polska policja
      • Gość: gosc Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.lodz.mm.pl 08.12.11, 02:12
        z calym szacunkiem ale sie nie zgodze ... w porshe panamera bo to na ten model wyglada 218km/h jest predkoscia porownywalna ze 150 czy 160 w jakiejs kilkuletniej becie z malym silnikiem albo czyms podobnym...w takim aucie droga hamowania z takiej predkosci bedzie czesto gesto mniejsza niz jakiegos malucha albo poloneza ze 120... wedlug mnie predkosci po czesci powinny byc dostosowane do samochodu
        • Gość: Kolo Czy to nie syn IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.11, 20:11
          znanego przedsiębiorcy z Sienkiewicza?
    • seidr 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 18:25
      "Czym jechali policjanci?" Dużym Fiatem :P
      • Gość: Adam Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 19:52
        Nie wstyd ci pisać takich kretyńskich komentarzy?
    • bezzebnypirat I wylalo sie na forum wiadro pomyj od frustratow 07.12.11, 18:30
      Skad ma takie auto? A skad wiecie, ze to jego?
      Mandat za niski? Ale ten ktory ostatnio dostaliscie za rozmowe przez telefon w aucie byl stanowczo za wyoki, prawda?
      Powinni go xxx? Was tez - za glupote.

Jechal tam 218, stwarzajac mniejsze zagrozenie niz ktorys z was jadac 80 w miescie na 50.
      Sciganie kogos, kto tyle jedzie tez jest super osiagnieciem wasatych... w czasach, gdzie dwulitrowym dieslem sredniej klasy mozna dogonic auto jadace z ta predkoscia...
    • 1stanczyk To w ogóle nie jest mandat: to sa zwykle żarty 07.12.11, 18:34
      "Ale zapewniam, że mają bardzo mocne silniki. Dogoniliśmy porsche, dogonimy też ferrari czy lamborgini - odpowiada Szawgierek."

W krajach cywilizowanych za przekroczenie dozwolonej szybkości o 50 km/godz karą jest natychmiastowe pozbawienie prawa jazdy i samochodu w poczet zasądzonych przez sąd kar, które niejednokrotnie są kilku albo kilkunastokrotną wielokrotnością miesięcznych dochodów.

To już nawet nie chodzi bandytyzm drogowy ale o kompletne lekceważenie obowiązujących przepisów.
      Lekceważenie, które szczególnie w naszym kraju odmóżdżonych swoją pajacowatą "wolnością" wyrosłą z naszej najgorszej wieśniaczej spuscizny "uszlachetnionej" PRL-owskim szmatławym awansem spolecznym, zwykłych debilów, powinno być szczególnie rygorystycznie tępione przez nasze obecne odrodzone suwerenne państwo.

218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra...
      • pi_rez Re: To w ogóle nie jest mandat: to sa zwykle żart 07.12.11, 20:21
        nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale zbyt szybka jazda jest .. wykroczeniem. Ludziom nie zabierają prawa jazdy jak spowodują wypadek śmiertelny zazwyczaj
      • Gość: obsesjonat Re: To w ogóle nie jest mandat: to sa zwykle żart IP: 99.198.127.* 08.12.11, 03:18
        Stańczyk = żałosny monotematyczny burak i dupek, z obsesją na punkcie "awansu społecznego".

Posty kretyna Stańczyka sprowadzją się powtarzania w kółko mantry o strasznych nieszczęściach sprowadzonych na Polske prze "awans spoóeczny" jej obywateli.

Opakowuje tę mantrę w coraz to inny, kompletnie pusty, bełkot by, nieudolnie, zatrzeć wrażenie klepania w kółko tego samego.

Jedni widza wszedzie Żydów, a kretyn Stanczyk widzi wszedzie "awans społeczny" - pod łóżkiem, w szafie, w lodówce.

Kretyn Stańczyk zapewne sadzi, że Polska by była świetnym i szczęśliwym krajem gdyby 4/5 jej ludności żyło w kurnych chatach, pasając chude krówki i owieczki.
        On wtedy byłby wielki Wielki Pon bo miałby buty z cholewami i telefon ka korbkę oraz zapewne bryczkę ze stangretem.

Przeszkadza kretynowi Stańczykowi to, że innych ludzi dosiegnął postęp cywilizacyjny.
        Jeszcze raz: Żałosny i zakompleksiony dupek Stańczyk.
      • Gość: gość Re: To w ogóle nie jest mandat: to sa zwykle żart IP: *.226.187.32.manx.net 08.12.11, 19:43
        racja...w Anglii obowiązuje ograniczenie prędkości do 70 mil na godzinę na autostradach czyli około 115 km/h.przekroczenie tego o 20-30 mil skutkuje NATYCHMIASTOWYM zatrzymaniem prawa jazdy, dokumentów pojazdu(jeśli ma się je przy sobie)kluczyków od auta.w takim momencie należy zadzwonić do kogoś żeby odebrał z danego miejsca.auto jest rekwirowane i często albo NISZCZONE albo sprzedawane na aukcji,delikwent jest zobowiązany do zaliczenia kursu bezpieczeństwa(bodajże 20 lub 30 godzin),jeżeli było to kolejne wykroczenie MUSI ponownie ubiegać się o prawo jazdy.zatem chodzi nie tylko o RESTRYKCYJNE podchodzenie do tematu ale także o EGZEKWOWANIE KAR za łamanie przepisów ruchu drogowego.proste
    • Gość: Kierowniczka SAM Cytryny po 2,60zł za kilogram! IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 18:37
      jw.
    • papigo 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 18:39
      Zauwazylem, ze jest wsrod nas kilku zlosliwych i do nich adresuje ten post. Wiec oprocz mazdy rx 8 posiadam jeszcze R1 ale zastanawiam sie nad kupnem nissana swizera. To sa sprzety ktore uzywam tylko dla zabawy. Na codzien jezdze skromnym jeepem saanyounga, actyonem co ma marne 140km i rope w baku. Moje auta cechuje to ze na kazdym widnieje napis kolo rejestracji JP i jakos nikt nie moze mi nakazac usunac tego napisu a wszyscy wiemy o co chodzi. Zatrzymuje sie tylko kiedy mi pasuje. To by bylo na tyle.
      • Gość: maxxx Re: 218 km na liczniku porsche! IP: 173.233.203.* 07.12.11, 19:42
        W cywilizowanych krajach policja nie urzadza poscigu za kims kto gna z predkoscia ponad 200 km/godzine albowiem stwarza to niebezpieczenstwo dla innych uzytkownikow drogi.
        Policja stosuje inne srodki techniczne, aby takiego "wariata" zatrzymac!
      • Gość: gość Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.226.187.32.manx.net 08.12.11, 19:46
        marny człowieczek....ciekawe czy to boli,takie obnoszenie się z własną głupotą....
      • Gość: VCS Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.11, 11:35
        Widzę że kolo chyba też po autobandzie jezdzi. Przejrzyj sobie jakiś katalog z autami i naucz si paru poprawnych nazw. a skrót JP przy rejestracji to znaczy- Jestem Półgłówkiem? czy może raczej-Jadłem Pomidora. Bo na to żeby J...ć Pollicję to jesteś za głupi.
    • sheerydrain 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 18:40
      Radiowóz goniący pirata stwarza dodatkowe zagrożenie w ruchu, mieli na nagraniu numery tablic, z odszukaniem sprawcy więc nie było by problemu.
      • Gość: Źmior Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 19:14
        sheerydrain napisał:

> Radiowóz goniący pirata stwarza dodatkowe zagrożenie w ruchu, mieli na nagraniu
        > numery tablic, z odszukaniem sprawcy więc nie było by problemu.

Jeśli chcesz mnie przekonać, że jesteś idiotą to Ci dobrze idzie.
        • Gość: Sheerydrain Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.tktelekom.pl 07.12.11, 20:17
          że ktoś myśli inaczej to od razu jest idiotą ? a może nie jest tak jak napisałem ? idiotą zaś jesteś Ty i w dodatku chamem dlatego że tak oceniasz innych.
      • ouimet Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag 07.12.11, 20:21
        sheerydrain napisał:

> Radiowóz goniący pirata stwarza dodatkowe zagrożenie w ruchu, mieli na nagraniu
        > numery tablic, z odszukaniem sprawcy więc nie było by problemu.

bylby problem.Odszukali by samochod,matomiast "sprawca" -kierowca bylby anonimowy-nizindentyfikowany:)
        • sheerydrain Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag 07.12.11, 21:08
          No niby racja, ale wtedy przynajmniej właściciel nauczył by się że takim osobom aut się nie powierza :)
      • bacowa Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag 07.12.11, 23:12
        masz może i rację, po co ryzykowali siebie i innych; moim zdaniem do takich durni jak kierowca tego Porscha powinni strzelać jak do kaczek by ich trwale wyeliminować
    • pryszcze.duszy 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 18:56
      dobra robota tylko ten mandat śmieszny ;|
    • Gość: kierowca Re: 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nag IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 19:18
      Łela błega, wielkie halo...
    • Gość: police odebrac prawo jazdy ! IP: 195.93.60.* 07.12.11, 19:28
      Powinien stracic prawo jazdy na co naimniej 3 miesiace. Musialby jezdzic na spotkania pociagiem lub autobusem, a to nauczyloby go wiecej niz jakikolwiek mandat.

Dlaczego Polska jako jeden z nielicznych wysokorozwinietych krajow nie wprowadi kary utraty prawa jazdy.
      Na przyklad - za wiecej niz 20 km/h miesiac, za wiecej niz 40 km/h 3 miesiace, a powyzej 60 km/h na rok.

Trzeba za tym lobowac !
      • Gość: maxxx Re: odebrac prawo jazdy ! IP: 173.233.203.* 07.12.11, 19:54
        W takim kraju jak USA kara zawieszenia ("suspension") prawa jazdy na pewien okres stosowana jest dosyc czesto!
      • Gość: gośc Re: odebrac prawo jazdy ! IP: *.226.187.32.manx.net 08.12.11, 19:51
        racja
    • papigo 218 km na liczniku porsche! Na "siódemce" nagra... 07.12.11, 19:47
      police a od kiedy to polska nalezy do wysoko rozwinietych krajow swiata? Od razu sie da wyczuc gdzie pracujesz. Dobrze ze ktos pomyslal i zrobil wam taryfikatory bo z tego co wiemy to nawet liczyc nie umiecie. Polska to sie pownnna wstydzic za swoja jeszcze ubecka policje i takich super herosow jak ten z nagrania z internetu co kopal demonstranta. JP.
    • Gość: palikmiot Nie rozumiem tej podniety ?! IP: *.1and1.pl 07.12.11, 19:47
      Że wydaje się nasze podatników pieniądze na ekskluzywne sportowe auta dla Policji w momencie kiedy jest kryzys i wszyscy tną koszty - Policję stać na nowe auta i zbytki. Gdzie tu jakaś logika i sens! To może qpią im Ferrari ,żeby się mogli za nasze pieniądze pościgać z Lamborghini!!

Co za głupota i debilizm!! To ja nie kupuje sobie nowego auta żeby oszczędząc a Policja, czy inne służby albo przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej ładują kasę w niepotrzebne inwestycję. Ktoś powinien zahamować ten trend rozwalania publicznych pieniędzy!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka