rechts 11.01.12, 00:25 jak wiadomo w pałacu z XVII wieku przechadzali sie ludzie w strojach ze średniowiecza.. a projekcje holograficzne są w Krakowie już dłuższy czas więc pierwsi nie jesteśmy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: G Re: Matrix w pałacu. Nowości w Muzeum Narodowym IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 19:13 > jak wiadomo w pałacu z XVII wieku przechadzali sie ludzie w strojach ze średnio > wiecza.. A kto powiedział, że MN ma ograniczać się tylko do XVII wieku!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MNWZK Re: Matrix w pałacu. Nowości w Muzeum Narodowym IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.12, 23:02 MN w Kielcach jest pałacem z XVII wieku i jest muzeum wnętrz pałacowych + galeria sztuki malarskiej rozdrabnianie się i wmontowywanie w to innych epok niz te w których pałac funkcjonowal to zaniżanie i rozmienianie sę na drobne to tak jakby w Wilanowie w Pałacu Królewskim robiono wystaw paleontologiczne na wszystko jest czas i miejsce :) a holografami zresztą marnej klasy nie zmieni się faktu, że w MN od jakiegoś czasu nie ma porywających wystaw :) pozdrowienia z MN w W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAUREAT sto milionów dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 23:42 "Wprowadzenie multimediów kosztowało 650 tys. zł. Jest to jeden z elementów wartego 5 mln projektu mającego unowocześnić całe Muzeum Narodowe." Tak, może "sto milionów dolarów" z pieniędzy podatników będzie to kosztowało. Gorzej z pierwszą (ex aequo z Panią z Akademii Sztuk Pięknych) nagrodą w aforystycznym konkursie kieleckiego Muzeum Narodowego, która mnie niestety przypadła i miała symboliczną wartość zaledwie kilka złotych... (jeśli nie kilkadziesiąt groszy - do dzisiaj nie byłem w stanie nawet za 1 złotych spienięzyć katalogu) Ale uczciwie nie dostanie się w Kielcach niczego więcej niż gadżety za kilkadziesiąt groszy (nie smarujesz nie jedziesz). Jako optymista mogę dodać, że w tym roku nie mam w planach jak na razie żadnego konkursu w Kielcach, w którym mógłbym brać skromny udział - nie ten poziom (na przykład taki WDK organizował konkurs na zdjęcie "michałowskiego konia" i ludzie nie chcieli brać w powyższym konkursie udziału, klapa, ale to PISowski dyrektor więc wiadomo jak to jest (zde)zorganizowane). Szkoda klawiatury na pisanie o tym mieście. I tak Kielce będą słynęły z pogromu i mordowania Żydów... Taka mentalność tutejszych ludzi. Robienie czegokolwiek w Kielcach to strata czasu. Mimo wszystko nie nudzi mi się. Realizuje się dwadzieścia cztery godziny na siedem dni w tygodniu. Na wschód wiele tysięcy kilometrów poszła na początku 2012 roku koperta priorytetem, do stolicy kolejna, etc... Łatwiej mi się z niejednym Chińczykiem czy Rosjaninem porozumieć niż z Kielczanami. Zresztą dzisiaj nawet (środa) byłem w sąsiednim województwie na zakupach - w Kielcach sklepów nie ma (chce się ktoś założyć?). O Kielcach i o Was się mogę tylko negatywnie wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teatr Żeromskiego a teatr kielecki na facebooku! IP: *.ghnet.pl 16.01.12, 15:14 Jeśli brakuje Panu konkursów to polecamy nasz oficjalny fanpage, na którym nie zabraknie wyzwań dla inteligentnych i kreatywnych osób:) pl-pl.facebook.com/kielce.teatr.zeromskiego Odpowiedz Link Zgłoś