Dodaj do ulubionych

Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy straty

25.01.12, 20:28
Pyta mnie jakiś dziadziuś z boku: Panie, o co tu chodzi? To mu zacytowałem okrzyki małolatów "jebać tuska jebać!". Od razu się rozpromienił. Pewnie, że strasznie młodzi, pewnie, że nieporadni, pewnie, że to czy tamto, ale przynajmniej dają jakąś nadzieję, a nie to co te stare durnie nażarte papką z tefałena i głosujące na platfusów, oszukujący sami siebie i swoje dzieci. Może to nic, a może coś. Za komuny ludzie też nie wyszli na ulicę dlatego, że im się nasz socjalizm mało estetycznym widział, ale z tego powodu, że żreć przestał dawać. A poza tym, jakie ci młodzi mają mieć teraz nadzieje i perspektywy? To już nawet 20 lat temu było łatwiej, a dziś szkoda gadać. I jeszcze te spasione mordy chcą im na neta szlaban założyć. No to pobiegali sobie małolaci ze swoim szlabanem na mroziku po ulicy, paru grubasów grzejących dupy w samochodach trochę się popiekliło, bo im umówione i pilne spotkania poprzepadały, ot wielkie mi mecyje.
Obserwuj wątek
    • Gość: jegomość Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 21:06
      najlepsze jest podejście naszych zaściankowych redaktorów, według nich w zamieszkach brało udział ponad tysiąc osób, w wiadomościach wirtualnej polski w demonstracji brało udział około 800 osób a w samej zamieszkach około 200 z czego część wyglądała jak dzieci mające 10-12 lat w szalikach korony- pulitzera dla tego piszącego zera :) mnoży jak Smoleń z tey za komuny- gdzie rzetelność ludzie
      • Gość: kielecki partyzant Tu macie zdjęcie tych "stadionowych chuliganów" IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.12, 08:27
        bi.gazeta.pl/im/5/11032/z11032605X.jpg
        Na co czekacie? Wyłapać ich i surowo ukarać - klapsem w pupe;-)))
    • Gość: ali Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.play-internet.pl 25.01.12, 21:08
      a nie pytał czy ty w szechter zeitung nie rabotajesz?
      • Gość: ja1111 Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 21:55
        a może ktoś jechał np. kupić niepełnosprawnemu dziecku lekarstwo?? ja bym ich wszystkich za mordy i do palowania. po to macie prawo zeby z niego skorzystac. Zalozcie partie lub stowarzyszenie i dzialajcie w granicach prawa a nie rzucac ceglami w samochody i blokowac zwyklym ludziom ulice... myslicie ze co blokujac ta ulice zrobiliscie krzzywde rzadowi? tylko biednym ludziom i taka prawda... ps. sam jestem przeciw ACTA
        • Gość: ja Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 22:01
          Młodzież kielecka potrafi myśleć własnym mózgiem !!!!! Nie myślą za nich ani oberredaktor Schechter, ani stokrotka z WSI24. Oni też poznali się na Słońcu Peru !!! Brawo !!!!!!
      • tyfusplamisty Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st 25.01.12, 22:46
        > a nie pytał czy ty w szechter zeitung nie rabotajesz?
        Nie, bo mi się chyba za bardzo morda cieszyła z powodu dziarskich okrzyków naszej młodzieży dających pewną nadzieję na to, że duch w narodzie nie ginie.
    • Gość: antyPisPoSldPslRp Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.play-internet.pl 25.01.12, 21:59
      tyfusplamisty jesteś tak głupi że szkoda gadać... ta banda gó...arzy i kiboli która tam była powinna dostać taki w....dol że przez najbliższy rok na dupie by nie siadła.... protestować 3ba umieć... a zadymy to niech sobie robią we własnym domu... akurat przejeżdżałem tamtędy i to co wyprawiała ta hołota przechodzi wszystkie normy... tylko można mówić o szczęściu że auto całe... nie każdy miał to szczęście...
      • tyfusplamisty Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st 25.01.12, 22:50
        Jak jestem głupi, że szkoda do mnie gadać to po co mielesz ozorem? Idź lepiej pocałuj w zadek to swoje auto skoro tyle ci dziś dało szczęścia.
        • Gość: Łowca Jełopów Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.12, 07:11
          Jesteś głupi bo pewnie głosowałeś na PIS który wcale nie był lepszy od Tuska.
          • tyfusplamisty Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st 26.01.12, 11:54
            Taaa... I pijak... i złodziej... bo każdy pijak to złodziej. Napisz jeszcze ze trzy razy, że jestem głupi skoro masz takie natręctwo.
    • Gość: / Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.12, 22:06
      trzeba bylo mu powiedziec ze to jest Dialog
    • bossmieciu Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy straty 25.01.12, 22:21
      W sumie zadyma niepotrzebna, ale kto ma dzieciaków pilnować, jak rodzice zapracowani? Rozebrali chodnik na al. IX Wieków Kielc? Nie ma co żałować i tak był spier... popsuty. Teraz Skrzydło z mzd Kielce będzie miał pole do popisu, jak to łobuzy chodnik rozenrały, a nie "fachowcy" spier...lili. Ale barany w rządzie powinny się przyzwyczajać, że tak będzie częściej, aż w końcu wykopiemy ich z "ciepłych" posadek i przestaniemy dawać sie okradać. Tuska policjanci nie obronią, bo jako pierwszy ich okradł. Z tego co czytałem, to w sobotę zbiórka i protest o ceny paliwa ... Brawo, tak trzymać. Jedynie co to przesadzili z chuliganką, ale kto miał na nimi zapanować.
      • Gość: obserwator Kielce Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.kielce.vectranet.pl 25.01.12, 22:58
        a kto miał ich pilnować jak cały 'pan organizator' w Kielcach zesrał sie i zawinął do domu żeby nie było na niego. Nie dziwie sie jak ledwo skończył lub będzie kończył 18 lat. Mógłby mieć pojęcie o świecie, a szczególnie o własnym mieście. Ci co znają miasto wiedzą co czego ludzie są zdolni to nawet byle wróżka uliczna by przewidziała...
        Nawet podpisów baran jeden do referendum nie zbierał, a inne miasta jakoś mogły. To teraz znowu sie organizuj by zebrać podpisy i znowu by uciekł jakby zaczęło być ciekawie.

A do autora artykułu! Oni nie potrząsali tylko chcieli samochód do góry kołami postawić, a gdyby nie grupka odważnych co zareagowała tą próbę wywalenia, ktoś miałby rozwalony cały samochód.
        Dziennikarze nie mają pojęcia co się działo w tłumie jak stali na uboczu, bo niektórzy pomysły mieli dość powalone jak rzucali hasła w tłumie.
    • Gość: wyborcawas acta = totalitaryzm IP: *.vf.kielce.pl 25.01.12, 22:28
      Ludzie, przejrzyjcie na oczy! Czemu nie wszyscy widzą, że ACTA wprowadzi cenzurę? Nie, nie za miesiąc, nie za rok... Stopniowo ... Z CZASEM... Niewykonalne? Czemu nie! Poczytajcie o cenzurze np. w Chinach, Iranie, krajach muzułmańskich. Na początku nic nie będzie widać ale z czasem po prostu nie zdobędziecie OBIEKTYWNYCH i RÓŻNORODNYCH informacji na jakiś temat Po prostu nie. Spójrzcie, jak teraz większość z was dowiedziała się o ACTA? Z telewizji? Pewnie w weekend i to późnym wieczorem, bo z początku polskie serwisy infromacyjne o tym nie pisały. Albo bagatelizowały. W większości przypadkach wiedzieliście o tym z (jeszcze) wolnego Internetu. Jeżeli ktoś mówi, że ACTA ma walczyć z piractwem to się myli. Internet to miejsce wolne, tu ludzie anoniomowo mówią prawdę, to jest miejsce niebezpieczne dla polityków i rządzących. A Unia chce stać się takim jednym państwem, najlepszym, ale żeby wszystko było pięknie obywatel musi być nieświadomy :) W telewizji o wszystkim nie usłyszycie, ale w Internecie... Pomyślcie, jak zaczynały się wojny (przepraszam, może zły przykład, ale pierwszy mi wpadł do głowy): niby wojna, gdzieś w jakiejś wiosce usłyszeli... I tak ludzie nieświadomie pozwolili, by rozpętało się piekło drugiej wojny światowej. Teraz my nie dajmy się oszukać! Państwo jest dla nas! Politycy widząc nasz sprzeciw powinni odsunąć podpisanie umowy! Czemu tego nie robią? Bo nasze błogosławione USA mówi nie, a my zrobimy wszystko, co oni nam karzą. Musimy być czujni, każde państwo dąży do kontroli swoich obywateli, KAŻDE! Bo wtedy jest dla nich ŁATWIEJ! Nie pozwólmy na to! USA i Unia dążą do pełnej kontroli. Ktoś pomyśli: nie, na pewno nie będą kontrolować, nie da się, oni nie są aż tak głupi... A czemu nie? Właśnie teraz to się zaczyna! Zaczyna się wielka kontrola. Zróbmy coś z tym. Tu nie chodzi o walkę z piractwem! Inaczej rząd by się od początku lansował i chętnie by mówiono, że znaleźli świetny środek na to. A tak nie jest! Jeżeli zaczną cenzurować (cenzurować to złe słowo: blokować i nieudostępniać informacji) to ciężko będzie nam zaprotestować bo ta cenzura dzieję się "na górze" i my tego nie widzimy. I jeszcze jedno: gdyby ACTA rzecywiście było dobre, specjaliści, osoby uczone i wykształcone, różne organizacje poprarły by to. A z tego co widzimi tak się nie dzieje. Ludzie nie bądźcie naiwni! ONI NIE POWIEDZĄ WAM: OD DZIŚ WPROWADZAMY CENZURĘ / OGRANICZENIE DOSĘPU DO INFORMACJI. Oni nie nazwą tego tak. Spójrzcie na ACTA SOPA PIPA! Nie widzicie?????????
      a swoją drogą szkoda że nie rozpierdaczyli biura platformersów- było blisko
      • Gość: SEKATOR Re: acta = totalitaryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 06:46
        >wyborcawas napisał(a):a swoją drogą szkoda że nie rozpierdaczyli biura platformersów -było blisko. >następnie biuro pisuarów,zielonych,czerwonych,palikotów,itd.ANARCHIA,tego chcesz?
        • Gość: kielczanin Re: acta = totalitaryzm IP: 213.77.117.* 26.01.12, 09:23
          władza wie co robi zabrać internet , radio Maryja , telewizje trwam a pozostawić jedynie słuszną gazetę Arona Schechtera
      • oloros Re: acta = totalitaryzm 26.01.12, 10:21
        a najlepsze ze te rzeczy sie juz wydarzyly - dokladnie tak samo bylo z wynalazkiem Guttenberga - rozpoczal sie proces ktory skonczyl sie Wielka Rewolucja Francuska
        wladza ktora zawsze boi sie swoich obywateli wyraznie sobie nie daje rady z internetem - po wydarzeniach w Afryce widac jak to sie moze skonczyc
        wyraznie widac ze rozwoj stosunkow spolecznych nie nadaza na rozwoju mozliwosci komunikowania sie ludzi - te nozyce sie ciagle rozwieraja
        do tej pory media byly scisle regulowane - wystarczylo na czele wiadomosci TV postawic swojego wlasciwego czlowieka
        ale teraz internet stal sie nie tylko mediom alternatywnym ale wrecz glownym i mozna sie tylko dziwic ze TV plus internet to nie jest jedno medium - wtedy latwe do kontroloi - ale to juz niemozliwe
        i to jest glowne zmartwienie rzadzacych - masowosc internetu uniemozliwia jego scisla kontrola - choc inwigiluja - ale w tej masie informacji nie da sie tego robic jak dotychczas
        ACTA to jest tylko czesc problemu - malutka ale widac juz taktyke - przede wsztkim tajnie - poza parlamentami, poza org miedzynarodowymi, selektywne konsultacje i pseudokonsultacje - kapturowe komitety decyzyjne i robienie ludzi w idiotow
        zawsze pod jakim plaszczykiem - np w trosce o prawa wlasnosci, szczescie dzieci itd
        czyli - nic nowego pod Sloncem - Guttenberg sie po prrostu usmiecha!!!!!!!!
    • hrabia.antikristo Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy straty 25.01.12, 22:38
      zobaczcie puppies
      jak policja dzisiaj potraktowala w LA (spoko, znajdzecie w sieci).
      takiego,jak jeden z was, ktory zamachnal sie na policjanta
      Bardzo grzecznie wtedy jedlibyscie whiskas, bez wybrzydzania.
      I bez szczekania.
      • Gość: smurfmadrala Re: wichrzycielom i warchołom mówimy NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 06:25
        Młodzież sączy jad nienawiści, zaplute karły reakcji
        podnoszą rękę na Rząd Naszego Umiłowanego Przywódcy.
        mogą być pewni, że Władza im tę rękę utnie.
      • Gość: Łowca Jełopów Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.12, 07:14
        Daj spokój to jest przegięcie - 10 kul - widać że polcjant niezrównoważony psychicznie
    • e-delta Ja się manipulować nie pozwolę. Nikomu. 26.01.12, 07:16
      Najważniejsze w tym wszystkim, to umiejętność samodzielnego myślenia. Szkoda, że młodzi znowu pozwolili się zmanipulować. Szkoda, że ci młodzi uwierzyli tym, którzy żyją (nieźle) z przywłaszczania cudzych własności (intelektualnych, technologicznych, produkcyjnych). Codziennie narażeni jesteśmy na manipulację, ale jeżeli nami manipuluje ktoś, kto nam dobrze życzy, albo ktoś kto nas kocha .... OK. Dlaczego jednak mam się poddać manipulacji, skutecznej manipulacji, komuś, kto mnie tylko chce wykorzystać dla swoich materialnych interesów?
      • Gość: Mao Re: Ja się manipulować nie pozwolę. Nikomu. IP: *.internetunion.pl 26.01.12, 08:58
        Człowieku sam jesteś zmanipulowany, rząd wciska ciemnotę ,że ochodzi o podróbki a ani słowem o blokowaniu internetu. Internet najbardziej przeszkdza zamordystom i kłamcom. Juz wiele stron jest blokowanych a na forach są dopuszczane tylko wypowiedzi w stylu "hurra Tusk". Dobrze , że młodzież przejrzała na oczy, i widzi co ją czeka -praca przy zmywakach i sprzątaniu śmieci w Niemczech.
      • Gość: Donek Re: Ja się manipulować nie pozwolę. Nikomu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 09:03

Czt ktoś tu piszacych o ACTA przeczytał tekst w jezyku polskim ?
        jezeli tak to prosze o dowody zagrożeń wynikajacych z ACTA

• Gość: prawnik Re: Ja się manipulować nie pozwolę. Nikomu. IP: *.zeto-kielce.com.pl 26.01.12, 10:33
          Pozwolę sobie zauważyć, że Pan należy zapewne do grupy osób, która NA PEWNO nie czytała tej umowy ... przesądza o tym postawione przez Pana pytanie.
          W przeciwnym razie wiedziałby Pan, że podstawowym zarzutem jaki można postawić tej umowie jest wysoki poziom ogólności zapisów (a zatem nieprecyzyjność, która w zakresie ograniczenia praw i wolności obywatelskich jest niedopuszczalna) oraz odejście od prawa do sądu.
          I na koniec, jeśli chce się Pan wypowiadać to proszę być precyzyjnym i wyraźnie wskazać, czy chce Pan rozmawiać nt. idei czy zapisów prawnych mających ją realizować.
          • Gość: Donek Re: Ja się manipulować nie pozwolę. Nikomu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 14:37
            Prawniku z ZETO !
            Czy polskie prawo nie przewiduje kar za naruszanie własnośći intelektualnej ?
            Czy polskie prawoo jest tak spójne iz nie wymaga "interpretacji" przez prawników na "swoją" stronę ?Patrz dyskusje w Sejmie czy na forach prawniczych !
            W przypadku spójnośći naszego prawa nie byłoby tak wielu róznic interpretacyjnych tego smaego paragrafu !
    • Gość: Maniek Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.devs.futuro.pl 26.01.12, 09:04
      Wszystko fajnie, "nie dla ACTA" itp. Tylko dlaczego, Tyfusieplamisty ucierpiały na tym prywatne samochody? Siedzisz na necie pół dnia, bo nawet do szkoły nie chce Ci się pójść i wypisujesz brednie. Jakbyś musiał zarobić, jak inni na swoje auto, czy jakiekolwiek inne dobro materialne, wtedy już raczej nie popierałbyś manifestacji w tej formie. Byłem w jednym z tych samochodów przejeżdżających przez tłum "grubasem w swoim aucie" i widziałem jak wyglądała manifestacja. Hasła merytoryczne? Zapomnij. Zastanawiałem się, czy to manifest przeciw ACTA, czy przeciw Policji i przypadkowym cywilom.
      • tyfusplamisty Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st 26.01.12, 12:53
        Może i rzeczywiście do tej szkoły mi się chodzić nie chce co rano, ale póki co muszę, bo mojej młodszej córki pierwszoklasistki nie będę jeszcze samej puszczał. Na swój samochód też zarobiłem, choć rzeczywiście nie sam, bo tak formalnie, jak i faktycznie to razem z małżonką. Jak i zresztą na comiesięczną ratę kredytu mieszkaniowego oraz utrzymanie siebie i rodziny.
        Wiesz, ja pamiętam jeszcze nawet końcówkę Gierka i potem upadek całego tego "raju" i to, co się działo potem i jak wszystkim było ciężko, jak ludzie emigrowali i byli przekonani, że nigdy do tego syfu nie wrócą. I pamiętam całą masę oportunistów i konformistów, bo Solidarność, szczególnie po stanie wojennym nie była wcale ruchem masowym, których interesowała jedynie, mówiąc językiem dzisiejszego pierwszego "ciepła woda w kranach". Historia pokazała, że nie mieli racji. I dlatego moja zgoda na jakiś bunt przeciw temu co się dziś z naszym krajem dzieje wynika właśnie z tego, że dostrzegam masę analogii między Polską dzisiejszą, a tą ze schyłku epoki gierkowskiej i schyłku komuny (zadłużenie, brak perspektyw, propaganda, masowa emigracja etc.). I obawiam się, że ta dzisiejsza Polska skończy podobnie, albo jeszcze gorzej, bo Gierkowi trzeba oddać, że przynajmniej coś po sobie zostawił (dzisiejsi "liberałowie" zdążyli to już "sprywatyzować"), a co zostanie po tusku? Stadiony? Poszatkowana siatka autostrad, głównie na zachodzie kraju, chyba po to żeby województwa łatwiej na landy zamienić? Moje dzieci miały żyć w lepszej Polsce i kiedyś byłem o tym przekonany. A Ty masz dziś takie przekonanie? I dlatego pisałem nieco metaforycznie o tych "grubasach", przez co rozumiem raczej tych zwolenników "ciepłej wody", którzy nie chcą widzieć, jak ci trzydzieści lat wcześniej, że nie można trwać przy kranie, bo cały budynek się wali. Nigdzie natomiast nie poparłem niszczenia samochodów. Nie podobało mi się nawet ich agresywne zatrzymywanie, bujanie nimi, wskakiwanie na maskę. Nie jest tak, że widziałem same plusy. Dostrzegam to, że było tam masę kibiców chętnych rozkręcić dym z psiarnią. Rozumiem powierzchowność całego protestu i naiwność w argumentacji u młodych demonstrantów. Ale mimo wszystko serce rośnie, jak się widzi, że jeszcze duch w narodzie całkiem nie zginął, że jeszcze tacy młodzi, zdawałoby się całkiem wyprani z czegokolwiek ludzie potrafią wyjść na ulicę. Może jeszcze nie dziś, ale może jutro coś lepszego się z tego urodzi. Jeśli ie oni to kto? Ci z ciepłych aut, którzy jęczą, że musieli w korku postać? Przecież w `80 ludzie też ruszyli nie dlatego, że im się prześladowanie Michnika, Kuronia, Moczulskiego czy Macierewicza nie podobało, ale dlatego, że im już było cholernie źle. I też było wtedy pełno takich, co mówili wtedy: toż to wichrzyciele panie, strajkują, bo im się robić nie chce panie, przez nich kryzys panie... I teraz jest podobnie: gó...arze, chuligani, nic o życiu nie wiedzą itd. A oni może właśnie dlatego ruszyli, że to była kropla, która przelała czarę goryczy. Jakie oni mają perspektywy, żeby się na tę kończącą "ciepłą wodę" załapać? Chciałbyś mieć dziś dwadzieścia czy dwadzieściaparę lat i szukać sobie sensownej pracy? Ilu z nich ją dostanie? Ilu będzie musiało wyjechać i wykonywać najprostsze prace na Zachodzie? I do tego im chcą szlaban na neta założyć. Na ostatnią rozrywkę, na którą nie trzeba mieś napchanej kabzy. I dlaczego? Bo spasionym celebrytom mało kasy z tantiem, mało chwalenia się jakie to mają samochody i dizajnerskie wnętrza na swoich chatach, a ten usłużny piesek tusk przyklepie wszystko, co mu możni tego świata nakażą, bo wierny kundelek liczy, że mu rzucą ochłap w postaci europejskiej posadki. I w imię tej posadki walić cały naród, walić co z krajem, co z młodymi, po mnie choćby potop. Postaraj się pomyśleć o tym w ten sposób.
        • Gość: wyborcawas Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.vf.kielce.pl 26.01.12, 14:14
          tyfusieplamisty z ust mi to wyjąłeś
          mnie to już się chyba nawet nie chce pisać i mówić jak sprawy stoją, również pamiętam schyłek komuny, pałą też czasem zarobiłem i jakby do dzisiaj nic z tego nie wynikło natomiast dostaję ataku jak widzę lub słyszę "jedynie słuszne poglądy" wygłaszane przez tych bydlaków za pośrednictwem tvn czy innej usłużnej i spolegliwej stacyjki, ciarki mnie przechodzą kiedy taki boni opowiada jak to nieznaczące porozumienie jest (acta) jakie nie szkodliwe i doskonale ustawiające polskę - tylko gdzie
          uczyniono z nas rynek zbytu i slams taniej siły roboczej, niszczy się szkolnictwo, panoszy się kasta urzędnicza, padła służba zdrowia, jakiej emerytury mamy się spodziewać ?
          leki kosztują majątek, pracować do 67lat-tylko gdzie? pytam tusku -bydlaku jeden, no pokaż gdzie 50cio latek ma szukać pracy, nawet mając wyższe studia i całą teczkę szkoleń przeróżnych, że o umiejętnościach manualnych nie wspomnę
          jaka przyszłość czeka nasze dzieci, gdzie będzie ich ojczyzna bo polityczne bydło robi wszystko żeby tylko nie tu
          a właśnie że tu- tu spoczywają moi przodkowie, tu będę pochowany i ja, za ten kraj oddało życie wielu ludzi , w tym również członkowie mojej rodziny dlatego nie pozwolę wyrugować się z własnej ojcowizny jakiemuś palantowi
          gdzie ta europa "małych ojczyzn" TY NIEMIECKI PODNÓŻKU - BODAJ BYŚ ZDECHŁ RAZEM ZE SWOIMI SPRZEDAJNYMI KUMPLAMI TY POLITYCZNA GNIDO!!!
          • Gość: wyborcawas apel- proszę przeczytajcie!- znalezione- IP: *.vf.kielce.pl 26.01.12, 14:47
            Apel - proszę przeczytajcie!
            Może być tak, że to jedna z ostatnich możliwości podjęcia głosu sprzeciwu przeciwko patowej sytuacji w RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ.
            Nie mówię tu już nawet o bezczelnej próbie przeforsowania ACTA, ale o całokształcie zjawisk które nas otaczają - od cen paliw, przez media bawiące się z Nami, na zachowaniu rządu(który lat 20 z hakiem temu stał po przeciwnej stronie). Z naszym krajem jest po prostu coś nie tak.
            Bez względu na opcję polityczną, poglądy oraz wiek - Uświadommy sobie kochany Polski narodzie, iż jeszcze 5-10 lat a skończymy jak amerykanie. Zagwarantują nam "wolność", dostęp do "mediów", ogłupiającą edukacje i ułudę demokracji - a my ze strachu, bądź po prostu zniechęcenia przystaniemy na to.
            To co dzieje się na chwilę obecną w Polsce to obraza dla naszej historii, konstytucji i plucie w twarz obywatelowi:
            brak respektowania prawa; kłamstwa w mediach; władza ma nas w poważaniu; ekonomia kraju na krawędzi; ceny unijne przy zarobkach Polskich, wieczne afery itp.
            Musimy sobie uświadomić, iż władza powinna piastować swój urząd per publico bono, nie by realizować swoje bądź cudze zamierzenia sprzeczne z dobrem ogółu. Każdy z nas mógłby podać przynajmniej 10 sposobów na większe. bądź mniejsze zmiany pewnych sytuacji,praw- niejednokrotnie absurdalnych- które dotykają nas każdego dnia. Pytam więc czemu od lat mamy w Polsce taką a nie inną sytuację? Gdyż widocznie jest to komuś na rękę.
            Stojąc dziś, podczas manifestacji, pod pomnikiem Józefa Piłsudskiego, przypomniałem sobie słowa z pewnej książki: "Jeśli chcecie szukać winnych, wystarczy spojrzeć w lustra".
            PiS,PO,SLD,PSL i cała reszta, z drobnymi wyjątkami(chciałbym wierzyć że cześć, choćby znikoma, polityków posiada wiedzę, chęci oraz odpowiedni szkielet moralny aby rządzić Polską) należą do jednej i tej samej grupy - grupy ludzi, która za nic ma Kraj, za nic obywateli. Pragną nas skłócić i postawić przed faktem wyboru jednej z maksymalnie 3 możliwych opcji politycznych. Natomiast sami jesteśmy winni tego, że przystaliśmy na przepychankę między partiami, które nie reprezentują demokracji tylko socjalistyczno/kapitalistyczny układ koleżeństwa i zawiłych interesów.
            Podzielili nas na szufladki, okradli z tolerancji, jedności ale nie zapominajmy o tym że jesteśmy jednym narodem. Narodem, który może szczycić się naprawdę wspaniałymi ludźmi.
            Może warto byłoby odrzucić podziały religijne, społeczne, światopoglądowe oraz wszelakie inne materialne i zadbać o kraj, który (jeśli tak dalej pójdzie) stoczy się w dół, ciągnąc Nas samych za sobą.
            Kończąc:
            może przyjść taka chwila, już wkrótce bądź za czas nieokreślony, iż przyjdzie nam wyjść na ulice i walczyć o swoje prawa i ludzką godność. Pamiętajmy o tym, że bez względu na wszystko - jesteśmy Polakami i powinniśmy uczynić wszystko żeby być z tego dumni oraz o tym, aby nie popełnić błędu z czasów solidarności, pozwalając władać Ojczyzną, tym którzy już dawno ją sprzedali.

H. Łukasz – student, muzyk, pracownik a przede wszystkim obywatel Rzeczypospolitej Polskiej zwiń

• Gość: janka Re: Po rozróbie w centrum Kielc. Policja liczy st IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.12, 18:57
      nam potrzeba rewolucji
    • Gość: ala Żadnych niespodzianek IP: *.kielce.vectranet.pl 26.01.12, 20:58
      Jak dla mnie zwykły dzień na IX wieków. Tyle, że zamiast kierowców, łamiących przepisy, mamy pieszych łamiących przepisy. Wyjątkowa o tej godzinie obecność policji w tym rejonie niczego nie zmieniła - korek był jak zwykle.

NIE dla ACTA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka