enenenen 04.02.12, 09:06 Ciężko tu o komentarz, który nie zawierałby słów powszechnie uważanych za obelżywe... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marszałek Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 09:20 Czy Jarubas ma nas za debili !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 13:07 Jarubas nie ośmieszaj dalej swoich wyborców i jeśli masz trochę honoru to podaj się do dymisji. A co na to „Trybuna Ludu” nosząca dzisiaj nazwę „Echo Dnia”? Boją się narazić marszałkowi – ministrowi – posłowi w jednej osobie? Wyszła tylko jedna wzmianka, że alkoholik – fachowiec jest jedynym słusznym i oczywiście najlepszym. Zielona Komuna rośnie w siłę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proletariusz Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.simset.net 04.02.12, 13:22 NIECH NAM ŻYJE i RZĄDZI ZJEDNOCZONE STRONNICTWO LUDOWE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZŁOWIEK marszałek też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 09:25 A co TKM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: marszałek też IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.12, 09:43 tylko prosimy dajcie mu kierowce i samochod sluzbowy - moze nie zginie jakies dziecko na drodze - moze Odpowiedz Link Zgłoś
ponczi80 Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowany... 04.02.12, 11:09 A jak przyjadą wybory to "czarny lud" i tak zagłosuje na PSL - BRAVO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fertek Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 11:14 Nic dziwnego, że Kielce i świętokrzyskie są ostanie we wszelkich rankingach jak rzadzą takie osoby. Może przydąłby się protest pod urzedem jak w sprawie ACTA. Niech w Polscie wiedzą, że kielcznie nie idioci i nie zgadzają sią się na warcholstwo władzy. Niech wykarze się poseł Sławek z RP, im wychodzą takie heppeningi. Od razu mówię, że nie jestem zwolennikiem RP ale w tej sprawie nikt inny mi nie pasuje, żeby zorganizować heppening. Wkurzony jestem na PO, że toleruje takie praktyki. Przecież klucz partyjny miał być schowany a na urzedy mielibyć powoływani ludzie kompetentni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 13:10 "Wkurzony jestem na PO, że toleruje takie praktyki. Przecież klucz partyjny miał być schowany a na urzędy mieli być powoływani ludzie kompetentni". To skąd się wzięła Lewandowska w sejmiku - z powodu kompetencji? - w skali i testowanych u marcinkowskiego - nie wkurzaj się tylko zdobądź się na obiektywizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca obyczajów Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 14:51 Uważam Panią Lewandowską za bardzo kompetentną osobę. Rozumiem jednak, że komuś przeszkadza to, że się kobieta na czymś zna i nie można jej robić w bambuko. Powiedz jej to w twarz, na pewno nie masz daleko:P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 16:10 Nie podważam twoich refleksji "znawco obyczajów" , bo wygląda na to, że rzeczywiście jesteś znawcą obyczajów, przydałoby się trochę innej wiedzy niż tej o obyczajach w PO, cytat poniżej dla przebudzenia "znawco obyczajów" Cytat Ale to miasto ma społeczeństwo które się rozwija lamila 04.02.12, 14:13 Odpowiedz ..mimo wszystko. Stajemy się społeczeństwem obywatelskim. Uświadamiamy sobie coraz lepiej naszą sytuację i nie wyrażamy zgody na patologiczne zjawiska społeczne. Zaczynamy widzieć,że nie musi tak być, że nie jesteśmy bezradni i jest nas dużo. Wystarczy. Narasta gniew. Nie może parę osób stanowić prawo, które de facto jest bezprawiem. Jesteśmy od tego, żeby pilnować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca obyczajów Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 16:50 Macie coś do kobiety, idźcie do niej i jej to powiedzcie. Społeczeństwo obywatelskie nie polega chyba na wyzywaniu kogoś na forach? Można piętnować jakieś zjawisko. Nie podoba Wam się, piszcie, to mnie nie razi. Teraz jednak razi mnie, że wątek jest o czymś innym, a Wy czepiacie się kobitki, którą ja odbieram jako bardzo sensowną osobę, przygotowaną do pracy na tym stanowisku. Gdybym zaś miał obstawiać, komu ta pani podpadła aż tak bardzo, że ją oczernia na wszystkich forach (bo to już kolejny raz), to założę się, że chodzi właśnie o stanowisko i kogoś, kto miał je mieć. Mogę zmienić nick na "znawca ludzkich charakterów"?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 12:29 Obstawiaj, obstawiaj "znawco ludzkich charakterów", hazard jest najwyraźniej Twoją mocną stroną, nie zapominaj tylko graczu, że życie rozdaje karty do końca jego dni - nie tylko przez jedną czy więcej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca charakterów Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 13:51 Ja przeliczam życie na lata, miesiące, tygodnie... Ty na kadencje? Nie znałem takiej jednostki przeliczeniowej. Ile kadencji zasiadasz przed kompem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 21:33 cztery, a piąta mi leci , dlatego jestem w stanie odróżnić "znawców charakterów" od liderów z charakterem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 21:57 Imponujące: strawić kawał życia przed komputerem - gratulacje. Może jakiś certyfikat wymodzimy i wydrukujemy dla takiego weterana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 22:19 zgłoś się do zbysia dziewuszynko, zagospodaruje Cię - z certyfikatem - ten poziom jest w stanie ogarnąć, pa złotko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 16:31 W przypadku Pani L nasuwa się tylko jedna odpowiedź, pluj świni w Twarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca charakterów Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 16:58 Z takimi tekstami bym jednak uważał. Dobra rada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 17:15 Ten wpis jest za bardzo osobisty! Czy aby nie uprawiasz tutaj jakiejś prywaty i odgrywasz się za coś? Czasami trudno jest spojrzeć prawdzie w oczy i uznać, że ktoś - czytaj Lewandowska - może być lepsza i po prostu kompetentna? Poza tym uwaga jest po prostu bardzo niegrzeczna i na granicy naruszenia prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:00 Nie o grzechach mowa tylko o sposobach na życie w sytuacji, gdy innych potępia się za to samo, więc może dobrze byłoby żeby ewangelię nie tylko cytować, ale też praktykować, zaczynając od siebie, nie jest problemem ta czy inna pani, ten czy inny pan, ale sposób uprawiania polityki kadrowej - jeśli konkursy to dla wszystkich, jeśli prawo to dla wszystkich, proszę się wywiązywać z tego co się deklaruje społecznie i jeszcze jedno kompetencje nie idą w parze z intrygami w towarzystwie partyjnych ochroniarzy bo są rozpoznawalne w wykonanej pracy, brudne, nieobliczalne i daleko posunięte intrygi nie zasługują też na grzeczność, o naruszeniu prawa też nie mówią Ci, którzy je respektują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 18:09 Już nie mam wątpliwości, że jest to sprawa bardzo osobista. Co Ci zrobiła Pani Lewandowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca charakterów Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 18:17 Ta sytuacja mnie nie dotyczy. Jasne? Chcę jednak, byś się trochę zastanowił nad tym, co piszesz. Bo jeśli jednocześnie apelujesz o stosowanie standardów (etycznych) i wyzywasz kobietę, to wybacz, ale nie przemawia do mnie twój apel. I nie kombinuj teraz, jak mi zręcznie odpowiedzieć. Ja Cię ścigać nie będę, więc przede mną nie będziesz się tłumaczyć. Z drugiej strony - chciałbym Cię kiedyś zobaczyć, jak odrzucasz świetną propozycję zawodową, bo oferta przyszła np. z jakiejś partii (lub stowarzyszenia;P). Obawiam się, że wybił(a)byś dziurę w drzwiach, z pośpiechu, żeby zdążyć z dokumentami. Ja akurat urzędnikiem nie jestem i codziennie dziękuję za to Bogu. Taka zawiść mogłaby mi zaszkodzić moim piegom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 19:35 Apel - a niby do kogo, kombinowanie, zręczność - trzeba by was nie znać i nie słyszeć w prawdziwym wydaniu żeby aż tak się wysilać, jeśli będzie trzeba się tłumaczyć to wytłumaczę się, nawet jak do tego dołożę, warto jest stracić żeby zdemaskować wasze "piękne" obywatelstwo - pomyśl ile ludzie kiedyś tracili w nadziei na lepszą przyszłość - uważasz że o taką, swoje obawy zostaw dla swoich obywatelskich profesjonalistów bo niedługo zabraknie wam ludzi do deptania w drodze po " propozycję zawodową" jak to ładnie nazywasz i weźmiecie się sami za siebie jak w minionym czasie, pranie mózgów o wybijaniu dziury w drzwiach i zawiści zostaw sobie na zebranie kołka znawco charakterów - że masz piegi to już wiem, zapytam tylko czy z dyplomem psychologii czy z legitymacją partyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca charakterów Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 20:23 Ciężko pracuję na wszystko, co mam. Nikt nigdy niczego mi nie dał ani za legitymację, ani za piegi. Ty żyjesz w innej rzeczywistości, stąd pewnie tyle w Tobie jadu. Twoje generalizowanie, zwracanie się do mnie "wy", odwoływanie się do nieokreślonej świetlanej przeszłości (wtedy Ci obsady stanowisk nie przeszkadzały?), obrażanie dla samego obrażania... tak, to sprawia, że naprawdę Ci współczuję. A może wolisz: WAM? No to Wam współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 21:10 Ja też mam piegi! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 21:29 gdzie kochanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 21:23 Ci co ciężko pracują nie popierają brudnej polityki ani PO ani PSL, rzeczywiście obracam się w chorej rzeczywistości, która kwitnie w miłosnym klimacie i im więcej tej miłości tym więcej krzywd i ofiar, kryteria obsady stanowisk takie były wtedy jak i są dziś, dziś też są Ci którzy budują relacje społeczne nowomową - prawda = obrażanie, jad, trudny charakter itd.- przyznaję zamiast "Wam" lepsza byłaby formuła "Państwo", która to jednak nijak nie przystaje do praktyk PO, bo rozumiem, że znawca charakterów to ten szczęśliwy obywatelski świat - Proszę Pana/Panią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 22:14 Kiedy ostatni raz zauważyłeś piękno dnia? Kiedy ostatni raz powiedziałeś komuś, że było miło razem dzielić cześć dnia? Czy jeszcze pamiętasz biedny człowieku, że można kogoś tak po prostu polubić i powiedzieć mu to zamiast ziać jadem i nienawiścią. Żal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 22:24 Gdzie masz Joasiu piegi, chciałbym Ci je policzyć kochanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 22:36 Już jest taki co liczy je dokładnie i bez jadu. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 22:42 dwóch Polaków tam trzy zdania. Dla przypomnienia -tu była mowa o drobnym pijaczku i Jarubasie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 22:44 Jest piątek - pewnie któryś pije... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 22:51 Nie pije Joasiu i nie bede pił, obiecuje, gdzie masz te piegi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 22:44 No widzisz Joasiu, jak ja Cię znam, ale powiedz gdzie masz te piegi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 22:53 Gościu! Świetnie rozmywasz główny wątek! Gratulacje! Było o słabościach niektórych 'decydenow'. Moje piegi są moją bardzo prywatną sprawą i niech taką zostaną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 23:16 Joasiu skoro sama wyciągasz swoje prywatne sprawy na forum, a ja akurat mam słabość do piegów i do tego jestem decydentem, zobacz jak się dobrze składa, no gdzie masz te piegi kochanie? Chciałbym zauważyć piękno dnia z tobą, chciałbym Ci powiedzieć że było milo razem dzielić dzień z tobą, bo ja Cię już tak polubiłem poprostu, gdzie masz te piegi kochanie zionę miłością Joasiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 23:30 Dobranoc decydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 23:42 Będę śnił o twoich piegach kochanie, pa Joasiu kochanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swatka Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 08:20 Decydent, który "po prostu" pisze razem i zionie... Joanno, nie idź tą drogą!:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 12:37 Co to znaczy mieć partyjnych ochroniarzy, jednak to potencjał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 14:53 Z tego co wiem, co Pani Lewandowska jest bardzo odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 15:47 Odsyłam do CV tej Pani Lewandowskiej i przepisów ustawy, a potem w drogę z propagandą na czele z ekspertem Marcinkowskim w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca obyczajów Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 16:55 Jak rozumiem, Ty to CV znasz na pamięć? A ja Cię odsyłam do Ewangelii wg Św. Jana, 8, 1-11: "Ten z was, który jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci w nią kamieniem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżgość Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: 81.219.208.* 04.02.12, 15:15 A od kiedy Lewandowska jest w sejmiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sęp Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 21:46 panie marszałku w normalnym kraju tego pijaka to by zamkneli na odwyku a pana po takin numerze że go pan powołuje na funkcje prezesa zdymisjonowali z fotela..mam nadzieję że to pana ostatnia kadencja.żenada,skandal i kurestwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poPO Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 22:13 z tego co się widzi i czyta to, to ostanie to temat nie do obalenia w województwie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 13:23 Opluwa sie PSL, żeby odwrócic uwage od rzeczywistiości jaka tworzy PO, która sięgnęła dna - czy ich rodzina i kochanki ktorym praca była i jest w życiu nie w smak to inna kategoria społeczna? Jak wygłodzone sępy targaja sie na cudzą pracę, zadnych etycznych i moralnych hamulców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: 213.77.117.* 04.02.12, 16:40 chłop jest siłą rządzi i basta cieszy się ochłapami które dostaje od PeŁO za służalczość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kariera Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:48 W Ameryce robią karierę od pucybuta do milionera. Polska teraz będzie znana na całym świecie, że u nas można zrobić karierę od alkoholika do prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Again Do Joanny IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 10:36 Nikt nie chce nikogo obrażać. Jeśli Pani Lewandowska zdobyła dzięki kwalifikacją i jest merytorycznie przygotowana na to stanowisko to okey. Ale dzie dziw się ludziom, że szlak ich trafia jak widzą, że stanowiska są przydzielane z klucza partyjnego. Człowiek charuje, płaci podatki i chce by urzedy sprawowali ludzie kompetentni. O jakich kopmetencjach mowa w przypadku Pałysa??? Nie dość, że robi "karierę" tylko za pomoca klucza partyjnego to jest jeszcze pijany w miejscu swojej pracy z którą płacą podatnicy. Powiedz jeśli masz wiedzę co poseł Pałys zrobił w ostatniej kadencji coś dobrego. Wymień tylko jeden przykład. Ja nie potrafię. Zaznaczam, że nie tylko PSL jest winny. To samo było z SLD, AWS a teraz z PO. Ludzie powinni to piętnować z całą siłą , aby do polityki nie trafialło buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do Joanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 12:14 Problem w tym, że nie dość że złamano normy, że się nie respektuje zakładanych ustawowo wymogów, to jeszcze ma się czelność serwować arogancję, butność, cynizm i epitety tym, którzy nie dają przyzwolenia na tę patologię i wbrew środkom jakie stosuje PO mają cywilną odwagę mówić o tym głośno. Nie mam nic przeciwko miłości, nie mam nic przeciwko miłym dniom Pana i Pani, ale jeśli te miłe dni są stawką w posiadaniu prawa do pracy, to PO właśnie sięgnęła dna. Wskazuje się Pałysa, kiedyś obrzucano Wrzałkę, ktoś oprotestował konkurs w Pogotowiu - co Państwo z PO do tego upoważnia ? Jeśli nie mogą być otwarte konkursy to stawiać sprawy jasno - wybór polityczny ale zgodnie z prawem. W Świętokrzyskim jest cała masa młodych wykształconych ludzi, jakie są powody do łamania prawa? Państwo wybaczą, ale one są już tak jaskrawe że "dobre rady " nie wystraszą ani przed zwolnieniem z pracy ani przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: Do Joanny IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 12:31 Bez obrazy, ale... Widzisz, może jakbyś mniej błędów ortograficznych zrobiła w CV, też miałabyś szansę się załapać na jakieś stanowisko (np. kompetencjOM, harować, Okay). Co do posła Pałysa nie wypowiadam się, bo pamiętam go pod Sejmem i nie chcę się denerwować. Teraz jednak obrażasz kogoś, kogo znam i lubię. Doceniam też fachowość tej osoby. Ty natomiast nie znasz kobiety, a oceniasz i obrażasz. Można powiedzieć, że ja też Cię nie znam, a oceniam np. Twoją ortografię i jestem złośliwa. Powinnam wziąć pod uwagę, że pisałaś w pośpiechu i Cię usprawiedliwić. Mogłabym to zrobić, gdybym zauważyła, że wcześniej wyrażone oceny są obiektywne. Bardzo Cię proszę, nie obrażaj ludzi, których nie znasz. Mnie te uwagi o mojej koleżance zabolały. Weź to następnym razem pod uwagę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca kol Re: Do Joanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 12:46 Zasady dziecko drogie, w polityce z klasą zasady szczególnie dotyczą koleżanek i kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: Do Joanny IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 12:55 Chłopcze drogi:), ja to wiem. Mam nadzieję, że Ty również. Dlatego uważam, że wszędzie powinny być konkursy, nagrywane. Jawne. Wtedy może wreszcie nie byłoby powodów do takich sporów, jakie w tej chwili toczymy. Bezsensownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do Joanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 13:19 Testy są w obiegu politycznym - pozostają tylko kryteria formalne - prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 13:41 Był taki film "Miś". U nas nie trzeba nawet go oglądać bo mamy to na żywo. Jeśli takie osobistości zajmują ważne stanowiska to co się dziwić że biedne województwo. Brawo Panie Prezesie Jarubas. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu............. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyg Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowany... 04.02.12, 13:42 Zbigniew Waydyk Najgorzej, gdy niekompetencja buja się w hamaku władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
komunikat.4 Re: Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowa 04.02.12, 13:59 u nas media zajmują się "dupą Marynii" zamiast wyznaczać standardy . W normalnym kraju taki pijaczyna byłby skonczony , a u nas media przechodzą obok takiej arogancji władzy. Jarubas ty jesteś największym ignorantem i masz wszystkich w nosie ale myślę że znajdzie się jakiś czlowiek ktory poderwie ten biedny naród i was cwaniaki zmiecie z powierzchni ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
lamila Komentarz jest prosty... 04.02.12, 13:54 Rozwija się patologia społeczna na nasz rachunek, coraz bardziej bezczelnie. Jako społeczeństwo to widzimy i co? Może już wystarczy... Te grupy trzymające władzę dla siebie i swoich powinny odejść w niepamięć. Już czas. Jako społeczeństwo mamy możliwości działania także między wyborami, by sprowadzić do pionu tych naszych cwanych przedstawicieli, którym władza uderza do głowy. Pokazują swoją moc. I wtedy widać ciemność... Ale już widać, że mamy też porządnych ludzi jako naszych przedstawicieli. 13 radnych z Rady Miasta zauważa nieudolność działania RM i weźmie się za to. W radiu Kielce mówi się o tym hasłowo; ale jestem dumna, że mamy też swoich prawdziwych przedstawicieli, że się to nam udało dobrze wybrać. Nie jesteśmy bezradni, mamy też możliwości .Trzeba się brać do roboty. Nadchodzi przedwiośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poPO Re: Komentarz jest prosty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 14:42 Do wyborów samorządowych trochę zostało, zatem zadbajmy o to aby patologiczne standardy: Pałys, Marcinkowski, Lewandowska itp. odeszły w niebyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świętokrzyski KOS Re: Komentarz jest prosty... IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 16:38 Proponujemy skrzyknąć się (jak mróz zelżeje) podobnie jak ws. ACTA czy paliwa i na nowym placu w Rynku (zawiadomimy o legalnym proteście, aby tajniacy nie pałowali, a "GW" będzie miała piękny widok z okien) wygwizdać "cwaniaków" poczynając od panów radnego Miasta -Karysia (PiS) byłego posła Pałysa (PSL) obecny Marszałek Jarubas (PSL) Jana Gieradę radny - Dyrektor (SLD) i setka innych oligarchów - krzyczących najgłośniej : NADCHODZI KRYYYYYYZYS adres www.kos.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewolucjonista Re: Komentarz jest prosty... IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 18:21 Już to widzę. Gdy nam szpital zabierali, na obrady RM przyszły dwie osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeba Re: Komentarz jest prosty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:34 sie skrzyknąć i dotąd stać przed urzędem , aż Jarubas odwola tego pijaczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seledyn Re: Komentarz jest prosty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:43 Zgadzam się w zupełności z wcześniejszym komentarzem. Proponuję już zacząć zmiany od zaraz. Niech każdy z nas zrobi, chociaż najmniejszą rzecz, aby nasz kraj był normalnym krajem postrzeganym na całym świecie jak kraj cywilizowany a nie jak dotychczas przez pryzmat alkoholików i oszustów. Niech każdy z nas da propozycję, co możemy w tym temacie zrobić dobrego. Powinniśmy też powiadomić redaktora z TVN24, który przed gmachem Sejmu w przeszłości prowadził wywiad ze znanym politykiem i posłem pałysem. Na pewno byłby on zainteresowany karierą swojego rozmówcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re: Komentarz jest prosty... IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 10:46 Popieram. Niech wiedzą w Polsce, że w Kielcach nie toleruje się partyjniactwa w tak prymitywnym wydaniu. Za granicą taki Pałys by się nie chciał dalej kompromitować i zaszyłby się na wsi. W Polsce nie dość, że gość nie ma wstydu to jeszcze jego zaplecze polityczne wybiera go na stanowisko, które jest ołacane z publicznych pieniędzy. SKANDAL. Wyborcy, zróbmy coś bo oni sami się nie oczyszczą. To my musimy ich oczyścić, żeby następnym razem nie pszyszło im nawet do głowy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Tydzień z głowy. Zwyczajny prezes i zapracowany... 04.02.12, 18:33 tu kiedyś było małe miasto teraz jest duża wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
wcielik To WY! odpowiadacie za tę patologię! 04.02.12, 19:39 Niech za komentarz posłuży cytat z bloga: slomski.us - W teorii, demokracja polega na wybieraniu przez całe społeczeństwo ludzi reprezentujących członków tego społeczeństwa. Tej teorii zarzuca się, że się nie sprawdza, i wybierani są osobnicy nikogo innego nie reprezentujący, jak siebie i własne rodziny. Okazuje się jednak, że teoria opisuje trafnie praktykę – debile, których jest w społeczeństwie według różnych szacunków 95-99%, wybierają takich samych debili jak oni, ponieważ nie potrafią odróżnić debila od nie-debila. Ponadto, ponieważ są debilami, nie rozumieją jakie krytyczne znaczenie ma to, aby społeczeństwem nie rządzili im podobni debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleś Re: To WY! odpowiadacie za tę patologię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 19:46 się wysilił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: To WY! odpowiadacie za tę patologię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 09:36 Kapitalizm to system wyzysku człowieka przez człowieka, a w socjalizmie odwrotnie i w dodatku kilkakrotnie skuteczniej. Rekord patologii wyzysku osiąga socjalizm "opiekuńczy", a tłuste socjalistyczne pany łupią poddanych , strzygąc swoich elektorskich baranów do różowej skóry. Padł brunatny socjalizm, sczezł czerwony socjalizm, ciekawe co wcześniej zaliczy padaczkę, czy lokalna odmiana "szwecjalizm" czy jedynie słuszna utopia Związku Socjalistycznych Republik Ekogejskich? Następna kwestia - czy zostaniemy poddanymi chińskich sekretarzy partii? - czy silniejsze okaże się prawo szarijatu nowych właścicieli upadłej Europy? Tak czy tak , będzie to efekt czyli kolejne "zwycięstwo" socjalizmu. Bo socjalizm jest dobry tylko ludzie są źli, tak wstrętni, że nie chcą słuchać swoich socjalistycznych panów i przestrzegać tysięcy socjalistycznych nakazów, zakazów,dyrektyw,rozporządzeń,certyfikatów,pozwoleń, licencji, koncesji,a przecież to wszystko jest spisane, wystarczy tylko przeczytać ciężarówkę dokumentów Związku Socjalistycznych Respublik Ekogejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: To WY! odpowiadacie za tę patologię! 05.02.12, 10:42 juz Grecy z tym mieli problem - i tworzyli rozne szczeble itd - nie pomagala - wczesniej czy pozniej wychodzily wszystkie znane do dzisiaj patologie - wpadli na pomysl zeby archontow losowac sposrod wszystkich onbywateli polis - i to0 jakis czas dzialalo ale to mialo miejsce w polis - czyli wszyscy sie dobrze znali dzisiaj pomysl jest inny - dzisiaj z demoktracji robi sie ZLUDZENIE - glownie zludzenie ze mamy jakis wybor, i liczne zaslony , majaki, atrapy itd - skomplikowany system instytucji - ogromnie kosztowna biurokracja, rozdete do granic wytrzymalosci procesy - to oczywioscie powoduje ze i tak nic z tego nie ma ale oslabia to prblemy decyzyjne i interes ogromnie cierpi na swiecie gdzie np towar na plynacym przez Pacyfik statku zmienia wlasciciela wielokrotnie a po doplynieciu do portu rowniez armator sie moze zmienic a przekaz pieniezny biznesmem moze piscici z pedzacego na wys 10 km Boeninga na nieograniczona sume , gdzie kapital spekulacyjnu stal sie najwwiekszy na swiecie itd itd - \ widac wyraznie jak np internet stwarza problem wszytskim a zwlaszcza rzadzacym - ACTA o tym prypominialo jezeli swiat sie ma zmienic to z pewnosci bedzie to swiat informatyczny - ale np do dzisiaj nie mozna glosowac przez internet =- a referendum przez internet - ? to b4eda jaja !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: To WY! odpowiadacie za tę patologię! IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 10:49 Właśnie. Prosty pomysł. Głosowanie przez internet. Jestem ZA! Odpowiedz Link Zgłoś
lamila Re: To WY! odpowiadacie za tę patologię! 06.02.12, 11:24 widac wyraznie jak np internet stwarza problem wszystkim a zwlaszcza rzadzacym > - ACTA o tym prypominialo > jezeli swiat sie ma zmienic to z pewnosci bedzie to swiat informatyczny - ale n > p do dzisiaj nie mozna glosowac przez internet =- a referendum przez internet - > ? to b4eda jaja !!!!!!!!!!! Więc sprawa nie jest beznadziejna. Jest szansa na niemal bezposredni wpływ na rzeczywistość - a na pewno z wielokrotnie niższym udziałem posredników, którzy pchają się do władzy tylko po to by uprawiać prywatę , w interesie grup trzymających władzę . Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Re: To WY! odpowiadacie za tę patologię! 06.02.12, 21:45 tylko młodzi mogą zmieniać starzy nie maja już jaj , chęci, zarośli mchem naleciałości nie daj sobie odebrać prawa głosu i decydowania o swojej przyszłosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska Re: To WY! odpowiadacie za tę patologię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 00:00 młodzież siedzi cicho jak mysz pod miotłą. Media wmówily jej że kto nie wygra "wyścigu szczurow" ten nieudacznik. W związku z tym ci co chcieli brać w tej przepychance udzialu , wyjechali na saksy. Pozostali boją się wychylać by nie okrzyknięto ich nieudacznikami i obibokami. Odpowiedz Link Zgłoś
lamila Młodzież ostatnio widać na ulicach.... 07.02.12, 08:14 W Unii też jest kryzys i niełatwo o pracę. Kraje Unii mają wysokie bezrobocie np Hiszpania 20%. Wyjazd nie rozwiąże już żadnych problemów społeczeństwa, na taką skalę jak potrzeba. A potrzeba pracy dla młodego pokolenia. Jak wiadomo rząd się sam wyżywi. I dbają tylko o to. Odpowiedz Link Zgłoś